Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Σμηγματορροικη δερματιτιδα ..υπαρχει θεραπεια..?

Recommended Posts

καλημερα σε ολους ..Θα ηθελα να μιλησουμε και να καταθεσουμε τις αποψεις και τα βιωματα μας για ενα συχνο δερματολογικο προβλημα ..την σμηγματορροικη δερματιτιδα..ταλαιπωρουμε εδω και 15 χρονια περιπου ...ο πρωτος δερματολογος μου ειπε νευροδερματιτιδα λογω αγχους και μου εδωσε μια αλοιφη φτιαχτη με δυο κορτιζονουχες,...ο δευτερος που πηγα μετα απο χρονια μου ειπε σμηγματορροικη .μου εδωσε λοσιον elocon και σαμπουαν oliprox ..να πω σε αυτο το σημειο οτι το προβλημα μου εστιαζεται στο πισω μερος του τριχωτου της κεφαλης..πισω απο τα αυτια και ξηροδερμια μεσα στα αυτια.Με την elocon περναει και εμφανιζεται παλι..το σαμπουαν μονο του κανει λιγο καθαρα τα μαλλια κι ανακουφιζει απο την φαγουρα τιποτα αλλο ..την δευτερη μερα παλι λαδωμενα ειναι ...εχω απευδησει ..δεν μπορω να πιασω τα μαλλια μου ειναι εκνευριστικο ολο αυτο..Θα ηθελα την βοηθεια σας για προιοντα που "δουλευουν" κυριως σαμπουαν ...η καμια λοσιον χωρις κορτιζονη .ευχαριστω

Διαφημίσεις

καλημερα σε ολους ..Θα ηθελα να μιλησουμε και να καταθεσουμε τις αποψεις και τα βιωματα μας για ενα συχνο δερματολογικο προβλημα ..την σμηγματορροικη δερματιτιδα..ταλαιπωρουμε εδω και 15 χρονια περιπου ...ο πρωτος δερματολογος μου ειπε νευροδερματιτιδα λογω αγχους και μου εδωσε μια αλοιφη φτιαχτη με δυο κορτιζονουχες,...ο δευτερος που πηγα μετα απο χρονια μου ειπε σμηγματορροικη .μου εδωσε λοσιον elocon και σαμπουαν oliprox ..να πω σε αυτο το σημειο οτι το προβλημα μου εστιαζεται στο πισω μερος του τριχωτου της κεφαλης..πισω απο τα αυτια και ξηροδερμια μεσα στα αυτια.Με την elocon περναει και εμφανιζεται παλι..το σαμπουαν μονο του κανει λιγο καθαρα τα μαλλια κι ανακουφιζει απο την φαγουρα τιποτα αλλο ..την δευτερη μερα παλι λαδωμενα ειναι ...εχω απευδησει ..δεν μπορω να πιασω τα μαλλια μου ειναι εκνευριστικο ολο αυτο..Θα ηθελα την βοηθεια σας για προιοντα που "δουλευουν" κυριως σαμπουαν ...η καμια λοσιον χωρις κορτιζονη .ευχαριστω

Καλησπέρα,

Η κόρη μου και ο άντρας μου έχουν σμηγματοροϊκή δερματίτιδα. Για την ξηροδερμία που δημιουργείται στα σημεία που λες κάνουμε μασάζ με λαδάκι πριν το λούσιμο (παίρνω ένα της frezyderm που είναι και για την νινίδα) και το αφήνουμε και για λίγο (περίπου 10 με 20 λεπτά ανάλογα) επάνω να μαλακώσει. Με το λούσιμο, φεύγει εντελώς. Άντε να φύγει στο δεύτερο λούσιμο. Μήπως να το δοκίμαζες σε όλο το κεφάλι (λίγο όμως) μια φορά την εβδομάδα για να κρατά το δέρμα ενυδατωμένο και να μην σου προκαλεί φαγούρα? Τα λαδάκια που είναι για την νινίδα είναι αρκετά ξηρά και ναι μεν χρειάζονται παραπάνω λούσιμο μετά (με κοινό σαμπουάν) αλλά το αποτέλεσμα σε ανταμείβει. Επίσης ο γιατρός μας έχει πει ότι στις αλλαγές του καιρού Φθινόπωρο και Άνοιξη υπάρχει έξαρση όπως και ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν ευαισθησία σε ορισμένα φαγητά όπως η μελιτζάνα και το χοιρινό. Το τελευταίο ας πούμε τον άντρα μου τον ενοχλεί πολύ.

Οχι. Παιρνει κανονικο απο το σουπερμαρκετ. Παλια επαιρνε αλλα επειδη εχουν οπως ειπες κορτιζονη τα περισσοτερα, τα εκοψε. Βολευεται με το λαδακι που σου ειπα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...