Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΚΑΦΕ ΥΓΡΑ-ΑΙΜΑ & ΠΟΝΟΙ ΔΙΔΥΜΗ ΚΥΗΣΗ

Recommended Posts

Καλημέρα κοριτσια! Τα παρακάτω τα είχα γράψει σε λάθος ενότητα και δεν είχα πάρει απάντηση.. και σας παρακαλώ πολύ βοηθήστε με. Κάθε σας άποψη είναι επιθυμητη.

Ειμαι εγκυος απο εξωσωματικη απο δυο κατεψυγμενα εμβρυα. Την 6η εβδομαδα κυησης ακουσαμε δυο καρδουλες ομως ο ενας σακος ειναι τρομερα μικρος. Ωστοσο η αναπτυξη των εμβρυων ειναι ιδια οπως κ η καρδιακη τους λειτουργια.

Σημερα ειμαι ακριβως 9 εβδομαδων. Από την 6η εβδομαδα κύησης είχα καφε υγρα, λιγοστα καθε ημερα κ καποιες φορες περισσοτερα στο σκουπισμα για 16 συνεχόμενες ημέρες. Παιρνω utrogestan κ εκανα κ ενεσεις προγεστερονης. Απο την αρχη του 1ου υπερήχου ο γιατρος μου ειπε οτι ο μικρος σακος εχει πιθανοτητα να παλλινδρομησει, κ να απορροφηθει..αλλα θα το παρακολουθουμε.

5 ημέρες πριν, σταματησαν τα καφε υγρα για 3 ημερες και απο προχθες του βραδυ ξεκινησε αρκετό αιμα σε χρωμα κοκκινο κεραμιδί να το πω.. (?)... Χθες παλι καφε... Περιττο να πω οτι ποναω σαν πονος περιοδου, κ αλλωτε σταματαει, αλλωτε περναει... κ μαλιστα χθες εβγαλα ενα πηγμα. Επίσης, παρατηρώ μια μικρή μείωση στα συμπτωματα εγκυμοσυνης που ειχα. Να σημειωσω, οτι γενικα πονακια ειχα απο την επομενη της εμβρυομεταφορας.

Επικοινωνησα αμεσα με τον εξωσωματικο μου, ο οποιος ερχεται Αθηνα την Τεταρτη, κ τοτε θα κανω τον υπερηχο. Ειπε οτι πιθανον παλλινδρομει όπως αναμενόταν ο μικρός σάκος. Εγώ δεν θελω να παω να κανω υπερηχο νωριτερα στο μαιευτηριο, γιατι ουτως η αλλως, ότι ειναι να εχει δρομολογηθει... πηρε τον δρομο του...

Εχω σκασει απο την αγωνια μου τοσο για τον μικρο σάκο οσο κ για τον μεγαλο μην σταματησει η καρδουλα του, ή παλλινδρομήσει και αυτός από τις συσπάσεις στη μήτρα μου.

Εχετε ακουσει η διαβασει για παρομοιες περιπτωσεις σε μονήρη ή δίδυμη κύηση και που μπορει να οφειλονται τα καφετια υγρα και το αίμα που εχω εδω κ 3 εβδομαδες;;;;

Συγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα και και σας ευχομαι καθε επιτυχια!

Νιώθω μεγάλη ανασφάλεια, είμαι από εξωσωματική έπειτα από πολύ κόπο, και δεν ξέρω τι να κάνω αν χάσω και τα δυο μωράκια.

Διαφημίσεις

LETOM καλημέρα! Στην 8η εβδομάδα εγκυμοσύνης είχα μια μεγάλη αιμορραγία (αίμα και πήγματα) και πήγα επειγόντως στο νοσοκομείο, ήμουν σίγουρη ότι είχα χάσει το μωρό αλλά τελικά ακούσαμε καρδούλα και παραδόξως δεν είχε καμιά επίπτωση στο μωρό. Μετά απο αυτό είχα και γω καφέ υγρά για 3 εβδομάδες σχεδόν. Ποτέ δεν βρήκαμε τι έφταιξε. Μπορεί απο κούραση μου είπαν ή κάποια απότομη κίνηση, μπορεί απο τον πλακούντα που τότε άρχιζε να σχηματίζεται, μπορεί απο κάποια φλέβα της μήτρας που έσπασε λόγω των αλλαγών της εγκυμοσύνης... ποιός ξέρει; Το μόνο που μου είπαν σίγουρα ήταν πως δεν είχα πάθει αποκόλληση. Μέχρι και το τέλος του 1ου τριμήνου έπαιρνα utrogestan και trofocard για τις συσπάσεις τις μήτρας. Αυτό είναι βασικό μου είχε πει ο γιατρός για να είναι η μήτρα χαλαρή. Τώρα για τα πονάκια περιόδου που λες είναι συνηθισμένα στο πρώτο τρίμηνο αν είναι ήπια και μικρής διάρκειας. Και τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης (τσιμπηματάκια στη μήτρα, ευαίσθητο στήθος κλπ) υποχωρούν εκεί γύρω στις 8 με 9 εβδομάδες. Αν δεν έχεις και ναυτίες ή ζαλάδες δλδ ούτε που καταλαβαίνεις ότι είσαι έγκυος! Έχω ακούσει οτι σε πολλές δίδυμες κυήσεις στην αρχή δεν συμβαδίζουν και τα δύο τα μωράκια αλλά αυτό αλλάζει όσο περνάνε οι μέρες. Μακάρι να πάνε όλα καλά και προσπάθησε να είσαι ήρεμη όσο μπορείς. Σου εύχομαι την Τετάρτη να δεις τα μωράκια σου και να ακούσεις 2 δυνατές καρδούλες να χτυπάνε!

letom καλημερα!

διαβασα το μηνυμα σου και σου ευχομαι να εξελιχθουν ολα καλα στην εγκυμοσυνη σου!

η δικη μου περιπτωση ηταν διαφορετικη αλλα θελω να σου δωσω θαρρος. στην 14η εβδομαδα μπηκα για αποκολληση πλακουντα στο νοσοκομειο με ακατασχετη αιμορραγια. ημουν σιγουρη οτι τα μικρα χαθηκανε παρολα αυτα ηταν εκει αγερωχα να κουνιουνται περα δωθε. θελ ω να πω οτι το πηγμα και το αιμα δεν ειναι αναγκαστικα κακο σημαδι αλλα μια δυσκολια της κυησης ποσο μαλλον οταν ειναι διδυμη.

το μονο που δε θεωρω καλο ειναι οτι εχιες πονους περιοδου. θα πρεπει να μιλησεις με το γιατρο σου και να σε δει στον υπερηχο.

στη συνεχεια της κυησης μου ειχα και ανωδυνες συσπασεις οι οποιες δημιουργησαν σοβαρη ανεπαρκεια τραχηλου και επαιρνα 3 μαγνησια τη μερα και yotopar τα οποια ειναι μυοχαλαρωτικα για τη μητρα

καλη σου επιτυχια!!! ευχομαι να πανε ολα θετικα!!!

Elen_m και karkinaki σας ευχαριστω παρα πολυ που απαντησατε.

Νιωθω πιο ηρεμη γιατι απο χθες εχω μονο καφε, ειδικοτερα σημερα μερικες στσγονες.

Κανω υπομονη, μεθαυριο θα κανω τον υπερηχο, κ εφοσον δω οτι ολα πανε καλα θα συζητησω με τον γιατρο κ το θεμα των πονων που με ταλαιπωρει απο την αρχη της κυησης.

Το οτι νιωθω λιγοτερο πονο στο στηθος, πιο ηπια συμπτωματα εγκυμοσυνης εχει να κανει με την εβδομαδα μου; σημερα εκλεισα την 9η εβδομαδα μου. Ή μπορει να ειναι απο πιθανη παλλινδρομηση;;;

Τωρα τι ρωτσω.. σαν να ειστε γιατροι... αλλα καθε αποψη μου δινει ελπιδα.

Να ρωτησω κ κατι ασχετο; ποτε μπαινω στον 3ο μηνα? Απο αυριο ή μετα την 10η εβδομαδα;;; δεν το εχω καταλαβει.

Νιωθω πιο ηρεμη γιατι απο χθες εχω μονο καφε, ειδικοτερα σημερα μερικες στσγονες.

Κανω υπομονη, μεθαυριο θα κανω τον υπερηχο, κ εφοσον δω οτι ολα πανε καλα θα συζητησω με τον γιατρο κ το θεμα των πονων που με ταλαιπωρει απο την αρχη της κυησης.

Το οτι νιωθω λιγοτερο πονο στο στηθος, πιο ηπια συμπτωματα εγκυμοσυνης εχει να κανει με την εβδομαδα μου; σημερα εκλεισα την 9η εβδομαδα μου. Ή μπορει να ειναι απο πιθανη παλλινδρομηση;;;

Να ρωτησω κ κατι ασχετο; ποτε μπαινω στον 3ο μηνα? Απο αυριο ή μετα την 10η εβδομαδα;;; δεν το εχω καταλαβει.

Καλημέρα Letom! Πολύ ωραία τα νέα! Να είσαι ήρεμη και να ξεκουράζεσαι όσο περισσότερο μπορείς και σύντομα θα σταματήσουν και οι σταγόνες!

Είναι φυσικό τα συμπτώματα να υποχωρούν δεν σημαίνει ότι συμβαίνει κάτι κακό. Σε άλλες υποχωρούν νωρίτερα, σε άλλες αργότερα, άλλες δεν τα έχουν και καθόλου. Εγώ είχα μόνο έντονη ευαισθησία στο στήθος και λίγα τσιμπηματάκια στη μήτρα που σταμάτησαν στην 7η-8η βδομάδα. Δεν μπορείς να βγάλεις κανένα συμπέρασμα για την πορεία της εγκυμοσύνης απο αυτά. Γνώμη μου είναι ότι χείροτερα αγχώνεσαι όσο τα δίνεις σημασία. Για τον πόνο που νιώθεις όμως καλό είναι να το κουβεντιάσεις με τον γιατρό να δεις που οφείλεται.

Τώρα για τις βδομάδες, τι να σου πω; Πάντα με μπερδεύουν! :confused:

Ο τρίτος μήνας νομίζω αρχίζει με το που μπαίνεις στην 9η εβδομάδα.

8w+1d δλδ βάσει της τελευταίας περιόδου. Δεν ξέρω αν λόγω εξωσωματικής που γνωρίζεις ακριβώς ημερομηνία σύλληψης μετράς διαφορετικά.

Διαφημίσεις

α ναι , τα συμπτωματα μη τα ψαχνεις!!!!! εδω εγω δεν ειχα ουτε μια αναγουλα απο την αρχη της εγκυμοσυνης...ουτε πρησμενο στηθος ~! συνεχεια αλλαζουν τα συμπτωματα

κοιτα τα τριμηνα κλπ μη τα υπολογιζεις. οι γιατροι μιλανε παντα με εβδομαδες κυησης. θεωρητικα οι εγκυμοσυνες "κλειδωνουν" μετα την 12η εβδομαδα. βεβαια με διδυμες εγκυμοσυνες παντα θεωρουνται υψηλου κινδυνου... εγω για παραδειγμα μεχρι 14η εβδμαδα δουλευα 10 ωρα χωρις κανενα προβλημα και απο 14η και 1 μερα ημουν σε ακινησια και ξαπλα.επισης οταν ο αντρα μου πηγε να βγαλει στο ΙΚΑ επαπειλουμενη ο γιατρος τοτε του ειπε να μην αγχωνομαι που εχω αιμα γιατι το 40%των κυησεων εχει αιμα.

το καφε θα το χεις για 2- 3 εβδομαδες ακομα μεχρι να καθαρισει απο μεσα η περιοχη

Εγω στην αρχη ειχα δει αιμα δεν ηξερα οτι ειχα διδυμα ουτε φαινοταν στον υπερυχο γιατι ο ενας ηταν μικροτερος σακος κρυμμενος πισω απο τον σακο του αλλου μωρου.πονους περιοδου ειχα μονο οταν αλλαζα μηνα.τελικα δεν ηταν τιποτα,και τωρα εχω δυο γλυκα παιδακια που με τρελλαινουνε! Υπομονη μεχρι νς κανεις υπερυχο και να εισαι συνεχεια ξαπλα μεχρι τοτε!!

Κοριτσια καλημερα κ σας ευχαριστω για την στηριξη σας.

Καναμε υπερηχο χθες.. κ μας εδειξε δυο πλασματακια που κουνουσαν συνεχεια τα χερακια τους, με καλη καρδιακη λειτουργια, ιση αναπτυξη και ο μικρος σακος εγινε εξισου μεγαλος. Στο ενα μωρακι εχω αποκολλησεις λογω της χαμηλης του θεσης κ ενω χθες δεν ειχα ουτε σταγονα αιμα, ο γιατρος μου ειπε οτι θα βλεπω αιμα για καιρο.. καφε,ροζ, κοκκινο. Κ οντως ποσο αληθεια ηταν.. το ξημερωμα πλημμυρισα στο αιμα. Ειμαι ξαπλα, εχω λιγοτερο φοβο κ προσευχομαι να πανε καλα!!!! Μου ειπε με τον καιρο θα παρει καλυτερη θεση κ θα ανεβει.

Για τους πονους μου εδωσε μαγνησιο γιατι η μητρα μου κανει συσπασεις, εκει οφειλονται.

ΔΙΔΥΜΟΜΑΝΟΥΛΕΣ θελω τις εμπειριες σας απο παρομοιες περιπτωσεις, κ πληροφοριες για την αυχενικη. Ποσο ασφαλη ειναι τα αποτελεσματα σε διδυμα;;;;

Κοριτσια καλημερα κ σας ευχαριστω για την στηριξη σας.

Καναμε υπερηχο χθες.. κ μας εδειξε δυο πλασματακια που κουνουσαν συνεχεια τα χερακια τους, με καλη καρδιακη λειτουργια, ιση αναπτυξη και ο μικρος σακος εγινε εξισου μεγαλος. Στο ενα μωρακι εχω αποκολλησεις λογω της χαμηλης του θεσης κ ενω χθες δεν ειχα ουτε σταγονα αιμα, ο γιατρος μου ειπε οτι θα βλεπω αιμα για καιρο.. καφε,ροζ, κοκκινο. Κ οντως ποσο αληθεια ηταν.. το ξημερωμα πλημμυρισα στο αιμα. Ειμαι ξαπλα, εχω λιγοτερο φοβο κ προσευχομαι να πανε καλα!!!! Μου ειπε με τον καιρο θα παρει καλυτερη θεση κ θα ανεβει.

Για τους πονους μου εδωσε μαγνησιο γιατι η μητρα μου κανει συσπασεις, εκει οφειλονται.

ΔΙΔΥΜΟΜΑΝΟΥΛΕΣ θελω τις εμπειριες σας απο παρομοιες περιπτωσεις, κ πληροφοριες για την αυχενικη. Ποσο ασφαλη ειναι τα αποτελεσματα σε διδυμα;;;;

welcome to the club!!!!!!!!!:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Καταρχην να σου ευχηθω να εχεις μια τελειομηνη κυηση.

κατα δευτερον σου λεω ξεκουρασου, κοιμησου χαλαρωσε γατι σε 7 μηνες ξεκιναει ταινία με πρωταγωνιστή τον ΒΕΓΓΟ ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΕΝΑ!!!!!!!! :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

λοιπον κοιτα να δεις επειδη επεσες σε ππολυ παρομοια περιπτωση με εμενα. το ενα παιδι ειχε εμφυτευτει πολυ χαμηλα και ο πλακουντας εξυνε τον τραχηλο με αποτελεσμα να δωσει αιμορραγια. ο πλακουντας θα ανεβει (σωστα σου ειπε ο γιατρος σου), ομως το ατυχες ειναι οτι αυτο θα γινει γυρω στις 26η εβδομαδα. αρα μεχρι τοτε παντα θα εχεις κινδυνους αιμορραγιων. αυτο σημαινει οτι θα πρεπει να εισαι παρα πολυ πειθαρχημενη ωριμη και καθολου παρορμητικη. Αρα θελει πολυ ξαπλα σε πλαγια θεση , οχι ανασκελα γιατι πυροδοτουνται συσπασεις.

συμβουλη: δε θα ξαναχαιδεψεις την κοιλιτσα σου οσο και να το θες γιατι δημιουργουνται συσπασεις. αυτο που σου λεω ειναι νομος και τον τηρουσαμε ευλαβικα οσα κοριτσια νοσηλευομασταν στο Ιπποκρατειο Θεσνικης. οι μαιες δε μας αφηναν ουτε καν να τις ακουμπαμε.

ζητα απο το γιατρο σου να σου δωσει utrogestan. θρεφει τραχηλο

επισης αυξησε τα μαγνησια σε 3 ημερησιως

ενδεχομενως να χρειαστεις και yotopar σε 2ο χρονο.

στα λεω ολα αυτα γιατι ειμαι παθουσα και επειδη θεωρω οτι η δικη μου εγκυμοσυνη ειχε αισιο τελος γαιτι ακουσα το σωμα μου και γιατι ηθελαν η Παναγια και η αγια Ειρηνη χρυσοβαλλαντη να παει καλα....

οσον αφορα την αυχενικη εχω να δηλωσω το εξης. οταν εμεινα εγκυος απο εξωσωματικη ημουν 37,5 . ο γιατρος μου εξπερτ στις Α Β υπερηχου (γνωστος στη θεσνικη ) ονομα δε λεω, οταν καναμε την αυχενικη και την αιματολογικη papp a, μΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤι με αυτα τα ποσοστα να μην αγχωνομαι καθολου και ουτε κατα διανοια να μη παω για αμνιοπαρακεντηση. οποτε κατσε να ερθει ο καιρος του (κοντα στη 12η w) και μετα εχεις περιθωρια να δεις και να σκεφτεις.

εδω ειμαστε και θα δεις που ο καιρος θα περασει νερακι!

Διαφημίσεις

συγχαρητηρια !!!!!τα καταφερατε!!!τι ωραια ...εχω πολλους μηνες να μπω και πολυ χαιρομαι που βλεπω επιτυχιες!!!!τελικα ειχες παει στον γιατρο ποη λεγαμε;;;;ευχομαι ολα να πανε κατ ευχην!!!

Συμφωνώ με το Καρκινάκι!

Να προσθέσω ότι σε αυτή τη φάση θα σου πρότεινα να οργανωθείς λιγάκι για παραμονή στο σπίτι. Με το ιντερνετ είναι πιο εύκολο να περνάει ο καιρός! Εγώ είχα πάρει και τα επεισόδια με τα φιλαράκια, που είναι μικρά διασκεδαστικά και εύπεπτα και τα έβλεπα. Από εκεί και πέρα έχασα την ικανότητα να παρακολουθώ ταινίες για 1.30 ωρα και βάλε! Και δεν υπήρχε χρόνος βέβαια. Οπότε μπορείς να βλέπεις και ταινίες. Επίσης έφτιαχνα λίστες με αγαπημένα μου τραγούδια στο youtube, πήρα μαθήματα φωτογραφίας και επεξεργασίας εικόνας εξ αποστάσεως... Γενικά ευχάριστα πράγματα, να ξεφεύγεις από το μικρόκοσμο της εγκυμοσύνης και το πιθανό άγχος.

Για αυχενική δεν ξέρω να σου πω γιατρούς κλπ, έχουν περάσει και χρόνια... Στην αυχενική βλέπεις τα παιδιά καλοσχηματισμένα και τα χαίρεσαι. Προς το τέλος δεν χωράνε και τα δυο μαζί στην οθόνη. Ακόμα και στο Β επιπέδου, αν θυμάμαι καλά, δεν χωράνε καλά και τα δύο στο πλάνο! Οπότε η αυχενική είναι όμορφη φάση για τα διδυμάκια.

welcome to the club!!!!!!!!!:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Καταρχην να σου ευχηθω να εχεις μια τελειομηνη κυηση.

κατα δευτερον σου λεω ξεκουρασου, κοιμησου χαλαρωσε γατι σε 7 μηνες ξεκιναει ταινία με πρωταγωνιστή τον ΒΕΓΓΟ ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΕΝΑ!!!!!!!! :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

λοιπον κοιτα να δεις επειδη επεσες σε ππολυ παρομοια περιπτωση με εμενα. το ενα παιδι ειχε εμφυτευτει πολυ χαμηλα και ο πλακουντας εξυνε τον τραχηλο με αποτελεσμα να δωσει αιμορραγια. ο πλακουντας θα ανεβει (σωστα σου ειπε ο γιατρος σου), ομως το ατυχες ειναι οτι αυτο θα γινει γυρω στις 26η εβδομαδα. αρα μεχρι τοτε παντα θα εχεις κινδυνους αιμορραγιων. αυτο σημαινει οτι θα πρεπει να εισαι παρα πολυ πειθαρχημενη ωριμη και καθολου παρορμητικη. Αρα θελει πολυ ξαπλα σε πλαγια θεση , οχι ανασκελα γιατι πυροδοτουνται συσπασεις.

συμβουλη: δε θα ξαναχαιδεψεις την κοιλιτσα σου οσο και να το θες γιατι δημιουργουνται συσπασεις. αυτο που σου λεω ειναι νομος και τον τηρουσαμε ευλαβικα οσα κοριτσια νοσηλευομασταν στο Ιπποκρατειο Θεσνικης. οι μαιες δε μας αφηναν ουτε καν να τις ακουμπαμε.

ζητα απο το γιατρο σου να σου δωσει utrogestan. θρεφει τραχηλο

επισης αυξησε τα μαγνησια σε 3 ημερησιως

ενδεχομενως να χρειαστεις και yotopar σε 2ο χρονο.

στα λεω ολα αυτα γιατι ειμαι παθουσα και επειδη θεωρω οτι η δικη μου εγκυμοσυνη ειχε αισιο τελος γαιτι ακουσα το σωμα μου και γιατι ηθελαν η Παναγια και η αγια Ειρηνη χρυσοβαλλαντη να παει καλα....

οσον αφορα την αυχενικη εχω να δηλωσω το εξης. οταν εμεινα εγκυος απο εξωσωματικη ημουν 37,5 . ο γιατρος μου εξπερτ στις Α Β υπερηχου (γνωστος στη θεσνικη ) ονομα δε λεω, οταν καναμε την αυχενικη και την αιματολογικη papp a, μΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤι με αυτα τα ποσοστα να μην αγχωνομαι καθολου και ουτε κατα διανοια να μη παω για αμνιοπαρακεντηση. οποτε κατσε να ερθει ο καιρος του (κοντα στη 12η w) και μετα εχεις περιθωρια να δεις και να σκεφτεις.

εδω ειμαστε και θα δεις που ο καιρος θα περασει νερακι!

karkinaki μου, σε ευχαριστω παρα πολυ!

Είμαι ξαπλα, εχω γινει ενα με το στρωμα, κ την μια ημερα κοιμαμαι καλα.. την αλλην οχι, μια ποναω... μια πιο ηρεμα.. Το καλο ειναι οτι οι δυνατοι πονοι περιοριστηκαν κ δεν ξερω αν ειναι τυχαιο ή οφειλεται στο μαγνησιο (2 χαπια την ημερα) και το αιμα σταματησε. Νιωθω ομως δυσφορια, στομαχοπονο καποιες φορες, κ με πονανε τα κοκαλα μου, οι αρθρωσεις μου, κ γενικοτερα μια αισθηση οτι ειμαι αρρωστη μονιμως κ οχι εγκυος!!! χαχα...

Σε 2 εβδομαδες θα κανω την αυχενικη, πραγματικα ειναι το μεγαλο μου αγχος, να πανε ολα καλα. Ειναι κριμα μεχρι τωρα που τα καταφερα...

Και ο δικος μου γιατρος δεν επεμεινε για αμνιοπαρακεντηση παρολο πουτ κοντευω τα 36. Ειπε αναλογως των αποτελεσματων. Βεβαια τα εμβρυακια μου τα ειχα καταψυξει οταν ημουν 33, οποτε δεν ξερω κ ηλικιακα ποσο ρολο παιζει.

Με το φαγητο δεν τα παω καλα, τρωω λιγο, κ δεν εχω κ πολυ ορεξη.. το προσπαθω ομως. Utrogestan παιρνω απο πριν την εμβρυομεταφορα, μου τα εχει περιορισει σε 3 την ημερα.

Απο οτι εχω καταλαβει, εχεις γεννησει κ χαιρεσαι τα αγγελουδια σου. Τι πρεπει να προσεχω, ποσα κιλα μπορω να παρω, φοβηθηκες για επιπλοκες, είχες??? Φανταζομαι γεννησες με καισαρικη?? Απο ερευνες που εχω διαβασει, η Ελλαδα ειναι η πρωτη χωρα σε ποσοστα σε καισαρικες. Εξω προσπαθουν με φυσιολογικο τροπο μια διδυμη κυηση.. καλο? Εδω φοβουνται τις επιπλοκες, λογικο βεβαια μου φαινεται.

Karkinaki, να σημειωσω, οτι σταματησα να χαιδευω την κοιλια μου, κ ειδα βελτιωση. Τωρα πια, μονο σποραδικα, την αγγιζω για λιγο κ απλα ονειρευομαι!!!

συγχαρητηρια !!!!!τα καταφερατε!!!τι ωραια ...εχω πολλους μηνες να μπω και πολυ χαιρομαι που βλεπω επιτυχιες!!!!τελικα ειχες παει στον γιατρο ποη λεγαμε;;;;ευχομαι ολα να πανε κατ ευχην!!!

laki2014 τι κανεις???? Σε τι φαση εισαι???

Ναι τα καταφεραμε, αν κ η καθε ημερα εχει πολυ αγχος κ αγωνια, αν θα πανε ολα καλα.

Διαφημίσεις

Συμφωνώ με το Καρκινάκι!

Να προσθέσω ότι σε αυτή τη φάση θα σου πρότεινα να οργανωθείς λιγάκι για παραμονή στο σπίτι. Με το ιντερνετ είναι πιο εύκολο να περνάει ο καιρός! Εγώ είχα πάρει και τα επεισόδια με τα φιλαράκια, που είναι μικρά διασκεδαστικά και εύπεπτα και τα έβλεπα. Από εκεί και πέρα έχασα την ικανότητα να παρακολουθώ ταινίες για 1.30 ωρα και βάλε! Και δεν υπήρχε χρόνος βέβαια. Οπότε μπορείς να βλέπεις και ταινίες. Επίσης έφτιαχνα λίστες με αγαπημένα μου τραγούδια στο youtube, πήρα μαθήματα φωτογραφίας και επεξεργασίας εικόνας εξ αποστάσεως... Γενικά ευχάριστα πράγματα, να ξεφεύγεις από το μικρόκοσμο της εγκυμοσύνης και το πιθανό άγχος.

Για αυχενική δεν ξέρω να σου πω γιατρούς κλπ, έχουν περάσει και χρόνια... Στην αυχενική βλέπεις τα παιδιά καλοσχηματισμένα και τα χαίρεσαι. Προς το τέλος δεν χωράνε και τα δυο μαζί στην οθόνη. Ακόμα και στο Β επιπέδου, αν θυμάμαι καλά, δεν χωράνε καλά και τα δύο στο πλάνο! Οπότε η αυχενική είναι όμορφη φάση για τα διδυμάκια.

AthinaP σε ευχαριστω πολυ για τις εξαιρετικες κ χρησιμες συμβουλες σου!

Περιμενω να περασει λιγο ο καιρος, να πανε κατ'ευχήν οι εξετασεις της αυχενικης κ μετα θα μπω σε προγραμμα. Βιβλια, ταινιες, κ ηπιες δραστηριοτητες που δεν θα κουραζουν το σωμα μου.

Πως ηταν η εγκυμοσυνη σου?

Σε ποια εβδομαδα γεννησες, ειχες επιπλοκες?

εχω φοβηθει παρα πολυ με ολα οσα διαβαζω...

Καταρχην να ευχαριστησω ολα τα κοριτσια για τις ευχες σας!!!!

ΔΙΔΥΜΟΜΑΝΟΥΛΕΣ και ΜΗ, ειχε καμια προβλημα με το αναπνευστικο της;

Εχω βρογχικο ασθμα σε υφεση, κ παρατηρω οτι τις τελευταιες ημερες εχω δυσπνοια. Θα ηθελα απο οσες γνωριζουν, να μου δωσουν καποιες χρησιμες συμβουλες και καθοδηγηση.

φιλακια σε ολες!!!!

Καισαρική σε εμάς έγινε στην εβδ 36, όπου ήταν ΟΚ για δίδυμα. Ο τράχηλος είχε παραμείνει καλός.

Καλά και εγώ το είχα ψιλοψάξει για δυνατότητα ΦΤ, αλλά καταλήξαμε πως όχι. Ο γιατρός μου ήταν κατά. Υπάρχουν και θέματα στο φόρουμ σχετικά, ακόμα και για δίδυμα.

Από την εβδ 11 όπου σταμάτησε το αίμα, ως την 18, που ξεκίνησαν πολλές συσπάσεις, εγώ είχα μια αναλαμπή. Που πάλι δεν ήμουν εντελώς ΟΚ γιατί είχα αρχίσει να βαραίνω στην κοιλιά, αναγούλες, κούραση κτλ, δεν είχα όμως συγκεκριμένη επικίνδυνη επιπλοκή. Από την 18 έως το τέλος ήμουν σπίτι με συσπάσεις! Πιστεύω όμως ότι είναι σπάνιο, τέτοιο λαχείο. Πάντως, πήγαν καλά τα πράγματα. Από την 27 ο γιατρός μου έβαζε έτσι και αλλιώς τις διδυμομανούλες σπίτι, για αποφυγή πρόωρου τοκετού.

Δεν προτείνω την ξεκούραση παραπάνω από το απαραίτητο, γιατί δεν είναι ό,τι καλύτερο για εσένα. Εγώ δεν ήμουν ποτέ όπως πριν, μετά από μήνες στο σπίτι. Κοιτώντας πίσω, το διάστημα της αναλαμπής έπρεπε να είμαι περισσότερο ενεργή, όχι να τρέχω, αλλά όχι και τελείως καθησιό. Εσύ προς το παρόν ξεκούραση, αλλά μην περιμένεις να κρατήσει μήνες το αίμα. Είναι σπάνιο αυτό.

Αυτό που λες με το στομάχι, ακούγεται σαν καούρες (heartburn). Εγώ δοκίμασα πρώτα τη φυσική μέθοδο και έπιασε, οπότε δεν πηρα φάρμακα για αυτό. Οι καούρες είναι επειδή είσαι συνεχώς οριζοντιωμένη, τα οξέα από το στομάχι ερεθίζουν την είσοδο του εισοφάγου. Με φάρμακο δεν ξέρω πόσο γρήγορα αισθάνεσαι ανακούφιση, με τη φυσική μεθοδο, θέλει 2-3 μέρες θα δεις διαφορά προς το καλυτερο. Η λύση είναι απλά να είναι ανασηκωμένο το πάνω μερος του σώματος, έτσι ώστε να μην φεύγουν τα οξέα προς τον οισοφάγο. Τι να σου πω, ρώτα και το γιατρό...

Κορίτσια υπομονή, πολύ υπομονή! Είναι δύσκολη η δίδυμη κυηση. Κι εγώ απο την 8η εβδομάδα εώς την 16η ήμουν στο κρεβάτι με αίμα λόγω αποκολλησης, μετα πήρα μια μικρή ανάσα και πάλι απο την 23η εώς την 35η που γεννησα πάλι κρεβάτι λόγω συσπασεων. Πέρασα ζορικα όπως και όλες οι κοπέλες που αναγκάζονται να μείνουν ξαπλωμενες για πολύ καιρό, αλλα πιστέψτε με θα αποζημιωθειτε τόσο πολύ στη συνέχεια που αξίζει τον κόπο πραγματικά. Αν κανεις το δει θετικά και μπορέσει να εκμεταλλευτεί το χρόνο του με βιβλία, ίντερνετ κτλ θα περάσει καλύτερα! Εγώ ευχομαι να πάνε ολα καλά ως το τελος, να έχετε δύναμη και να μην απογοητευεστε! Σε λίγο καιρο θα αλλάξει όλη σας η ζωή!!!

OTSwp2.png

B6DFp2.png

Letom Καλησπερα!

η δικη μου εγκυμοσυνη ειναι απο τις πολυ δυσκολες απειλουμενες εγκυμοσυνες που ομως χαριν στην εγκαιρη διαγνωση και προληψη καταφερα να φτασω 31 εβδομαδες... και εξηγω το λογο.

Ο τραχηλος μου ανοιξε σε χοανη στην 24η εβδομαδα οποτε και μπηκα εσπευσμενα στο νοσοκοομειο οπου παρεμεινα μεχρι τη γεννα με καισαρικη στην 31 η εβδομαδα. μη προτρεξεις να συνδεσεις τη προωρη γεννα με τον τραχηλο ! καμια σχεση! εχω ιστορικο υπογλυκαιμιων οποτε καποια υπογλυκαιμια μου προκαλεσε σοκ στα εμβρυα και χαναμε σφυγμους οποτε ημουν εξαιρετικα τυχερη γιατι σε 10 λεπτα μπηκα χειρουργειο και τα πηρανε με ασφαλεια. ειχα κανει τις ενεσεις κορτιζονης (κατ εμε απολυτα αναγκαιο να γινεται σε ολες τις κοπελες με διδυμη κυηση) και οποτε τα πνευμονακια τους ειχαν προετοιμαστει γιανα βγουν νωριτερα

παρεμειναν στη μοναδα ενταρικης νεογνων για 37 ημερες και σημερα εχω 2 αγορακια 2 ετων 12 κιλα ο καθενας!!!!!!!!!!!! ειναι αντρες σωστοι με τα ολα τους κα ιεγω μια χαζομαμα 40αρα να τα χαιρομαι!! χεχε

βεβαια τα λεω ολα αυτα εχοντας περασει απεναντι . η αγωνια μου ηταν τεραστια και θα τα θυμαμαι και τα θυμαμαι καθε μερα της ζωης μου! αλλα και την ευγνομωσυνη που εχω για τις μαιες και τους γιατρους που με φροντισαν!

δεν εβαλα κιλα καθως ξεκινησα με 59 κιλα και βγηκα απ οτη κλινικη με 61 αλλα σε 2 εβδομαδες επεσα στα κιλα μου. βεβαια οντας σε τοση κατακλιση δε μπορουσα να φαω γεγονος που σιγουρα επιβαρυνε το ζαχαρο μου.

τωρα αν παραμεινεις τελειως ξαπλα συζητα με το γαιτρο σου αν θα πρεπει προληπτικα να ξεκινησεις ηπαρινες. εγω ξεκινησα στην 24η παροτι δεν εχω ιστορικο θρομβοφιλιας αλλα μονο και μονο επειδη δε περπατουσα .

επισης ειχα πολυ χαμηλο αιματοκριτη 27 και ετρωγα πολυκοκκινο κρεας ειδικα κατσικι μοσχαρι

απο μαγνησιο επαιρνα 3 τη μερα

αυτα!!!!! ο,τι αλλο θυμηθω θα στο γραψω. το γεγονος οτι τα εμβρυα ηταν 33 δικων σου χρονων ειναι ακομα πιο ελαφρυντικο για αυτα!!!!!

το ιδιο λεω και εγω ,. εχω κρατησει μωρακια απο τα 37 μου , αν ποτε εκανα εμβρυομεταφορα , τα εμβρυα θα θεωρουνταν της ηλικιας που εγινε η περισυλλογη και οχι η τωρινη μου!:!:

• 2 weeks later...

Κοριτσια καλημερα!

Χθες εκλεισα την 12η μου βδομαδα κ ολα πανε καλυτερα. Το αιμα σταματησε, σταματησα λ την προγεστερονη κ ο γιατρος μου αυξησε απο 2 σε 4 το μαγνησιο γιατι πονουσα. Οντως οι πονοι περιοριστηκαν.

Αυτη τη στιγμη εχω μεγαλο θεμα με το στομαχι σε αναγουλες κ κυριως σαν δυσπεψια. Δεν μπορω να τπ εξηγησω.. αλλα το ρεψιμο ειναι ανυποφορω. Ειναι τοσο συχνο κ βροντερο (χαχα) που το μεσημερι.. ενω θελω να κοιμηθω, δεν μπορω, γιατι τα αερια στο στομαχι νιωθω να με πνιγουν.

Κατα τα αλλα περιμενω να κανω την αυχενικη, κ προσευχομαι να πανε ολα καλα!!!!

Ο υπερηχος στην αυχενικη ειναι κολπικος ή κοιλιακος;;

Και κατι τελευταιο.. ποσο συχνη παρακολουθηση κανατε με τον γιατρο σας στην διδυμη κυηση;;;; απο τον 3ο μηνα κ επειτα;;;

Τέλεια! Τα πράγματα ομαλοποιούνται. Και εγώ θυμάμαι το είχα αυτό με τα ρεψίματα, όχι τόσο έντονο. Κάποια στιγμή σταμάτησε, χωρίς να το καταλάβω...

Παρακολούθηση αν θυμάμαι καλά κάναμε κάθε 3 εβδομάδες περίπου και αυτό, χωρίς να έχω ρωτήσει το συγκεκριμένο γιατρό τι έκανε με τις μονές κυήσεις, νομίζω ότι ήταν πιο συχνό από τις μονές, για να παρακολουθούμε τράχηλο. Δεν είμαι σίγουρη μήπως ήταν και ανά 2 εβδομάδες, μάλλον 3 ήταν.

Για την αυχενική, δεν θυμάμαι αν ήταν κολπικός ο υπέρηχος ή όχι.

Το επόμενο διάστημα θα είναι μια αναλαμπή, γιατί μετά θα αρχίσεις να βαραίνεις, όμως και πάλι είναι διάστημα για τη δίδυμη κύηση που χρειάζεται και αυτό λίγη προσοχή. Υπάρχει περίπτωση πρόωρου τοκετού, όχι τώρα ακριβώς, πιο κοντά προς το τέλος του Β τριμήνου, όταν θα βαραίνεις αρκετά. Το θέμα είναι να προλάβουν να πάρουν αρκετό βάρος τα παιδιά και να είναι σε καλή εβδομάδα, γιατί πάντα παίζει η πιθανότητα του πρόωρου στα δίδυμα. Στατιστικά πάντα, γιατί ο γιατρός σου έχει καλύτερη εικόνα για το τι πρέπει να προσέχεις εσύ συγκεκριμένα.

καλησπερα κ απο μενα.χαιρομαι που πηγαινεις καλυτερα. με το καλο κ η αυχενικη σου. εμενα ηταν κοιλιακη η εξεταση κ μετρησε κολπικα τον κολπο. θα σου πει κ το φυλο των μωρων σου,εκτος αν δεν εχουν καλη θεση. να προσεχεις ,δεν ειναι ευκολη μια διδυμη εγκυμοσυνη. εγω πηγαινα καθε 4 εβδομ στον γιατρο αν κ θα ηθελα πιο συχνα. αυτο μεχρι την 24 εβδομ. μεχρι τοτε ολα καλα. μετα ειχαμε μικρο τραχηλο κ ειμαι ξαπλα μεχρι να γεννησω. το μυστικο για μενα ειναι η ξεκουραση,φορτωσε τα στον κοκκορα ολα. τωρα ο γιατρος 29 εβδ με βλεπει καθε 2 εβδ. δεν εχω κ πολλες μερες μπροστα μου. ειναι σαν να εχω μπει στον μηνα μου. μακαρι να φτασω τις 32 εβδ. καλη δυναμη. αν χρειαστεις κατι πες μου.

Μεχρι τωρα δεν μου εχει μετρησει τον τραχηλο. Τον μετρουν στην αυχενικη;

Απο ποια εβδομαδα τον μετραει ο γυναικολογος;

Επισης χρειαζομαι την αποψη σας για την περιδεση τραχηλου. Ποτε χρειαζεται, πως αξιολογειται απο τον γιατρο κ ποτε χρειαζεται να γινει στην διδυμη κυηση;;;

Ειναι η μοναδικη μου κυηση κ δεν ειχα ιστορικο αποβολων.

Θεωρω θα προσεχω παραπανω απο οσο χρειαζεται, ακομη κ αν κρινω οτι δεν θα επιστρεψω στο γραφειο σε ολη τη διαρκεια της εγκυμοσυνης!

Εχω αγχος κ αγωνια για την αυχενικη, ελπιζω ολα να πανε καλα κ να δουμε κ το φυλο των παιδιων μου!!!!!