Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Επαναφοίτηση στην Α΄Δημοτικού


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους σας . Γράφω πρώτη φορά στο φόρουμ με σκοπό μήπως βρω και κάποια άλλη μητέρα ή παιδαγωγώ να με βοηθήσει. Εχω δίδυμα παιδάκια στην Α δημοτικού Αγόρι Κορίτσι. Η κόρη μου είναι αριστη ενώ ο γιός μου έχει μαθησιακές δυσκολίες , κάνουμε και λογοθεραπείες εργοθεραπείες . Είναι καλός στη γλώσσα αλλά έχει κενά στα μαθηματικά διότι δεν έχει προλάβει να τα διδαχθεί μιας και στο τμήμα ένταξης που πήγε από το Γενάρη και μετά δεν κάναν τίποτα ουσιαστικό. Το θέμα είναι ότι η δασκάλα μας μιλά για επαναφοίτηση της πρώτης αλλά υπάρχουν. Επίσημα όμωε δεν μας έχουν πει ακόμα τίποτε. Το θέμα είναι ότι τα παιδιά είναι δίδυμα και φοβάμαι ότι αυτό θα επιρρεάσει πολύ αρνητικά τη σχέση τους αλλά και την ψυχολογία του μικρού. Εχει κάποια μαμά ανάλογη εμπειρία με δίδυμα?

Σας ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Γνωριζω οικογενεια με τριδυμα οπου το ενα απο τα αγορακια ειχε μαθησιακες δυσκολιες . Εκεινα επανελαβαν ολα τα νηπια και πηγαν και τα 3 μαζι α δημοτικου εναν χρονο μετα. Οποτε η διαφορα δεν εγινε αισθητη.

Link to comment
Share on other sites

Tωρα το καλοκαιρι με ιδιαιτερα μαθηματα εντατικα δεν μπορεις να καλυψεις το κενο?

Βεβαια το παιδακι ειχε ηδη ενα φορτωμενο προγραμμα αφου κανεις λογοθεραπεια και εργοθεραπεια, αλλα νομιζω οτι αξιζει τον κοπο αν ειναι μονο τα μαθηματικα το προβλημα. 

 

Επισης να ζητησεις απο το σχολειοα  τα παιδια να βρισκονται σε διαφορετικα τμηματα ωστε να μην γινονται σγκρισεις. Εχω  ακουσει  απο γονεις διδυμων να το εφαρμοζουν αυτο, ειδικα οταν το ενα παιδι υπερτερει στα μαθηματα  απο το αλλο και υπαρχει  ο κινδυνος των συγκρισεων εις βαρος του ενος. 

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ κορίτσια ...μακάρι να επαφοιτούσε στο νηπιαγωγίο..τώρα όμως αυτό δεν έγινε. Και το να κάνω μαθήματα δεν ξέρω που θα με βγάλει μιας και το παιδί έχει κουραστεί πολύ και θέλει παιχνίδι... Μακάρι να βρω μία μαμά που το έκανε να μου πει πως το αντιμεντώπισε με τα δύο παιδιά. Τι να πω...μακάρι να με φωτήσει ο Θεός να πάρω την καλύτερη απόφαση..

 

Link to comment
Share on other sites

Εάν η δυσκολία του παιδιού έγκειται μόνο στα μαθηματικά, εγώ στη θέση σου δεν θα το έβαζα να επαναφοιτήσει στην Α΄δημοτικού, ειδικά από την στιγμή που υπάρχει δίδυμο αδερφάκι που θα προχωρήσει κανονικά...Θα ήταν άσχημο για την ψυχολογία του παιδιού... Θα του έκανα ίσως ιδιαίτερα μαθήματα στα μαθηματικά και όπου αλλού έχει δυσκολίες-όχι απαραίτητα εντατικά...

Γράφεις ότι κάνετε λογοθεραπείες-εργοθεραπείες. Στο κέντρο που πάτε δεν μπορούν να του κάνουν και κάποιο μάθημα μαθηματικών ώστε τον Σεπτέμβριο να έχει καλύψει κάποια ύλη; 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Γειά σου Dragonfly,

Σε ευχαριστώ για την επικοινωνία..

Ναι στα μαθηματικά είναι το ποιο σημαντικό, όχι όμως και το μόνο πρόβλημα. Το γεγονός ότι κάνει ακόμα λόγοθεραπείες, (δεν έχει ξεκαθαρίσει ο λόγος του καλά) τον εμποδίζει και στο γραπτό λόγο αλλά και στην ανάπτυξη και περιγραφή κειμένου.

έχω δήλημα το τη να κάνω. Μιλάω με παιδοψυχολόγο και θα τα δούμε όλα αυτά τα θέματα. Αν αποφασήσουμε επαναφοίτηση η παιδοψυχολόγος αλλά και εμείς θα αναλάβουμε πολύ δουλειά.

Και πάλι σε ευχαριστώ

 

Link to comment
Share on other sites

Εγώ ξέρω περίπτωση διδύμων που το έκαναν. Βέβαια ο μικρούλης που επανέλαβε την α' δημοτικού πήγε σε άλλο σχολείο, καλύτερο (θεωρητικά πάντα), το εξήγησαν και στα παιδιά, υπήρχαν και πρακτικές δυσκολίες (δύο παιδιά σε διαφορετικά σχολεία κλπ) αλλά τώρα είναι γυμνάσιο έχουν ένα χρόνο διαφορά, νομίζω τα παιδιά αντέχουν τέτοιους είδους πραγματικότητες αν είμαστε εμείς χαλαροί. 

Για το αν θα επαναλάβετε την τάξη δεν μπορώ να σου πω, αυτό όμως που θα σου πω από προσωπική μου πείρα είναι να κοιτάξεις το συμφέρον του καθε παιδιού ξεχωριστά. Ό,τι είναι καλύτερο για το καθένα, αυτό να κάνεις, ώστε να τους δώσεις και το μήνυμα, ως μητέρα διδύμων, ότι ο καθένας πρέπει να ακολουθεί το δικό του δρόμο, που είναι το ίδιο σπουδαίος, ακόμα και αν είναι διαφορετικός. 

 

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητή μου Maya σε ευχαριστώ πολύ για το μήνυμά σου. ΚΙ εγώ προς αυτή την κατεύθυνση είμαι. Θέλω να είναι ισσοροπημένα τα παιδιά μου και να κάνω το καλύτερο γι αυτά/ Θα μπορούσα ίσως να σου ζητήσω για  να έρθω με κάποιο τρόπο σε επικοινωνία με τη μητέρα που το πέρασε αυτό για να δω πως το χειρήστικε και τι προβλήματα αντιμετώπισε// θα είναι σημαντική βοήθεια για εμένα. Σε ευχαριστώ πολύ και πάλι.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...