Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Βρογχοσκόπηση

Recommended Posts

Μας πρότειναν να κάνουμε μια εξέταση βρογχοσκόπησης στη μικρή μας για να διαγωσθεί εαν πάσχει απο λαρυγγομαλακία και ήθελα να ρωτήσω για την εμπειρία τους αυτή αλλους γονείς.

Πως γίνεται αυτή η εξέταση ακριβώς; Είναι επίπονη για τα μωράκια; Γίνεται με νάρκωση; Που γίνεται; Μόνο σε δημόσια νοσοκομεία;

Η αλήθεια ειναι πως έχω αγχωθεί αρκετά :roll: ..

1aLup3.png

BtUIp3.png

Διαφημίσεις

ολγακι,γιατι να μπειτε σ αυτη τη διαδικασια, η λαρρυγγομαλακια (απ οσο ξερω) δεν ειναι κατι επικινδυνο...

ειχε και η δικια μου, και εφυγε εντελως μεχρι τον 3ο μηνα

Δεν ξέρω βρε παιδιά, έχουμε μπερδευτεί. Οι δυο παιδίατροι που την είχαν δει μέχρι τώρα έλεγαν να το αφήσουμε προσωρινά το θέμα, να μην το ψάξουμε είναι νωρίς και μπορεί να το ξεπεράσει απο μόνο του το μωρό. Τώρα όμως που ήρθαμε στην Πάτρα η παιδίατρος που την είδε πρότεινε ότι καλό θα ήταν να γίνει κάποια στιγμή μια εξεταση βρογχοσκόπησης. Το ίδιο και ο νεογνολόγος που πήγαμε σήμερα στο νοσοκομείο για το synagis και αυτός είπε ότι πρέπει να γίνει. Η αλήθεια είναι πως ακούγεται αρκετά ο συριγμός της μικρής (όποιος γνωρίζει απο περιστατικό λαρρυγγομαλακίας θα καταλάβει), είναι τριων μηνών και δεν έχει δείξει σημάδι βελτίωσης. Πιο πολύ με μπρίζωσε ο νεογνολόγος σήμερα που είπε οτι καλό θα ήταν να το δούμε γιατί μπορεί να κρύβεται τίποτα αλλο απο πίσω. Επικοινώνησα λοιπόν με παιδοπνευμονολόγο (αυτή είναι η ειδικότητα λέει που πρέπει να απευθυνθούμε) και κλείσαμε ραντεβού για να το ακούσει το μωρό την επόμενη βδομάδα ώστε αυτός να αποφανθεί αν χρειάζεται να γίνει ή όχι η βρογχοσκόπηση. Σημειωτέον η εξέταση αυτή γίνεται μονο στην Αθήνα, εδώ στην Πάτρα τίποτα...

1aLup3.png

BtUIp3.png

Διαφημίσεις

Olg@ είπε:
Δεν ξέρω βρε παιδιά, έχουμε μπερδευτεί. Οι δυο παιδίατροι που την είχαν δει μέχρι τώρα έλεγαν να το αφήσουμε προσωρινά το θέμα, να μην το ψάξουμε είναι νωρίς και μπορεί να το ξεπεράσει απο μόνο του το μωρό. Τώρα όμως που ήρθαμε στην Πάτρα η παιδίατρος που την είδε πρότεινε ότι καλό θα ήταν να γίνει κάποια στιγμή μια εξεταση βρογχοσκόπησης. Το ίδιο και ο νεογνολόγος που πήγαμε σήμερα στο νοσοκομείο για το synagis και αυτός είπε ότι πρέπει να γίνει. Η αλήθεια είναι πως ακούγεται αρκετά ο συριγμός της μικρής (όποιος γνωρίζει απο περιστατικό λαρρυγγομαλακίας θα καταλάβει), είναι τριων μηνών και δεν έχει δείξει σημάδι βελτίωσης. Πιο πολύ με μπρίζωσε ο νεογνολόγος σήμερα που είπε οτι καλό θα ήταν να το δούμε γιατί μπορεί να κρύβεται τίποτα αλλο απο πίσω. Επικοινώνησα λοιπόν με παιδοπνευμονολόγο (αυτή είναι η ειδικότητα λέει που πρέπει να απευθυνθούμε) και κλείσαμε ραντεβού για να το ακούσει το μωρό την επόμενη βδομάδα ώστε αυτός να αποφανθεί αν χρειάζεται να γίνει ή όχι η βρογχοσκόπηση. Σημειωτέον η εξέταση αυτή γίνεται μονο στην Αθήνα, εδώ στην Πάτρα τίποτα...

λοιπον καλά εκανες κ έκλεισες ραντεβού στον παιδοπνευμονολόγο να πει κ αυτός τη γνώμη του... σε ποιο νεογνολόγο πήγες? στο ρίο?

Ιt always rains hardest on the people who deserve the sun

Mjb3p3.png

Ολγα εαν αποφασισεις να το κανετε, απο οτι μου εχει πει ο παιδιατρος μου οι καλυτεροι γιατροι ειναι στο παιδων, κ συγκεκριμενα ειναι δυο γιατροι που το κανουν εκει,κ 50 σε ολη την ελλαδα.

Vann είπε:
Ολγα εαν αποφασισεις να το κανετε, απο οτι μου εχει πει ο παιδιατρος μου οι καλυτεροι γιατροι ειναι στο παιδων, κ συγκεκριμενα ειναι δυο γιατροι που το κανουν εκει,κ 50 σε ολη την ελλαδα.

Mήπως είναι εύκολο να μου στείλεις με πμ των γιατρων στο Παιδων;;; Ούτως ή άλλως για την εξέταση πρέπει να έρθουμε στην Αθήνα.

Και ο παιδοπνευμονολόγος που θα την δει στην Αθήνα έχει ιατρείο απλά τυχαίνει κάποιες φορές να έρχεται Πάτρα λόγω καταγωγής του και έτσι θα μπορέσει να την εξετάσει εδώ, ωστε να μην ταλαιπωρηθει το μωρο με επανωτά πηγαινέλα.

Κατερινάκι την πήγα στο 409 στο νεογνολογικό και την είδαν εκεί δυο νεογνολόγοι.

1aLup3.png

BtUIp3.png

Και εμενα ειχε ο μπεμπουλης και το ειχα αναφερει στην παιδιατρο αλλα μου ειπε οτι θα υποχωρησει απο μονο του.Μου ειπε οτι επροκειτο για ανωριμοτητα των μυων του λαρυγγος η οποια σιγα σιγα υποχωρει καθως το μυικο συστημα ωριμαζει.Οντως υποχωρησε.

Παντως εαν σου ειπαν να το κοιταξεις,δες το.

Πιο πολυ για να σου φυγει η εννοια και να μην βαζεις αλλα με το μυαλο σου.

Μην ανησυχεις ομως,δεν φανταζομαι να ειναι κατι.Καποιες φορες και οι γιατροι ειναι λιγο υπερβολικοι..

FWusp3.png

Διαφημίσεις

ολγα και μεις τα ιδια ειχαμε. οταν γυρισαμε απο την κινικη στο σπιτι το πρωτο βραδυ με την μπεμπουλα μας προβληματισε πολυ. εκανε εναν συριγμο ολη την νυχτα σε καθε ανασα της. ρωτησα νεογνολογο στην θεσσαλονικη,την εξετασε και που ειπε οτι ειναι ανευ σημασιας, οτι προκεειται για λαριγγομαλακια και οτι θα περασει απο μονο του με τον καιρο. μπορει να παρει και μηνες ειχε πει. δεν ασχοληθηκαμε αλλο και σιγα σιγα, εκει κοντα στον τριτο με τεταρτο μηνα δεν το ξανακουσαμε πια. ευχομαι με τις εξετασεις σας να ειναι ολα καλα.

LfwCp3.png

• 1 χρόνο μετά...
  Olg@ είπε:
Μας πρότειναν να κάνουμε μια εξέταση βρογχοσκόπησης στη μικρή μας για να διαγωσθεί εαν πάσχει απο λαρυγγομαλακία και ήθελα να ρωτήσω για την εμπειρία τους αυτή αλλους γονείς.

Πως γίνεται αυτή η εξέταση ακριβώς; Είναι επίπονη για τα μωράκια; Γίνεται με νάρκωση; Που γίνεται; Μόνο σε δημόσια νοσοκομεία;

Η αλήθεια ειναι πως έχω αγχωθεί αρκετά :roll: ..

Καλημερα Ολγα,

ελπιζω να διαβασεις το μηνυμα μου και να μου απαντησεις(και οποια αλλη μανουλα ξερει)καθως με απασχολει το ιδιο ακριβως θεμα με τον 6 μηνων γιο μου.

Ο παιδιατρος μας παρεπεμψε για βρογχοσκοπηση στην Αθηνα συγκεκριμενα στο Παιδων Πεντελης γιατι ο μικρος κανει προσπαθεια οταν ανασαινει και υποψιαζεται λαρρυγγομαλακια.

Εχω ενα φοβο γμτ με τη ναρκωση(μεθη).Εσεις τελικα την κανατε?Τι σας ειπαν,ακολουθησατε καποια αγωγη μετα ή απλα περασε μονο του?

Μου ειπαν το παιδι να φαει τελευταιο γευμα στις 11 το βραδυ και στις 8 το πρωι θα του κανουν εισαγωγη.Πως να το κρατησω τρομαρα μου τοσες ωρες νηστικο?Ειμαστε και εμεις απο Πατρα και μεχρι να παμε Αθηνα θα πλανταξει στο κλαμα αφου θα ειναι και νηστικος.

Τι να κανω γμτ ειμαι πολυ στεναχωρημενη:(.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...