Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΠΑΔ-Υστεροσκόπηση

Guest andro2

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,

ειναι να κανω επεμβατικη υστεροσκόπηση στο Λητω, και σαν δημοσιος υπαλληλος ειμαι ασφαλισμένη στον ΟΠΑΔ. Αρχικα ούτε που μου περασε απο το μυαλο οτι μπορει μια τετοια επεμβαση και μαλιστα σε ιδιωτικό μαιευτηριο να καλύπτεται εστω και μερικά απο το ταμείο μου, αλλα πρόσφατα εμαθα (αλλα δυστυχως χωρις λεπτομερειες) οτι αν ο γιατρος την γραψει στο βιβλιαριο σαν ''μητρορραγια'', και ανεξαρτητα με το οτι γινεται σε ιδιωτικο μαιευτηριο, τοτε ο ΟΠΑΔ καλύπτει ενα σημαντικό μερος των εξοδων, αν πας και καταθεσεις την αποδειξη του μαιευτηρίου και το βιβλιάριο οπου γραφεται η μητρορραγία.

Γνωρίζει καμια σας πως ακριβώς γίνεται; καταρχην αν γινεται και πως; (που πας και τα καταθετεις κλπ)

(Ρωταω γιατι εμαθα οτι δημοσιος υπαλληλος απο επεμβατικη υστεροσκοπηση για πολυποδα που κοστισε 3.000 € σε ιδιωτικο μαιευτηριο με αυτον τον τροπο πηρε πισω απο τον ΟΠΑΔ τον επομενο κιολας μηνα, γύρω στα 2.200 €, αλλα δυστυχως δεν μπορω να βρω τη συναδελφο γιατι λειπει με αδεια τοκετού).

Διαφημίσεις

αυτό που μπορώ να σου πω είναι για το δικό μου ταμείο (ΤΕΒΕ), το οποίο ναι μεν δεν καλύπτει την υστεροσκόπηση, αλλά με την αιτιολογία "οξεία μητρορραγία" μου κάλυψε κάποιο μέρος των εξόδων της επέμβασης που έγινε στο ΜΗΤΕΡΑ (μη σου πω το ποσό θα πέσεις κάτω από τα γέλια...).

Οπότε, αφου ισχύει για το ΤΕΒΕ που ειναι κατά πολύ χειρότερο σε παροχές από το δικό σας, γιατί να μην ισχύει και στον ΟΠΑΔ...? ...

Καλή επιτυχία σου εύχομαι, ας ειναι αυτή η τελευταία σου ταλαιπωρία!

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

andro2, πάρε τηλ. στον ΟΠΑΔ στα κεντρικά που είναι στην οδό Μακεδονίας. Δε θυμάμαι τηλ. αλλά θα το βρεις από το 11888 και ρώτησέ τους για τη διαδικασία.

Εγώ έκανα πρόσφατα μια β' χοριακή και για να τη θεωρήσει ο ΟΠΑΔ έπρεπε να μου γράψει ο γιατρός διάγνωση "επαπειλούμενη κύηση". Πράγματι μου θεώρησαν την εξέταση και τελικά γλίτωσα τα 40 ευρώ στη Βιοϊατρική.

Εμένα τώρα με απασχολεί αν ο ΟΠΑΔ καλύπτει τις εξετάσεις που γίνονται στην εγκυμοσύνη (από την πιο απλή, μέχρι αυχενική διαφάνεια, αμνιοπαρακέντηση και β' επιπέδου). Κάποια μεγάλα διαγνωστικά κέντρα δεν είναι συμβεβλημένα με τον ΟΠΑΔ και έτσι αυτές τις εξετάσεις πρέπει να τις κάνεις ιδιωτικά.

5f27b8bd0c.png

• 11 months later...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΟΠΑΔ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΝ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΠΟΣΟΣΤΟ,ΑΝ ΔΛΔ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΜΟΥ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ 3500.

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...
  andro2 είπε:
Καλησπέρα σας,

ειναι να κανω επεμβατικη υστεροσκόπηση στο Λητω, και σαν δημοσιος υπαλληλος ειμαι ασφαλισμένη στον ΟΠΑΔ. Αρχικα ούτε που μου περασε απο το μυαλο οτι μπορει μια τετοια επεμβαση και μαλιστα σε ιδιωτικό μαιευτηριο να καλύπτεται εστω και μερικά απο το ταμείο μου, αλλα πρόσφατα εμαθα (αλλα δυστυχως χωρις λεπτομερειες) οτι αν ο γιατρος την γραψει στο βιβλιαριο σαν ''μητρορραγια'', και ανεξαρτητα με το οτι γινεται σε ιδιωτικο μαιευτηριο, τοτε ο ΟΠΑΔ καλύπτει ενα σημαντικό μερος των εξοδων, αν πας και καταθεσεις την αποδειξη του μαιευτηρίου και το βιβλιάριο οπου γραφεται η μητρορραγία.

Γνωρίζει καμια σας πως ακριβώς γίνεται; καταρχην αν γινεται και πως; (που πας και τα καταθετεις κλπ)

(Ρωταω γιατι εμαθα οτι δημοσιος υπαλληλος απο επεμβατικη υστεροσκοπηση για πολυποδα που κοστισε 3.000 € σε ιδιωτικο μαιευτηριο με αυτον τον τροπο πηρε πισω απο τον ΟΠΑΔ τον επομενο κιολας μηνα, γύρω στα 2.200 €, αλλα δυστυχως δεν μπορω να βρω τη συναδελφο γιατι λειπει με αδεια τοκετού).

θα παρεις τηλ στον ΟΠΑΔ /ΥΠΑΔ που ανηκεις (γιατι απο εκει θα παρεις τα χρηματα θα τους πεις οτι θελεις να καταθεσεις νοσήλεια για την επεμβατικη υστεροσκοπηση , θα τους ζητησεις να σου πουν ακριβως τι δικ/κα χρειαζονται για να μην κανεις τσαμπα δρομολογια και επειδη ειναι μια επεμβαση που δεν συναντατε καθε μερα δωσε και μια πιστωση χρονου στον υπαλληλο μιας μερας να το ψαξει στον κανονισμο , μετα θα πας στον ΟΠΑΔ μαζι με ενα καταθετικο βιβλιαριο οποιασδιποτε τραπεζας εκτος Ταχυδρομικου ταμιευτηριου που θα απεικονιζετια ακριβως το ονοματεπωνυμο σου και θα κανεις μια αιτηση υποβολης νοσηλειων στον ΟΠΑΔ θα στην δοσουν εκει να την συμπληρωσεις να εχεια μαζι σου ποσδηποτε ρον ΕΜΑΔ σου αναγραφετε στο βιβλιαριο σου ειναι ο αριθμος με 4μηδενικα και το ΑΦΜ οτι δεν σου καλυψουν χρηματικα θα στο δοσουν σε βεβαιωση να το καταθεσεις στη φορολογικη σου δηλωση , θα ψαξω αυριο λιγο περισσοτερο και αν εχω κατι νεοτερο θα σου γραψω. Τα χρηματα οντως τα περνεις σε ενα με δυο μηνες....με ειδοποιητηριο στο σπιτι σου

• 2 εβδομάδες μετά...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...