Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

εχει ο Μαριος,σημερα πηγαμε στο παιδων.Ξεκινησαμε γιατι τον Μαριο τον τσιμπαει κατι στο σπιτι(και εμας)αλλα σημερα ειχε υψηλο πυρετο και του εκαναν strep test και ηταν θετικο.Ειναι ευκολο να μας κολλησει κι εμας;;;ή την Μελινα;

Διαφημίσεις

χωρις να θελω να σε απογοητευσω εμενα η κορη μου βρεθηκε στον ιδιο χωρο με μια θεια του αντρα μου που ειχε οστρακια και εννοειτε δεν μας το ειχε πει και κολλησε.Βεβαια το παιδι μου εχει απο μικρο ευαισθησια και με το παραμικρο ειναι αρρωστο.Ευχομαι καλη μου να μη κολλησετε

το έχω ξαναγράψει κάπου στο φόρουμ

ο μεγάλος μου γιος στα 3,5 πέρασε οστρακιά. Ο μικρός δεν κόλλησε παρ' ολο που εκείνο το διάστημα αλλάζανε μπιμπερόν, πιπίλες και τα ρέστα.

Κόλλησα εγώ όμως! Ω ναι! :!::!:

Περαστικα Αθηνά. Δεν είναι απαραίτητο ότι θα κολλησει και η Μελίνα σου. Εσύ να προσέχεις, γιατί έχει πολύ πόνο στον αυχένα... πολύ όμως!

Παίρνει αντιβίωση??

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

το έχω ξαναγράψει κάπου στο φόρουμ

ο μεγάλος μου γιος στα 3,5 πέρασε οστρακιά. Ο μικρός δεν κόλλησε παρ' ολο που εκείνο το διάστημα αλλάζανε μπιμπερόν, πιπίλες και τα ρέστα.

Κόλλησα εγώ όμως! Ω ναι! :!::!:

Περαστικα Αθηνά. Δεν είναι απαραίτητο ότι θα κολλησει και η Μελίνα σου. Εσύ να προσέχεις, γιατί έχει πολύ πόνο στον αυχένα... πολύ όμως!

Παίρνει αντιβίωση??

ναι παιρνει...οποτε δυσκολο να με κολλησει;;;πονο στον αυχενα;;;; :shock: κουφο δεν ειναι ουι στον σταθμο δεν εχει αλλο παιδακι;; :roll:

Διαφημίσεις

μπορεί να είχε και να μην το καταλάβανε... στην αρχή η οστρακιά μοιάζει με την αμυγδαλίτιδα....

κι εμείς απο τον σταθμό το είχαμε κολήσει (μιλάμε για πολύ πόνο όμως! αξέχαστη εμπειρία! )

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

• 1 month later...

Ωχ.. τωρα που το καλοσκεφτομαι ο δικος μου δεν εκανε αυτο το στρεπτ τεστ οταν ειχε προν λιγο καιρο αμυγδαλιτιδα.. και η αληθεια ειναι οτι ενα ψιλοεξανθημα το ειχε.. Λετε να περασε οστρακια και να μην το καταλαβαμε?

Η γιατρος που τον ειδε (οχι ο δικος μας γιατι ημασταν διακοπες) ειπε αμυγδαλιτιδα... :?

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Ωχ.. τωρα που το καλοσκεφτομαι ο δικος μου δεν εκανε αυτο το στρεπτ τεστ οταν ειχε προν λιγο καιρο αμυγδαλιτιδα.. και η αληθεια ειναι οτι ενα ψιλοεξανθημα το ειχε.. Λετε να περασε οστρακια και να μην το καταλαβαμε?

Η γιατρος που τον ειδε (οχι ο δικος μας γιατι ημασταν διακοπες) ειπε αμυγδαλιτιδα... :?

ναι γιατι οχι;αν δεν μας το ελεγε η παιδιατρος δεν θα το ξεραμε.

• 1 month later...

Την παρασκευη που γύρισε ο μικρος απο τον παιδικο φαινοταν οτι θα αρρωστησουμε. Υποψιαστηκα ιωση γιατι δυο βδομαδες κυκλοφορουσε στον παιδικο. Σαββατοκυριακο το περασαμε με υψηλο πυρετο και παραμιλητο. Κυριακη βραδυ στο μπανιο εντοπισα ενα εξανθημα. Εχτες ο γιατρος το επιβεβαιωσε, οστρακια.Μέχρι την Πέμπτη τουλαχιστον μακρυα απο το σχολείο, μία παρασκευη δεν εχει νοημα να παει οποτε ολη τη βδομαδα θα τη περασουμε στο σπιτι.

Περαστικά μας...

Διαφημίσεις

Μετά από μία εβδομάδα καραντίνα στο σπίτι σήμερα επιστρεψαμε καθε κατεργαρης στη θεση του. Ο μικρος μπορουσε να παει και Παρασκευή στο σχολειο αλλά τον κρατησα αλλη μια μερα και το αποτελεσμα ηταν να αρρωστησω με οψεια πυωδη αμυγδαλίτιδα, η μορφή της οστρακιας στους μεγάλους οπως ειπε η γιατρος. Τώρα χαπακωνομαστε μια χαρα και αναρωνουμε...

• 1 month later...

Σήμερα μου είπαν στον παιδικό πως υπάρχουν 2 παιδάκια με ΟΣΤΡΑΚΙΑ.

Τι να κανω τώρα.Να την σταματήσω για καμια εβδομάδα?

• 9 months later...

Μπορεί κάποιος να μου πει ποια φαρμακευτική αγωγή ακολουθείτε ????.. ρωτάω γιατί , ένας γιατρός μας έδωσε την αντιβίωση Augmentin και ένας άλλος επιπλέον και την Ospen ( πενικιλλίνη ) , η αλήθεια είναι ότι έχω μπερδευτεί .

Εχετε υποψη οτι η οστρακια κολλαει μεχρι να περασει ενα 24ωρο απο την στιγμη που ξεκιναει αντιβιωση ο ασθενης......επισης δεν ειναι τοσο η ασθενεια που απαιτει αντιβιωση, οσο οι επιπλοκες που μπορει να προκαλεσει..........απο τις σοβαρες ειναι προβλημα στα νεφρα, για αυτο χρειαζεται ενας υπερηχος νεφρων μολις αναρρωσει ο ασθενης. Αυτο θα σας το επι ο γιατρος σας, γι αυτο οταν υποπτευεστε οστρακια πρεπει οπωσδηποτε να δει το παιδι ο γιατρος για να κανει τη διαγνωση.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

Εμείς πάντως κάποια στιγμή που είχαμε αυτά τα ύποπτα συμπτώματα και εξάνθημα ο γιατρός μας είπε ότι η οστρακιά ουσιαστικά έχει εξαλειφθεί οπότε το θεώρησε αδύνατον να το έχουμε τώρα τι να σ:-(ου πω οι απόψεις διίστανται.

Καθολου δεν εχει εξαλειφθει.......ο ανηψιος μου κολλησε προπερσι μολις πηγε παιδικο και ειχα κουφαθει, νομιζα κι εγω πως ειναι παλια αρρωστια........μου πε η ξαδερφη μου οτι ζει και βασιλευει, την περασε και η κορη της........ειναι απο τις πιο συνηθισμενες αρρωστιες που μπορεις να κολλησεις σε παιδικο σταθμο......

Ο γιος μου αρρωστησε καποια στιγμη ιανουαριο, εκανε αρχικα πυρετο και ηταν λιωμα, μετα 2 μερες πεταξε ενα ψιλο εξανθημα σε ολο το σωμα και τηλεφωνησα στην παιδιατρο........ηταν σιγουρη πως ηταν οστρακια, αλλα οταν πηγαμε να μας δει τελικα διεγνωσε αλλη παιδικη ασθενεια....ειναι αρκετες που μοιαζουν πολυ τα συμπτωματα......

Και νομιζοντας οτι ηταν οστρακια ειχα ενημερωθει λιγο απο τους παθοντες........ειναι απο τις ασθενειες που πρεπει οπωσδηποτε να διαγνωστει, για το λογο οτι μπορει να προκαλεσει σοβαρες επιπλοκες και χρειαζεται γι αυτο το λογο αντιβιωση...ειναι στρεπτοκοκκος, δεν ειναι παιξε γελασε.....αλλες παδικες ασθενεις (οπως η δικια μας, το λοιμωδες ερυθημα) δεν θελουν αντιβιωση και περνανε μονες...

Αν ηταν οστρακια θα επρεπε μετα να ελεγξω τα νεφρα του παιδιου με υπερηχο......

Ειναι οι παιδιατροι για πολλες σφαλιαρες.......ξερουν μερικα κι αλλα σημαντικα τα αγνοουν.......σκεψου οτι το λοιμωδες ερυθημα ειναι επικινδυνο για εγκυμονουσες και μενα μου πε να μην ανησυχω....ευτυχως διαβασα και το ψαξα και ειδα οτι ειναι επικινδυνη, της το πα κι αυτη το χαβα της.........μονο προσφατα, κι αφου επεμεινα οτι το πε και ο γυναικολογος το παραδεχθηκε........ευτυχως δεν κολλησα!

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

• 1 year later...

καλησπερα...εμενα ο γιος μου κολλησε οστρακια και εχει φαγουρα,ξερετε αν η καλαμινη βοηθαει σε αυτην την περιπτωση και αν επιτρεπεται????ειναι 6 χρονων

• 1 year later...

Ετσι μου ειπε ο γιατρός σήμερα που πήγα το μικρο...

καναμε μια φορά πυρετο και γεμισαμε εξανθημα γυρω απο το λαιμό λίγο στο πρόσωπο μαγουλα και χεράκια ....ανοραξία ...και γενικώς τεντώνει χέρια και ποδια όταν ξαπλώνει χθες καναμε και εμετο μια φορα στις 3 το βράδυ..

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ!!!!!!!!!!!

μας εδωσε Augmentin! ο μικρός μου δεν τρώει..μονο λίγο νερό γιατί λεει ποναει ο λαιμός.....(2 χρονών)

:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(

πόσο κρατάει?

πονάει ο μικρός?

τι να τον κάνω>>>>?????

Ετσι μου ειπε ο γιατρός σήμερα που πήγα το μικρο...

καναμε μια φορά πυρετο και γεμισαμε εξανθημα γυρω απο το λαιμό λίγο στο πρόσωπο μαγουλα και χεράκια ....ανοραξία ...και γενικώς τεντώνει χέρια και ποδια όταν ξαπλώνει χθες καναμε και εμετο μια φορα στις 3 το βράδυ..

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ!!!!!!!!!!!

μας εδωσε Augmentin! ο μικρός μου δεν τρώει..μονο λίγο νερό γιατί λεει ποναει ο λαιμός.....(2 χρονών)

:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(

πόσο κρατάει?

πονάει ο μικρός?

τι να τον κάνω>>>>?????

Κυκλοφορεί κοξάκι πολύ. δίνουν αντισταμινικό μόνο γιατί τα σπυριάκια σε βελονιάζουν, αλλά μπορεί να είναι και οστρακιά τι να σου πω, 7 με 10 μέρες καραντίνα

κι εμεις με οστρακια απ τη δευτερα....αρχισαμε χθες αντιβιωση και αφου αυτοβουλως πηγα το παιδι για strep test ενω 3 παιδιατροι με καθησυχαζαν οτι δε χρειαζεται να τον δουν αφου μαλλον προκειται για ιογενες εξανθημα!!!τι να πω...ετσι αρχιζω να τρωγομαι...μηπως θα χουμε επιπλοκες που εμεινε ακαλύπτος 3 μερες,μηπως να του κανω υπερηχο στα νεφρα και μεσα σ ολα το κερασακι στην τουρτα..αραγε πως να προφυλαξω την μπεμπα αδερφη του?η γιατρος μου ανεφερε οτι ειναι δυσκολο να παθει οστρακια 8 μηνων αλλα ποιον να εμπιστευτω πλεον....κι ο μπαμπας μας που ειναι ολη μερα με το μεγαλο μπορει να ερχεται σε επαφη με τη μικρη?η οστρακια εχει λιγο παραξενη μεταδοτικοτητα παντως απ οτι διαβαζω.ωραια χριστουγεννα!το μικρο φαγουριζεται τρελλα,εχει μετριο πυρετο και πλην της πρωτης μερας δεν εχει ξαναπαραπονεθει για λαιμο,εμετο δυο φορες,λιγη διαρροια ,πολυυυυ γκρινια......καμια εμειρια για μοιρασμα?

κι εμεις με οστρακια απ τη δευτερα....αρχισαμε χθες αντιβιωση και αφου αυτοβουλως πηγα το παιδι για strep test ενω 3 παιδιατροι με καθησυχαζαν οτι δε χρειαζεται να τον δουν αφου μαλλον προκειται για ιογενες εξανθημα!!!τι να πω...ετσι αρχιζω να τρωγομαι...μηπως θα χουμε επιπλοκες που εμεινε ακαλύπτος 3 μερες,μηπως να του κανω υπερηχο στα νεφρα και μεσα σ ολα το κερασακι στην τουρτα..αραγε πως να προφυλαξω την μπεμπα αδερφη του?η γιατρος μου ανεφερε οτι ειναι δυσκολο να παθει οστρακια 8 μηνων αλλα ποιον να εμπιστευτω πλεον....κι ο μπαμπας μας που ειναι ολη μερα με το μεγαλο μπορει να ερχεται σε επαφη με τη μικρη?η οστρακια εχει λιγο παραξενη μεταδοτικοτητα παντως απ οτι διαβαζω.ωραια χριστουγεννα!το μικρο φαγουριζεται τρελλα,εχει μετριο πυρετο και πλην της πρωτης μερας δεν εχει ξαναπαραπονεθει για λαιμο,εμετο δυο φορες,λιγη διαρροια ,πολυυυυ γκρινια......καμια εμειρια για μοιρασμα?

Καλημέρα. Πέρασε οστρακιά ο γιος μου πριν 2 χρόνια περίπου και ξεκίνησε αντιβίωση σχεδόν αμέσως. Καραντίνα σε σχέση με τα άλλα παιδάκια μπήκε για 3 ημέρες από την έναρξη την αντιβίωσης (μετά από ότι μας είπε δεν υπήρχε κίνδυνος μετάδοσης). Επίσης μας είχε πει να έχουμε το νου μας μήπως δούμε τα τσισάκια του να έχουν αίμα ωστέ να του κάνουμε και υπέρηχο. Η 18 μηνών τότε κόρη μου πήρε και αυτή προληπτικά αντιβίωση για 3 ημέρες μόνο και παρόλο που ήταν συνέχεια αγκαλιά με τον αδερφό τους δεν κόλλησε.

Αυτά ως εμπειρία εμείς και... περαστικά σας.

Ο μεγάλος μου πέρασε οστρακιά το καλοκαίρι, 2 βδομάδες πριν πάμε διακοπές!!

Ξεκίνησε με πονόλαιμο και είχε κόκκινα μάγουλα. Εγώ νόμιζα πως τα κόκκινα μάγουλα ήταν από τη ζέστη αλλά τελικά ήταν από το εξάνθημα! Κάναμε το strep test και έτσι το καταλάβαμε. Ξεκίνησε αμέσως αντιβίωση και μετά από 1-2 μέρες ήταν σχεδόν τελείως καλά.

Η μικρότερη αδελφή του δεν πήρε αντιβίωση ούτε κόλλησε παρόλο που ήταν συνέχεια μαζί.

Εγώ πήρα προληπτικά αντιβίωση γιατί ήμουνα έγκυος στο τελευταίο τρίμηνο.

Πάντως στο μυαλό μου την είχα την οστρακιά ως ασθένεια πολύ βαριά αλλά τελικά την περάσαμε σχεδόν ανώδυνα, ευτυχώς!

Περαστικά στα μικρά σας!!