➔ ParentsCafe.gr

Ένα νησί…. γρήγορα!

Πώς μπορούμε να φτιάξουμε ένα νησί εύκολα και γρήγορα ? Καλοκαιρινή κατασκευή.

Με αυτή τη κατασκευή τα παιδιά θα μπορέσουν να υλοποιήσουν σενάρια παιχνιδιού με πειρατές, μυθικά τέρατα & καπετάνιους, με ψάρια  & καράβια.

Διαφημίσεις

Θα χρειαστείτε:

  • ένα ίσιο χαρτόνι για βάση (περίπου 40×40 εκατοστά)
  • χαρτόνια όχι πολύ χοντρά, απο ανακύκλωση (ρολλά χαρτιού υγείας, χαρτόνια συσκευασίας γιαουρτιού)
  • κόλλα
  • χαρτοταινία (τα παιδιά μπορούν να την χρησιμοποιήσουν μόνα τους εάν τους δίνετε κομμάτια
  • ή συρραπτικό (χρειάζεται η βοήθειά σας)
  • τέμπερες σε μπλέ, πράσινο, καφέ, άσπρο κ άλλα χρώματα
  • 1-2-3 καλαμάκια για τους φοίνικες

Εναλλακτικά μπορείτε και να χρησιμοποιήσετε γυψόγαζα για να ντύσετε τα χαρτόνια και έτσι το νησί να γινει πιο σκληρό και να μπορέσετε να δημιουργήσετε με μεγαλύτερη ακρίβεια μυστικές σπηλιές (με την βοήθεια ενός ενήλικα ή μεγαλύτερου παιδιού, καθώς η “αρχιτεκτονική” απαιτεί “τεχνικές” γνώσεις).

(οδηγίες χρήσης γυψόγαζας δείτε εδώ http://parents.org.gr/events/a333  απλώς θα κόψετε τις γυψόγαζες σε πιο μακριά κομμάτια πχ όσο το μήκος μιας παλάμης ή ενός τετραδίου)

Αρχίστε κατασκευάζοντας την βάση του νησιού με το να κολλήσετε με χαρτοταινίες, χαρτόνια μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα “βουνό”  – στερεώστε τα μετά επάνω στην βάση.

*Το κόλλημα του τελειωμένου νησιού επάνω στην βάση, μπορεί να γίνει και μετά την κατασκευή του. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσατε να επεξεργαστείτε την βάση (θάλασσα γύρω απο το νησί) ξεχωριστά απο ότι το ίδιο το νησί (ιδανικό για σχολεία).

Καθώς αυξάνεται ο όγκος του νησιού, θα χρειαστεί να επιλέξετε εάν θέλετε να έχει κάποια σπηλιά, ή άλλα βουναλάκια, και να διαμορφώσετε ανάλογα τα χαρτόνια, με συρραπτικό κ χαρτοταινίες.

Στερεώστε τα χαρτόνια επιπλέον με κόλλα *, και περιμέντε μέχρι να στεγνώσει, ή εναλλακτικά χρησιμοποιήστε συρραπτικό – στόχος είναι όταν βραχεί απο την τέμπερα το χαρτονι να μην χαλαρώσουν τα σημεία στήριξης.

* καθώς η χαρτοταινία είναι ιδανικός τρόπος προσωρινής στήριξης, μέχρι να γίνει περεταίρω επεξεργασία. 

 Τώρα βρείτε το σημείο όπου το νησί σας θα έχει φοίνικες και συρράψτε ή κολλήστε εκεί την κάτω άκρη απο τα καλαμάκια σας. Αφήστε την άκρη που λυγίζει να κοιτάει προς τα πάνω.

Τώρα κόψτε ένα κομμάτι χαρτονιού ή χαρτιού, σε αντίστοιχο σχήμα όπως αυτό

 

χρωματίστε το πράσινο κ κολλήστε ενδεχομένως με κόλλα στίκ μικρά χαρτάκια κ μπαλάκια.

Ο φοίνικας θα μπορούσε να είναι μαγικός και να έχει  μαγικούς καρπούς (χρυσό χαρτί ή χρυσόσκονη), οπότε μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε.

Συρράψτε το χαρτόνι/χαρτί επάνω στο καλαμάκι στην άκρη που λυγίζει.

Μένει να βάψετε την θάλασσα γύρω γύρω –  (εμπλουτίστε κ με κύμματα, ψαράκια, υποβρύχια, βαρκούλες?)

και τo νησί σας θα είναι έτοιμο!

 

   

Εδώ μπορείτε να δείτε ένα νησί με γυψόγαζα, στο οποίο τα καλαμάκια έχουν ενσωματωθεί την ώρα που ο γύψος ήταν ακόμα μαλακός:

Το νησί θα μπορούσε να είναι και πειρατικό (εμπλουτίστε με πειρατική σημαία και σκηνή), ή δεινόσαυρους (εμπλουτίστε με χαρτιά σε σχήμα περιγράμματος δεινόσαυρου).

Διαφημίσεις


Εύκολη λύση: για επιφανειακά βουναλάκια χρησιμοποιήστε μια χαρτονένια αυγοθήκη (απο την ανάποδη), κομμένη σε κομμάτια.

Καλή επιτυχία!

 

tags καλοκαιρινές κατασκευές, καλοκαιρινή κατασκευή, Πειρατικό νησί, Νησί, Νησιά

. Bιβλία ENCA Kids in Athens LaLeche Online Εκπαιδευτικά Παιχνίδια Origami S.O.S. STEM vbac Όρια Αγόρια Αδερφάκι Αθήνα Αθλητισμός Αιματολογική εξέταση Ανάπτυξη Ανακύκλωση Απόκριες Ασφάλεια Ασφάλιση Αυτισμός Αυτοάνοσα Βάφτιση Βίντεο Βιβλιάριο Υγείας Βιβλιοθήκες Βοήθεια Βρώμικο παιχνίδι Γεωγραφία Γεωμετρία Γλουτολίνη Γυναικολογία Δημιουργικότητα Διάστημα Διαγωνισμοί Διαδίκτυο Διαδραστικό Διαζύγιο Διακρίσεις Διατροφή Δικαιοσύνη Δώρο Εγκυμοσύνη Εθελοντισμός Ειδική Αγωγή Εκδρομή Εκπαίδευση Εκτυπώσεις Εκφοβισμός Εμβόλια Εξωσωματική Επιμέλεια Επιστημονικά νέα Ευεξία Εφηβεία Εφημερίες Ζάχαρη Ζήλεια Θεσσαλονίκη Θετική ενίσχυση Θηλασμός Θυμός Ιατρική Ιστορία Καλοκαίρι Καρκίνος Κατάθλιψη Κορωνοϊός Κουράκης Κουτάκι Κρίση ΛΟΑΤΚΙ Λεπτή Κινητικότητα Μαθηματικά Μαιευτήρια Μουσεία Μουσική Μυθολογία Νεογέννητο Νηπιαγωγείο Νησί Νοσοκομεία Ξύλο Ολοήμερο Ουρολογία Πάρτυ Πάσχα Παιδικός Παιχνίδια Παλιές κακές συνήθειες Πανεπιστήμιο Παππούς & Γιαγιά Παχυσαρκία Πετιμέζι Ποτέ πια μόνα Προγεννητική Προς Ετήσια Ανανέωση Πρωτοχρονιά Σαπουνόφουσκες Σαπούνι Σεμινάρια Σπίτι Συμβουλές Σώμα Ταξίδι Ταυτότητα φύλου Τηλεόραση & Η/Υ Τοκετός Τυρί ΥΛΑ Υποστήριξη Φαρμακεία Φθηνές κατασκευές Φόρουμ Φύση Χανιά Χαρτί Χορηγία Επικοινωνίας Χριστούγεννα Χρυσόσκονη Χωρίς Ζάχαρη


This is the First Placement in the SidebarThis is the Second Placement in the Sidebar
"Με την παραμονή σας σε αυτή τη σελίδα συμφωνείτε στους όρους χρήσης & την πολιτική απορρήτου/cookies. Το φόρουμ συζητήσεων είναι δημόσιο. Θα είναι καλό να τηρείτε την ανωνυμία σας και να μην δημοσιεύετε πληροφορίες που σας ταυτοποιούν. Ότι δημοσιεύετε στο διαδίκτυο μένει για πάντα στο διαδίκτυο. "

      © parents.org.gr - Ελληνική Εταιρία Ενημέρωσης Γονέων 2008
Υποστηρικτές: