Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Γεια σας κοριτσια.. αν και ακομα δεν εχω ουτε το 1ο μου παιδι θα ηθελα να σας ρωτησω εσεις τι γνωμη εχετε καλυτερα 1 ή 2 παιδακια? Εγω θελω 1. Αλλα ο συζηγος μου επιμενει θελει κ 2ο και γτ οχι κι 3ο.. επειδη δεν ειχα τα καλυτερα παιδικα χρονια δηλαδη οι γονεις μου παντα αγαπουσαν πιο πολυ τον αδερφο μου και οχι εμενα.. για αυτο κ δεν θελω να κανω κ εγω το ιδιο λαθος..αλλα απ τημ αλλη παλι σκεφτομαι οτι αν κανω μονο 1 κ εχουμε μονο αυτο μην γινει κακομαθημενο..κ σιγουρα σαν παιδι θα θελει αδερφακι..

Διαφημίσεις

Γεια σας κοριτσια.. αν και ακομα δεν εχω ουτε το 1ο μου παιδι θα ηθελα να σας ρωτησω εσεις τι γνωμη εχετε καλυτερα 1 ή 2 παιδακια? Εγω θελω 1. Αλλα ο συζηγος μου επιμενει θελει κ 2ο και γτ οχι κι 3ο.. επειδη δεν ειχα τα καλυτερα παιδικα χρονια δηλαδη οι γονεις μου παντα αγαπουσαν πιο πολυ τον αδερφο μου και οχι εμενα.. για αυτο κ δεν θελω να κανω κ εγω το ιδιο λαθος..αλλα απ τημ αλλη παλι σκεφτομαι οτι αν κανω μονο 1 κ εχουμε μονο αυτο μην γινει κακομαθημενο..κ σιγουρα σαν παιδι θα θελει αδερφακι..

Γεια σου, Katerinatrxn! Σου εύχομαι κατ' αρχήν όσα πιαδιά κι αν αποκτήσεις, να είναι γερά και υγιή!

Εγώ έχω ένα γιο και ελπίζουμε ο Θεός να μας αξιώσει να αποκτήσουμε σύντομα 2, 3 ή και 4 παιδιά! Όταν έμεινα έγκυος (και ιδίως όταν γέννησα), κατάλαβα ότι τα παιδιά είναι θείο δώρο! Δεν μπορείς να φανταστείς την ευτυχία που θα αντλείς από το γέλιο τους, από τις φωνές τους, από τα παιχνίδια τους, από την αγάπη που θα σου δείχνουν, από τα πάντα...

Θεωρώ ότι το ότι είσαι συνειδητοποιημένη και μπορείς να εντοπίσεις τα λάθη που έκαναν οι γονείς σου σε σένα, είναι το πρώτο σημαντικό βήμα. Είναι πολύ σημαντικό για να μην τα επαναλάβεις κι εσύ με την σειρά σου και πληγώσεις την ψυχούλα τους. Όλοι σαν γονείς θα κάνουμε λάθη, όμως ας είμαστε προσεκτικοί και ας έχουμε τα μάτια και τα αυτιά μας ανοικτά για να τα διορθώνουμε όσο το δυνατόν συντομότερα.

Στην ερώτησή σου για τα πόσα παιδιά θα ήταν καλύτερο να αποκτήσεις, νομίζω ότι τελικά θα βρεις μόνη σου την απάντηση. Οι περισσότεροι σήμερα θα σου πουν 2. Όμως, αν αναλογιστείς παλιούς συγγενείς και γνωστούς, στο παρελθόν οι άνθρωποι μπορεί να είχαν λιγότερα χρήματα και περισσότερα παιδιά, αλλά ήταν πιο ευτυχισμένοι απ' ότι σήμερα. Θεωρώ ότι τα παιδιά είναι ευτυχία. Και όσο δίνεις και παίρνεις αγάπη μέσα στην οικογένεια, η ευτυχία πολλαπλασιάζεται.

Και πάλι σου εύχομαι τα καλύτερα για το μέλλον!

M7X9p2.png OvOqp2.png

Μη φοβάσαι! Εφόσον εχεις εντοπίσει τα λάθη των γονιών με θέληση και πείσμα δεν θα τα επαναλάβεις! Επισης κι ένα παιδί να κάνεις σε καμία περίπτωση δε σημαινει ότι θα βγει κακομαθημένο! Σου το λεω εκ των έσω που ειμαι μοναχοπαίδι! Αν είστε ενωμένοι κι αγαπημένοι με τον άντρα σου βάλτε μπρος για το πρώτο με το καλό και μετά βλέπετε αν θέλετε να μεγαλώσετε κι άλλο την οικογένειά σας! Καθε ζευγάρι εχει τη δική του οπτική γωνία! :D

I 'm a happy twin mom

Σε ευχαριστω πολυ για την ωραια σ απαντηση.. απλως φοβαμαι τοσο πολυ μην κανω τ ιδια λαθη.. δεν θελω να νομιζει τ ενα οτι αγαπαω πιο πολυ τον αλλον . Ουτε και να τ συγκρινω. Ξερω ποσο ασχημο ειναι να σε συγκρινουν. Και γενικα οτι και να γινει παντα να φταιει ο ενας.. αλλα και εκτος απ αυτο σιγουρα καποιο θα ειναι καλυτερο σε κατι οποτε φοβαμαι μην αγαπησω πιο πολυ αυτο παρα τ αλλο..δεν θελω να τ πληγωσω.. για αυτο κ προτιμω ενα .. να τ δωσω οτι εχω. Να χρειζεται να τ μοιραζεται.. αλλα απ την αλλη μν γινει κακομαθημενο

Εχεις δικιο χαρα.. ο μεγαλυτερος μ φοβος ειναι μν βγει κακομαθημενο.. γιατι αυτη τν αποψη ειχα για τ μοναχοπαιδια.. αλλα ενταξει για να το λες εσυ π εισαι κιολας κατι θ ξερεις

..σ ευχαριστω παντως😀

Διαφημίσεις

Εχεις δικιο χαρα.. ο μεγαλυτερος μ φοβος ειναι μν βγει κακομαθημενο.. γιατι αυτη τν αποψη ειχα για τ μοναχοπαιδια.. αλλα ενταξει για να το λες εσυ π εισαι κιολας κατι θ ξερεις

..σ ευχαριστω παντως

Κι εγώ κι ο σύζυγός μου μοναχοπαίδια!

Πάντως τη φοβία σου τη καταλαβαίνω γιατί κι εμενα η μητέρα μου αισθάνεται οτι μια ζωή η γιαγιά μου ξεχωρίζει τον αδελφό της και τωρα που περιμένουμε διδυμα φοβάται μη τυχόν κι εκείνη με τη σειρά της αποκτήσει αδυναμία στο ένα! Να σου πω κατι; Ειναι πολύ γλυκός ο φόβος σας αλλά θα διαψευσθεί! :D

I 'm a happy twin mom

Χαρα ξεχασα να σε ρωτησω.. εσενα σ ελειψε ποτε η αδερφικη αγαπη.. και γενικα πως ειναι να εισαι μοναχοπαιδι??

Όχι δεν μου έλειψε! Προφανώς κάλυψα το "κενό" (αν υποθέσουμε ότι υπήρχε) με καλες, αδελφικές φιλίες!

I 'm a happy twin mom

Σ ευχαριστω πολυ. Νομιζω με καλυψες.. τωρα ειμαι ακομα πιο σιγουρη για την αποφαση μ..δεν θελω να ζησουν κ τ παιδια μ αυτο π εζησα εγω..

Στο χέρι σου ειναι να μην το βιώσουν ακόμη κι αν κάνεις δέκα παιδιά!!!!!

I 'm a happy twin mom

Διαφημίσεις

Και επισης κτ ασχετο (για ν μν ανοιγβ καινουριο θεμα)η καλυτερη ηλικια για μωρακι ποια πιστευετε οτι ειναι ? Επειδη ειμαι σχετικα μικρη (23 ετων).μ λενε να περιμενω ακομα.. αλλα εγω τ θελω πολυ οπως κ ο αντρας μου..κ νιωθω ετοιμη.