Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΕΝΕΣΗ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗΣ ΣΤΗΝ 38Η ΕΒΔ??

Recommended Posts

Καλησπερα, ειμαι στην 36η εβδομαδα κυησης κ ο γιατρος μου ειπε οτι πριν την καισρκαισαρικη στην 38η εβδ 2-3 ημερες πριν θα κανουμε την ενεση κορτιζονης για τ πνευμονακια του μωρου.ειναι οι τελευταιες οδηγιες απο το αμερικανικο ινστιτουτο.μπορω να τ αρνηθω? Ειναι υποχρεωτικο?εχει παρενεργειες στο μωρο? Φοβαμαι κ αγχωνομαι λιγο...

Διαφημίσεις

Καλησπέρα και με το καλό το μωρό σου..... δεν ξέρω τι λένε οι οδηγίες εγώ γέννησα με πρόκληση 38 κ 3 και δεν έκανα καμία ένεση, η μικρή ήταν μια χαρά και δεν είχε θέμα κανένα... νομίζω ότι η ένεση γίνεται όταν υπάρχει πιθανότητα γέννας πριν τις 38 όπου και τα πνευμόνια ακόμη είναι ανώριμα.....

AXrRp3.pngFYZzp3.png

Μου φαινεται εχει γινει της μόδας,προν λιγο καιρο εκανε γνωστή μου την ενεση ενω ηταν στην 39 εβδ επειδη θα γεννούσε με καισαρική και της το ειπε ο γιατρος της σε δημοσιο νοσοκομειο που θα γεννησε.δεν καταλαβαινω γιατι να γινεται αν δεν υπαρχει σημαντικός λόγος.εγω εκανα 2 δοσεις κορτιζονης αλλα το μικρο γεννηθηκε περιπου 1300 γρ και το θεωρω λογικό.τεσπα αν το κανεις προσεχε ζαχαρι και αλατι για τις επόμενες 3-4 ημερες.με το καλο το μωρο σου!

Προφανως θα κανεις ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ καισαρικη...οποτε ΔΕΝ εχει ΚΑΜΜΙΑ σχεση η περίπτωση σου με τις γυναικες που στην ιδια εβδομαδα γεννησαν φυσιολογικα...γιατι? Διοτι κατά την διαρκεια του φυσιολογικου τοκετου εκκρινονται ουσιες που προαγουν το στρες και ταυτόχρονα τελειοποιουν την ωρίμανση των πνευμόνων. Αυτό δεν συμβαινει στην προγραμματισμένη καισαρική. Γι αυτό υπαρχει ο κινδυνο και μωρα που γεννιουνται στην 38η εβδομαδα να εμφανισουν αναπνευστικη δυσχερεια.Και για υτο οι μαιευτήρες κανουν κορτιζονη για να "σπρωξουν" οσο μπορουν την ωριμανση των πνευμονων. Μωρακι φιλης που γεννηθηκε στις 38 εβδομάδες ακριβως με καισαρικη εμεινε στην ΜΕΝΝ 10 μερες λόγω αναπνευστικης δυσχέρειας. Το προηγουμενο μωρο της που επεισης ειχε γεννηθεί με καισαρικη δεν ειχε εμφανισει αλλα το δευτερο εμφανισε. Η κόρη μου γεννηθηκε με καισαρικη πριν ολοκληρωθεί η 38η εβδομαδα . Δεν ειχα κανει κορτιζόνες και δεν ειχε κανενα πρόβλημα αλλα α) ηταν κοριτσι (κινδυνευουν λιγοτερο) β) ειχαν σπασει τα νερα και ειχα ωδυνες δηλ ειχε ξεκινησει η διαδικασια τους στρες πριν μπω για καισαρικη. Να εμπιστεύεσαι τον γιατρό σου και να μην συγκρινεις την δικη σου περιπτωση με ασχετες περιπτώσεις που αφορουν άλλες γυναικες. Με το καλό το μωρό σου.

Διαφημίσεις

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις, argini νομιζω με καλυψες αρκετα και με επιχειρηματα!οσο κ αν εμπιστευομαι τον γιατρο μου, σε καθε νεα πληροφορια θελεις κ αλλες γνωμες για διασταυρωση.ευχαριστω πολυ κ παλι!