Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μεγάλη καθυστερηση οδοντοφυΐας.

Recommended Posts

Καλημέρα. Ναι το ξέρω πως αποτελεί κλασικό άγχος για τους νέους γονείς, αλλά εδώ νομίζω οτι το πράγμα όντως έχει καθυστερήσει. Ο μικρός βρίσκεται αισίως στον 17ο μήνα. 3 δοντάκια στη κάτω γνάθο και....κανένα απο πάνω!!!!! Και το περίεργο ειναι πως δε βλέπω να βγαίνουν!!! Η αλήθεια είναι πως τα ουλα του ειναι πρισμένα απο 5 μηνών αλλά...τίποτα.

Ο γιατρός εμφανιζόταν καθησυχαστικός μέχρι και τον προηγούμενο μήνα αλλά ειπε οτι αν περάσει τον 17ο τοτε θα πρέπει να δουμε ειδικό.

Έχετε ακούσει κάτι παρόμοιο;

Γενικά η ανάπτυξή του ειναι εξαιρετική. Περπατάει απο τον 11ο μήνα, χρησιμοποιεί τετρασύλλαβα απ΄τον 12ο/13ο, πλέον λέει ολοκληρωμένες προτάσεις 3-4 λέξεων ("ο μπαμπάς είναι δουλειά", "μαμά καλό νάνι" κτλ), έχει καλή αντίληψη, αλλά από δόντια...

Ναι ξέρω οτι το κάθε παιδί έχει τους δικούς του ρυθμούς αλλά όταν ο γιατρός σου λέει οτι μετά τον 17ο ίσως πρέπει να δουμε ειδικό...

Διαφημίσεις

Καλησπερα χωρις να ειμαι ειδικη αλλα ως μανουλα που το χει περασει θα στου πω το εξης. Η μεγαλη μου κορη που ειναι σχεδον 14χρονων πια εβγαλε τα πρωτα 2δοντακια της 11μηνων 16μηνων βγαλαμε τ αλλα δυο επανω. Το ειχα αναφερει στην παιδιατρο μου τοτε και με ειχε ρωτησει αν εχω δει ανθρωπο χωρις δοντια. Για να μη μακρυγορω μεχρι 22μηνων ειχαμε τεσσερα δοντια και μετα ξαφνικα γεμισε το στοματακι της. Οσο αφορα δε τις λεξουλες μεχρι που εκλεισε τα δυο ελεγε μονο τεσσερις λεξουλες μαμα μπαμπα παππου και γιαγια.

Βεβαια αν το συστηνει η παιδιατρος σας καλο ειναι να δειτε εναν ειδικο για να εισαστε και σεις ησυχοι.

Καλησπέρα!

Κι εμένα η μεγάλη έβγαλε το πρώτο της δόντι 13 μηνών και μετά χαλαρααα..

Δλδ στους 17 μήνες πρέπει να είχε 3 (δε θυμάμαι ακριβώς). Ο γιατρός δεν είχε ανησυχήσει. Όταν λέει ειδικό εννοεί οδοντίατρο?

Η μόνη περίπτωση να μην εχει δόντια το παιδι είναι η ατελής οστεογενεση μια κατασταση που γινεται αντιληπτη από τους υπερηχους της εγκυμοσύνης και επειδή συνοδευεται από σοβαρες ανωμαλίες σκελετικες συνηθως δεν οδηγει σε ζωντα νεογνα. ΟΠΟΤΕ το μωρο σου ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να μην βγαλει δοντια!! Και η δικη μου αργει και το συζητησα με την παιδιατρο και μου εδωσε την παραπανω απαντηση..ΥΠΟΜΟΝΗ!!:D

Διαφημίσεις

• 3 weeks later...

Όπως τα είπατε έτσι και έγινε.

Αφού φθάσαμε σχεδόν στον 18ο μήνα, άρχισαν να ξεπροβάλλουν 3 δοντάκια. 2 πάνω και ένα κάτω. Σταμάτησε κατευθείαν και η όποια γκρίνια είχε για περίπου 2 μήνες.

Σας ευχαριστώ όλους.

Όντως δεν υπάρχει άνθρωπος χωρίς δόντια :-)