Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Καλησπερα στην ομαδα!λοιπον αντιμετωπίζω το εξής..ο μικρος μου ειναι 2.5έτων και απο την προηγουμενη εβδομάδα ξεκινησε στον παιδικο για 3ώρες ειναι πολυ χαρούμενος εκει και του αρεσει πολυ μου το αναφερει συνεχεια..το πρόβλημα μου ειναι οτι δεν θελει να φυγει στεκομαι στην πορτα και του μιλαω πολυ ωρα μεχρι να καταφερω να τον παρω ηρεμα απο εκει και σε ολή την διαδρομη και μεχρι να κοιμηθεί στο σπιτι κλαιει και γκρινιαζει με τα ΠΑΝΤΑ χωρις να υπαρχεις κανενας λόγος..υπαρχει κατι πόυ μπορω να κανω;και να τον ηρεμησω μέ καποιον τροπο μετα απο λιγο θα ξεκινήσει παλι..

Διαφημίσεις

On 14/9/2018 at 3:09 ΜΜ, eleftheria2610 είπε:

Καλησπερα στην ομαδα!λοιπον αντιμετωπίζω το εξής..ο μικρος μου ειναι 2.5έτων και απο την προηγουμενη εβδομάδα ξεκινησε στον παιδικο για 3ώρες ειναι πολυ χαρούμενος εκει και του αρεσει πολυ μου το αναφερει συνεχεια..το πρόβλημα μου ειναι οτι δεν θελει να φυγει στεκομαι στην πορτα και του μιλαω πολυ ωρα μεχρι να καταφερω να τον παρω ηρεμα απο εκει και σε ολή την διαδρομη και μεχρι να κοιμηθεί στο σπιτι κλαιει και γκρινιαζει με τα ΠΑΝΤΑ χωρις να υπαρχεις κανενας λόγος..υπαρχει κατι πόυ μπορω να κανω;και να τον ηρεμησω μέ καποιον τροπο μετα απο λιγο θα ξεκινήσει παλι..

Ίσως σε βοηθήσει αν του εξηγήσεις με απλές φράσεις πως τώρα ο παιδικός θα κλείσει, "τα παιδάκια σε λίγο θα πάνε σπίτι τους και θα έρθουν πάλι αύριο για να παιξετε". 

Θα μπορούσες και να τον δελειαζεις με αυτά που πρόκειται να κάνετε αφού φύγετε. Πχ θα φάμε πεντανοστιμο κοτόπουλο, θα παίξουμε στην μπανιέρα μας ή θα πάμε μία σύντομη βόλτα στις κούνιες, αν είναι στο δρόμο σας κ υπάρχει χρόνος κτλ.

Ίσως αν του παρουσιάζες το αγαπημένο του παιχνίδι ώστε να παίζει στην διαδρομή για το σπίτι κ να περνά ευχάριστα ή ωρα ίσως να δεχόταν την αναχωρήση.

Επίσης από προσωπική εμπειρία ο γιος μου δύσκολα δέχεται το οτιδήποτε αν πείνα ή νυσταζει. Μήπως του συμβαίνει κ κατι τέτοιο? 

Δεν ξέρω αν σε βοηθήσα καθόλου αλλά ο γιος μ είναι μικρότερος κ ή παρόμοια εμπειρία που έχω είναι όταν δεν θέλει να φύγει απ την παιδική χαρά οπου επιστράτευω όλα τα παραπάνω. 

Καλησπερα!! Εγω θα σου προτεινα να μιλησεις με τη δασκαλα του μικρου σου!!! Σημερα ετυχε σε εμενα αυτο! Η μικρη μου δεν πηγε την προηγουμενη εβδομαδα σχολειο κ αημερα για καποιο λογο δεν ηθελε να φυγει!!! Μου ειπε η δασκαλα να την αφησω κανενα μισαωρακι κ να επιστρεψω. Σε αυτο το διαστημα την προετοιμασε, της μιλησε οτι θα ερθει σπιτι να δει το μπαμπα της τα σκυλακια μας(σε οτι εχει αδυναμια δηλαδη)  να ξεκουραστει κ αυριο θα ξαναπαει.. Βεβαια εμενα ειναι 21 μηνων κ απο οτι καταλαβαμε ειχε κολλησει με μια μπεμπα που εβλεπε εκει κ για αυτο δεν ηθελε να φυγει!! Καλυτερα μιλα στη δασκαλα του να μπορει να σε βοηθησει!

Γεια σας κοριτσια και ευχαριστώ πολυ για τις απαντησεις σας και να χαίρεστε τα παιδακια σας..Mama_Anesti κανω αυτα ακριβως αλλα ισως επειδη ειναι κουρασμενος να μην δέχεται τιποτα οπως ειπε η balletina..τωρα προστεθηκαν και αλλα στο θεμα μου..απο την 1η μερα και 2η και 3η μου ελεγε για παιδακι οτι τον χτυπησε λιγο την 4η παω να τον παρω και μου λεει η κυρια οτι τον έσπρωξε ενα παιδι(αυτο που μου ελεγε εκεινος τοσες μερες)και ο δικος μου τον εβαλε κατω και τον δαγκωσε...ενω ειναι ενα παιδι που ακουει συνεργάζεται μοιράζεται δεν σηκωνε ποτε χερι μεσα στο σκ ειδα ενα παιδι αντιθετο σε ολα αυτα και οχι μονο με εμενα αλλα με ολους..πηγαμε παιδοτοπο και η κοπελα μου ειπε να τον παρω γιατι δαγκωσε ενα παιδι και γενικα βαραει..εγω βεβαια τον κοιταγα συνεχεια και ο αντρας μου και δεν ειδαμε τιποτα μονο το δαγκωμα και που πηγε το αλλο παιδι να τον χτυπησει....αυτη την εβδομαδα δεν πηγαινει γιατι αρρώστησε και ειναι παλι το καλο γλυκο παιδι μου πηγαμε νοσοκομείο(ευτυχως δεν ειναι σοβαρο)και έδινε οτι ειχε στο κοριτσακι διπλα οταν σηκωθηκαν παιζανε μαζι ολα φυσιολογικα..Μόλις τον παω θα μιλησω σίγουρα με την κυρια..εχω αγχωθεί πολυ οτι δεν του κανει καλο εκει μεσα..

Γεια σας κι από μένα, 

κι εμείς στην προσαρμογή είμαστε, καλά γενικά και ο μικρός μοιάζει να καλοπερνάει στο σχολείο. 

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι το εξής: Πάντα κοιμόταν εύκολα και πολύ το μεσημέρι. Τώρα που άρχισε το σχολείο, γυρνάει σπίτι στις 2 και έχει τέτοια υπερδιέγερση που δεν κοιμάται με τίποτα. Αν επιμείνουμε πολύ τον παίρνει ο ύπνος κατά τις 5! Αλλιώς δεν κοιμάται καθόλου και το βράδυ είναι πτώμα και εκνευρισμένος.

Ελπίζουμε ότι είναι ακόμη αρχή και σε λίγο θα αντιμετωπίζει το σχολείο με μεγαλύτερη φυσικότητα, οπότε θα κοιμάται κιόλας. Αν όχι, θα αναγκαστούμε να τον αφήνουμε πιο πολλές ώρες για να κοιμάται εκεί, αλλά είναι μικρούλης και δεν θέλω... 

Έίχατε σχετική εμπειρία; 

Ευχαριστώ!

Διαφημίσεις

On 20/9/2018 at 10:19 ΠΜ, eleftheria2610 είπε:

Γεια σας κοριτσια και ευχαριστώ πολυ για τις απαντησεις σας και να χαίρεστε τα παιδακια σας..Mama_Anesti κανω αυτα ακριβως αλλα ισως επειδη ειναι κουρασμενος να μην δέχεται τιποτα οπως ειπε η balletina..τωρα προστεθηκαν και αλλα στο θεμα μου..απο την 1η μερα και 2η και 3η μου ελεγε για παιδακι οτι τον χτυπησε λιγο την 4η παω να τον παρω και μου λεει η κυρια οτι τον έσπρωξε ενα παιδι(αυτο που μου ελεγε εκεινος τοσες μερες)και ο δικος μου τον εβαλε κατω και τον δαγκωσε...ενω ειναι ενα παιδι που ακουει συνεργάζεται μοιράζεται δεν σηκωνε ποτε χερι μεσα στο σκ ειδα ενα παιδι αντιθετο σε ολα αυτα και οχι μονο με εμενα αλλα με ολους..πηγαμε παιδοτοπο και η κοπελα μου ειπε να τον παρω γιατι δαγκωσε ενα παιδι και γενικα βαραει..εγω βεβαια τον κοιταγα συνεχεια και ο αντρας μου και δεν ειδαμε τιποτα μονο το δαγκωμα και που πηγε το αλλο παιδι να τον χτυπησει....αυτη την εβδομαδα δεν πηγαινει γιατι αρρώστησε και ειναι παλι το καλο γλυκο παιδι μου πηγαμε νοσοκομείο(ευτυχως δεν ειναι σοβαρο)και έδινε οτι ειχε στο κοριτσακι διπλα οταν σηκωθηκαν παιζανε μαζι ολα φυσιολογικα..Μόλις τον παω θα μιλησω σίγουρα με την κυρια..εχω αγχωθεί πολυ οτι δεν του κανει καλο εκει μεσα..

Μιλησες τελικά με την κυρια στο σταθμό? Προσαρμόστηκε ο μικρός σου?

On 21/9/2018 at 4:40 ΜΜ, Aubergine11 είπε:

Γεια σας κι από μένα, 

κι εμείς στην προσαρμογή είμαστε, καλά γενικά και ο μικρός μοιάζει να καλοπερνάει στο σχολείο. 

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι το εξής: Πάντα κοιμόταν εύκολα και πολύ το μεσημέρι. Τώρα που άρχισε το σχολείο, γυρνάει σπίτι στις 2 και έχει τέτοια υπερδιέγερση που δεν κοιμάται με τίποτα. Αν επιμείνουμε πολύ τον παίρνει ο ύπνος κατά τις 5! Αλλιώς δεν κοιμάται καθόλου και το βράδυ είναι πτώμα και εκνευρισμένος.

Ελπίζουμε ότι είναι ακόμη αρχή και σε λίγο θα αντιμετωπίζει το σχολείο με μεγαλύτερη φυσικότητα, οπότε θα κοιμάται κιόλας. Αν όχι, θα αναγκαστούμε να τον αφήνουμε πιο πολλές ώρες για να κοιμάται εκεί, αλλά είναι μικρούλης και δεν θέλω... 

Έίχατε σχετική εμπειρία; 

Ευχαριστώ!

Αν δεν θέλει να κοιμηθεί γιατί επιμενετε τόσο? Πόσο είναι? Εμένα είναι 20.5 και αν δεν κοιμηθεί μεσημέρι τον κοιμιζω απ τις οχτώ. Αν κοιμηθεί έστω κ μισή ώρα μετα τις πέντε ξαναξαπλωνει μετά τα μεσάνυχτα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...