Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αυχενική πτυχή β επιπέδου - ανησυχία!

Recommended Posts

Γειά σας,

Το ξέρω ότι άρκετες κοπέλες έχουν γράψει για αυτό το θέμα αλλά θα ήθελα λίγες εμπειρίες γιατί ανησυχώ πολύ. Εγώ έχω ένα αγοράκι 3 ετών. Μετά το γιό μου τερματίσαμε και 2 εγκυμοσύνες λόγω ανωμαλιών των μωρών. Τώρα είμαι και πάλι έγκυος στις 21 εβδομάδες και λόγο του ιστορικού μας ανησυχώ για τα πάντα! Κάναμε τη Δευτέρα τον υπέρηχο β επιπέδου και μας είπε ο γιατρός ότι όλα φαίνονται καλά. Στο σπίτι έβλεπα και πάλι τα αποτελέσματα και πρόσεξα ότι η αυχενική πτυχή ήταν μεταξύ 5.2 και 5.6. Από ότι γνωρίζω θα έπρεπε να ήταν κάτω από 5;;; Έχουμε ήδη κάνει παρακέντηση και ήταν όλα εντάξει έτσι ανησυχώ μήπως ο γιατρός δεν έδωσε τη πρέπουσα σημασία; Μίλησα με το γυναικολόγο μου και δεν γνώριζε γενικά ποιές τιμές της αυχενικής πτυχής είναι φυσιολογικές. Είπε ότι εμπιστεύεται το γιατρό που έκανε το β επιπέδου και αν μας είπε ότι όλα είναι καλά τότε να μην ανησυχούμε.

Είμαι όμως πολύ ανήσυχη :(. Περάσαμε τόσο δύσκολα με τις άλλες 2 εγκυμοσύνες που διακόψαμε... τη μια τη διακόψαμε στις 22 εβδομάδες και ήταν πολύ ψυχοθφόρο... Νιώθω πως δεν θα ησυχάσω καθόλου και πως τελικά το μωράκι κάποιο πρόβλημα θα έχει! Θα το εκτιμήσω πολύ κορίτσια μου αν είχατε κάποια εμπειριά με την αυχενική β επιπέδου να τη μοιραστείτε μαζί μου!

Διαφημίσεις

πρίν από 46 λεπτά , ioanna0102 είπε:

Γειά σας,

Το ξέρω ότι άρκετες κοπέλες έχουν γράψει για αυτό το θέμα αλλά θα ήθελα λίγες εμπειρίες γιατί ανησυχώ πολύ. Εγώ έχω ένα αγοράκι 3 ετών. Μετά το γιό μου τερματίσαμε και 2 εγκυμοσύνες λόγω ανωμαλιών των μωρών. Τώρα είμαι και πάλι έγκυος στις 21 εβδομάδες και λόγο του ιστορικού μας ανησυχώ για τα πάντα! Κάναμε τη Δευτέρα τον υπέρηχο β επιπέδου και μας είπε ο γιατρός ότι όλα φαίνονται καλά. Στο σπίτι έβλεπα και πάλι τα αποτελέσματα και πρόσεξα ότι η αυχενική πτυχή ήταν μεταξύ 5.2 και 5.6. Από ότι γνωρίζω θα έπρεπε να ήταν κάτω από 5;;; Έχουμε ήδη κάνει παρακέντηση και ήταν όλα εντάξει έτσι ανησυχώ μήπως ο γιατρός δεν έδωσε τη πρέπουσα σημασία; Μίλησα με το γυναικολόγο μου και δεν γνώριζε γενικά ποιές τιμές της αυχενικής πτυχής είναι φυσιολογικές. Είπε ότι εμπιστεύεται το γιατρό που έκανε το β επιπέδου και αν μας είπε ότι όλα είναι καλά τότε να μην ανησυχούμε.

Είμαι όμως πολύ ανήσυχη :(. Περάσαμε τόσο δύσκολα με τις άλλες 2 εγκυμοσύνες που διακόψαμε... τη μια τη διακόψαμε στις 22 εβδομάδες και ήταν πολύ ψυχοθφόρο... Νιώθω πως δεν θα ησυχάσω καθόλου και πως τελικά το μωράκι κάποιο πρόβλημα θα έχει! Θα το εκτιμήσω πολύ κορίτσια μου αν είχατε κάποια εμπειριά με την αυχενική β επιπέδου να τη μοιραστείτε μαζί μου!

Μην ανησυχείς καθόλου. Πρόσφατα έψαψνα κατι στο φόρουμ και είδα για μια κοπέλα που η τιμή στο μωρό της ήταν 6,5 και ήταν όλα καλά. Το όριο νομίζω ότι είναι 6 και όχι 5. Θα ψάξω να βρω το συγκεκριμένο θέμα και θα το κάνω επισύναψη. Αν επιτρέπεται, για ποιο λόγο διέκοψες τις προηγούμενες εγκυμοσίνες; (ρωτάω εγκυκλοπαιδικά)

Άλλη εξέταση η αυχενική η οποία αξιολογείται μαζί με τα αποτελέσματα της Papp-a και άλλη εξέταση η β επιπέδου. Τι ποσοστό βγήκε από αυχενική και Papp-a; Αν και εφόσον έκανες ήδη αμνιοπαρακέντηση είναι μάλλον περιττό που ρωτάω. Ηρέμησε αφού έχεις ήδη ένα υγιές παιδάκι. Μια χαρά είναι κι αυτό. Αν πάλι δεν έχεις εμπιστοσύνη στο γιατρό, άλλαξέ τον τι να πω. 

Γειά σου Χρύσα μου,

Κάπου βρήκα να λεν 5 και κάπου 6 και είναι λίγο μπερδεμένη η κατάσταση.

Στη πρώτη εγκυμοσύνη που διακόψαμε το μωράκι είχε σύνδρομο Turner. Τα αποτελέσματα της αμνιοκέντησης βγήκαν όταν ήμουν ήδη 20 εβδομάδων και μετά από 2 εβδομάδες ραντεβού σε γιατρούς και γενετιστές διακόψαμε τη κύηση στις 22 εβδομάδες.

Στη δεύτερη εγκυμοσύνη ο γιατρός είδε προβλήματα στον υπέρηχο των 12 εβδομάδων και μας έδωσε ένα 33% το μωρό να έχει κάτι (είτε γενετικό, ή κάτι να κόλησε από εμένα, καρδιοπάθεια κτλ). Μιλήσαμε ξανά με γενετιστή και μου είπε ότι ακόμη και αν κάνουμε αμνιοκέντηση με φυσιολογικά αποτελέσματα, μόνο στο β επιπέδου θα έχουν καθαρές ενδείξεις για το τι συμβαίνει. Λόγο της προηγούμενης μας εμπειρίας, δεν θέλαμε να περιμένουμε μέχρι στις 20 εβδομάδες και δυστυχώς διακόψαμε στις 12.

Με αυτό το μωράκι μέχρι στιγμής όλα πάνε καλά, μας ανησύχησε λίγο η αυχενική πτυχή αλλά ελπίζουμε να μην είναι τίποτα.

2 hours ago, Αναστασία33 said:

Άλλη εξέταση η αυχενική η οποία αξιολογείται μαζί με τα αποτελέσματα της Papp-a και άλλη εξέταση η β επιπέδου. Τι ποσοστό βγήκε από αυχενική και Papp-a; Αν και εφόσον έκανες ήδη αμνιοπαρακέντηση είναι μάλλον περιττό που ρωτάω. Ηρέμησε αφού έχεις ήδη ένα υγιές παιδάκι. Μια χαρά είναι κι αυτό. Αν πάλι δεν έχεις εμπιστοσύνη στο γιατρό, άλλαξέ τον τι να πω. 

Γειά σου Αναστασία,

Κατά τον υπέρηχο β επιπέδου μετράνε ξανά την αυχενική πτυχή. Αυτό είναι κάτι διαφορετικό από την αυχενική διαφάνεια που μετράνε στις 12 εβδομάδες και δεν συσχετίζονται. Από ότι γνωρίζω η πτυχή γύρω στις 20 εβδομάδες πρέπει να είναι κάτω από 5 ή 6. Εμάς φαίνετε ότι είναι οριακή.

Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το γιατρό μας, απλά ήθελα να δω και στο φόρουμ τι εμπειρίες έχουν κ άλλες μανούλες

Διαφημίσεις

Γεια σας και πάλι! @ioanna0102 πώς πας;; όλα καλά;;

Ήθελα να ρωτήσω, γνωρίζετε αν υπάρχουν χρονικά όρια για την β-επιπέδου; μέχρι ποια εβδομάδα μπορείς να την κάνεις εννοώ... Ο γιατρός μου μού είπε να πάω μετά τις 10/6 (πρώτα ο Θεός θα είμαι 23εβδ) αλλά λόγω εξεταστικής θα μου είναι πιο εύκολο να πάω στις 22/6 (24εβδ)...

• 2 εβδομάδες μετά...

Γεια σου Χρυσά μου, συγγνώμη που έκανα τόσο καιρό να απαντήσω!!! Μείναμε χωρίς internet! 

Καλά είμαστε, μίλησε ο γυναικολόγος με τον ειδικό και μας είπε ότι όλες οι μετρήσεις είναι καλές, να μην ανησυχούμε.

Νομίζω το β επιπέδου μπορείς να το κάνεις μέχρι και 24 εβδομάδες. Η αυχενική πτυχή συνήθως θεωρείται πιο αξιόπιστη στις 20, έτσι είτε στις 23 πας, είτε στις 24 δεν θα κάνει διάφορα.

Σου εύχομαι καλή τύχη!

1 ώρα πρίν, ioanna0102 είπε:

Γεια σου Χρυσά μου, συγγνώμη που έκανα τόσο καιρό να απαντήσω!!! Μείναμε χωρίς internet! 

Καλά είμαστε, μίλησε ο γυναικολόγος με τον ειδικό και μας είπε ότι όλες οι μετρήσεις είναι καλές, να μην ανησυχούμε.

Νομίζω το β επιπέδου μπορείς να το κάνεις μέχρι και 24 εβδομάδες. Η αυχενική πτυχή συνήθως θεωρείται πιο αξιόπιστη στις 20, έτσι είτε στις 23 πας, είτε στις 24 δεν θα κάνει διάφορα.

Σου εύχομαι καλή τύχη!

Χαίρομαι πολύ που όλα είναι καλά! Είδες που στα λέγαμε :wink::wink::wink: μην ανησυχείς!!!

Την έκανα τελικά την αυχενική στις 13 του μήνα. Επειδή σπουδάζω σε άλλη πόλη από αυτή που είναι ο γιατρός μου θα έπρεπε να κάνω ταξίδι ισα ίσα για 3 μέρες και φοβόμουν μην ήταν επίπονο για την κατάστασή μου. Αλλά εν τέλει μιλήσαμε στο τηλ πριν πάω και μου ειπε ότι δεν υπάρχει κινδυνος. Και δόξα τω Θεώ πήγαν όλα καλά!!!!!!!! Βέβαια τα χαρτιά που μου έδωσαν έγραφαν και κάτι περίεργα ποσοστά, αλλά λέω αφού μου είπε ο γιατρός οτι είναι όλα καλά το αφήνω εκεί... Είδαμε και λίγο το φατσάκι του με τρισδιάστατο υπέρηχο, αλλά δεν μπόρεσε να μας το βγάλει φωτογραφία γιατί είχε το χέρι του στο πρόσωπό του :-P:-P:-P

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...