Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

"Σκορδακια" και νομικο πλαισιο πωλησης


ethy

Recommended Posts

Καλημερα.Παρακαλω οποιον γνωριζει να με ενημερωσει σχετικα με το νομικο πλαισιο πωλησης πυροτεχνηματων τυπου "σκορδακια" σε σουπερ μαρκετ.Επιτρεπεται η πωληση τους σε ανηλικους;Ειναι τοσο απολυτα ασφαλη οπως διατεινονται καποιοι πατεραδες που τα αγοραζουν στα παιδια τους, οπως ισχυριζονται καποιοι που τα διαθετουν στο εμποριο;Προχτες ειχα διαφωνια με το παιδι μου για αυτο ακριβως το θεμα.Πηγαινοντας βολτα με τον παππου του συναντησε συμμαθητες του που εσκαγαν σκορδακια στην πλατεια της περιοχης και συμμετειχε στην ολη δραστηριοτητα κατενθουσιασμενο.Δημιουργουνται ενα σωρο θεματα απο ολο αυτο και ερωτηματα:

α) Μιλησα στο γιο μου για την επικινδυνοτητα του παιχνιδιου αυτου εξηγωντας του οτι δεν ειναι παιχνιδι, αλλα αντιθετως μπορει να γινει αιτια να χασει δαχτυλα ή το ματι του.Το παιδι φυσικα βλεποντας οτι τοσα αλλα παιδια το κανουν, δε δεχεται τα λεγομενα μου και το θεωρει ακινδυνο.

β) Ο καθενας φυσικα ειναι υπευθυνος για το δικο του το παιδι και το τι κανει.Ομως οταν ζεις σε μια κλειστη κοινωνια οπου τα παιδια συναντιουνται στους δρομους και τις πλατειες, ειναι δυνατον το δικο σου το παιδι να το εχεις εντελως απομονωμενο ή να ερχεσαι και να το παιρνεις οταν η παρεα του παιζει με αυτα;Δεν εχουν ευθυνη και αυτοι που διαθετουν τετοια αντικειμενα στα παιδια;

γ) Καλως ή κακως αυτο το απαραδεκτο για μενα παιχνιδι εχει συνδεθει με την περιοδο των εορτων του Πασχα. Ειναι λογικο να πωλουνται εποχη Χριστουγεννων τετοια αντικειμενα;Δηλαδη εχει δικαιωμα ενας εμπορος να μας επιβαλει μια τετοια συνηθεια ακριβως επειδη θελει να αποκομιζει κερδος;

Επειδη στις μικρες κοινωνιες τα πραγματα δεν ειναι απλα θα ηθελα σας παρακαλω οποιος γνωριζει το νομικο πλαισιο πωλησης τετοιων αντικειμενων να με ενημερωσει.Ευχαριστω πολυ.

 

ΥΓ Ακομα και αν υποθεσουμε οτι ειναι εντελως ακινδυνα με μια σωστη χρηση (που δεν το πιστευω) ειναι δυνατον να διασφαλισουμε οτι τα παιδια το χρησιμοποιουν σωστα;Για παραδειγμα το παιδι μου μου ειπε οτι τα εσκαγαν σε μια τρυπα κολωνας φωτισμου!Δε θα πρεπε και στο εμποριο ειδικα οταν απευθυνεται σε παιδια να υπαρχει ηθος εκ μερους των εμπορων;

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Δεν ήξερα οτι πωλούνται σε σουπερ μάρκετ, εγω τα βρίσκω σε ψιλικατζίδικα. Τα θυμάμαι όταν είμουν μικρή που τα έπαιρνα και εγω και μου είχε ζητήσει και ο μικρός μου καποια στιγμή και του πήρα. Θεωρώ οτι είναι ακίνδυνα , δεν μπήκα στην διαδικασία να το ψάξω και να το αναλύσω σαν κι εσένα, αλλη η σκέψη σου ωστόσο ειναι σωστή. Τώρα ο τρόπος που τα παίζουν έχει να κάνει με την παιδική επιπολαιότητα και αφέλεια των παιδιών που δεν γνωρίζουν τι μπορεί να προκαλέσει κάτι. Σ αυτο πχ θα παρέμβαινα και θα του έλεγα τα ρίχνουμε στο έδαφος και μόνο και όχι πουθενα αλλου όπως και του το ειχα πει. Αυτά απο εμένα :)

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...