➔ ParentsCafe.gr

Βιβλία για γονείς

Διαβάστε εδώ για τα βιβλία που προτείνει το parents.org.gr για την καλύτερη ενημέρωση όσον αφορά θέματα της ανάπτυξης και ψυχολογίας των παιδιών απο την γέννησή εώς και την εφηβεία τους.

“Τα 6 πρώτα χρόνια της ζωής” της Λουκίας Δημητρίου-Χατζηνεοφύτου, εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, ISBN 960 393 844Χ

Διαφημίσεις

Επιστημονικά γραμμένο, λίγο μεγάλο (900 σελίδες) αλλά αρκετά αναλυτικό, για κάθε αναπτυξιακή φάση του παιδιού εώς τα 6 χρόνια.
Περιέχει πολλές πληροφορίες, με σωστή πληροφόρηση για όλα τα στάδια της ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης. Όλα όσα γράφει η κ.Δημητρίου βασίζονται σε έρευνες – βιβλιογραφίες και τα ονόματα θεωρητικών αναφέρονται σε κάθε παράγραφο.
Οι περιλήψεις που ακολουθούν κάθε κεφάλαιο διευκολύνουν πολύ την ανάγνωση αυτού του λεπτομερούς και αναλυτικού τόμου.

“Τα ψέματα των παιδιών” απο τη σειρά “Βιβλιοθήκη για γονείς” της Νέσια Λανιάντο και του Τσιανφίλιππο Πιέτρα, Εκδόσεις Καστανιώτη ISBN 9960 033 04 0

Ένα βιβλίο εξαιρετικό που μιλάει για τα μικρά αθώα ψεματάκια των παιδιών, σε τί οφείλονται και σε τί οδηγούν στο μέλλον. Ασχολείται και ευρέως με το τί είναι αλήθεια, τί ψέμα και σε ποιές αόρατες παγίδες μπαίνουν εύκολα οι γονείς, οι οποίες στρέφουν τα παιδιά τους στο ψέμα. Ευκολοδιάβαστο, σύντομο (143 σελίδες) και διεξοδικό.

“Παιδιά που ζηλεύουν” της Νέσια Λανιάντο απο την σειρά “Βιβλιοθήκη για γονείς”,
Εκδόσεις Καστανιώτη ISBN 960 03 3602 4

Απο την ίδια σειρά΄με το προηγούμενο, αυτό το βιβλίο μιλά για την ζήλια, απο πού προέρχεται και το πως οι γονείς μπορούν να την μετατρέψουν σε θετικά συναισθήματα.

“Γνωρίστε το παιδί σας” της Dr. Miriam Stopard, Εκδόσεις Μίνωας. ISBN 960 240 571 6

Το «Γνωρίστε το Παιδί σας» είναι ένα βιβλίο που εξηγεί στους γονείς σε απλή, κατανοητή γλώσσα πώς να προσεγγίσουν το παιδί τους και να γνωρίσουν τις ικανότητές του, από τους πρώτους μήνες της ζωής του ως τη σχολική ηλικία.

“Το υπεύθυνο παιδί και πως να το μεγαλώσουμε” των Δρ. Ντον Ντινκμέγιερ – Γκάρυ Μακ Κεϊ, Παιδοψυχολόγοι), Εκδόσεις Θυμάρι.

Οι συγγραφείς, ερευνώντας τις δυνατότητες για κινητοποίηση των παιδιών με δημοκρατικά μέσα, έγραψαν ένα πρακτικό βιβλίο για γονείς που επιδιώκουν να φτιάξουν δεσμούς αμοιβαίας αποδοχής με τα παιδιά τους. Προτείνουν συγκεκριμένες μεθόδους που ωφελούν τόσο το παιδί όσο και τους ίδιους. Καλλιεργούν τη συνεργασία και δημιουργούν ένα υγιές ψυχικά και ήρεμο περιβάλλον για την υπεύθυνη ανάπτυξη του παιδιού. Το παράδειγμα του Οικογενειακού Συμβουλίου που παραθέτουν, αποτελεί τον πιο αποτελεσματικό Οδηγό Δημοκρατικής συμπεριφοράς, Δικαιωμάτων και Υποχρεώσεων μέσα στο σπίτι και, αργότερα, στην κοινωνία.

“Οι Μονόκεροι Υπάρχουν” Το Δεξί Ημισφαίριο του Εγκεφάλου και η Συμβολή του στη Μάθηση, της Μπάρμπαρα Βιτάλ, Ειδική Παιδαγωγός και Σχολική Σύμβουλος, Εκδόσεις Θυμάρι.

Οι αποκαλύψεις για το διαφορετικό ρόλο του κάθε ημισφαιρίου, και την χιαστί λειτουργία τους με το σώμα, θέτουν τέρμα σε μια ταλαιπωρία αιώνων των παιδιών σχετικά με τον τρόπο μάθησης και γραφής. Το γραμμικό μοντέλο σκέψης -από το μερικό στο ολικό- και το γράψιμο “με το καλό χέρι”, είναι ασύμβατα με τη λειτουργική ποικιλία της ανθρώπινης φύσης. Η παιδαγωγική αντίληψη περνάει, πλέον, από το “Έτσι πρέπει να προχωρήσεις” (της αυταρχικής αγωγής), στο “Πες μου με ποιον τρόπο μπορείς ΕΣΥ να προχωρήσεις”.

“Γράμματα των παιδιών για τους γονείς τους” ISBN Εκδόσεις Θυμάρι. ISBN 960 349 004 0

ISBN Εκδόσεις Θυμάρι. ISBN 960 349 004 0

Συγκλονιστικά γράμματα των παιδιών για τους γονείς τους που βοηθούν να κατανοήσουν οι γονείς τον τρόπο σκέψης και αντιδράσεις των παιδιών τους.

Για περισσότερα βιβλία σχετικά με τα όρια δείτε εδώ

Πρώτη Δημοσίευση 2007.

. Attachment Babywearing Bonding Bιβλία ENCA Kids in Athens KMOP LaLeche Online Εκπαιδευτικά Παιχνίδια Origami Quilling S.O.S. Saferinternet STEM Tourette vbac Άγχος Όρια Αγόρια Αδερφάκι Αθήνα Αθλητισμός Αιματολογική εξέταση Ανάπτυξη Ανακύκλωση Ανοσοκαταστολή Απόκριες Ασφάλεια Ασφάλιση Αυτισμός Αυτοάνοσα Βάφτιση Βίντεο Βιβλιάριο Υγείας Βιβλιοθήκες Βοήθεια Βρώμικο παιχνίδι Γεωγραφία Γεωμετρία Γλουτολίνη Γυναικολογία ΔΕΠΥ Δημιουργικότητα Διάστημα Διαγωνισμοί Διαδίκτυο Διαδραστικό Διαζύγιο Διακρίσεις Διαταραχές Διατροφή Δικαιοσύνη Δωρεά ωαρίων Δώρο ΕΨΥΠΕ Εγκυμοσύνη Εθελοντισμός Ειδική Αγωγή Εκδρομή Εκπαίδευση Εκπαιδευτικές δράσεις Εκτυπώσεις Εκφοβισμός Εμβόλια Εξωσωματική Επιμέλεια Επιστημονικά νέα Ευεξία Εφηβεία Εφημερίες Ζάχαρη Ζήλεια Θεσσαλονίκη Θετική ενίσχυση Θηλασμός Θυμός Ιατρική Ιστορία Ισχίο ΚΑΡΠΑ Κακοποίηση Καλοκαίρι Καρκίνος Κατάθλιψη Κατοικίδια Κοινωνικοποίηση Κορωνοϊός Κουράκης Κουτάκι Κρίση ΛΟΑΤΚΙ Λεπτή Κινητικότητα Μαθηματικά Μαιευτήρια Μουσεία Μουσική Μπαμπάς Μυθολογία Νεογέννητο Νηπιαγωγείο Νησί Νοηματική Νοσοκομεία Ξύλο Ολοήμερο Ορθοπεδική Ουρολογία Πάρτυ Πάσχα Παιδικός Παιχνίδια Παλιές κακές συνήθειες Πανεπιστήμιο Παππούς & Γιαγιά Παρασυμπαθητικό Παχυσαρκία Πετιμέζι Ποτέ πια μόνα Προγεννητική Προς Ετήσια Ανανέωση Προσκόλληση Πρωτοχρονιά Πρόληψη Ρολό τουαλέτας Σαπουνόφουσκες Σαπούνι Σεμινάρια Σεξουαλική αγωγή Σπίτι Στατιστικές Συμβουλές Συμπαθητικό Σχολείο Σώμα Ταξίδι Ταυτότητα φύλου Τηλεφωνικές γραμμές Τηλεόραση & Η/Υ Τοκετός Τυρί ΥΛΑ Υπερδιέγερση Υποστήριξη Φαρμακεία Φθηνές κατασκευές Φοβίες Φωτιά Φόβος Φόρουμ Φύση Χανιά Χαρτί Χορηγία Επικοινωνίας Χριστούγεννα Χρυσόσκονη Χωρίς Ζάχαρη Ωάριο















Διαφημίσεις (5)












"Με την παραμονή σας σε αυτή τη σελίδα συμφωνείτε στους όρους χρήσης & την πολιτική απορρήτου/cookies. Το φόρουμ συζητήσεων είναι δημόσιο. Θα είναι καλό να τηρείτε την ανωνυμία σας και να μην δημοσιεύετε πληροφορίες που σας ταυτοποιούν. Ότι δημοσιεύετε στο διαδίκτυο μένει για πάντα στο διαδίκτυο. "





      © parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008
Υποστηρικτές: