Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ekklisaki dipla stin thalassa.....gia kalokairini vaftisi

Chris

Recommended Posts

Kalimera sas kai kali xronia!Ki eno eixame vrei ena oraio ekklisaki dipla stin thalassa gia tin vaftisi tou mpempi mas (tha eixame kai catering meta to mustirio), enimerothika apo ton papa oti to ekklisaki auto endexomenos na min leitourgisei to kalokairi :shock: kai vrethikame pali sto simeio 0!!!! Tha mporousate na me voithisete kai na mou peite an gnorizete kanena ekklisaki parathalassio?(an mporoume na kanoume kai to catering tha itan idaniko)..Ksexasa ..perioxi voreia proasteia... gnorizete kati gia tin perioxi tou Oropou i ton Marathona?Volevei kai stis duo perioxes.... Sas euxaristo polu polu kai suggnomi gia tin talaiporia....

Διαφημίσεις

Δεν ξέρω αν σε βολεύει σαν περιοχή, υπάρχει η Αγ. Μαρίνα στο Πόρτο Ράφτη που είναι πάνω στη θάλασσα κυριαολεκτικά. Για ποια εποχή ενδιαφέρεσαι-γιατί Ιούλιο και Αύγουστο γίνεται ψιλοχαμός τις Κυριακές

Kalispera Marilou...se euxaristo gia tin voitheia sou....den exo kapoia sugkekrimeni imerominia... thelo apla na einai kalos o kairos gia na mporeso na kano ekso to catering... skeftomoun oti kalo tha itan na ginei Savvato apogeuma gia na apofugo to liopuri tou mesimeriou...koitaksa kai stin Agia Kuriaki dipla sto club med ston Marathona, alla mou eipe o papas na tin apofugo....eixe xoro gia catering dipla (paroxi tou dimou), alla mou eipe oti exei paratirisei oses fores ginetai catering ekei na peftei o kosmos apo to epomeno mustrio epano sto fagito :shock: ..me apotelesma esu na plironeis ta mallia tis kefalis sou kai oi kalesmenoi sou telika na min prolavoun na fane... (etsi mou eipe autoleksei..) ti na po... tetoia guftia i alitheia einai oti den tin perimena... kala pou mou to eipe o anthropos giati tha eixame asximes ekplikseis... :roll: einai kai to ekklisaki se periergo simeio..epano se pezodromo.... opote katalavaineis...

Πολύ ωραία η εκκλησία που λέει η Μαριλού!

Εγώ θα σου πω και κάτι άλλο, πες ότι είσαι τυχερή και δεν έχει μυστήριο μετά... ελπίζω να μην έρθουν οι περαστικοί που θα πηγαίνουν για μπάνιο....

Μήπως να σκεφτείς την εναλλακτική να το κάνεις όντως στην Αγία Μαρίνα και να επιλέξεις κάποιο από τα απέναντι μαγαζιά (έχει ωραιότατα καφέ) και να αξιοποιήσεις κάποια τραπέζια τους για λίγες ώρες (με το αζημείωτο γιατί θα πάρουν αναψυκτικά και ποτά από εκεί; ) ή να αποφύγεις τη θάλασσα που λες...

ωραίο εκκλησάκι και πολύ γραφικό είναι ένα μικρούλι στα Σπάτα απέναντι στο "Γι ' αλλού" και το εκκλησάκι νομίζω λέγεται "Αγία Δύναμις" (δεν είμαι σίγουρη), πάντως είναι πολύ όμορφο.

Einai ontos omorfo to ekklisaki tis Agias Marinas..to eida sto internet....an den vgalo akri suntoma mou fainetai oti tha katafugo se ekklisaki, alla oxi konta se thalassa...opou rotisa ginetai xamos me ta mustiria...isos koitakso kai kapou allou me tin vasiki proupothesi omos na ginetai catering ekso.....mipos gnorizete kati sta voreia proasteia? tha koitakso pantos kai gia tin Agia Dunami sta Spata.....

Διαφημίσεις

Η Αγία Δύναμις που σου λέω στα σπάτα είναι αρκετά κοντά στη Παλλήνη για να καταλάβεις, από σταυρό πηγαίνοντας προς σπάτα στρίβεις αριστερά στο μεγάλο γωνιακό σούπερ μάρκετ και στο πρώτο φανάρι αριστερά πάλι (στον κεντρικό δρόμο του Αττικου Πάρκου), συνεχίζεις ευθεία, περνάς τον Βάρσο (όπου by the way έχει και ωραίο catering 1η εναλλακτική) και στα 500 περίπου μέτρα θα δεις ταμπέλα στα δεξιά για να στρίψεις. Η εκκλησία είναι μέσα στο γκαζόν με μεγάλη έκταση. Έχει χώρο για να παρκάρουν άνετα.

Απέναντι ακριβώς έχει ένα ωραίο μαγαζί που πηγαίνω συνέχεια με τον σύζυγο http://www.giallouclub.gr/index.php όπου μπορείς αμέσως μετά τη βάπτιση να πάτε όλοι απέναντι ή να σου φέρουν εκεί το catering (2η εναλλακτική).

Πάντως εγώ μένω Πάτημα Χαλανδρίου και θα το κάνω εκεί μάλλον.

(εναλλακτικά δες στην Πεντέλη επί της Λεωφόρου για ένα εκκλησάκι μετά τον Τέλη στο δεξί σου χέρι -σχεδόν απέναντι από τη Μονή ή διαφορετικά στη κεντρική πλατεία για αυτό το εκκλησάκι των τριών ιεραρχών (νομίζω) απέναντι από τον Κρυσταλλη)

υποθέτω.... :? δεν είμαι σίγουρη! πήγαινε μία βόλτα αύριο το πρωί (γιατί είναι Κυριακή και θα έχει σίγουρα λειτουργία) και πες μου και εμένα :D

Είναι άλλη μία εκκλησία τρομερή πάνω στη θάλασσα αλλά είναι τέρμα Θεού, στο Σέσι στη παραλία Μαραθώνα (είναι από τη Νέα Μακρη τουλάχιστον μισή ώρα), αν δεν έχεις πρόβλημα απόστασης θα σου αρέσει και εκεί!!!

Chris καλημέρα εντελώς τυχαία είδα τον προβληματισμό σου γιατί εμείς έχουμε βαπτιστεί από πέρυσι την Άνοιξη και δεν πολυ-παρακολουθώ τα θέματα της Βάπτισης. Λοιπόν εγώ παντρεύτηκα και βάπτισα τον μικρό μου στην Αγ. Κυριακή στη Νέα Μάκρη που αναφέρεις. Στο γάμο λόγω της γκαντεμοσαυρίασης που μας δέρνει δεν είχαμε πρόβλημα γιατί έβρεχε οπότε δεν μπερδευτήκαμε με περαστικούς ενώ επιπλέον είχα βάλει την τελετή την τελευταία της ημέρας για να μην πέσουμε στους επόμενους, καθώς το πρόβλημα εκεί είναι ο μικρός δρόμος και όσες οδηγίες και να δώσεις για παρκάρισμα πριν την εκκλησία όλοι θέλουν να παρκάρουν μπροστα-μπροστά. Στη βάπτιση τώρα πέσαμε σε καυσωνα (πέρυσι τον Μαϊο), όπως βλέπεις τα ακραία καιρικά φαινόμενα μας συνοδεύουν και λόγω του ότι ως γλυκό είχα παγωτό, ήρθαν όπως ανέφερε και κάποια άλλη κοπέλα και από την παραλία με μαγιό. Πραγματικά στήθηκαν στην ουρά ανδρες, γυναίκες, παιδιά και πήρανε κανονικά παγωτό. Εγώ αντιλήφθηκα ότι κάτι δεν πάει καλά όταν είδα μια ψιλο-γιαγιά με ολόσωμο μαγιό και τεράστιο καπέλο να τρώει παγωτό :lol::lol::lol: Ευτυχώς που είχαμε παραπάνω και δεν είχαμε πρόβλημα με τους καλεσμένους. Σχετικά με το catering έχω δει (κατά τη διάρκεια απογευματινής μου βόλτας) να γίνεται όχι στον περίβολο της εκκλησίας αλλά λίγο πιο πριν στο γκαζόν. Φαίνονταν πολύ ωραίο σαν σκηνικό απλά σε εμένα που ήμουν περαστική και επειδή ήταν λίγο πιο πέρα από την εκκλησία μου φάνηκε σαν οι άνθρωποι να τρώνε στη μέση του πουθενά. Σημειωτέον ότι επειδή ήταν νωρίς το απόγευμα ψήθηκαν από τον ήλιο παρά τις τέντες, μέχρι να πέσει λίγο ο ήλιος. Τώρα για τον παπά, μίλησες με τον πάτερ Κωνσταντίνο; δεν ξέρω αν ισχύει αυτό για το φαγητό σε επίσημη κατάσταση catering, ξέρω όμως ότι γενικά είναι της άποψης να μη πολυδιασταυρώνονται οι καλεσμένοι για να μη δημιουργείται θέμα στην εκκλησία. Την εκκλησία στο Γι' αλλού την ξέρω και εγώ είναι όντως πολύ ωραία, έχω πάει και σε γάμο, αλλά δεν έχει θάλασσα. Άλλη εκκλησία στην περιοχή παραθαλάσσια δεν ξέρω, ίσως στον Άγιο Νικόλαο στη Ραφήνα αλλά πλέον εχουν σταματήσει τα μυστήρια εκεί μπορείς όμως να ρωτήσεις, στην παραλία του Μαραθώνα δεν λέει τιποτα η εκκλησία, στο Σέσι που αναφέρθηκε δεν θυμάμαι να έχει εκκλησία. Επίσης έχει ένα πολύ μικρό εκκλησάκι (μικρότερο και από τον Άγιο Νικόλαο) στην παραλία του Σχινιά αλλά είναι στον περίβολο μιας από τις ταβέρνες. Έχω δει εκεί γάμο ο οποίος όμως στη συνέχεια είχε catering στο χώρο της ταβέρνας (αν ξέρεις την περιοχή είναι τα Δελφίνια). Είχαν στολίσει πολύ ωραία το χώρο και πραγματικά ήταν πάνω στη θάλασσα. Αυτά ελπίζω πραγματικά να βρείς κάτι που να σου αρέσει, αν σκεφτώ και κάτι άλλο θα σου πω...

xZBdp3.png

Διαφημίσεις

Elenasteraki se euxaristo para polu gia tis sumvoules sou..eisoun polu katatopistiki...exo faei ton topo na vro ekklisaki (exo kai kollima me ta ksokklisia vlepeis), alla dustuxos den vrisko tipota.... einai i polu noris (pou thelo na apofugo logo zestis) i kleismena me alla mustiria...ki etsi... tha sou fanei entelos paralogo, alla apofasisa na paro ta ....vouna! :D:D .. exo 2-3 upopsin mou gia na pao na do..elpizo na katalikso suntoma...telika mou fainetai oti tha ginei entelos diaforetiko apo oti eixa sto mualo mou arxika.... eixa koitaksei kai se ena ekklisaki ston Dionuso, alla den mou arese.... ki ena stin Anoiksi einai polu oraio, alla einai pano ston dromo sxedon....(oi Agioi Theodoroi... ) ..mia kai menoume konta, exeis kati na proteineis se fagito gia meta (an den vro gia na kano catering...)..se euxaristo polu kai pali...

....., στο Σέσι που αναφέρθηκε δεν θυμάμαι να έχει εκκλησία.

Το ανέφερα γιατί όχι μόνο έχει εκκλησία έχω πάει και σε λειτουργία της, μάλλον δεν την έχεις προσέξει...

Chris μακάρι να μπορούσα να σε βοηθήσω περισσότερο...Μου αρέσει η αλλαγή του σκηνικού. Λοιπόν για βουνό ξέρω ότι έχει ένα εκκλησάκι στην Πεντέλη νομίζω λέγεται Άγιος Γεώργιος ή Προφήτης Ηλίας που έχει θέα όλη την Αθήνα. Στο Διόνυσο πήγα πριν από αρκετούς μήνες σε βάφτιση σε μια εκκλησία από τον κεντρικό δρόμο προς τα δεξιά μέσα στα Πεύκα, ίσως να λέγονταν Άγιος Γέωργιος (δε με τρέλανε κιόλας). Νομίζω ότι αυτό της Πεντέλης είναι καλύτερο και επίσης έχω ακούσει ότι είναι πολύ ωραία στη Μονή Πεντέλης χωρίς όμως να έχω παρακολουθήσει η ίδια κάποιο μυστήριο. Τώρα για το φαγητό δυστυχώς δεν έχω να προτείνω τίποτα γιατί από τις υπόλοιπες περιοχές δεν ξέρω και στην Πεντέλη έχει τις κλασσικές ταβέρνες, κάποιες είναι λίγο καλύτερες, εννοώ εκτός από το φαγητό το περιβάλλον. Δεν ξέρω σε τι στυλ ψάχνεις....Όπως και να έχει εύχομαι με το καλό να βαφτίσεις το ζουζούνι σου :):):)

xZBdp3.png

• 3 months later...

υπάρχει κι η Αγ.Μαρίνα στους Αγ.Αποστόλους (Κάλαμος Αττικής), είναι μέσα στα πεύκα, πάνω από τη θάλασσα, τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει και πολύ ωραία εξωτερική διαμόρφωση με παγκάκια και πέργκολες για catering! εγώ, όταν με το καλό έρθει η ώρα, δηλ. σε κανένα χρόνο από τώρα, εκεί θέλω να γίνει η βάφτιση του μπέμπη, έχουμε και εξοχικό και γνωστούς!

1FdQp2.png