Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Υψηλή αυχενική διαφάνεια

Recommended Posts

Καλημέρα κορίτσια.είμαι καινούρια κ δεν έχω μάθει ακόμα την όλη διαδικασία..

Είμαι στη 14η εβδομάδα κ μόλις χθές χρειάστηκε να κάνω λήψη τροφοβλάστη για έλεγχο μοριακού καρυότυπου.Όλα αυτά γίνονται γιατί πρίν από μία βδομάδα βγήκε η αυχενική μου διαφάνεια υψηλή όπως είπε ο γιατρός(5,5)...

Έχετε κανένα ανάλογο περιστατικό?περιττό να πω ότι έχω χάσει το μυαλό μου απο το άγχος μου... :-(

Διαφημίσεις

Kαταρχην συγχαρητήρια που πηρες την σωστη αποφαση κατά εμε και εκανες λήψη τροφοβλαστης διοτι οντως η αυχενικη διαφανεια που αναφέρεις είναι υποπτη και θα ζουσες με την αγωνια μέχρι να γεννησεις...τουλάχιστον τωρα θα μαθεις εγκαίρως τι συμβαινει! Η τελικη πιθανοτητα σου για συνδρομο ποια ήταν?? Διοτι στον τυπο υπολογισμου της πιθανότητας δεν μπαινει μονο η αυχενικη διαφανεια αλλα και η ηλικια σου και άλλοι παραγοντες. Παιζει ρόλο και αν βρεθηκαν στο υπερηχογράφημα και άλλα υποπτα ευρυματα πλην της αυχενικης διαφάνειας... πχ το ρινικο οστο πως ηταν?? Εδώ μεσα θα διαβασεις περιπτωσεις που υπηρχε πιθανοτητα 1/4 για τρισωμια και τελικα το αποτέλεσμα της τροφοβλαστης ήταν φυσιολογικο και δυστηχως υπαρχουν και περιπτώσεις που η πιθανοτητα για συνδρομο ηταν 1/10000 και παρόλα αυτά το παιδακι γεννηθηκε με συνδρομο!!

Σου ευχομαι να βγει καλό το αποτέλεσμα του μοριακου καρυοτυπου και να ηρεμησεις για το υπολοιπο της εγκυμοσύνης σου!! Τα αρχικα αποτελέσματα με pcr ποτε θα στα πουνε??

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ που μου απάντησες,νιώθω καλύτερα να το συζητάω με κάποιον.

Είμαι 29 χρονών και είναι η πρώτη φορά που μένω έγκυος(δεν είχα αποβολές ή αμβλώσεις στο παρελθόν).Το αποτέλεσμα του papay(αν γράφεται κι έτσι)έδειξε 1/973 λόγω ηλικίας για τρισωμία 21 αλλά 1/1 λόγω papay..

Αυτό ήταν κ ο λόγος που ο γιατρός μου πρότεινε να κάνουμε καρυότυπο.

Στην αυχενική πάντως μιάς κ με ρώτησες,μου έδειξε ο γιατρός τη μυτούλα η οποία είναι τέλεια,όπως ακριβώς πρέπει για να είναι υγιές.

Υπάρχει περίπτωση να μην είναι τίποτα?ποιό να είναι άραγε το επόμενο βήμα?... :-(

Eιναι θετικο ότι η μυτουλα του ηταν καλη. Εισαι σιγουρη για το 1/1?? Μου φαινεται απιθανο... Η συνδυασμενη πιθανοτητα μετα από υπολογισμο όλων των παραγόντων ποση είναι?? ( συνηθως αναφερεται στο τελος)

Ναι υπαρχει πιθανοτητα να εχεις και καλά αποτελέσματα. Γενικα όλα αυτά τα τεστ είναι πιθανοτήτων... εγω ειχα 1/200 συνδυασμενη πιθανοτητα και εκανα αμνιοπαρακεντηση και όλα βγηκαν καλά. Ειχα καλη αυχενικη διαφανεια αλλα οι αιματολογικοι δεικτες ηταν κακοι και γι αυτό πεσαμε κατω από το 1/300 που είναι και το οριο για να κανεις ληψη τροφοβλαστη ή αμνιοπαρακεντηση. Οπως σου ανεφερα ήδη υπαρχουν παιδακια με συνδρομο down που γεννηθηκαν ενώ οι πιθανότητες με βαση τους ελέγχους ητανε 1/10000!!! Όλα αυτά είναι πιθανότητες δεν είναι σιγουρο τιποτα. Εγω ευελπιστώ ότι επειδή εισαι μικρουλα και τα υπολοιπα υπερηχογραφικα ευρηματα ήτανε καλά όπως λες ενδεχεται να μην σημαινει και τιποτα η αυχενικη διαφανεια. Το σιγουρο είναι ότι εκανε 100% καλα που προχώρησες στην ληψη τροφοβλαστης. Παντς τα αποτέλεσμα με pcr για τις τρισωμιες λογικα θα τα εχεις μεσα σε 2-3 μερες!! Δεν αργουνε. Παρε ένα τηλ στο κεντρο που τα στειλατε να σου πουνε ποτε θα τα εχουνε! Ο μοριακος αργει αλλα η pcr θα δειξει τουλάχιστον για το συνδρομο down αν εχει αποκλειστει! Την εχω περασει την αγωνια σου και ξερω πως νιώθεις!

Στο papay μου είπαν ότι βγήκε 1/1 για τρισωμία 21 κ 1/3 για τρισωμία 18 κ 13.Παρόλα αυτά,η μύτη στην αυχενική βγήκε άριστη!Δεν έχουμε ουτε εγώ ουτε ο άντρας μου στο γεννεαλογικό μας δέντρο περιστατικό αντίστοιχο.. Είμαι κ αρκετά νέα κ γενικά υγιής.. ούτε είχα ποτέ γυναικολογικά θέματα πλήν των κλασσικών πολυκυστικών ωοθηκών.

Ειλικρινά κοντεύω να σκάσω!!!ακούω δεξιά κ αριστερά να λένε πως στο παρελθόν έχει τύχει να κάνει το papay λάθος ή μου είπαν χθές στη κλινική ότι υπήρχε έγκυος με αυχενική 8 (!) Κ γέννησε ένα υγιέστατο μωΡό....

αποτελέσματα θα έχω οριακά μετά το πάσχα.

Το μεγάλο ερώτημα είναι : έχω λόγους να ελπίζω ή είναι όλα τελεσίδικα...?

Διαφημίσεις

Φυσικα και υπάρχουν πιθανότητες να είναι γερο το μωρο...το papp -a ενδεχεται μερικες φορες να επηρεαζεται και από άλλους παραγοντες...τα πραγματα θα είναι τελεσιδικα μονο μετα το αποτέλεσμα του καρυοτυπου!! Κουραγιο!! Ευχομαι να πανε ολα καλά!!

• 2 months later...

Na eisai aisiodoksi.kserw den einai eukolo...

se katalavainw apoluta.emena doksa to theo pigan ola kala.o karuwtipos vgike pentakatharos k perimenw ena ugiestato agoraki.

eilikrina euxomai k se esena ola na pane teleia.kane mono thetikes skepseis k tha deis.pou to ekanes?poio paketo dialekses?h ilikia sou?

Ειμαι 34 .Την τροφοβλαατη μου την εκανε ο γηναικολογος μου ποτ ειναι και εμβριολογος στο ιδιοτικο του γιατρειο . .Εκανα το απλο πακετο

Διαφημίσεις