Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τι κάνουν οι γονείς στη βάπτιση?

Mitsuko90

Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια και καλό μήνα! Σε λίγο καιρό θα βαφτισουμε τη μπεμπα μας, αλλά είμαστε και οι δύο άσχετοι με βαφτισεις! Εγώ δεν έχει τύχει να πάω και ποτέ! Ήθελα να ρωτήσω αν λένε και οι γονείς το πιστεύω μαζί με το νονο ή το απαγγελει μόνος του? και γενικώς τι ακριβώς κάνουμε εμείς οι γονείς στη διάρκεια της βαπτισης.?

Διαφημίσεις

Οχι τίποτα απο αυτά, ο νονος έχει τα δύσκολα! Ακόμη και το όνομα δεν θα σας ρωτήσουν:lol:

Απλά στεκόμαστε δίπλα του , Ντύσιμο μωρού και τέτοια. Χαιρετάμε τον κόσμο και κυρίως πληρώνουμε.

Θα σου πουν και οι υπόλοιπες που τα έχουν πιο πρόσφατα:wink:

Πιο πολύ για μας είναι η οργάνωση της Βάπτισης το δύσκολο.Η εκτέλεση σχεδόν όλα γίνεται απο άλλους.

Καλησπέρα κορίτσια και καλό μήνα! Σε λίγο καιρό θα βαφτισουμε τη μπεμπα μας, αλλά είμαστε και οι δύο άσχετοι με βαφτισεις! Εγώ δεν έχει τύχει να πάω και ποτέ! Ήθελα να ρωτήσω αν λένε και οι γονείς το πιστεύω μαζί με το νονο ή το απαγγελει μόνος του? και γενικώς τι ακριβώς κάνουμε εμείς οι γονείς στη διάρκεια της βαπτισης.?

Καλησπερα.να σας ζησει κ με το καλο η βαπτιση!το πιστευω δε το διαβαζετε.για την ακριβεια απο την αρχη το μωρο το κραταει ο νονος(τουλαχιστον στις περισσοτερες περιοχες.εχω ακουσει να το κραταει κ η γιαγια.η μαμα το μπαμπα).μετα την ονοματοδοσια που μπαινετε στο εσωτερικο ο νονος θα παει στην κολυμπηθρα κ καποιος θα ξεντυσει το μωρο(εγω προτιμησα να το κανω με τον μπαμπα μας γιατι ετσι εχει συνηθισει η μικρη.αλλαξα κ τον ανηψιο μου με την αλλη του θεια.τον αλλο ανηψιο θα τον αλλαξουν η μαμα κ αδερφη του νονου).στα βαπτιστικα εχει μια μικρη πετσετα για τον νονο κ μια για τον παπα.δινεις κ ενα απο τα εσωρουχακια-λαδοπανα για να διαβαστει.καποια στιγμη πηγαινει καποιος το μωρο στην κολυμπηθρα(προσωπικα το πηγα εγω).οταν τελειωνει το μπλουμ βαζουμε στο νονο τα λαδοπανα(μθα μεγαλη πετσετα κ ενα σεντονι)κ φερνει το μωρο να το ντυσουν.μετα το ξαναπαιρνει για να κανουν το γυρο απο την κολυμπηθρα κ να πανε μπροστα.στο τελος παει η μαμα να παραλαβει το μωρο.προσκυναει την εικονα της παναγιας 3φορες.κ 3το νονο(χωρις να κανει το σταυρο).του φιλαει το χερι κ παιρνει το μωρο.ελπιζω να μην ξεχασα κατι.αν θελεις να ρωτησεις κατι αλλο ευχαριστως να απαντησω αν γνωριζω