Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μεγαλώνοντας τα τέκνα συζύγου (προγονούς)

Recommended Posts

Εχω δυο ανηλικα τεκνα απο πρωτο γαμο, η μητερα τους εχει την επιμελεια, ενω εγω πληρωνω διατροφη.

Η νυν (ανεργη) συζυγος μου περιμενει παιδι απο το γαμο μας, ενω εχει την επιμελεια των 2 ανηλικων τεκνων της (προγονών μου) που συντηρουνται απο εμενα αποκλειστικα και συνοικουν με μας.

ο φυσικος πατερας των προγονών μου, (πρωην συζυγος), ειναι ανεργος ,ανασφαλιστος ,αλλοδαπος, μονιμος κατοικος τριτης χωρας.

1 ο ασφαλιστικος μου φορεας ΟΠΑΔ δεν ασφαλιζει προγονούς.

2. Η Προνοια δεν τα ασφαλιζει επειδη ειναι αλλοδαπά

3 η υπηρεσια μου δεν χορηγει επιδομα τεκνων για τους προγονούς

4 ο ΟΓΑ, λεει, δεν δικαιουται κανεις μας επιδομα 3ου τεκνου (οταν ερθει με το καλο). Ουτε ο ιδιος επειδη δεν ασκω την επιμελεια των τεκνων μου , αλλα ουτε και η μανα επειδη τα 2 τεκνα της ειναι αλλοδαπα !!.

5 και (φυσικα) η ΔΕΗ δεν δινει πολυτεκνικο τιμολογιο

ΕΡΩΤΩ

Α που ειναι η προστασια του γαμου, της οικογενειας, της παιδικης ηλικιας, της μητροτητας (πατροτητας)?

Β που ειναι το δικαιωμα του παιδιου για δημοσια κοινωνικη ασφαλιση?

Γ σε ποιο δημοσιο φορεα κοινωνικης ασφαλισης δικαιουνται να ασφαλιστουν οι προγονοί?

Δ σε ποιους απευθυνονται οι τηλεοπτικες διαφημισεις για βοηθεια σε παιδια μη ανεπτυγμενων χωρων?

Ε σε ποιους απευθυνονται οι καμπανιες για το δημογραφικο?

Αισθανομαι οτι η Αφρικη ειναι πολυ πιο κοντα , απ οσο νομιζα.

(ηδη εγινα καχυποπτος, οσον αφορα τη περιπτωση μου, και για τα υπολοιπα δικαιωματα των 3 τεκνων, ατελειες ,αδειες κλπ, αλλα επιφυλασσομαι οταν ερθει με το καλο το παιδακι).

Παρακαλω οσοι εχουν καποια εμπειρια -πληροφορια για το θεμα ας απαντησουν.

• 2 weeks later...

Διαφημίσεις

Ο σύζυγός μου έχει μια κόρη από τον πρώτο του γάμο και πληρώνει διατροφή. Να υποθέσω δηλαδή πως όταν με το καλό γεννήσω το δεύτερο παιδάκι μας δε θα δικαιούται επίδομα τρίτεκνου?΄Αρα η διατροφή δεν αναγνωρίζεται πουθενά!

Δεν έχω απαντήσεις να σου δώσω, θα έλεγα όμως να στείλεις e-mail στις πρωινές ενημερωτικές εκπομπές για να το ψάξουν λίγο το θέμα, γιατί δυστυχώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος στην Ελλάδα του 2009...

Ο σύζυγός μου έχει μια κόρη από τον πρώτο του γάμο και πληρώνει διατροφή. Να υποθέσω δηλαδή πως όταν με το καλό γεννήσω το δεύτερο παιδάκι μας δε θα δικαιούται επίδομα τρίτεκνου?...

Αν δεν έχει την επιμέλεια του παιδιού ,όχι δε δικαιούται.Το ξέρω απο ίδια περίπτωση φίλων.

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Παρόμοια κατάσταση και εμείς. Ο σύζυγος έχει τη γονική μεριμνα και την επιμέλεια δύο παιδιών απο προηγουμενο γάμο.

Μαζί έχουμε ενα παιδάκι αλλά αφου ειμαστε ανύπαντρη την επιμέλεια εχω εγώ και η τριτεκνία πάει περίπατο...