Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τελικά πότε πρέπει να κάνω ξανά καμπύλη σακχάρου μετά από διαβήτη κύησης?

Recommended Posts

Ο δικός μου γιατρός μου είπε αφού αποθηλάσω αλλά έχω ακούσει άλλους που λένε μετά τις 40 μέρες ή μετά το τρίμηνο. Τελικά πότε πρέπει να γίνεται??:confused::confused::confused:

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

Διαφημίσεις

εμενα ο ενδικρινολογος μου με εβαλε και εκανα την μεγαλη καμπυλη καθως και μετρηση ινσουλινης 40 ημερες μετα τον τοκετο.και ευτυχως ηταν ολα καλα γιατι φοβοταν μην μου μεινει ο διαβητης(κληρονομικοτητα κιλα και ανεβασμενο μονιμα στην εγκυμοσυνη το σακχαρο νηστειας)

PRW0p2.pngORfXp3.png

Εμένα γιατί μου είπε όταν αποθηλάσω?Και τελικά ο καθένας έχει την γραμμή του?

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Εμένα μου είπαν σε έξι μήνες από τη γέννα αν δεν θηλάσω, διαφορετικά μόλις αποθηλάσω και ολο αυτο το διαστημα να κανω που και που καμια πρωινη μετρηση.

Τωρα κοντευω τους 7 μηνες και θηλάζω οποτε δεν την εχω κανει ακομη, μονο απλες μετρησεις......Παντως δεν θελω με τιποτα να την κανω :cry::cry::cry:.

Ούτε και εγώ,πίστεψε με!!Ειδικά τώρα που κανά δυο φορές που μετρήθηκα ήμουν εκτός ορίων..Να παίζει ρόλο ο θηλασμός?Τι να πω..

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Διαφημίσεις

Ο δικός μου γιατρός μου είπε αφού αποθηλάσω αλλά έχω ακούσει άλλους που λένε μετά τις 40 μέρες ή μετά το τρίμηνο. Τελικά πότε πρέπει να γίνεται??:confused::confused::confused:

2-3 μηνες μετα πρεπει κι εγω δεν πηγα ποτε....:(

Καλημέρα. Εμένα η ενδοκρινολόγος που με παρακολουθούσε στο νοσοκομείο πριν γεννήσω μου είπε να πάω μετά από 3 μήνες. Πήγα λοιπόν στο γιατρό του ΙΚΑ να μου γράψει την εξέταση κ μου είπε πως αφού θηλάζω δεν έχει νόημα να κάνω ακόμα καμπύλη ζαχάρου. Παίρνω τηλέφωνο λοιπόν στο νοσοκομείο να ρωτήσω τη γιατρό μου. Έλειπε κ μου είπε μία νοσοκόμα αν έχω σκοπό να θηλάσω καιρό, της είπα ναι κ τελικά μου έκλεισε ραντεβού για το Μάρτη. 5 μήνες μετά τη γέννηση του μπέμπη. Μάλλον λόγω του θηλασμού δεν υπάρχει κάτι στάνταρ? Θα δούμε τι θα πει κ η γιατρός όταν πάω.

Always look on the bright side of life ....

XjByp2.png

Ναι αυτό θέλω να ρωτήσω και εγώ.Μήπως πχ λόγω θηλασμού δεν θα δείξει σωστά η καμπύλη..

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Ααχχχχ αυτό το ζάχαρο. Κάθε φορά που τρώω γλυκό το σκέφτομαι!!Αν και για να πώ την αλήθεια δεν πτοούμαι σαβουριάζω τα γλυκά σε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες απο οτι πριν την εγκυμοσύνη. Δεν ξέρω μορέ λες να μου έμεινε ψυχολογικό μετά την στέρηση;;; Και εμένα μου είπαν άσχετα με το θηλασμό οτι πρέπει να γίνει η εξέταση στους 6 μήνες μαζί με την εξέταση του θυρεοειδή. Βέβαια τις ξέχασα τελείως και τις 2 κ οταν το θυμήθηκα ο γυναικολόγος μου είπε οτι δεν είχε νόημα γιατί στη συγκεκριμένη περίοδο λέει δείχνει αν θα είχα μετέπειτα πρόβλημα. Ακόμα κ σήμερα δεν την έχω κάνει και βαριέμαι τρελά να παω σε ενα μικ/κο για 3 ωρες! μια φίλη μου είπε πως μπορώ να πάρω τη γλυκόζη απο το φαρμ/ειο και να την κάνω στο σπίτι με τον μετρητή που έχω αφού βέβαια μου δώσει ακριβώς ο γιατρός τα διαστήματα. Με αγχώνει κ το γεγονός οτι έχουμε μεγάλη πιθανότητα να συμβεί κ στο 2ο νινι. Και άντε πάλι κοκο γιοκ!

Διαφημίσεις

Μίλησα και με έναν άλλο ενδοκρινολόγο και μου είπε 3 μήνες μετά τον τοκετό -δηλαδή τώρα. Θα πάω να την κάνω την Τετάρτη ,έκλεισα ραντεβού.Αυτός δεν με ρώτησε καν αν θηλάζω..Λέτε να την κάνω τζάμπα?

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

κι εμένα 3 μήνες μετά τον τοκετό μου είχε πει να την κάνω. το αν θηλάζω μου το είχε ρωτήσει αφού εκανα την καμπύλη (που παρεμπιπτόντως ήταν χάλια, δε σου το εύχομαι), καθώς και το πόσο καιρό είχα σκοπό να θηλάσω. νομίζω όμως ότι ο μόνος λόγος που με ρώτησε ήταν γιατί η δίατα που μου έδωσε μετά είχε 200 θερμίδες περισσότερες για τον καιρό που θα θήλαζα. δεν έχω ξανακούσει να επηρεάζεται η καμπύλη από το θηλασμό.

tMJnp2.png

W2cQp3.png

κι εμένα 3 μήνες μετά τον τοκετό μου είχε πει να την κάνω. το αν θηλάζω μου το είχε ρωτήσει αφού εκανα την καμπύλη (που παρεμπιπτόντως ήταν χάλια, δε σου το εύχομαι), καθώς και το πόσο καιρό είχα σκοπό να θηλάσω. νομίζω όμως ότι ο μόνος λόγος που με ρώτησε ήταν γιατί η δίατα που μου έδωσε μετά είχε 200 θερμίδες περισσότερες για τον καιρό που θα θήλαζα. δεν έχω ξανακούσει να επηρεάζεται η καμπύλη από το θηλασμό.

:shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:Και ξεκίνησες ξανά διατροφή..????Οϊμε....!!!!Και τι σου είπε τελικά να κάνεις?

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Μην αγχώνεσαι, επειδή το έπαθα εγώ δε σημαίνει ότι θα σου συμβεί κι εσένα! Εγώ τελικά συμπεράναμε ότι είχα μια προδιάθεση από πριν (παρ όλο που ούτε παχιά ήμουν ποτέ, ούτε κληρονομικότητα έχω), πάντως και πριν την εγκυμοσύνη μου σε διάφορα check ups που έκανα πάντα μου έλεγαν ότι είναι λίγο τσιμπημένο το ζάχαρο για την ηλικία μου. απλώς δεν είχα δώσει ποτέ σημασία, δεν το είχα θεωρήσει τόσο σοβαρό. με έβαλε λοιπόν πάλι σε δίαιτα, αυτή τη φορά 1800 θερμίδες αντί για 1600 που είχα στην εγκυμοσύνη, μου εδωσε κι ένα χαπάκι και μετρούσα πάλι, αν θυμάμαι καλά 1 φορά/εβδομάδα. όλα αυτά για 3 μήνες, όπου μου είχε πει ότι θα πρέπει να έχω επανέλθει στο βάρος μου πριν την εγκυμοσύνη. φυσικά στεναχωρέθηκα αλλά 1) πλέον δεν είχα παιδί μέσα μου και δεν ανησυχούσα τόσο, δηλ πού και πού έτρωγα τις σοκολατίτσες μου και 2) με τη δίαιτα αυτή έγινα στυλάκι κι έχασα με τη μία πολύ περισσότερα κιλά απ όσα μου είχε πει! Βοήθησε πιστεύω κι ο θηλασμός, δε νομίζω ότι έκαιγα μόνο 200 θερμίδες με ένα μωρό κολημμένο πάνω μου όλη μέρα κι όλη νύχτα. Παντως μην την αμελήσεις την εξέταση, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα να την κάνεις γιατί αν τυχόν (που δεν είναι πολλές οι πιθανότητες) έχεις κι εσύ μια προδιάθεση καλό είναι να το ξέρεις. εμένα μου είπε ότι αν δεν προσέξω, σε 5 χρόνια θα έχω ζάχαρο. και σίγουρα θα την πατούσα έτσι και δεν έκανα την καμπύλη γιατί με το που γέννησα είχα πέσει με τα μούτρα στα γλυκά κι έκανα πολύ χάλια διατροφή. σου εύχομαι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα!!

tMJnp2.png

W2cQp3.png

Όχι δεν θα το αμελήσω γι'αυτό και είπα να το ψάξω παρόλο που ο δικός μου γιατρός είπε όταν αποθηλάσω να κάνω την καμπύλη. Γιατί δεν θέλω να παρέλθει ο χρόνος αν πρέπει να την κάνω τώρα..Αύριο θα μιλήσω με μία γιατρό στο Διαβητολογικό του Ιπποκρατείου να δω τι θα μου πούνε και εκεί και σκέφτομαι μήπως πάω εκεί να με παρακολουθούνε πλέον. Και εγώ μετά την εγκυμοσύνη έχω πέσει στις σοκολάτες περισσότερο και όχι τόσο στα γλυκά..Απλά σκέφτομαι ότι τι διατροφή θα κάνω αν βγει η καμπύλη πάλι χάλια?Πως στα θηλάζω?Γιατί στην εγκυμοσύνη είχα παρατηρήσει ότι με πείραζαν όλα τα γαλακτοκομικά ,όλα τα ζυμαρικά ,ψωμία ,ρύζια..Μόνο κρέας μπορούσα να φάω και σαλάτες άφθονες..ούτε χυμούς φυσικά και φρούτα με το σταγονόμετρο..και τώρα αυτό με προβληματίζει περισσότερο..τι θα κάνω τώρα που θηλάζω και τρώω ότι βρω μπροστά μου..Αλλά αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι ότι πλέον έχω έναν άγγελο που πρέπει να μεγαλώσω και γι'αυτό πρέπει να είμαι εγώ πρώτα καλά για να είναι και εκείνος..

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Διαφημίσεις

ο γυναικολόγος σου σου είπε να την κάνεις μετά τον αποθηλασμό ή ο ενδοκρινολόγος? Εγώ πάντως ακούω την ενδοκρινολόγο γιατί αυτή είναι αρμόδια πάνω απ όλα, δεν έχω εμπιστοσύνη στο γυναικολόγο μου σε αυτά τα θέματα, εξ άλλου αυτός με παρέπεμψε σε εκείνη. πάντως δε μου φαίνεται λογικό. εγώ τώρα περιμένω το 2ο μωρό μου χωρίς να έχει αποθηλάσει το πρώτο. τι θα έπρεπε, να μην έχω κάνει καθόλου καμπύλη? Και πώς θα παρακολουθούσα αυτή την εγκυμοσύνη? Επίσης , αν θηλάσεις για 1ή 2 χρόνια τι θα γίνει? δε θα ξέρεις πού βρίσκεσαι? όσο για το θέμα της όρεξης σε καταλαβαίνω απόλυτα, εγώ είχα τρομερές λιγούρες στην αρχή, ευτυχώς μου σταμάτησαν μόλις αδιαθέτησα (κι ευτυχώς αδιαθέτησα νωρίς). επίσης,έχω γενικά στο μυαλό μου ότι τα πάντα είναι θέμα ψυχολογίας. εμένα πολλές φορές πηγαίνει να με παρει από κάτω αλλά το πολεμάω και συμμορφώνομαι, σκέφτομαι ότι δεν αξίζει το κόπο να ρισκάρω την υγεία μου (ούτε του μωρού μου τώρα). μετά από κάποιο διάστημα συνηθίζει ο οργανισμός να τρωει λιγότερο και είσαι οκ.

Και πάλι όμως, μη σκέφτεσαι αρνητικά. πήγαινε κάνε την καμπύλη σου, χωρίς ιδιαίτερη δίαιτα πριν (οκ την προηγούμενη μέρα μη φας γλυκά, αλλά γενικά νομίζω δεν πρέπει να κάνεις ιδιαίτερη διατροφή, γιατί αλλιώς δε θα είναι αντιπροσωπευτική) και βλέπεις. Τις περισσότερες φορές είναι μια χαρά μετά τον τοκετό!

tMJnp2.png

W2cQp3.png

η διαβητολογο ςμου ζητησε επανεξεταση καμπυλης σακχαρου 40 μερες μετα τον τοκετο,και σε επομενη εγκυμοσυνη να κανω απο την 25η εβδομαδα καμπυλη σακχαρου. στην πρωτη εγκυμοσυνη ειχε βγει παθολογικη, και εξαφανιστηκ εο διαβητη ς κυηδης με το που γεννησα,τωρα στη δευτερη εκαναν 2 φορες και δεν ειχα...

26/10/10 Ήρθε η kisha junior και είναι όντως γκαυ.....τσα!

Ο μικρός μου είναι κέβλαρρ  ! 20/02/12

Νανά ο ενδοκρινολόγος μου ειπε να την κάνω όταν αποθηλάσω!Και εγώ αυτό σκέφτομαι φυσικά,τι θα γινει αν πχ μέχρι αποθηλάσω μέινω ξανά έγκυος?Τέλος πάντων,τα νέα είναι ότι η γιατρός στο Ιπποκράτειο είπε να την κάνω στους 6 μήνες μετά τον τοκετό, το ίδιο είπε και η ενδοκρινολόγος της μαμάς μου και ρώτησα και στο mhtrikosthilasmos.blogspot και ορίστε η απάντηση http://www.mitrikosthilasmos.com/2012/02/blog-post_7765.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+http%2Fmitrikosthilasmosblogspotcom+%28mitrikosthilasmos%29&utm_content=Google+Feedfetcher .Έτσι έχουμε και λέμε..

Ο ενδοκρινολόγος μου είπε όταν αποθηλάσω,ένας δεύτερος ενδοκρινολόγος της κλινικής μου είπε στους 3 μήνες, ενδοκρινολογος του Ιπποκρατείου του διαβητολογικού τμήματος είπε στους 6 μήνες, το ίδιο είπε και η ενδοκρινολόγος της μαμάς μου και ο ενδοκρινολόγος του mitrikosthilasmos είπε στους 2 μήνες..Κοινώς..πάρ'το αυγό και κούρευτω!Εγώ τελικά τι να κάνω??

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Στο mitrikos thilasmos λέει το νωρίτερο σε 2 μήνες. Άρα νομίζω στους 3 μήνες ή και περισσότερο είσαι καλυμμένη. Εγώ θα σε συμβούλευα να κάνεις αυτό που θα σου πει ο ενδοκρινολόγος που έχεις σκοπό να σε παρακολουθήσει και στο μέλλον, αν τυχόν υπάρξει ανάγκη φυσικά. Ίσως τελικά δεν είναι standard το πότε ακριβώς πρέπει να την κάνουμε, ίσως δεν κάνει και μεγάλη διαφορά αν θα γίνει στους 3 μήνες ή στους 6 (σίγουρα και τα γραμμάρια θα διαφέρουν από γιατρό σε γιατρό, πχ εμένα μου ει΄χε πει 75 γραμμάρια-δίωρη. Όλοι αυτό ζητάνε?). Για μένα αυτό που έχει σημασία είναι που διευκρινίστηκε ότι ο θηλασμός δεν επηρεάζει την καμπύλη (Αλλιώς θα έπρεπε να μπω σε πολλές σκέψεις!!)

tMJnp2.png

W2cQp3.png

Ναι αυτό με τον θηλασμό είναι το βασικότερο όλων..!!Όχι την 75 μου είπαν και εμένα ο ένας στα 0', 60' και 120' και ο άλλος στα 0' και 120'.Νομίζω όμως ότι δεν θα μετρηθώ στην ώρα γιατί ο δεύτερος μου εξήγησε ότι δεν αξιολογείται στην μία ώρα αλλά στο δίωρο.

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Να την κάνεις οπωσδήποτε! Ούτε μένα βγήκε καλή και μπήκα σε δίαιτα, στην ίδια που έκανα και έγκυος. Συγκεκριμένα ήταν υψηλή η τιμή μετά το δίωρο. Όταν ξαναέκανα την καμπύλη μετά από αυστηρή δίαιτα, ήταν στα ανώτερα επιτρεπτά όρια! Άρα πρέπει να'μαι μόνιμα σε δίαιτα γιατί έχω τάση για διαβήτη.

Μου είπαν να πάρω 75γρ γλυκόζη και να κάνω μετρήσεις κάθε μισάωρο για να βρουν πώς φτάνει ο οργανισμός σ'αυτήν την τιμή. Είναι απαραίτητο λοιπόν.

Όταν έκανα μόνη μου μετρήσεις 3 μήνες μετά τη γέννα ήταν όλες καλές, μάξιμουμ 95 ακόμα και μετά το φαγητό γι'αυτό παραξενεύτηκα. Δε θεωρώ ότι μου'μεινε κουσούρι μετά την εγκυμοσύνη γιατί όσο θυμάμαι τον εαυτό μου διψουσα πολύ κι έπινα πολύ νερό-3 λίτρα χειμώνα- καλοκαίρι, άρα πάντα είχα τάση. Κληρονομικότητα δεν υπάρχει στην περίπτωσή μου!

w94ip2.png

Σ'ευχαριστώ πολύ γαριφαλλάκι. Θα την κάνω αργότερα γύρω στους 6 μήνες μάλλον. Εγώ ποτέ δεν είχα την τάση να πίνω νερό μόνο όταν ανέβαζα σάκχαρο στην εγκυμοσύνη πριν κάνω την καμπύλη!Πολύ νερό όμως τότε!Μόλις ρυθμίστηκε ο διαβήτης επανήλθα στα φυσιολογικά μου (μισό μπουκαλάκι τη μέρα!).Ο λόγος που δεν θέλω να την κάνω τώρα είναι γιατί τώρα δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να μπω σε δίαιτα με τον θηλασμό. Γιατί όσα μου ανέβαζαν το σάκχαρο ήτανε όλα τα γαλακτοκομικά, υδατάνθρακες ακόμη και ολικής και γενικότερα μπορούσα μόνο ψάρι να τρώω και χόρτα. Προτιμώ να θηλάσω τώρα γιατί με τη νδίαιτα που έκανα πριν την εγκυμοσύνη σιγά μην μου μείνει γάλα..

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...