Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΝΑΜΟΝΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΜΒΡΥΟΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΡΥΟΣΥΝΤΗΡΗΜΕΝΩΝ ΕΜΒΡΥΩΝ

Recommended Posts

Αν και νομιζα πως θα ειμαι χαλαρη, καθώς ειναι η 4η προσπαθεια, η αναμονη εχει ήδη αρχισει να με επηρεάζει. Ειναι καμμια εδω να περναει τα ιδια?

Διαφημίσεις

Αν και νομιζα πως θα ειμαι χαλαρη, καθώς ειναι η 4η προσπαθεια, η αναμονη εχει ήδη αρχισει να με επηρεάζει. Ειναι καμμια εδω να περναει τα ιδια?

Καλησπέρα elenit. Εγώ πρόκειται να προχωρήσω σε εμβρυομεταφορα μόλις αδιαθετησω. Σε περίπου 4-5 μερες δηλαδή. Πρώτη φορά με κατεψυγμένα, μια φορά εξωσωματικη( βιοχημικη). Κάνε υπομονή, θα περάσει ο καιρός που θα παει. Μακαρι να έχεις θετικότατη χοριακη!!!!

Έχεις ξαναβάλει κρύοσυντηρημένα; Εμεις καταψύξαμε 4 βλαστοκυστες. Τις 2 θα βάλουμε , αλλα φοβάμαι μηπως δεν τα καταφέρουν στην απόψυξη. Εσείς είχατε καμία απώλεια ;

Γιατι 4 προσπάθειες; Έχεις εντοπίσει κάποιο προβλημα;

Σε τρέλλανα στις ερωτήσεις, έτσι; Καλή επιτυχια κοριτσι μου!!!!!!!

Καλησπέρα elenit. Εγώ πρόκειται να προχωρήσω σε εμβρυομεταφορα μόλις αδιαθετησω. Σε περίπου 4-5 μερες δηλαδή. Πρώτη φορά με κατεψυγμένα, μια φορά εξωσωματικη( βιοχημικη). Κάνε υπομονή, θα περάσει ο καιρός που θα παει. Μακαρι να έχεις θετικότατη χοριακη!!!!

Έχεις ξαναβάλει κρύοσυντηρημένα; Εμεις καταψύξαμε 4 βλαστοκυστες. Τις 2 θα βάλουμε , αλλα φοβάμαι μηπως δεν τα καταφέρουν στην απόψυξη. Εσείς είχατε καμία απώλεια ;

Γιατι 4 προσπάθειες; Έχεις εντοπίσει κάποιο προβλημα;

Σε τρέλλανα στις ερωτήσεις, έτσι; Καλή επιτυχια κοριτσι μου!!!!!!!

δε με τρελανες. Θα σου πω. Την 1η φορα εκανα 21 ωαρια αλλα γονιμοποιηθηκαν μονο 4! Βαλαμε 3, χοριακη 0!

2η φορα: 17 ωαρια, γονιμοποιηθηκαν 8. Βαλαμε 3. Χοριακη 8!Μετα απο 2 μερες 0

3η φορα: με αλλαγμενο πρωτοκολλο, κανω 21 ωαρια. γονιμοποιουνται 14! Βαζουμε 3, κρυοσυντηρουμε 7!. Χοριακη 200! Και ανεβαινει. 8η βδομαδα υπερηχος (δεν ειχαμε ακουσει καρδια στην 6η)-- το εμβρυο εχει σταματησει να αναπτυσσεται!

4η φορα: τωρα. Αποψυχουμε 4 εμβρυα και τα καταφερνουν και τα 4! Ειμαι στην 4η μερα μετα την εμβρυομεταφορα και εχει αρχισει το αγχος... Ελπιζω απο Δευτερα που θα παω για δουλεια, να ειμαι καλυτερα. 16-03 Εξεταση χοριακης. Ο γιατρος ηταν πολυ αισιοδοξος. Θα δουμε1 τΟ χειροτερο ειναι, οτι αν και η παλλινδρομηση εγινε τον Νοεμβριο, δε θυμαμαι να συμβαινει κατι ιδιαιτερο στον οργανισμο μου που να με προϊδεάσει και τωρα για το αποτελεσμα...!

Καλη επιτυχια και σε σενα ευχομαι μεσα απο την καρδια μου! Μονο οποια το εχει περασει η το περναει αυτο όλο μπορει να καταλαβει... Σ ευχαριστω που απαντησες στο μνμ μου!

δε με τρελανες. Θα σου πω. Την 1η φορα εκανα 21 ωαρια αλλα γονιμοποιηθηκαν μονο 4! Βαλαμε 3, χοριακη 0!

2η φορα: 17 ωαρια, γονιμοποιηθηκαν 8. Βαλαμε 3. Χοριακη 8!Μετα απο 2 μερες 0

3η φορα: με αλλαγμενο πρωτοκολλο, κανω 21 ωαρια. γονιμοποιουνται 14! Βαζουμε 3, κρυοσυντηρουμε 7!. Χοριακη 200! Και ανεβαινει. 8η βδομαδα υπερηχος (δεν ειχαμε ακουσει καρδια στην 6η)-- το εμβρυο εχει σταματησει να αναπτυσσεται!

4η φορα: τωρα. Αποψυχουμε 4 εμβρυα και τα καταφερνουν και τα 4! Ειμαι στην 4η μερα μετα την εμβρυομεταφορα και εχει αρχισει το αγχος... Ελπιζω απο Δευτερα που θα παω για δουλεια, να ειμαι καλυτερα. 16-03 Εξεταση χοριακης. Ο γιατρος ηταν πολυ αισιοδοξος. Θα δουμε1 τΟ χειροτερο ειναι, οτι αν και η παλλινδρομηση εγινε τον Νοεμβριο, δε θυμαμαι να συμβαινει κατι ιδιαιτερο στον οργανισμο μου που να με προϊδεάσει και τωρα για το αποτελεσμα...!

Καλη επιτυχια και σε σενα ευχομαι μεσα απο την καρδια μου! Μονο οποια το εχει περασει η το περναει αυτο όλο μπορει να καταλαβει... Σ ευχαριστω που απαντησες στο μνμ μου!

Κοριτσι μου οταν εγώ βάζω τα εμβρυακια, εσυ λογικά θα έχεις κανει χοριακη. Θα δεις αυτη η φορά θα γίνεις μανούλα, θα ειναι τυχερή!!!!!! Μη ξεχάσεις να μας ενημερώσεις!

Βάλατε κ τα 4; Εγώ ειμαι 36 . Ο γιατρός ειπε πως άλλαξε ο νόμος κ βάζουν μέχρι 2 έως τα 40 κ μετα 3; Εσυ τόσα πολλά;;; Σου αποδώσαν κάπου τις ατυχίες ή απλά και δυστυχως συνεβησαν; Εγώ ειχα κ άλλη μια βιοχημικη ενα χρονο πριν , φυσική συλληψη.Δεν βρήκαμε κατι ιδιαίτερο , μάλλον τίποτα συγκεκριμένο ή σίγουρο στις εξετασεις. Τι να πω; Εύχομαι να ηταν απλά ατυχίες κ τωρα να πανε ολα καλά.

Εγώ τρέμω. Έχεις δίκιο , αν δεν το ζήσεις δεν το καταλαβαίνεις. Απο συμπτωματα, στη φυσική συλληψη λίγο πονος( όχι τραγικά όμως) στο στηθος, στην εξωσωματικη τίποτα, παρ' ολα τα φαρμακα. 1η βιοχημικη: χοριακη 24 , 2η βιοχημικη: χοριακη περίπου 18

Κοριτσι μου οταν εγώ βάζω τα εμβρυακια, εσυ λογικά θα έχεις κανει χοριακη. Θα δεις αυτη η φορά θα γίνεις μανούλα, θα ειναι τυχερή!!!!!! Μη ξεχάσεις να μας ενημερώσεις!

Βάλατε κ τα 4; Εγώ ειμαι 36 . Ο γιατρός ειπε πως άλλαξε ο νόμος κ βάζουν μέχρι 2 έως τα 40 κ μετα 3; Εσυ τόσα πολλά;;; Σου αποδώσαν κάπου τις ατυχίες ή απλά και δυστυχως συνεβησαν; Εγώ ειχα κ άλλη μια βιοχημικη ενα χρονο πριν , φυσική συλληψη.Δεν βρήκαμε κατι ιδιαίτερο , μάλλον τίποτα συγκεκριμένο ή σίγουρο στις εξετασεις. Τι να πω; Εύχομαι να ηταν απλά ατυχίες κ τωρα να πανε ολα καλά.

Εγώ τρέμω. Έχεις δίκιο , αν δεν το ζήσεις δεν το καταλαβαίνεις. Απο συμπτωματα, στη φυσική συλληψη λίγο πονος( όχι τραγικά όμως) στο στηθος, στην εξωσωματικη τίποτα, παρ' ολα τα φαρμακα. 1η βιοχημικη: χοριακη 24 , 2η βιοχημικη: χοριακη περίπου 18

Καλημέρα! Πρωινη-πρωινη Κυριακάτικα! Τα ultrogestan κ οι παρενέργειες του! Οντως άλλαξε ο νόμος και είναι έτσι ακριβως όπως τα λες. Απο τα 4, επέλεξαν τα 2 καλυτερα κ αυτά μεταφέρθηκαν. Εγώ είμαι 34!

Εμένα ο οργανισμός μου δεν ανταποκρινόταν σωστα- εκανα ωάρια αλλά όχι πολύ καλα. Σε συνδυασμό με την ολιγοσπερμια του συζύγου, καταλαβαίνεις, τα εμβρυακια ηταν μέτρια κ προς τα κατω.

Αλλάξαμε πρωτοκολλο (το βραχύ) και ηταν αυτό δούλεψε σε μένα κ ειχαμε τοσα πολλα εμβρυα και εγκυμοσύνη.

! Μετα απλως έπρεπε!? να ζήσουμε κ την παλινδρόμηση....

Εσένα τι σου είπε ο γιατρός για τις βιοχημικές?

Διαφημίσεις

Καλημέρα κορίτσια!

Από ότι καταλαβαίνω στην εξωσωματική το 50% είναι να πετύχει η σύλληψη και το 50% να ολοκληρωθεί η εγκυμοσύνη.....

Εγώ συνοπτικά:

1η εξωσωματική είχα 17 ωάρια, πήραμε 8 έμβρυα, μεταφέραμε 2. 0 χοριακή.

2η εξωσωματική. Μεταφορά 2 κρυοσυντηρημένων εμβρύων. 0 χοριακή.

3η εξωσωματική. Μεταφορά 2 κρυοσυντηρημένων εμβρύων. 0 χοριακή (την Τετάρτη 5/3).

Εσείς τι διαδικασία και τι πρωτόκολλο φαρμάκων ακολουθήσατε στη μεταφορά των κρυοσυντηρημένων από την 1η μέρα της περιόδου σας?

Καλημέρα κοριτσια και απο εμενα.

Elenit για τις βιοχημικες δεν πήρα καμία συγκεκριμένη απάντηση. Μπορει κ να έτυχε ειπε, στις εξετασεις τίποτα, μονο ο ανοσολογος ειπε μηπως υπαρχει κάποιος ιός στο σπερμα( οι βασικοί ιοι ελέγχθηκαν κ ηταν αρνητικοί). Σε αυτη την περιπτωση( που δυστυχως δεν μπορούμε να ξέρουμε σιγουρα λόγω του οτι υπάρχουν άπειροι ιοι κ δεν γινεται ν ψάχνουμε έναν προς έναν), υπαρχει ενα ρίσκο να εχουν ιο οι βλαστοκυστες κ γι αυτο να αποβάλλονται. Ολα αυτά υποθέσεις , τίποτα σίγουρο. Οποτε προχωράμε στην εμβρυομεταφορα κ ελπίζουμε γι το καλυτερο σενάριο, ν ηταν δηλ απλά ατυχία...

Kiskat εγώ ακόμα δεν εχω ξεκινήσει τις διαδικασίες, αμεσως μόλις αδιαθετησω. Απο οτι μου ειπε ο γιατρός θα ξεκινήσω cyclacur . Θα τον παρω οταν μου έρθει περιοδος κ θα μου πει. Υπολογίζω γύρω στην Τετάρτη. Εσυ έκανες κατι αλλο; Νόμιζα οτι πριν την εμβρυομεταφορα δεν παίρνουμε πολλά φαρμακα.kiskat λυπάμαι πολυ για το αρνητικο αποτέλεσμα. Μπορω να σε καταλάβω απόλυτα και δεν υπαρχει κατι που μπορω να σου πω κ να σε βοηθήσει, παρα μονο οτι σε νιωθω....

Καλημέρα κορίτσια!

Από ότι καταλαβαίνω στην εξωσωματική το 50% είναι να πετύχει η σύλληψη και το 50% να ολοκληρωθεί η εγκυμοσύνη.....

Εγώ συνοπτικά:

1η εξωσωματική είχα 17 ωάρια, πήραμε 8 έμβρυα, μεταφέραμε 2. 0 χοριακή.

2η εξωσωματική. Μεταφορά 2 κρυοσυντηρημένων εμβρύων. 0 χοριακή.

3η εξωσωματική. Μεταφορά 2 κρυοσυντηρημένων εμβρύων. 0 χοριακή (την Τετάρτη 5/3).

Εσείς τι διαδικασία και τι πρωτόκολλο φαρμάκων ακολουθήσατε στη μεταφορά των κρυοσυντηρημένων από την 1η μέρα της περιόδου σας?

kiskat78 υπομονη. Τα χω περασει και γω. Ανασυγκροτηση και παμε βουρ ξανα μεχρι να πετυχουμε το στόχο μας!

Εγω επαιρνα cyclacur 2πρωι - 2βραδυ μεχρι να ετοιμαστει το ενδομητριο (πανω απο 8χιλ). Επειδη τα κρυοσυντηρημενα εμβρυα ήταν 3ων ημερων, ξεκινησα ultrogestan (300mg πρωι /μεσημερι/βραδυ) μαζι με cyclacur, prezolon felicine 3 μερες πριν την εμβρυομεατφορα προκειμενου μητρα/οργανισμος και εμβρυα να συμβαδίσουν... Δευτερα 16-03 χοριακη! Εσυ ακολούθησες κατι άλλο?

kiskat78 υπομονη. Τα χω περασει και γω. Ανασυγκροτηση και παμε βουρ ξανα μεχρι να πετυχουμε το στόχο μας!

Εγω επαιρνα cyclacur 2πρωι - 2βραδυ μεχρι να ετοιμαστει το ενδομητριο (πανω απο 8χιλ). Επειδη τα κρυοσυντηρημενα εμβρυα ήταν 3ων ημερων, ξεκινησα ultrogestan (300mg πρωι /μεσημερι/βραδυ) μαζι με cyclacur, prezolon felicine 3 μερες πριν την εμβρυομεατφορα προκειμενου μητρα/οργανισμος και εμβρυα να συμβαδίσουν... Δευτερα 16-03 χοριακη! Εσυ ακολούθησες κατι άλλο?

Elenit να σε ρωτησω; Περίπου σε ποια μερα του κυκλου έκανες μεταφορά;

Διαφημίσεις

Κάναμε υπέρηχογραφικό έλεγχο από την 6 μέρα του κύκλου, περίπου ανά 3 μέρες. εξετάσαμε και μια φορά τις ορμόνες...την 12η μέρα αν δεν κάνω λάθος.

την 13η-14η περίπου μόλις ο γιατρός έβλεπε πως είμαι έτοιμη ωορρηξία, κάναμε τεστ ωορρηξίας για επιβεβαίωση και υπολογίζαμε την εμβρυομεταφορά τρεις μέρες μετά, καθώς τα έμβρυα ήταν τριών ημερών...

τα φάρμακα (πχ cyclacur-utrogestan-salospir-inoxep που πήρα την τελευταία φορά) τα ξεκινούσα 2 μέρες πριν τη μεταφορά...κάτι αντίστοιχο λοιπόν με εσένα) .

την τρίτη προσπάθεια μου ξεκίνησα και ένα μήνα πριν medrol (λόγω τιμών αυτοάνοσων)...και το felicine το παίρνω καιρό πριν την εμβρυομεταφορά.

απλά αναρωτιέμαι μήπως σε άλλο πρωτόκολλο ξεκινούν τα cyclacur ή κάποιο άλλο φάρμακο από την αρχή του κύκλου.....και μήπως δεν πετυχαίνουμε ακριβώς το συγχρονισμό ωορρηξίας/μήτρας και εμβρύων...δεν ξέρω τι να σκεφτώ και εγώ...

διαβάζοντας και αυτό

http://www.eugonia.com.gr/exosomatiki/diegersi-oothikon/kryosyntirimena-embrya/

κατάλαβα πως υπάρχει και ποιο ελεγχόμενη εμβυομεταφορά ...δηλαδή με φάρμακα καταστολής και pregnyl? ή κατάλαβα λάθος?

Εμενα κοριτσια δεν μου ειπε ο γιατρός την τάδε μερα εμβρυομεταφορα. Ειπε θα ελέγχουμε, φαντάζομαι υπέρηχογραφικά και ίσως ορμονικά και την κατάλληλη μερα θα την κανουμε.kiskat μπερδεύτηκα λίγο. Δεν έκανες καθε φορά καταστολή της ωορρηξιας σου; Ο γιατρός μου ειπε θα κανω καταστολή με τα cyclacur την πρώτη ή την δεύτερη μερα περιοδου, δεν γνωρίζω ακόμα ακριβώς ( τα χαπια θα συνεχίζω να τα παίρνω μέχρι περίπου την μεταφορά). Αφού εσυ τα έπαιρνες δυο μερες πριν , σημαινει πως δεν σου έκανε καταστολή ωορρηξιας. Δεν εχω ακόμα προσωπική εμπειρία , αλλα νόμιζα σύμφωνα με αυτά που εχει πει ο γιατρός μου καθώς και μερικές κοπέλες απο το φόρουμ γινεται πάντα καταστολή.

Αν κανω λάθος παρακαλώ διαφωτίστε με. :?:

Ξέχασα.... Kiskat εχω κ εγώ λίγο αυξημένα ΑΝΑ και καθώς κ κάποια αλλα διαφορα anti κατι, δεν θυμάμαι ακριβώς, αν θες το ψάχνω να σου πω. Επειδή λοιπόν φοβήθηκα οτι αυτά φταίνε για τις αποβολές ψάχτηκα για ΝΚ κύτταρα και πήγα σε ανοσολογο. Ευτυχώς βγήκαν φυσιολογικοτατα και ο ανοσολογος μου ειπε ,σύμφωνα με τις εξετασεις μου, να ξεχάσω πως ολα αυτά εχουν παίξει κάποιο ρόλο αρνητικο. Με καθησύχασε τουλάχιστον πάνω σε αυτο το θέμα, εύχομαι να ισχύει γιατι ειχα τρομοκρατηθεί. Πάντως και εγώ ειχα πάρει medrol στην εξωςωμ , την επομενη μερα απο την εμβρυομεταφορα και ειπε ο γιατρος μου θα ξαναπάρω και τωρα. Αναρωτιέμαι όμως μηπως θα πρεπει αυτη τη φορά να το παρω πιο πριν;;

Δε ξέρω ρε συ....αυτό με προβληματίζει....

γίνεται ΠΑΝΤΑ καταστολή ωορρηξίας στην εμβρυομεταφορά με κατεψυγμένα????

εγώ πάντως δεν έχω κάνει σε καμιά από τις δύο προσπάθειες...

μόνο υπερηχογραφικό και ορμονικό έλεγχο...προφανώς γίνεται σε φυσικό κύκλο.

Αυτό κατάλαβα διαβάζοντας ενδεικτικά:

http://www.kosmogonia.gr/index.php/el/basikestexnikes/154-2010-06-07-14-54-10.html

Θα ρωτήσω και το γιατρό μου πάντως.

Γιατί ίσως είναι πιθανό να πηγαίνει κάτι στραβά στην χρονική στιγμή της μεταφοράς....πάντως ούτε εμένα μου λέει πως θα κάνουμε μεταφορά την τάδε μέρα..πρώτα υπέρηχους , αιμοληψία για τις τιμές των ορμονών, μέτρηση του πάχους ενδομητρίου και όλα τα παραπάνω που ανέφερα....

όσον αφορά τα ΑΝΑ και τα αντι ssb κτλ, επειδή το έψαξα σε 2 ρευματολόγους (ένδειξη αυτοάνοσου μη ταυτοποιημένου...δε νοσώ...μόνο τις τιμές έχω, αλλά αυξημένες μου είπαν) και σε ανοσολόγο, το κοινό που όλοι μου είπαν ήταν 1-2 μήνες πριν κορτιζόνη..και σε περίπτωση κύησης, έλεγχο ανα τρίμηνο των τιμών και ανάλογα προσαρμογή της δόσης....πάντως αφού εσένα σου είπε οκ, γιατί ανησυχείς?

Δε ξέρω ρε συ....αυτό με προβληματίζει....

γίνεται ΠΑΝΤΑ καταστολή ωορρηξίας στην εμβρυομεταφορά με κατεψυγμένα????

εγώ πάντως δεν έχω κάνει σε καμιά από τις δύο προσπάθειες...

μόνο υπερηχογραφικό και ορμονικό έλεγχο...προφανώς γίνεται σε φυσικό κύκλο.

Αυτό κατάλαβα διαβάζοντας ενδεικτικά:

http://www.kosmogonia.gr/index.php/el/basikestexnikes/154-2010-06-07-14-54-10.html

Θα ρωτήσω και το γιατρό μου πάντως.

Γιατί ίσως είναι πιθανό να πηγαίνει κάτι στραβά στην χρονική στιγμή της μεταφοράς....πάντως ούτε εμένα μου λέει πως θα κάνουμε μεταφορά την τάδε μέρα..πρώτα υπέρηχους , αιμοληψία για τις τιμές των ορμονών, μέτρηση του πάχους ενδομητρίου και όλα τα παραπάνω που ανέφερα....

όσον αφορά τα ΑΝΑ και τα αντι ssb κτλ, επειδή το έψαξα σε 2 ρευματολόγους (ένδειξη αυτοάνοσου μη ταυτοποιημένου...δε νοσώ...μόνο τις τιμές έχω, αλλά αυξημένες μου είπαν) και σε ανοσολόγο, το κοινό που όλοι μου είπαν ήταν 1-2 μήνες πριν κορτιζόνη..και σε περίπτωση κύησης, έλεγχο ανα τρίμηνο των τιμών και ανάλογα προσαρμογή της δόσης....πάντως αφού εσένα σου είπε οκ, γιατί ανησυχείς?

Ανησυχώ γιατι πλέον δεν εμπιστεύομαι κανέναν γιατρο. Και εγώ δεν νοςω, τυχαία ανακάλυψα απο εξεταςεις μόνη μου αυξημένες τις τιμές.Σε όσους ρωτήσουμε τόσες γνώμες θα ακούσουμε. Πάντως ρώτησε τον γιατρο σου αυτο για την καταστολή. Μου έκανε εντύπωση που είπες πως δεν σου έκαναν καταςτολη γιατι ειμαι σίγουρη οτι ο γιατρος μου το τόνισε οτι πρεπει να γίνει καταστολή και μετα ελέγχουν αυτοί την πορεία το ενδομητριου κλπ. Δεν το εχω ξανακούσει διαφορετικά, αλλα παλι σου τονίζω δεν εχω ακόμα προσωπική εμπειρία και ίσως να γινεται κ με τον δικό σου τροπο, αλλα με το απλό μυαλό μου, μου φαίνεται περίεργο. Που έκανες τη μεταφορά; Εγώ ΡΕΑ.

Διαφημίσεις

Kiskat μόλις διάβασα αυτά που ανέβασες. Απο οτι κατάλαβα έχεις δίκιο , η μεταφορά μπορει να γίνει και με τους δυο τρόπους. Λέω εγω τωρα, εφόσον σε όλες τις προσπάθειες δεν κάνατε καταςτολη και το αποτέλεσμα ηταν αρνητικο, γιατι δεν συζητάς με τον γιατρο σου την καταςτολη μηπως με αυτη ανταποκρίνεςαι καλύτερα;

Evgi αυτό ακριβώς θα τον ρωτήσω...μήπως έχουμε διαφορετική και ευτυχή κατάληξη...και απορώ γιατί δεν ακολουθήσαμε το πιο ελεγχόμενο πρωτόκολλο...

τώρα όσον αφορά τα υπόλοιπα(ανοσολογικά/ νκ/ κτλ κτλ κτλ) είναι ου μπλέξεις.....πραγματικά θα ακούσεις 10 διαφορετικά πράγματα από 10 διαφορετικούς γιατρούς...πάντως από όσα έχω διαβάσει εδώ στο φόρουμ αρκετές θεραπείες και προσεγγίσεις είναι είτε αμφιλεγόμενες είτε υπό αναθεώρηση είτε πολύ "φρέσκες" και χωρίς συστηματική έρευνα από πίσω...όλες μας στην επιθυμία μας να πετύχουμε το στόχο, σκεφτόμαστε τα πάντα...μήπως φταίει το ένα ή το άλλο...μήπως βοηθήσει η τάδε θεραπεία...

σίγουρα καλό είναι να πηγαίνουμε στο γιατρό ή στα κέντρα εξωσωματικής λίγο υποψιασμένες για τα φάρμακα, τη διαδικασία, άλλες παραμέτρους που μπορεί να επηρεάζουν την προσπάθεια...είδες και εγώ, μετά από 3 προσπάθειες ρωτάω ακόμη βασικά πράγματα για τα πρωτόκολλα....τέσπα....έχω να μάθω πολλά ιατρικά-γυναικολογικά ακόμη...δυστυχώς η εξωσωματική είναι μεγάλη μπίζνα.....

Δυστυχως μπιζνα!!!! Όπως το είπες!!! Ποιον να εμπιστευτείς κ ποιον να ακούσεις!!! Στο τέλος θα γίνουμε εμεις γιατροί!!!!! ΕΛΕΟΣ!!!!

κοριτσια, ξεχασα να σας πω: εγω τις 5 πρωτες μερες εκανα και ενεσεις για καταστολη της ωορρηξιας και 2 φορες υπέρηχο για μετρηση του παχους του ενδομητριου

Η μεταφορα κρυοσυντηρημενων εμβρυων δεν εχει στανταρ μερα.

Μπορεις να το καθορισεις λιγο. Δηλαδη, απ οσο μου ειπε και ο γιατρος, το σκεπτικο ειναι να φτασει το ενδομητριο τουλαχιστον 8χιλ και μετα βασει της ημερας που επιλεγεις με γιατρο, υπολογιζεις προς τα πισω ποτε θα ξεκινησεις τα υπολοιπα φαρμακα! Τι να σας πω τωρα, εμεις άλλα θεματα δεν εχουμε...

Εχω εμπιστοσυνη στο γιατρο μου... Καλώς ή κακώς θα φανει στη συνέχεια..

• 5 months later...

κορίτσια καλησπέρα! είμαι καινούργια στο forum. το σεπτέμβρη θα κάνω και γω την εμβρυομεταφορά με κατεψυγμένα εμβρυάκια που έχω από την προηγούμενη εξωσωματική που είχα κάνει το 2009. περιμένω να αδιαθετήσω στις 16-17 του μήνα και να ξεκινήσω τις ενεσεις. πριν όμως μου είπε ο γιατρος μου οτι θα μου κάνει scrathing ξερετε πως γίνετε και αν πονάει?

Edited by flower134
ακυρωση

μπορει να χασαμε τη μαχη αλλα ΟΧΙ τον πολεμο!!!

κορίτσια καλησπέρα! είμαι καινούργια στο forum. το σεπτέμβρη θα κάνω και γω την εμβρυομεταφορά με κατεψυγμένα εμβρυάκια που έχω από την προηγούμενη εξωσωματική που είχα κάνει το 2009. περιμένω να αδιαθετήσω στις 16-17 του μήνα και να ξεκινήσω τις ενεσεις. πριν όμως μου είπε ο γιατρος μου οτι θα μου κάνει scrathing ξερετε πως γίνετε και αν πονάει?

scrathing στα ελληνικα νεαροποίηση μητρας. σου ξυνει το εσωτερικό για να μπορουν να πιασουν καλυτερα τα εμβρυα. θεωρητικα αυξάνει το ποσοστο επιτυχιας της εξωσωματικής.

μαζί με την υστεροσκόπηση, την είχα κανει με αναισθησια. δυστυχως σε εμενα δεν επιασε. ξερω ομως, άλλες γυναικές που επιασε αμεσως. δεν ειναι τιποτα το "οδυνηρό". μην αγχωνεσαι και καλη επιτυχια

ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες! η αλήθεια ειναι οτι τη φοβαμαι λιγο αλλα αφου ειναι για καλο θα το υποστώ. μπροστα στο θαυμα της ζωης αυτο δεν ειναι τιποτα!

μπορει να χασαμε τη μαχη αλλα ΟΧΙ τον πολεμο!!!