Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική (VBAC)

evelina_1983

Recommended Posts

αρα μπορουν όλοι...

αυτή η φρασούλα είναι πέρα για πέρα λανθασμένη

το κλειδί για το ασφαλές vbac είναι η ευλαβική επιλογή υποψηφίων...

υπάρχουν αρκετές ομάδες γυναικών που ΔΕΝ επιτρέπεται να προχωρήσουν σε φυσιολογικό μετά την καισαρική γιατί οι κύνδινοι είναι αδικαιολόγητα αυξημένοι... (αν κάποιες κάνουν vbac μπορεί όλα να πάνε οκ, αλλά αν κάνουν όλες vbac κάποιες θα υποστούν τραγικές συνέπειες)

γυναίκες που ανοίκουν σε αυτές τις κατηγορίες είναι οι εξής:

• γυναίκες που στην πρώτη καισαρική είχαν επιμόλυνση στη τομή (αν θυμάμαι καλά ο κίνδυνος ρήξης είναι 60%)
  • γυναίκες που έχουν παραπάνω από δύο καισαρικές
  • γυναίκες που έχουν κάθετη καισαρική τομή
  • γυναίκες που έχουν καισαρική σαν ανεστραμένο τ (δεν ξέρω αν υπάρχουν τέτοιες ακόμα)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

αυτή η φρασούλα είναι πέρα για πέρα λανθασμένη

το κλειδί για το ασφαλές vbac είναι η ευλαβική επιλογή υποψηφίων...

υπάρχουν αρκετές ομάδες γυναικών που ΔΕΝ επιτρέπεται να προχωρήσουν σε φυσιολογικό μετά την καισαρική γιατί οι κύνδινοι είναι αδικαιολόγητα αυξημένοι... (αν κάποιες κάνουν vbac μπορεί όλα να πάνε οκ, αλλά αν κάνουν όλες vbac κάποιες θα υποστούν τραγικές συνέπειες)

γυναίκες που ανοίκουν σε αυτές τις κατηγορίες είναι οι εξής:

• γυναίκες που στην πρώτη καισαρική είχαν επιμόλυνση στη τομή (αν θυμάμαι καλά ο κίνδυνος ρήξης είναι 60%)
  • γυναίκες που έχουν παραπάνω από δύο καισαρικές
  • γυναίκες που έχουν κάθετη καισαρική τομή
  • γυναίκες που έχουν καισαρική σαν ανεστραμένο τ (δεν ξέρω αν υπάρχουν τέτοιες ακόμα)

ολοι οσοι εχουν κανει μια φυσιολογικη καισαρικη ...

τωρα καθετες τομες , αναστραμενο τ κλπ...ειναι εξαιρέσεις....!

για το πάνω από 2 καισαρικές, δεν συμφωνω , απάρχουν αμαρτυρίες και για vbac μετα από 5 καισαρικες...

χωρις παρεξήγηση εκφαζεις ολους τουσ φοβους που μας εχουν πλασάρει στην Ελλάδα και μόνο....

όσο εχεις αυτους τους φοβους , δυσκολα αποφασιζεις για vbac...εκτος αν απλά σου τυχει...

διαβασε ξενα site καλυτερα, και ξενες μαρτυρίες, για να πίστεις!!

και ψαξε λιγο ποσοι πολλοι κίνδυνοι νυπαρχουν απο μια χειρουργική επέμβαση οπως η καισαρικη....χιλιάδες!! αλλα αυτοι αποσιωπούνται!

Καλο ειναι να τονιζεται οτι δεν μπορουν ολες οι γυναικες να κανουν vbac και καλα κανεις Μαριαλ και το τονιζεις.

Εξαλλου το vbac δεν πρεπει να ειναι αυτοσκοπος για μια γυναικα λες κι αν δεν τα καταφερει δεν "πετυχε" ως μανα! Το ζητημα ειναι η γυναικα να εχει την επιλογη και με τη συμφωνη γνωμη του γιατρου οταν ερθει η ωρα να το προσπαθουν. Και το υπογραμμιζω το ρημα γιατι αυτο που εχει βαρυνουσα σημασια ειναι στο τελος μωρο και μητερα ειναι υγιεις!!!!

Η επιλογη λοιπον να γινεται με σκεψη μονο αν το επιθυμει η γυναικα και συμφωνει και ο γιατρος.

Να προσθεσω οτι καποιες φορες παρουσιαζεται το vbac ως μια εντελως ασφαλης μεθοδος να γεννησει καποια και η καλυτερη. Ασφαλες δεν ειναι να γεννησεις ουτε με καισαρικη ουτε με πρωτο φυσιολογικο τοκετο. Οπως και να το κανουμε μια γεννα ενεχει κινδυνους, οτιδηποτε μπορει να παει στραβα. Ας μην ωραιοποιουμε το vbac και τα λεω ολα αυτα εχοντας κατα νου οτι στο μελλον αν ολα ειναι οκ vbac θα προσπαθησω! Εγω σεβομαι και μια επαναληπτικη καισαρικη οπως και την επιλογη μιας γυναικας να γεννησει οπως και να εχει με καισαρικη. Εγω εχω δοκιμασει και τα δυο και σαφως ψηφιζω φυσιολογικο τοκετο, απλα καποιες φορες η καισαρικη επιβαλλεται και δεν ειναι παντα ο γιατρος "χασαπης" !

Καλο ειναι να τονιζεται οτι δεν μπορουν ολες οι γυναικες να κανουν vbac και καλα κανεις Μαριαλ και το τονιζεις.

Εξαλλου το vbac δεν πρεπει να ειναι αυτοσκοπος για μια γυναικα λες κι αν δεν τα καταφερει δεν "πετυχε" ως μανα! Το ζητημα ειναι η γυναικα να εχει την επιλογη και με τη συμφωνη γνωμη του γιατρου οταν ερθει η ωρα να το προσπαθουν. Και το υπογραμμιζω το ρημα γιατι αυτο που εχει βαρυνουσα σημασια ειναι στο τελος μωρο και μητερα ειναι υγιεις!!!!

Η επιλογη λοιπον να γινεται με σκεψη μονο αν το επιθυμει η γυναικα και συμφωνει και ο γιατρος.

Σε γενικές γραμμές δεν έχεις άδικο...

αλλά αυτό που λες : ' αυτο που εχει βαρυνουσα σημασια ειναι στο τελος μωρο και μητερα ειναι υγιεις!!!!

Αυτή είναι και η κλασική δικαιολογία των γιατρών που κάνουν καισαρικες , και γιαυτο με α΄΄χαλαει ΄΄ να το ακούω...

εστι προσπαθουν να αποδειξουν οτι για την υγεια του μωρου σου σε κοβουν...

γιατι τοτς εχουμε πενταπλασια ποσοστα από οτι στο εξωτερικο???

μονο οι Ελληνες γιατροι πια ειναι τοσο ΄΄σνθρωπινοι΄' και νοιαζονατι για την υγεια μαμας και μωρου???

δεν μπορει!! καποιο λάκο έχει γ φάβα!!

σιγουρα δεν μπορεις να εισαι σιγουρος μεχρι να γεννησεις , αν θα τα καταφερεις, αλλά όχι να ειμαστε ευχαριστημενες με τις καισαρικες ,,,γιατι βγηκε υγιες μωρο....αν μπορουσε να βγει και φυσιολογικα ?? γιατι πρεπει να συμβιβαστω???

Διαφημίσεις

σιγουρα δεν μπορεις να εισαι σιγουρος μεχρι να γεννησεις , αν θα τα καταφερεις, αλλά όχι να ειμαστε ευχαριστημενες με τις καισαρικες ,,,γιατι βγηκε υγιες μωρο....αν μπορουσε να βγει και φυσιολογικα ?? γιατι πρεπει να συμβιβαστω???

Υποστηριζω παρα πολυ το φυσιολογικο τοκετο, απλα δεν ξερουμε μερικες φορες 100% αν η καισαρικη ηταν απαραιτητη ή οχι σε καποιες περιπτωσεις. Αυτο που λεω ειναι να μην πικραινομαστε σκεφτομενες πως μπορει αδικα να μας "εκοψαν". Μπορει οντως ετσι να ηταν καλυτερα. Σαφως παντως εχουμε παρα πολλες καισαρικες στη χωρα μας!

ολοι οσοι εχουν κανει μια φυσιολογικη καισαρικη ...

όπως είδες στα γραφόμενά μου δεν ισχύει ούτε αυτό

για το πάνω από 2 καισαρικές, δεν συμφωνω , απάρχουν αμαρτυρίες και για vbac μετα από 5 καισαρικες...

το ότι εντελώς σποραδικά παρατηρήθηκαν τέτοια περιστατικά

δεν κάνει αυτόματα το φυσιολογικό τοκετό μετά από πολλαπλές καισαρικές ασφαλή... μη τα ισοπεδώνουμε όλα

χωρις παρεξήγηση εκφαζεις ολους τουσ φοβους που μας εχουν πλασάρει στην Ελλάδα και μόνο....

η σύνεση και η γνώση δεν είναι φόβος, αντίθετα είναι δύναμη

όσο εχεις αυτους τους φοβους , δυσκολα αποφασιζεις για vbac...εκτος αν απλά σου τυχει...

να σε ενημερώσω ότι έχω ήδη ένα επυτυχημένο φυσιολογικό μετά την καισαρική μου και μάλιστα με επίμονη οπίσθια ινιακή προβολή που δε γύρισε και βγήκε έτσι ....

Ας μην ωραιοποιουμε το vbac

συμφωνώ 100%

για να προχωρήσει μια γυναίκα σε vbac πρέπει να ξέρει αναλυτηκά όλους τους κινδύνους....

και όχι να κλείνει τα μάτια λέγοντας όλα γίνονται και όλες μπορούν να γεννήσουν φυσιολογικά....και ότι οι κύνδινοι είναι "ψέματα" των γιατρών

συμφωνώ 100%

για να προχωρήσει μια γυναίκα σε vbac πρέπει να ξέρει αναλυτηκά όλους τους κινδύνους....

και όχι να κλείνει τα μάτια λέγοντας όλα γίνονται και όλες μπορούν να γεννήσουν φυσιολογικά....και ότι οι κύνδινοι είναι "ψέματα" των γιατρών

Πόσο συμφωνώ!!!

Το ότι κάποιες μητέρες τα κατάφεραν δεν σημαίνει πως σε όλες τις γυναίκες ένας φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική θα κυλήσει ομαλά.

Όχι δεν είναι εφικτό για όλες τις περιπτώσεις και όχι δε είναι εντελώς ασφαλές, όπως κάθε τοκετός εξάλλου!

Όχι δεν είναι εφικτό για όλες τις περιπτώσεις και όχι δε είναι εντελώς ασφαλές, όπως κάθε τοκετός εξάλλου!

Αν οι γιατροί έκαναν τον κόπο να αναλύουν ψύχραιμα και με ευαισθησία αυτό ακριβώς το τελευταίο, δε θα είχαμε φτάσει να έχουμε χάσει παντελώς την εμπιστοσύνη μας σε αυτούς και φυσικά να γινόμαστε εύκολα υποχείρια επιτήδειων (φυσικά δεν εννοώ τη mama- aga, αλλά κάποιους καλοθελητές γιατρούς που φλομώνουν στο ναι πως βεβαίως φυσικά και τελικά στις 38 σου το παίρνουν με καισαρική γιατι... κάτι).

Ο σεβασμός στη γέννα είναι το ζητούμενο κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από τη γνώση και την ενημέρωση, για να μπορέσουμε κάποτε να τον διεκδικήσουμε.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

Πόσο συμφωνώ!!!

Το ότι κάποιες μητέρες τα κατάφεραν δεν σημαίνει πως σε όλες τις γυναίκες ένας φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική θα κυλήσει ομαλά.

καμία γυναίκα δεν είναι ίδια με μια άλλη

ακόμα και ο κύνδινος είναι εξατομικευμένος....

πχ: άλλο κίνδυνο έχει μια 25 χρονη άλλο μια 40 αρα...

άλλο κύνδινο μια που έμεινε έγκυος στο εξάμηνο άλλο μια που άφησε να περάσει το όριο των 18 μηνών

άλλο κύνδινο μια με μία προηγούμενη καισαρική άλλο μια με δυο

ο κίνδυνος μειώνεται για κάποια που έχει κάποιο φυσιολογικό τοκετό στο ιστορικό της

κλείνωντασ τα μάτια και λέγοντας βουρ για φυσιολογικό μόνο επικύνδινοι γινόμαστε

Αν οι γιατροί έκαναν τον κόπο να αναλύουν ψύχραιμα και με ευαισθησία αυτό ακριβώς το τελευταίο, δε θα είχαμε φτάσει να έχουμε χάσει παντελώς την εμπιστοσύνη μας σε αυτούς και φυσικά να γινόμαστε εύκολα υποχείρια επιτήδειων (φυσικά δεν εννοώ τη mama- aga, αλλά κάποιους καλοθελητές γιατρούς που φλομώνουν στο ναι πως βεβαίως φυσικά και τελικά στις 38 σου το παίρνουν με καισαρική γιατι... κάτι).

σε αυτό έχεις δίκιο μιρίκι

ο κακός επαγγελματισμός (γιατί αυτό είναι οι τσαμπα καισαρικές), έχει κάνει τους πάντες καχύποπτους... και δυστυχώς έχουνε περάσει στο άλλο άκρο όπου δεν εμπιστεύονται κανέναν (ούτε έρευνες, ούτε προτόκολλα, ούτε συστάσεις μεγάλλων γυναικολογικών σχολών)

λυπάμαι που το λέω (γιατί ξέρεις την αγάπη μου για το φυσιολογικό τοκετό) αλλά το άλλο άκρο είναι διπλά επικύνδινο από τα εξοφρενικά ποσοστά των καισαρικών στην ελλαδα... και υπονομεύει το ασφαλές vbac...

κάποιους καλοθελητές γιατρούς που φλομώνουν στο ναι πως βεβαίως φυσικά και τελικά στις 38 σου το παίρνουν με καισαρική γιατι... κάτι).

Σιγουρα οταν υπαρχει πονηρια...αστα βραστα! Αλλα δεν μπορουμε να αποκλεισουμε και περιπτωσεις που μπορει οντως ενω ολα πανε καλα κατι νεο να προκυπτει προς το τελος και να χρειαζεται καισαρικη.

να σε ενημερώσω ότι έχω ήδη ένα επυτυχημένο φυσιολογικό μετά την καισαρική μου και μάλιστα με επίμονη οπίσθια ινιακή προβολή που δε γύρισε και βγήκε έτσι ....

πΡαγματικά από τα λεγόμενα σου δεν θα το πίστευα με τίποτα!!

για άνθρωπος που έχει κάνει vbac είσαι λίγο ΄΄αρνητική΄΄...

αλλά ισως ετσι το βλέπω εγώ..ο καθενας το βιώνει διαφορετικά...

εγώ δεν θεωρω πως επειδή εγώ τα κατάφερα, είμαι από τις λίγες που μπορούν...μαλιστα όλες οι ενδείξεις ήταν αντίθετες μέχρι τέλους...αν ειχα σεβαστει και ακούσει ερευνες και μεγαλογιατρούς , δεν θα έπρεπε να έχω καν προσπαθήσει , γαιτι ΄΄΄σημασια εχει ενα γερο μωρο..κλπ..κλπ..'''

τελοσπαντως δεν έχει σημασια ...ας ευχηθουμε απλά μονο σε όσες προσπαθουν να τα καταφέρουν ...!

Διαφημίσεις

Όχι απλά πρέπει να είμαστε ενημερωμένες για το πότε πραγματικά κάτι είναι πρόβλημα, αλλά και να τολμάμε να παίρνουμε δεύτερη γνώμη.

ναι άλλά αυτό ισχύει μέχρι να επιλεξουμε έναν σωστό υπέρ του φυσιολογικου γιατρού γιατρό....

από εκεί και πέρα γίνεται αυτός ο γιατρός και δεν του στερούμε αυτό το ρόλο...

Πώς θα ξέρεις ότι αυτός είναι σωστός γιατρός; Όλοι σωστοί είναι (φάινονται) άμα δεν ξέρεις κάποια πράγματα.

Όταν λέει σε μητέρα που νοσηλευόταν μέχρι την 36η με συσπάσεις να μπει με πρόκληση στην 38η, γιατί "πόσο να περιμένεις πια; και με τις συσπάσεις που είχες θα γεννήσεις σε 2 ώρες" Είναι σωστό ή λάθος; Να τη η αρχείαστη καισαρική. Γιατρός γνωστός καλός, με φήμη κλπ.

Κάπως δεν πρέπει να τσεκάρουμε αυτά λέγονται; Να δεις τότε για πότε θεσπίζονται και τηρούνται guidelines και δε χρειάζεται να κάνουμε όλοι και λίγο μαιευτική, γυναικόλογία και παιδιατρική παράλληλα με τις άλλες σπουδές μας π.χ. ως πολιτικοί μηχανικοί, εκπαιδευτικοί ή ο,τιδήποτε.

FLcUp3.png0BQfp3.png

μιας και τέθηκε το θέμα αναφέρω μερικά στοιχεία για το vbac (είναι ότι θυμάμαι για αυτό μπορεί να ξεχνώ και κάτι)...

γυναίκες που δεν μπορουν, να γεννησούσουν φυσιολογικά μετά την καισαρική τους:

ο λόγος της πρώτης καισαρικής υπάρχει και στην δευτερη εγκυμοσύνη (πχ εστενομένη πύελος )

γυναίκες που δεν πρέπει να επυχηρήσουν φυσιολογικό τοκετό μετα την καισαρική τους γιατί ενέχει αρκετούς κινδύνους

γυναίκες που είχαν επιμόλυνση στην τομή κατά την πρώτη καισαρική

γυναίκες με κάθετες καισαρικες τομές

γυναίκες με καισαρικές σαν ανεστραμένο τ

γυναίκες με πάνω από δύο καισαρικές

γυναίκες με πολύ χαμηλό ηπερηχογραφικό πάχος ουλής (δεν είναι αποδεχτό από όλους τους γιατρούς)

εκτιμόμενο βάρος μωρού πάνω από 4 κιλά (επίσεις αναλόγως)

γυναίκες που έχουν πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας

γυναίκες που έχουν κάποιο φυσιολογικό τοκετό στο ιστορικό τους

γυναίκες που στον πρώτο τοκετό που κατεληξε σε καισαρική έφτασαν από 4 εκατοστά διαστολής και πάνω

γυναίκες για τις οποίες δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία ώς προς το vbac

γυναίκες που η πρώτη του καισαρική έγεινε κάτω από τι 36 εβδομάδες

γυναίκες που η επόμενη μετά την καισαρική εγκυμοσύνη είναι δίδυμη

παράγοντες που αυξάνουν λίγο τα ποσοστά των επιπλοκών

ηλικία άνω των 35

μεσοδιαστημα κυήσεων κάτω των 18 μηνων

γενικότερες συστάσεις για το vbac

ο τοκετός πρέπει να γίνει σε σύγχρονο μαιευτήριο (όχι σε σπίτι ή birth centre)

ο τοκετός πρέπει να παρακολουθείται από έμπειρο μαιευτήρα

η καρδιοτογραφική παρακολούθηση να είναι ως επιτοπλήστον συνεχείς

πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα της άμεσης καισαρικής τομής (ιδανικά κάτω από 7 λεπτά)

ο τοκετός πρεπει να ξεκινήσει μόνος του έως στις 42 εβδομάδες το αργότερο (άλλοι γιατροί λένε 40 ή 41)

έχω βρει και στοιχεία για πρόκληση και δεν ξέρω ακριβώς τι υσχίει

Καλά έκανες και τα συγκεντρωσες!

Σχετικά με την πρόκληση από αυτά που διαβάζω άλλοι γιατροί δεν το συνιστούν με τίποτα ενώ άλλοι το επιχειρούν με έλεγχο της κατάστασης. Εγώ προσωπικά δεν θα το ρίσκαρα γιατί δεν πρέπει να ρισκάρουμε θέματα υγείας. Έχω κάνει πρόκληση και οι συσπάσεις είναι πολύ έντονες και συχνές από την αρχή. Όπως μου είπε κάποτε ένας γιατρός "μία ραγισμένα πέτρα δεν παίρνουμε το σφυρί και την χτυπάμε". Μπορεί κάποιες γυναίκες να έχουν κάνει πρόκληση σε vbac -και μου το έχει πει σε προσωπικό μήνυμα μια κοπέλα- μπορεί και να πέτυχε αλλά δεν σημαίνει ότι δεν είναι επικίνδυνο για επιπλοκές.

Ας ενημερωθούμε και μετά ας πάρει ο καθένας τις αποφάσεις του.

ΑΙΤΙΑ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗΣ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣ

Αυξημένος όγκος αμνιακού υγρού (πολυδράμνιο)

Κοντό μήκος ομφαλίου λώρου

Στενή πύελος

Group Β στρεπτόκοκκος

Ομφάλιος λώρος γύρω από το λαιμό

Προηγηθείσα καισαρική τομή

Κιρσοί αιδοίου

Ινιακή οπίσθια προβολή

Αδυναμία κατανόησης προβολής σε τελεία διαστολή

HPV θετικό σε προηγούμενο ΠΑΠ τεστ

Στενή εσωτερική λεκάνη

Μυωπία

Δίδυμη κύηση

Αυξημένο βάρος μητέρας πριν την εγκυμοσύνη

Μικρό ύψος γυναίκας

Τεχνητή γονιμοποίηση (πολύτιμη κύηση)

Αποβολή μυκωνίου

Πολύ αδύνατη έγκυος, γιατί δεν θα έχει δύναμη να σπρώξει

Διαβήτης κύησης υπό ινσουλίνη

Προκεφαλή

Καρδιόσχημη μήτρα

Στενή μήτρα

Μεγάλη ηλικία μητέρας (35+)

ολα αυτα δεν τα ανεσυρα απο καποιο βιβλιο,καθως επισης κ δεν τα καταβασα απο το μυαλο μου.αυτα υπαρχουν στην αντιστοιχη ομαδα του fb κ τα εχουν επιβεβαιωσει ΟΛΑ γιατροι που το vbac για αυτος ειναι συνηθες κ οχι απλα "ετυχε κ πετυχε".

ΑΙΤΙΑ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗΣ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣ

Αυξημένος όγκος αμνιακού υγρού (πολυδράμνιο)

Κοντό μήκος ομφαλίου λώρου

Στενή πύελος

Group Β στρεπτόκοκκος

Ομφάλιος λώρος γύρω από το λαιμό

Προηγηθείσα καισαρική τομή

Κιρσοί αιδοίου

Ινιακή οπίσθια προβολή

Αδυναμία κατανόησης προβολής σε τελεία διαστολή

HPV θετικό σε προηγούμενο ΠΑΠ τεστ

Στενή εσωτερική λεκάνη

Μυωπία

Δίδυμη κύηση

Αυξημένο βάρος μητέρας πριν την εγκυμοσύνη

Μικρό ύψος γυναίκας

Τεχνητή γονιμοποίηση (πολύτιμη κύηση)

Αποβολή μυκωνίου

Πολύ αδύνατη έγκυος, γιατί δεν θα έχει δύναμη να σπρώξει

Διαβήτης κύησης υπό ινσουλίνη

Προκεφαλή

Καρδιόσχημη μήτρα

Στενή μήτρα

Μεγάλη ηλικία μητέρας (35+)

ολα αυτα δεν τα ανεσυρα απο καποιο βιβλιο,καθως επισης κ δεν τα καταβασα απο το μυαλο μου.αυτα υπαρχουν στην αντιστοιχη ομαδα του fb κ τα εχουν επιβεβαιωσει ΟΛΑ γιατροι που το vbac για αυτος ειναι συνηθες κ οχι απλα "ετυχε κ πετυχε".

Κάποια από αυτά που αναφέρεις τα έχω ακούσει όντως ως λόγους καισαρικής από φίλες μου!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...