Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΑΙΔΙΩΝ

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Παρακαλώ οποίος γνωρίζει θα ήθελα να μου προτείνει καλό παιδοψυχίατρο στην Aθηνα που να ειδικεύεται σε προβλήματα επιθετικής συμπεριφοράς των παιδιών

Ευχαριστώ πολύ

Παρακαλώ οποίος γνωρίζει να μου προτείνει καλό παιδοψυχίατρο στην Αθήνα που να ειδικεύεται σε προβλήματα επιθετικής συμπεριφοράς παιδιών

Ευχαριστώ πολύ.

Γνωρίζω παιδοψυχολόγο πολύ καλή, με εμπειρία σε παιδιά με προβλήματα συμπεριφοράς. Δεν γνωρίζω παιδοψυχίατρο. Αλήθεια, γιατί ψάχνεις ειδικά παιδοψυχίατρο; Μπορείς να αποτανθείς αρχικά σε παιδοψυχολόγο, κι αν εκείνος εντοπίσει άλλα θέματα, σίγουρα θα σε παραπέμψει σε παιδοψυχίατρο.

Συνήθως απευθύνεται κανείς στον παιδοψυχίατρο πρώτα για την διάγνωση-αξιολόγηση, και μετά από αυτό ακολουθείται θεραπεία είτε από τον ίδιο ή από κάποιο ψυχολόγο με ειδίκευση στα παιδιά. Βέβαια αν το παιδί χρειάζεται να πάρει φάρμακο, τότε θα πρέπει αν το βλέπει τακτικά ο παιδοψυχίατρος.

Προσωπικά, αν υπάρχει σημαντικό πρόβλημα, θα πρότεινα να απευθυνθείτε σε κάποια δημόσια δομή (πχ Κέντρο Ψυχικής Υγείας ή δημόσιο νοσοκομείο Παίδων), εκεί βρίσκονται όλες οι ειδικότητες και η διάγνωση γίνεται μετά από σφαιρική αξιολόγηση. Αν σας γράψουν και θεραπείες, μπορείτε να τις δικαιολογήσετε στο ταμείο σας (στην πράξη παίρνετε ικανοποιητικό ποσό μόνο για θεραπείες από ψυχίατρο/παιδοψυχίατρο και λογοπαιδικό). Αν είστε ανασφάλιστοι έχετε καλές πιθανότητες να σας αναλάβουν θεραπευτικά και στην δημόσια δομή.

xhHtp2.pngkSQIp3.png

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σας,

Πρόκειται για το μικρό 6 χρονών μιας πολύ καλής μου φίλης που παρουσιάζει επιθετική συμπεριφορά στο σπίτι (στο σχολείο είναι άψογος) και θέλει καλό ειδικό ώστε να δει πως θα αντιμετωπίσει σωστά το θέμα. Προφανώς και καλός παιδοψυχολόγος της κάνει. Παρακαλώ στείλτε μου στοιχεία.

Ευχαριστώ

Διαφημίσεις

Πού ενδιαφέρον αυτό που είπες ότι έχει διαφορετική συμπεριφορά στο σπίτι από ότι στο σχολείο. Με όποιον και αν δουλέψει τελικά με το παιδί θα πρέπει πρώτα να γίνει διερεύνηση των σχέσεων στο σπίτι, κατά τη γνώμη μου.

Παρεμπιπτόντως, ο όρος «παιδοψυχολόγος» δεν είναι επίσημα αναγνωρισμένος στην Ελλάδα. Κανονικά δεν μπορεί κάποιος να δηλώνει αυτήν την επαγγελματική ιδιότητα, όμως αυτό είναι άλλη ιστορία...

Χαρά σου στέλνω πμ.

xhHtp2.pngkSQIp3.png