Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Life clinic-Παπανικολάου Δημήτριος

Recommended Posts

Με λένε Μαργαρίτα και είμαι 39,5 χρονών. Προσπαθώ για ένα παιδάκι τα τελευταία 7 χρόνια. Μετά από 1 σπερματέγχυση, 3 εξωσωματικές (όλες αποτυχημένες) και πλήθος εξετάσεων συνειδητοποίησα πως ο γιατρός που εμπιστευόμουν με κλειστά μάτια, μάλλον σε κάποια πράγματα ήταν λάθος. Το 2010 μετά την πρώτη αποτυχημένη εξωσωματική έκανα πλήρη ανοσολογικό έλεγχο προτού προχωρήσω στην δεύτερη εξωσωματική. Ο έλεγχος αυτός έδειξε μια ήπια θρομβοφιλία που δεν ανησύχησε ιδιαίτερα το γιατρό μου και την αντιμετωπίζαμε σε όλες τις επόμενες προσπάθειες με ενέσεις ηπαρίνης, καθώς και ανεβασμένα ΝΚ κύτταρα τα οποία στην 2η εξωσωματική "αντιμετωπίσαμε" με κορτιζόνη από την ημέρα εμβρυομεταφοράς μέχρι το τεστ εγκυμοσύνης. Μετά την 2η αποτυχία προσπάθησα 2 φορές να κάνω προετοιμασία ενδομητρίου για την μεταφορά κρυοσυντηρημένων χωρίς αποτέλεσμα μια και στο τέλος πάντα κάτι πήγαινε στραβά με τις ορμόνες μου. Στο διάστημα αυτό όμως ο γιατρός μου για τα ΝΚ κύτταρα δεν έκανε καμιά κουβέντα και φυσικά δεν μου έδινε καμιά αγωγή. Μετά και την τρίτη αποτυχημένη εξωσωματική αποφασίσαμε να πάρουμε μια δεύτερη γνώμη και έτσι επισκεφτήκαμε μεγάλο κέντρο εξωσωματικής στην Αθήνα όπου μετά από τον έλεγχο των εξετάσεών μου και εφόσον όλα είναι άριστα έμεινε μόνο στο θέμα των αυξημένων ΝΚ. Μου σύστησε αγωγή με κορτιζόνη μέχρι να φτάσουν στο επιθυμητό όριο και μετά ιντραλιπιντ σε ορό πριν την εμβρυομεταφορά. Θεώρησα σκόπιμο να πάρω και μια άλλη άποψη και από γνωστούς έμαθα για τον κ. Πααπανικολάου ο οποίος προσέγγισε με πολύ λογικό και ωραίο τρόπο τόσο το πρόβλημά μας όσο και εμάς. Έχετε κάποια άποψη για τον συγκεκριμένο γιατρό και το κέντρο του; Αν ναι, παρακαλώ πείτε μου τη γνώμη σας.

Μαργαρίτα

Διαφημίσεις

Καλημέρα και πάλι, κανείς δεν έχει άποψη για τον συγκεκριμένο γιατρό ή το κέντρο; Αν κάποιος γνωρίζει κάτι σας παρακαλώ ας βοηθήσει!!!

Μαργαρίτα

Μαργαρώ, δυστυχώς δεν γνωρίζω κάτι για το κέντρο ή το γιατρό. Είναι στη Θεσσαλονίκη ή στην Αθήνα; Αφού σου το πρότειναν γνωστοί και εσένα σου φάνηκε ότι προτείνει κάτι πιο καλό για την περίπτωσή σου, ίσως θα έπρεπε να τον εμπιστευτείς.

Τις προηγούμενες εξωσωματικές Θεσ/νίκη τις έκανες; Θα ήθελες να μας πεις με ποιον γιατρό/κέντρο;

Επίσης, επειδή κι εγώ είμαι στην προσπάθεια για μεταφορά κρυοσυντηρημένων, θέλεις να μου πεις τι συνέβαινε και ακυρωνόταν η ΕΤ; γράφεις για προβλήματα με τις ορμόνες. Εγώ έχω ένα θέμα με την πάχυνση του ενδομητρίου.

Εύχομαι να πάνε όλα καλά!

smamy καλημέρα! Σ'ευχαριστώ για την απάντησή σου. Ο Παπανικολάου είναι στην Αθήνα. Και τις 3 εξωσωματικές και την σπερματέγχυση τις έκανα στην ίδια πολύ μεγάλη μονάδα της Θεσσαλονίκης Τώρα όσον αφορά για τις ορμόνες, 2-3 ημέρες πριν την εμβρυομεταφορά οι ορμόνες μου κάτι γινόταν και άλλες ανέβαιναν ενώ έπρεπε να είναι πιο κάτω, άλλες κατέβαιναν ενώ έπρεπε να είναι πιο πάνω, δεν θυμάμαι ακριβώς ποιες γιατί έκτοτε έχουν περάσει 3 χρόνια. Τώρα όσον αφορά στην πάχυνση που λες του ενδομητρίου ίσως να πρέπει να σου ρυθμίσουν διαφορετικά την αγωγή που κάνεις για να έχεις καλύτερο αποτέλεσμα. Εγώ μέσα σε όλο το κατεβατό των εξετάσεων που έχω κάνει, είναι και η εξέταση EFT για τον έλεγχο λειτουργίας του ενδομητρίου. Πήρα δηλαδή κανονικά αγωγή σαν να επρόκειτο να έκανα εμβρυομεταφορά και την ημέρα που θα γίνονταν η εμβρυομεταφορά, πήραν δείγμα του ενδομητρίου και το έστειλαν στο πανεπιστήμιο Yale στην Αμερική. Σου εύχομαι πολύ γρήγορα να ξεπεραστεί το πρόβλημά σου και να κρατήσεις ένα υγιές παιδάκι στην αγκαλιά σου.

Μαργαρίτα

Μαργαρώ, σ' ευχαριστώ θερμά για τις ευχές και εύχομαι ολόψυχα και σε σένα να πάνε όλα καλά! Έχουμε την ίδια ηλικία και εμένα αυτό με αγχώνει αρκετά!

Γκουγκλαρα την εξέταση eft για τον έλεγχο της λειτουργίας του ενδομητρίου και είδα ότι την κάνει το embr...lab. Αυτό είναι το κέντρο που πήγαινες; Θυμάσαι αν αυτή η εξέταση έδειξε κάτι που σε βοήθησε και επίσης το κόστος της?

Εγώ την 1η προσπάθεια την έκανα στην Ζερβακάκου που είναι στο assisting nature. Αλλά για διάφορους ουσιαστικού και μη λόγους, δεν ήθελα να συνεχίσω εκεί και την 2η ΕΤ θα την κάνω στο embr...lab. Λογικά μόλις μου έρθει η περίοδος θα ξεκινήσουμε αγωγή για προετοιμασία ενδομητρίου και βλέποντας και κάνοντας. Αν αυξηθεί το ενδομήτριο ικανοποιητικά θα την κάνουμε την ΕΤ. Αν όχι, βλέπουμε.

Σ' ευχαριστώ εκ των προτέρων!

;)

Διαφημίσεις

• 5 χρόνια μετά...
  • 2 months later...
On 20/8/2014 at 10:13 ΠΜ, Μαργαρώ είπε:

Καλημέρα και πάλι, κανείς δεν έχει άποψη για τον συγκεκριμένο γιατρό ή το κέντρο; Αν κάποιος γνωρίζει κάτι σας παρακαλώ ας βοηθήσει!!!

kαλημεςρα Μαργαρω ηθελα να σε ρωτησω εαν εμεινες ευχαριστημενη με τον Παπανικολαου Δημητρη,πουειναι στο lifeclinic.Σκεφτομαι να αρχισω σε αυτον η στο πιστοφιδη στο Ιασω.ποια η γνωμη σου?

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...