Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φίμωση πέους και Βραχύς χαλινός


Recommended Posts

Ένα συχνό πρόβλημα που απασχολεί τον ανδρικό πληθυσμό είναι ο βραχύς χαλινός του πέους και η ινώδης σκληρηντική στένωση της ακροποσθίας (φίμωση).

Η συμπτωματολογία η οποία οδηγεί τον ασθενή στον πλαστικό χειρουργό είναι ο πόνος κατά τη στύση και οι συχνοί μικροτραυματισμοί που συμβαίνουν κυρίως κατά την σεξουαλική πράξη στους ενήλικες ενώ κατά την παιδική ηλικία είναι οι υποτροπιάζουσες λοιμώξεις της ακροποσθίας και οι ουρολοιμώξεις.

Το πρόβλημα αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο εάν η στένωση είναι πολύ μεγάλη γιατί θα μπορεί να οδηγήσει σε μία άκρως επείγουσα, προς αντιμετώπιση κατάσταση, την παραφίμωση κατά την οποία ο ανένδοτως στενωτικός δακτύλιος στραγγαλίζει στην κυριολεξία την βάλανο του πέους οπότε και χρειάζεται άμεση χειρουργική επέμβαση.

Η διάρκεια του χειρουργείου είναι πολύ μικρή και γίνεται με τοπική αναισθησία διατηρώντας πάντοτε την σωστή αισθητική εικόνα στην περιοχή της ακροποσθίας – βαλάνου.

Αρκετές φορές, εάν συνυπάρχει και βράχυνση του πέους γίνεται επιμήκυνση ταυτόχρονα με την λύση του κρεμαστηρίου συνδέσμου του πέους με αποτέλεσμα το πέος να αποκτά ένα επιπλέον μήκος που μπορεί να φθάσει το1/3 του συνολικού μήκους του σώματος του πέους.

Η ανάρρωση είναι γρήγορη και ο ασθενής δεν χρειάζεται να απουσιάσει από την εργασία του για πάνω από 1-2 ημέρες. Η χρήση Laser κατά τη διάρκεια του χειρουργείου μειώνει το μετεγχειρητικό οίδημα.

 

 

http://www.uromed.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=296:fimosi-kai-vraxys-xalinos-ta-aitia-kai-i-sigoyri-lysi&catid=68:iatriki-prosegisi&Itemid=167

 

http://www.uronet.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=72:fimosh-peous-braxys-halinos&catid=1:medical-news&Itemid=50

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...