Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Απορίες για την περίοδο προετοιμασίας για εγκυμοσύνη

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους!

Το θέμα είναι γνωστό, θέλω να μείνω έγκυος. Έχω όμως κάποιες απορίες:

1) Είναι απαραίτητο να κάνω εγώ και ο σύντροφός μου εξετάσεις εφόσον αποφασίσαμε να έχουμε ελεύθερες επαφές; Να διευκρινήσω ότι ποτέ δε χρησιμοποιούσαμε προφυλακτικό. Κάναμε εξετάσεις για ΣΜΝ όταν γνωριστήκαμε και έκτοτε έπαιρνα αντισυλληπτικά χάπια μέχρι τον περασμένο Μάιο.

2) Αν μείνω έγκυος και μέχρι να επιβεβαιωθεί, πρέπει να προσέχω κάτι συγκεκριμένο; Ενδεικτικά αναφέρω: έντονη άσκηση, πολύωρο περπάτημα, ορθοστασία, ταξίδια με αεροπλάνο, αλκοόλ (σε μικρές ποσότητες), παυσίπονα χάπια ή συμπληρώματα διατροφής και άλλα σκευάσματα.

Ευχαριστώ πολύ! :):)

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σε όλους!

Το θέμα είναι γνωστό, θέλω να μείνω έγκυος. Έχω όμως κάποιες απορίες:

1) Είναι απαραίτητο να κάνω εγώ και ο σύντροφός μου εξετάσεις εφόσον αποφασίσαμε να έχουμε ελεύθερες επαφές; Να διευκρινήσω ότι ποτέ δε χρησιμοποιούσαμε προφυλακτικό. Κάναμε εξετάσεις για ΣΜΝ όταν γνωριστήκαμε και έκτοτε έπαιρνα αντισυλληπτικά χάπια μέχρι τον περασμένο Μάιο.

2) Αν μείνω έγκυος και μέχρι να επιβεβαιωθεί, πρέπει να προσέχω κάτι συγκεκριμένο; Ενδεικτικά αναφέρω: έντονη άσκηση, πολύωρο περπάτημα, ορθοστασία, ταξίδια με αεροπλάνο, αλκοόλ (σε μικρές ποσότητες), παυσίπονα χάπια ή συμπληρώματα διατροφής και άλλα σκευάσματα.

Ευχαριστώ πολύ! :):)

καλησπερα κοριτσι μου!!!οσον αφορα το πρωτο ερωτημα θεωρω πως εφοσον εχει εξετασθει για ΣΜΝ περαιτερω εξετασεις δεν ειναι αναγκαιες στην αρχη!

τωρα επειδη κ εγω ειχα το ιδιο ερωτημα με σενα επειδη γυμναζομαι εντονα και καθημερινα...ο γιατρος μου ειπε μεχρι την επιβεβαιωση...δλδ θεωρητικα περιπου στην 4η εβδομαδα...δεν παθαινει κατι ...για τα φαρμακα ομως σιγουρα να τα αποφυγεις κ εμενα με συμβουλευσε να ξεκινησω Iofolen ειναι συμπληρωμα πολυβιταμινης με το απαραιτητο φυλλικο οξυ που αλλες πολυβιταμινες δεν εχουν!τωρα απο συμπληρωματα εξαρταται τι παιρνεις!παιρνω κ εγω του τα ανεφερα κ ειπε οκ δεν υπαρχει προβλημα με τα συγκεκριμενα!βεβαια μετα την επιβεβαιωση ετοιμασου να τα κοψεις ολα αυτα!χεχε!καλη επιτυχια στην προσπαθεια σας!!!!:D