Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ Β ΤΡΙΜΗΝΟ


Recommended Posts

Μόλις πληροφορήθηκα για την -επιτακτική- ανάγκη να πάω σε επαγγελματικό ταξίδι τον Μάρτιο, όταν θα έχω μπει στον 5ο μήνα περίπου. Ο γιατρός μου, μου είπε ότι το α' και γ' τρίμηνο είναι τα επικίνδυνα και στο β' απλά να δω "πώς αισθάνομαι".

Εγώ το σκέπτομαι για τρεις λόγους: α. τις αναταράξεις, β. αν συμβεί κάτι και είμαι σε ξένη χώρα και γ. το ότι φοβάμαι τα αεροπλάνα :oops: (κι ας έχω ταξιδέψει δεκάδες φορές) και ίσως να μην κάνει...

Εσείς, τί έχετε ακούσει? Εχει καμμια ταξιδέψει στον 5ο? Γιατί οσο κι αν το εψαξα, όλα τα ποστ για το τελευταιο τρίμηνο μιλάνε...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


εγω θα ταξιδεψω οταν θα ειμαι 4,5 μηνων. ο γιατρος ειπε κανενα προβλημα! δεν σκεφτομαι αναταραξεις κτλ απλα θα κρατω την ζωνη λιγο χαλαρη. με το αυτοκινητο που παω και εχομαι καθε μερα, ποιό πολλες αναταραξεις εχει. το μονο μου ερωτημα ειναι το εξης : θα περασεις στο τσεκ απο το μηχανημα ακτινοβολίας? επιτρεπεται? εμενα ο γιατος ειπε δεν υπαρχει προβλημα, αλλα εγω φοβαμαι να το ρισκαρω. ξερει καμια σας κατι επ΄αυτού?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Όταν φτάσεις ρώτα τους. Είμαι βέβαιη ότι θα ξέρουν σίγουρα. Το πολύ πολύ να ζητήσεις σωματική έρευνα. Δεν είναι ευχάριστο, αλλά το κάνουν αν επιμένεις. Γυναίκα αστυνομικός, εννοείται!

Link to comment
Share on other sites

Στο αεροδρόμιο της Αθήνας μπορείς να πεις ότι είσαι έγκυος και να μην περάσεις από το μηχάνημα, αλλά να σε ελέγξει μια υπάλληλος της ασφάλειας με σωματικό έλεγχο (εγώ έτσι έκανα όταν ταξίδεψα στον 3ο μήνα).

Σχετικά με την ασφάλεια στο εξωτερικό, στο δικό μου ταμείο (ΤΣΜΕΔΕ) μπορούμε να βγάλουμε την Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθενείας και να είμαστε καλυμένοι στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πιστεύω ότι αυτό ισχύει και σε άλλα ταμεία (μπορεί και όλα).

Το αν δουλεύει σωστά το σύστημα αυτό ή όχι είναι άλλο θέμα.

Πληροφορίες βρήκα στο :

http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=29309

Link to comment
Share on other sites

εγώ ταξίδεψα πριν μια εβδομάδα ήμουν στην 17η δηλ 4ο μήνα. Βέβαια μιλάμε για ταξιδι εσωτερικού ε; γυρίσαμε αυθημερόν, ζήτησα να μην περάσω απο τα σκάνερ και μου έκαναν έλεγχο με τα χέρια. Απο τον 7ο και μετά ζητούν χαρτί γιατρού. Επίσης αν δηλώσεις ότι είσαι έγκυος υπογραφεις μια σχετική φόρμα δήλωσης (να πω την αλήθεια δεν την διάβασα :oops: ).

Αυτά!

 

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

Link to comment
Share on other sites

Ωχ αγχωθηκα τωρα...εγω ετοιμαζω να ταξιδεψω αύριο και δε το ανεφερα κανω στο γιατρο μου.....ειμαι στο α΄ ακομη........ :shock:

η κούκλα μου...18/8/2009

το αγορακι μου... 6/11/2012

Link to comment
Share on other sites

με το μηχανημα του αεροδρομιου δεν υπαρχει προβλημα.ειμαι αεροσυνοδος κ μεχρι να μαθω για την εγκυμοσυνη περασα αρκετες φορες.παντως οπως νοιωθεις για το ταξιδι.

Λιζακι πες το κ στις κοπελες να το εχουν υποψη τους να σε προσεψουν λιγο παραπανω :wink:

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Εγώ παιδιά θέλω να πάω στο πανέμορφο χωριό μου στην Πάρο. Επειδή το Πάσχα δεν προβλέπεται, έχει παρουσιαστεί μια ευκαιρία τώρα στα μέσα Φλεβάρη (θα είναι κι οι γονείς μου μαζί).

 

Θα με αφήσει άραγε ο γιατρός να ταξιδέψω με το πλοίο???

squsqusbu20090629_-8_George.png
Link to comment
Share on other sites

Εγώ είμαι στον 7ο και κάνω ακόμη ταξίδια αν χρειαστεί (την επόμενη εβδομάδα θα ταξιδέψω Θεσσαλονίκη). Στο scanner αν πεις ότι είσαι έγκυος περνάς από δίπλα και σου κάνουν σωματικό έλεγχο. Δεν μου έχει τύχει να συμπληρώσω καμιά φόρμα. Ο λόγος που δεν θέλουν γιατροί τα ταξίδια, απ' ότι έχω καταλάβει, είναι επειδή μπορεί να αγχωθείς ή να φοβηθείς κατά την διάρκεια της πτήσης ενώ αυτό που θέλουν είναι να είσαι ήρεμη. Μετά από κάποιοα εβδομάδα όμως, νομίζω την 32η ή την 35η είναι απαγορευτικό. Αυτά ξέρω...

Καλό ταξιδάκι και να προσέχεις το bebe σου.

dfbbc1520b.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...