Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ανεπέρκεια ωοθήκης και βελονισμός; Μπορεί να βοηθήσει;

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους! Μετά από 3 αποτυχημένες εγκυμοσύνες (οι δύο παλίνδρομες), οι τελευταίες ορμονολογικές εξετάσεις έδειξαν ανεπάρκεια ωοθήκης (FSH 38.84 και AMH 0.2!!!). Να σημειώσω ότι είμαι 41 ετών και οι δύο παλίνδρομες κυήσεις πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο χρόνο. Με τέτοια νούμερα πιστεύεται ότι μπορεί να βοηθήσει κάποια εναλλακτική μέθοδος, όπως πχ ο βελονισμός; Ή θα πρέπει κατά τη γνώμη σας να στραφώ κατευθείαν στην εξωσωματική, την οποία θα ήθελα να αποφύγω;

Edited by anise
διόρθωση

Διαφημίσεις

Καλημέρα σε όλους! Μετά από 3 αποτυχημένες εγκυμοσύνες (οι δύο παλίνδρομες), οι τελευταίες ορμονολογικές εξετάσεις έδειξαν ανεπάρκεια ωοθήκης (FSH 38.84 και AMH 0.2!!!). Να σημειώσω ότι είμαι 41 ετών και οι δύο παλίνδρομες κυήσεις πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο χρόνο. Με τέτοια νούμερα πιστεύεται ότι μπορεί να βοηθήσει κάποια εναλλακτική μέθοδος, όπως πχ ο βελονισμός; Ή θα πρέπει κατά τη γνώμη σας να στραφώ κατευθείαν στην εξωσωματική, την οποία θα ήθελα να αποφύγω;

Καλώς ήρθες στην παρέα μας!

Η αμη δυστυχώς δεν διορθώνεται, σημαίνει ομως οτι σου έχουν μείνει λίγα ωάριακια ακόμα, επομένως οτι ειναι να κανεις πρεπει να το κανεις γρήγορα.

Η fsh τωρα διορθώνεται, αλλα ειναι αρκετά υψηλή και θα χρειαστείς πολυ χρόνο για να την φτιάξεις. Η εξωσωματική δεν θα σου λύσει το πρόβλημα με την τιμή της fsh. Η οποία ειναι ενδεικτική για το κατα ποσο ειναι ποιοτικά τα ωάρια σου. Μπορει λοιπόν τα εμβρυακια σου να παλινδρομησαν γιατι δεν ηταν έξ αρχής ποιοτικά έμβρυα. Εκτός αν έκανες ιςτολογικη στο κυημα και βρέθηκε άλλη αιτία. Εγω γιατρός δεν είμαι και σου γράφω κάποια πράγματα όπως τα εχω καταλάβει. Ο γιατρός σου τι λέει, σου μίλησε για εξωσωματική με δικά σου ωάρια?

Δυστυχώς για τον βελονισμό δεν εχω άποψη.

Κάντι σε ευχαριστώ για την απάντηση. Αύριο θα μιλήσω από κοντά με τον γιατρό μου για το αν μπορεί να γίνει εξωσωματική κτλ. Απλά έχω πανικοβληθεί, δεν είχε περάσει αυτό το ενδεχόμενο από το μυαλό μου γιατί μέχρι τώρα μπορούσα να συλλάβω πολύ εύκολα.

Καλησπέρα anise...

Με το νούμερο της αμη είναι μονόδρομος θεωρώ.

Εγώ σε λίγους μήνες γίνομαι 36 και πρίν μια εβδομάδα έκανα την αμη και έδειξε 0.3.

Είχαμε δύο αποτυχημένες σπερματεγχύσεις πρίν μάθουμε το αποτέλεσμα και τώρα ετοιμαζόμαστε για εξωσωματική.

Ότι και να αποφασίσεις μην το καθυστερήσεις πάντως.

rhIYp3.png

Κάντι σε ευχαριστώ για την απάντηση. Αύριο θα μιλήσω από κοντά με τον γιατρό μου για το αν μπορεί να γίνει εξωσωματική κτλ. Απλά έχω πανικοβληθεί, δεν είχε περάσει αυτό το ενδεχόμενο από το μυαλό μου γιατί μέχρι τώρα μπορούσα να συλλάβω πολύ εύκολα.

Δεν χρειάζεται πανικός!!! Την σημερον ημέρα όλα γίνονται. Χρειάζεται προγραμματισμός και να επισκεφτείς 3-4 εξειδικευμένους γιατρούς να ακούσεις την άποψη τους και να αποφασισεις αυτό που σου λέει το ένστικτο σου. Σου εύχομαι καλή συνέχεια. Και αν θέλεις μας ενημερώνεις για τις εξελίξεις γιατι κι εμείς διαβάζοντας μαθαίνουμε. Ειναι πολυ σημαντική η ανατροφοδότηση που έχουμε απο τις απόψεις των γιατρών.

Διαφημίσεις

Δεν χρειάζεται πανικός!!! Την σημερον ημέρα όλα γίνονται. Χρειάζεται προγραμματισμός και να επισκεφτείς 3-4 εξειδικευμένους γιατρούς να ακούσεις την άποψη τους και να αποφασισεις αυτό που σου λέει το ένστικτο σου. Σου εύχομαι καλή συνέχεια. Και αν θέλεις μας ενημερώνεις για τις εξελίξεις γιατι κι εμείς διαβάζοντας μαθαίνουμε. Ειναι πολυ σημαντική η ανατροφοδότηση που έχουμε απο τις απόψεις των γιατρών.

Eυχαριστώ! έχετε να μου προτείνεται κάποιον εξειδικευμένο πάνω σε αυτό το θέμα;

Καλημέρα anise, ίσως είναι άσχετο αυτό που θα γράψω. Την τελευταία εβδομάδα έχω ξεκινήσει βελονισμό στο Λητώ για πρόκληση τοκετού (μήπως και γλιτώσω την καισαρική). Δεν ξέρω ακόμη αν θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, πάντως φαντάζομαι ότι ο γιατρός τους εκεί (κ Διαμαντής) θα έχει εμπειρία και από περιπτώσεις σαν την δική σου. Επί πλέον μου έχει κάνει πολύ καλή εντύπωση σαν άνθρωπος.

Παίρνεις στο μαιευτήριο και ζητάς τι Ιατρείο Βελονισμού. Είναι 60 ευρώ η συνεδρία όμως. Η γυναικολόγος μου έχει κάποιον άλλο βελονιστή που συνεργάζεται που παίρνει 40 απʼ όσο ξέρω είναι στην Κίνα αυτόν τον καιρό όμως.

xhHtp2.pngkSQIp3.png