Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Επίδομα τοκετού σε ΈΜΜΕΣΑ ασφαλισμένη από Ταμείο Τραπεζών


Recommended Posts

Καλημέρα σας...

 

Ανακάλυψα πρόσφατα οτί δεν είμαι πλέον ασφαλισμένη στο ΙΚΑ λόγω έλλειψης ενσήμων και έτσι μπήκα στο ταμείο του άντρα μου. Τα δικαιώματα είναι τα ίδια? δηλ. θα πάρω επιδόματα κυοφορίας-λοχείας ΚΑΙ βοήθημα τοκετού?

Όσον αφορά το βοήθημα τοκετού, μπορώ απλά με το εξιτήριο να πάρω το επίδομα? αναγράφεται στο site τους οτι σε περίπτωση φυσιολογικού τοκετού το εφάπαξ επίδομα είναι 1760 ευρώ, και στην περίπτωση καισαρικής έχει κάτι άλλα. Το ερώτημά μου είναι εάν μπορώ να πάρω το επίδομα φυσιολογικού έχοντας κάνει καισαρική (αυτό γιατί τα τιμολόγια καισαρικής θα μου τα πληρώσει ιδιωτική ασφάλεια, που όμως δεν είναι αρκετή για να καλύψει όλα..)

ευχαριστώ,

Μαρία

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Καλημέρα, δεν ξέρω αν μπορώ να σε βοηθήσω απολύτα....εγω είμαι άμεσα ασφαλισμένη στο ταμείο τραπεζών και απο ότι ξέρω απο την στιγμή που είσαι υπασφαλισμένη στο ταμείο του συζύγου σου τότε έχεις και όλα τα δικαιώματα.

Επίσης αν απο την τράπεζά του, του έχουν κάνει και ιδιωτική ασφάλιση (όπως σε εμας) τότε αυτόματα είσαι και εσύ μέσα σε αυτή οπότε και απο εκέι μπορείς να πάρεις τα χρήματα για την καισαρική.

Ακόμα να ξέρεις ότι δεν καλύπτουν τα έξοδα του τοκετού, παρά μόνο το επίδομα παίρνεις, γιατί και καλά λένε ότι δεν μπαίνεις για "κάτι κακό, αλλά για κάτι καλό". Κουφό αλλά έτσι μου είπαν εμένα.

Και κάτι επιπρόσθετο (και ολίγον άσχετο) μπορείς κάθε δύο χρόνια εσύ, όπως και ο σύζυγός σου, να αγοράζετε γυαλία ηλίου (αφού σας γράψει ο οπτικός ότι αγοράσατε γυαλιά μυωπίας) αξίας 320 ? ο καθένας και να σας επιστρέφονται τα 170 ? για τον κάθε ένα απο το ταμείο τραπεζών (και αν έχεις και ιδιωτική τα υπόλοιπα). Αν θέλεις λεπτομέρειες επ'αυτό ρώτα με γιατί δεν ξέρω αν το γνωρίζεις ήδη.

Ελπίζω λιγάκι να βοήθησα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...