➔ ParentsCafe.gr

Διακοσμητική βάση με πιαστράκι

Ένα υπέροχο και ιδιαίτερο δώρο – σκέτο ή σε μορφή λουλούδι – γλαστρούλας

 Ένα πρακτικό δώρο

Αυτό το δώρο είναι οικονομικό, χρηστικό και όμορφο – χρησιμοποιήστε το για να αναδείξετε κάποια ειδοποίηση ή μια φωτογραφία.
Από την μια μεριά θα φαίνεται το λουλούδι και από την άλλη η εικόνα ή το σημείωμα – το οποίο στηρίζεται από το μανταλάκι.

Διαφημίσεις
Για να φτιάξετε το γλαστράκι θα χρειαστείτε 3 ημέρες:
  • μία για να στεγνώσει καλά ο γύψος,
  • μία για στεγνώσει το χαρτί/περιτύλιγμα & κολλήσει το μανταλάκι και τέλος
  • την τρίτη ημέρα που θα γίνει η διακόσμηση με χαρτιά, μαρκαδόρους κλπ.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε
  • γύψο καλλιτεχνίας ή πηλό που στεγνώνει μόνος του
  • γλωσσοπίεστρα λεπτά
  • χαρτόνι
  • ξύλινο μανταλάκι
  • μερικά πλαστικά κυπελλάκια όσα τα γλαστράκια που θέλετε να φτιάξετε.
  • καφέ χαρτί του οπωροπωλείου ή απλώς άσπρο χαρτί που τα παιδιά έχουν χρωματίσει καφέ, κομμένο ζιγκ-ζαγκ

Πρώτα θα σχηματίσετε την βάση, είτε με υγρό γύψο, είτε με πηλό που στεγνώνει μόνος του.

Τοποθετήστε περίπου σε ύψος όσο 3 δάχτυλα, τον γύψο ή τον πηλό, στο πλαστικό κυπελάκι, φροντίζοντας να είναι ίσια η επιφάνεια.  Μόλις αρχίζει να στεγνώνει, πρίν γίνει σκληρή η βάση σας, τοποθετήστε το γλωσσοπίεστρο για να δημιουργήσετε μια εσοχή στην βάση.

Αφήστε να περάσουν οπωσδήποτε 24 ώρες. Εάν βλέπετε το γλωσσοπίεστρο να κουνιέται ενώ ο γύψος έχει στεγνώσει, περιμέντε να στεγνώσει ο γύψος και προσθέστε λίγη ξυλόκολλα.

Μέχρι να στεγνώσει, έχετε τον χρόνο να προετοιμάσετε τα υπόλοιπα κομμάτια:

Μανταλάκι

Για κάθε γλαστράκι, θα κολλήσετε ένα μανταλάκι επάνω σε ένα Γλωσσοπίεστρο, στην άκρη του. Θα πρέπει να έχει στεγνώσει και αυτό 24 ώρες πριν συνεχίσετε με την συναρμολόγηση.

Εδώ βλέπετε που βρίσκεται το μανταλάκι:

Ετοιμάστε το περιτύλιγμα της γλαστρούλας 

Μετρήστε με ένα χαρτί τι ύψος θα πρέπει να έχει το περιτύλιγμα της γλαστρούλας, όπως και το πόσο μακρύ θα πρέπει να είναι για να την καλύπτει γύρω γύρω. Εμείς χρησιμοποιήσαμε χαρτί από σακούλα μανάβη, ή χαρτί καφέ από χαρτοσακούλα που το κόψαμε με ψαλιδάκι ζιγκ-ζαγκ.

Βάψτε με ακρυλικά χρώματα πράσινο το μανταλάκι όπως και εάν θέλετε δυο φυλλαράκια από χαρτόνι.

Ουδέτερο πιαστράκι για φωτογραφίες ή σημειώσεις

Εδώ φτιάξαμε κατασκευή με το ίδιο σκεπτικό, με γύψο & μανταλάκι, αλλά χωρίς θεματολογία λουλούδι, με την βοήθεια ενός τετράγωνου τετραπάκ από γάλα ή χυμό.

Όσο είναι ακόμα υγρός ο γύψος σταθεροποιήστε ένα γλωσσοπίεστρο με αυτό το τρόπο.

Στο αριστερό είχαμε τοποθετήσει μια σακουλίτσα, με σκοπό να ξαναχρησιμοποιήσουμε το τετραπάκ, αλλά δεν ήταν τόσο καλό το αποτέλεσμα – συνιστούμε να έχετε κρατήσει ένα τετραπάκ για κάθε βάση.

Όταν στεγνώσει κάπως ο γύψος, πάρτε ένα μαχαιράκι βουτύρου και ξύστε τις γωνίες όπως φαίνεται εδώ. Αυτό θα κάνει το σχήμα πιο όμορφο.

Περιτύλιγμα της βάσης με χαρτί : κόψτε χαρτί και κολλήστε το στην βάση με αρκετά αραιωμένη κόλλα κρυσταλλιζέ-ξυλόκολλα.

Αυτό είναι αναγκαίο για να μην σπάει εύκολα ο γύψος αλλά και για να υπάρχει μια  επιφάνεια πάνω στην οποία να μπορείτε να βάψετε ή να κολλήσετε διάφορα χαρτάκια ή σχήματα της επιλογής σας. Ο γύψος από μόνος του δεν θα αρκεί αλλά και θα αφήνει σημάδια όπου τον τοποθετείτε.

Με ακρυλικό χρώμα βάψτε πχ χρυσό το ξυλαράκι και το μανταλάκι:

Έτοιμη η βάση για τις σημειώσεις ή τις αγαπημένες σας φωτογραφίες!

. Attachment Babywearing Bonding Bιβλία ENCA Kids in Athens KMOP LaLeche Online Εκπαιδευτικά Παιχνίδια Origami Quilling S.O.S. Saferinternet STEM Tourette vbac Άγχος Όρια Αγόρια Αδερφάκι Αθήνα Αθλητισμός Αιματολογική εξέταση Ανάπτυξη Ανακύκλωση Ανοσοκαταστολή Απόκριες Ασφάλεια Ασφάλιση Αυτισμός Αυτοάνοσα Βάφτιση Βίντεο Βιβλιάριο Υγείας Βιβλιοθήκες Βοήθεια Βρώμικο παιχνίδι Γεωγραφία Γεωμετρία Γλουτολίνη Γυναικολογία ΔΕΠΥ Δημιουργικότητα Διάστημα Διαγωνισμοί Διαδίκτυο Διαδραστικό Διαζύγιο Διακρίσεις Διαταραχές Διατροφή Δικαιοσύνη Δωρεά ωαρίων Δώρο ΕΨΥΠΕ Εγκυμοσύνη Εθελοντισμός Ειδική Αγωγή Εκδρομή Εκπαίδευση Εκπαιδευτικές δράσεις Εκτυπώσεις Εκφοβισμός Εμβόλια Εξωσωματική Επιμέλεια Επιστημονικά νέα Ευεξία Εφηβεία Εφημερίες Ζάχαρη Ζήλεια Θεσσαλονίκη Θετική ενίσχυση Θηλασμός Θυμός Ιατρική Ιστορία Ισχίο ΚΑΡΠΑ Κακοποίηση Καλοκαίρι Καρκίνος Κατάθλιψη Κατοικίδια Κοινωνικοποίηση Κορωνοϊός Κουράκης Κουτάκι Κρίση ΛΟΑΤΚΙ Λεπτή Κινητικότητα Μαθηματικά Μαιευτήρια Μουσεία Μουσική Μπαμπάς Μυθολογία Νεογέννητο Νηπιαγωγείο Νησί Νοηματική Νοσοκομεία Ξύλο Ολοήμερο Ορθοπεδική Ουρολογία Πάρτυ Πάσχα Παιδικός Παιχνίδια Παλιές κακές συνήθειες Πανεπιστήμιο Παππούς & Γιαγιά Παρασυμπαθητικό Παχυσαρκία Πετιμέζι Ποτέ πια μόνα Προγεννητική Προς Ετήσια Ανανέωση Προσκόλληση Πρωτοχρονιά Πρόληψη Ρολό τουαλέτας Σαπουνόφουσκες Σαπούνι Σεμινάρια Σεξουαλική αγωγή Σπίτι Στατιστικές Συμβουλές Συμπαθητικό Σχολείο Σώμα Ταξίδι Ταυτότητα φύλου Τηλεφωνικές γραμμές Τηλεόραση & Η/Υ Τοκετός Τυρί ΥΛΑ Υπερδιέγερση Υποστήριξη Φαρμακεία Φθηνές κατασκευές Φοβίες Φωτιά Φόβος Φόρουμ Φύση Χανιά Χαρτί Χορηγία Επικοινωνίας Χριστούγεννα Χρυσόσκονη Χωρίς Ζάχαρη Ωάριο















Διαφημίσεις (5)












"Με την παραμονή σας σε αυτή τη σελίδα συμφωνείτε στους όρους χρήσης & την πολιτική απορρήτου/cookies. Το φόρουμ συζητήσεων είναι δημόσιο. Θα είναι καλό να τηρείτε την ανωνυμία σας και να μην δημοσιεύετε πληροφορίες που σας ταυτοποιούν. Ότι δημοσιεύετε στο διαδίκτυο μένει για πάντα στο διαδίκτυο. "





      © parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008
Υποστηρικτές: