Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πως αντιμετωπίζει αρνητικά σχόλια το παιδί που θηλάζει?

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,θηλάζουμε αποκλειστικά και έχουμε σκοπό να αποθηλάσουμε όταν το αποφασίσει ο ίδιος. Ένα "εμπόδιο" έχω στο μυαλό μου (το οποίο και θα το αντιμετώπισω) τα αρνητικά σχόλια όχι σε εμένα(εγώ θα έχω τυπωμένα τα ωφέλη του μακροχρόνιου θηλασμού και θα τους δίνω να τα διαβάζουν), φοβάμαι όμως απο τον περίγυρο που είναι συγγενείς οπότε δεν θα μπορώ να τυς αποφύγω τυχών κοροϊδίες των παιδιών τους στο δικό μου. Φυσικά τα παιδιά δεν ξέρουν αλλά λένε ότι ακούν στο σπίτι τους και επειδή ήδη λέγονται που θηλάζουμε:confused: είμαι σίγουρη στον χρόνο,στα 2 χρόνια... θα ακούσει πολλά ο μικρός μου.

Προσπαθώ να θωράκιστω απο τώρα ώστε να προστάτευσω τον μικρό μου μη του δημιουργήσουν ψυχολογικά.

Κάποια συμβουλή? Το μόνο που σκέφτομαι είναι στις επισκέψεις που ήδη φαντάζομαι πως θαχω θέμα να είναι σύντομες και να ειμαι κοντά του ώστε αν ακούσω κάτι να απαντήσω εκείνη την ώρα ..

Πολύ κρίμα ...νιώθω άσχημα και μόνο που μπαίνω στην διαδικασία να τα σκέφτομαι. Το πιο φυσιολογικό να είναι λογος για πείραγμα και το μπιμπερο να δείχνει οτι είναι το Νορμάλ!

oQhip3.png

Διαφημίσεις

καλησπέρα sunaya

γ μενα δεν πρεπει ν τυπωσεις τιποτε κ ν δωσεις εξηγήσεις πουθενα

εγω πχ δεν ειμαι υπερ τ θηλασμου των νηπιων αλλα αυτό δε μου δινει τ δικαιωμα της αγενεια κ της ασεβειας στη μητερα π τ επιλεγει, εχω φιλες π τ κανουν αλλα δε προσπαθουμε ν πεισουμε η μια την άλλη γ τ δικο μας

θ σε συμβουλευα αρχικα ν μην εισαι εσυ επιθετικη κ προϊδεασμένη αρνητικα απεναντι στον περιγυρο σου κ ν τ ριξεις κ λιγο στο χιουμορ , αν καποιος όμως είναι αγενης μαζι τοτε μ τ τροπο σ , ευγενικο αλλα αυστηρο κ όχι απολογητικο ν τ κοψεις, αν συνεχισουν σημαινει ότι γενικα σαν ανθρωποι είναι ετσι

μην κανεις δηλ. αυτό π δε θελεις ν σ κανουν, πχ αν πει ένα παιδακι η ενας μεγαλος πει κατι μη πεις αμεσως κατι τ τυπου η δικη σ η μαμα είναι πχ τεμπελα

Λιγο νωρις δεν ειναι να τα σκεφτεσαι ολα αυτα?? Εχεις πολυ δρομο ακομη μεχρι να θεωρηθει οτι θηλαζεις μακροχρονια... επικεντρωσου στα αλλα θεματα της ηλικιας του μωρου σου. Μην αγχωνεσαι απο τωρα.

Λιγο νωρις δεν ειναι να τα σκεφτεσαι ολα αυτα?? Εχεις πολυ δρομο ακομη μεχρι να θεωρηθει οτι θηλαζεις μακροχρονια... επικεντρωσου στα αλλα θεματα της ηλικιας του μωρου σου. Μην αγχωνεσαι απο τωρα.

Θα συμφωνησω απόλυτα. Εγω και τα αδελφια μου αποθηλασαμε όλοι κοντα στο ετος...ειχε η μαμα μας και γαλα και διαθεση να μας θηλασει και τη συνέφερε και οικονομικα μια εποχή που δεν υπήρχαν χρηματα για πεταμα...εμεις δεν θελαμε...βαριομασταν...Πως μπορεις να εισαι σιγουρη για το ό,τι θα θελει το παιδι ως νηπιο να θηλασει?? Εγω το μονο παιδακι που ξερω να θηλασε μεχρι νηπιο είναι ο βαφτισιμιος μου που θηλασε μεχρι τα τρια...τον "μαλωνε" η γιαγια του αλλα δεν στεναχωριοταν καθολου...

Εννοείται πως είναι νωρίς απλά θα ήθελα να μάθω απο εμπειρίες απο αλλες μανούλες. Φυσικά και υπάρχει περίπτωση να αποθηλάσει νωρίτερα μόνος του, όμως έχω παρατηρήσει ότι η πλειοψηφία που από θηλάζουν μόνα τους είναι μετα τα 2 έτη.

Επιθετική για κανένα λογο δεν θα γίνω,ρωτάω για καταστάσεις πχ. άλλο παιδάκι να πει στο δικο μου "είσαι βυζακιας χαχαχα" ή κάποιο άλλο σχόλιο άσχημο που φυσικά το παιδί θατοχει ακούσει απ τους δικούς του. Έχω συγγενή γυναίκα που δεν θηλάζει αποκλειστικά και κοροϊδεύει όποια θηλάζει αποκλειστικά και ακόμα περισσότερο κοπέλες με μακροχρόνιο θηλασμό. Τα λέει πισώπλατα και με προβληματίζει αν την ακούσουν τα παιδιά της αν θα κοροϊδεύουν το δικο μου.

Δυστυχώς λογο συγγένειας δεν έχω επιλογή να απομακρυνθω.

Φυσικά καιη κάθε μανούλα κανει το καλυτερο που πιστεύει για το παιδι της, απλα με προβληματίζει αν και εφοσονπαμε πανω απο χρονο "πειράγματα και κοροϊδίες"απο παιδάκια στον δικο μου πως θα το αντιμετώπισω.

oQhip3.png

Διαφημίσεις

μην κανεις δηλ. αυτό π δε θελεις ν σ κανουν, πχ αν πει ένα παιδακι η ενας μεγαλος πει κατι μη πεις αμεσως κατι τ τυπου η δικη σ η μαμα είναι πχ τεμπελα

Καλά όταν εννουσα να απαντήσω δεν εννουσα να βγάλω κακία χαχαχα,ποτε δεν θα εκανα κάτι τέτοιο, απλά αν πχ ενα παιδάκι έλεγε κάτι στο δικό μου μπροστά μου του στυλ "εσυ είσαι βυζακιας "(το λέω συνέχεια γιατί συγκεκριμενα η συγγενής μυ το λέει συνέχεια και φαντάζομαι σαν σε εικόνα να βλέπω τα παιδάκια της) θα μπορουσα να απαντήσω ευγενικά ότι όπως τρως εσυ απο το μπιμπερο έτσι κ εκείνος τρώει απο τοστηθος . η κάτι άλλο αλλά θα προσπαθούσα να δείξω μπροστά στο παιδι μου οτι δεν κανει κάτι κακό ή λάθος και το κοροϊδεύουν.

oQhip3.png

Εγω πάλι sunaya μου δεν βλέπω κανένα λόγο να γνωρίζουν οι πάντες αν συνεχίζετε το θηλασμό ή όχι...

υποθετω πως ενα δίχρονο δεν θηλάζει με την ίδια συχνότητα που θηλάζει ενα μωρό,

και προφανώς δεν πιστεύω κάποια μαμά να θηλάζει ενα δίχρονο παιδάκι εκτός σπιτιού...όπου βρεθεί κ όταν πεινάσει αυτό...

Επομένως δεν είναι κανενός δουλειά να γνωρίζει,εκτός κ αν εσύ η ίδια το διαφημιζεις παντού..

είναι κατι προσωπικό δεν βλέπω το λόγο να το ξέρουν όλοι...

Εγω πάλι sunaya μου δεν βλέπω κανένα λόγο να γνωρίζουν οι πάντες αν συνεχίζετε το θηλασμό ή όχι...

υποθετω πως ενα δίχρονο δεν θηλάζει με την ίδια συχνότητα που θηλάζει ενα μωρό,

και προφανώς δεν πιστεύω κάποια μαμά να θηλάζει ενα δίχρονο παιδάκι εκτός σπιτιού...όπου βρεθεί κ όταν πεινάσει αυτό...

Επομένως δεν είναι κανενός δουλειά να γνωρίζει,εκτός κ αν εσύ η ίδια το διαφημιζεις παντού..

είναι κατι προσωπικό δεν βλέπω το λόγο να το ξέρουν όλοι...

Εχεις δίκιο! Εγώ σε καμμία περίπτωση δεν θα το διαφημιζω και όπως και εσυ υποθέτω οτι δεν είναι τόσοι πολλοί οι θηλασμοι. Απλα ίσως το έχω φοβία εγώ επειδή ξέρω πως κοροϊδεύει τις μανουλες και τα μπεμπακια που είναι με μακροχρόνιο θηλασμό και το έχω σχηματίσει εικόνα στο μυαλό μου. Είναι που ο δεύτερος ο γιος της είναι 2 μηνών κοντινή ηλικία με τον δικο μας και με ρωτάει συνέχεια τι και πως κάνουμε,κιλά,υψος αα εμένα είναι τόσο κλπ.

oQhip3.png

Συγνωμη, το μωρο σου ειναι πολυ μικρο ακομα. Πως εισαι τοσο σιγουρη οτι θα το θηλαζεις μεχρι τα 2 η 3 του ετη και ανησυχεις απο τωρα για τα μελλοντικα και μαλιστα κακοβουλα σχολια? Εχω την αισθηση οτι πρεπει εσυ να το δουλεψεις μεσα σου καλυτερα, ωστε να δεχτεις τον θηλασμο ως κατι που θες πολυ.Για ποιο λογο βρισκεσαι σε αμυνα? Για ποιο λογο πρεπει να υπερασπιζεσαι την επιλογη σου σε τριτους? Και μαλιστα οπως ειπαν και οι αλλες κοπελες για κατι τοσο προσωπικο? Δεν χρειαζεται να διατυμπανιζεις παντου τι κανεις με το παιδι σου. Παντως για μενα κατα καποιο τροπο ειναι εντελως ακαιρος ο προβληματισμος σου.

Η κουμπαρα μου που τον θηλασε τον μικρο μεχρι τριων ετων, τον θηλαζε κυριως το βραδυ για να κοιμηθεί. Αν ξυπνουσε πολύ πρωι τον θηλαζε για να ξανακοιμηθει. Την ημερα το παιδι επαιζε. Δεν ενδιαφεροταν για το στηθος. Αν διψουσε στην παιδικη χαρα επινε νερο. Δεν ηθελε και η ιδια να είναι μονιμα με το στηθος εξω και του το εξηγουσε αλλα και ο ιδιος προτιμουσε στο λεοφωρειο αν διψουσε να πιει χυμο. Το παιδί σιγά-σιγά επαψε να ζηταει και αρχισε να ηρεμει με παραμυθια κτλ κτλ

Διαφημίσεις

Εχεις δίκιο! Εγώ σε καμμία περίπτωση δεν θα το διαφημιζω και όπως και εσυ υποθέτω οτι δεν είναι τόσοι πολλοί οι θηλασμοι. Απλα ίσως το έχω φοβία εγώ επειδή ξέρω πως κοροϊδεύει τις μανουλες και τα μπεμπακια που είναι με μακροχρόνιο θηλασμό και το έχω σχηματίσει εικόνα στο μυαλό μου. Είναι που ο δεύτερος ο γιος της είναι 2 μηνών κοντινή ηλικία με τον δικο μας και με ρωτάει συνέχεια τι και πως κάνουμε,κιλά,υψος αα εμένα είναι τόσο κλπ.

Ε τότε λέγε της κ εσύ αυτά που θέλει να ακούσει,

στην ουσία μην λες και ολη την αλήθεια στη συγκεκριμένη εφόσον ξέρεις τι άνθρωπος είναι,

γιατί μια τόσο όμορφη εμπειρία να σου τη χαλάνε;

και όντως μην αγχώνεσαι από τώρα,κάθε πράγμα στον καιρό του, ζησε τις μοναδικές στιγμές του τώρα....

και πιστεύω σίγουρα πως αν όντως καταφέρετε να θηλαζετε για δυο χρόνια,μεχρι τότε θα έχεις αποκτήσει απίστευτη αυτοπεποίθηση και λόγο της εμπειρίας σου,θα ξέρεις σίγουρα πως να αντιμετωπιζεις τέτοια περιστατικά..

Να χαίρεσαι το μωράκι σου!

Συγνωμη, το μωρο σου ειναι πολυ μικρο ακομα. Πως εισαι τοσο σιγουρη οτι θα το θηλαζεις μεχρι τα 2 η 3 του ετη και ανησυχεις απο τωρα για τα μελλοντικα και μαλιστα κακοβουλα σχολια? Εχω την αισθηση οτι πρεπει εσυ να το δουλεψεις μεσα σου καλυτερα, ωστε να δεχτεις τον θηλασμο ως κατι που θες πολυ.Για ποιο λογο βρισκεσαι σε αμυνα? Για ποιο λογο πρεπει να υπερασπιζεσαι την επιλογη σου σε τριτους? Και μαλιστα οπως ειπαν και οι αλλες κοπελες για κατι τοσο προσωπικο? Δεν χρειαζεται να διατυμπανιζεις παντου τι κανεις με το παιδι σου. Παντως για μενα κατα καποιο τροπο ειναι εντελως ακαιρος ο προβληματισμος σου.

Υποθετικά μιλάω παντα για ενα προβληματισμό μου.

Και δεν με νοιάζει τα κακόβουλα σχόλια για μένα, απο την αρχή έχουν πει κακόβουλα σχόλια για μένα γιαυτό κ είμαι σίγουρη πως θα τακουσω και στο μέλλον. Με μοιάζουν τα κακόβουλα όμως σχόλια στο ίδιο το παιδι. Ναι έχω πολυυυυυυυυ μελλλοοοννν μπροστά μου και δεν θα κάτσω να σκασω γιαυτό, προτιμω να ζω τη κάθε στιγμη του γιου μου,ένας προβληματισμός είναι και είπα να ρωτησω μήπως κάποια μανούλα με μακροχρόνιο θηλασμό το παιδάκι της αν έχει πεσει θύμα σε πειράγματα απο αλλά παιδάκια.

Εγώ με τον θηλασμό τα έχω παρα πολύ καλά, ευτυχώς είχα μελετήσει το φόρουμ απο πανω μέχρι κάτω, ήξερα για το medela symphony πριν γεννησω όταν χρειαστηκατην 2η μέρα στο σπίτι πήρα και τονοικιασα αμέσως. Δεν θα απολογηθω για τίποτα, όπως είπα ηκαθεμανουλα κανει το καλύτερο που η ίδια πιστεύει.

oQhip3.png

Καλά όταν εννουσα να απαντήσω δεν εννουσα να βγάλω κακία χαχαχα,ποτε δεν θα εκανα κάτι τέτοιο, απλά αν πχ ενα παιδάκι έλεγε κάτι στο δικό μου μπροστά μου του στυλ "εσυ είσαι βυζακιας "(το λέω συνέχεια γιατί συγκεκριμενα η συγγενής μυ το λέει συνέχεια και φαντάζομαι σαν σε εικόνα να βλέπω τα παιδάκια της) θα μπορουσα να απαντήσω ευγενικά ότι όπως τρως εσυ απο το μπιμπερο έτσι κ εκείνος τρώει απο τοστηθος . η κάτι άλλο αλλά θα προσπαθούσα να δείξω μπροστά στο παιδι μου οτι δεν κανει κάτι κακό ή λάθος και το κοροϊδεύουν.

να ζητήσεις ευγενικα ν σεβαστουν την επιλογή σου κ θ σεβεσαι κ εσυ την επιλογή τους δηλ. είναι καπως ν κανει καποιος ένα χαζο αστειακι κ εσυ ν τρεξεις ν τ φερεις τ χαρτι μ τ ωφελη τ θηλασμου

τωρα αν κατι σ παραενοχλει τριξε τους τ δοντια κ τελειωσε

βλεπω τα μωρα μας είναι πολύ κοντα σε ηλικια ! ν σου ζησει!!

Μην αγχωνεσαι για αυτα. Ενα νηπιο θηλαζει με τελειως διαφορετικο τροπο απο ενα βρεφος. εαν δεν το πεις εσυ, κανενας δεν θα ξερει και κανενας δεν θα ρωτησει (το 95% του πληθησμο θα ελεγα οτι θεωρει δεδομενο οτι μετα τους 6-7-12 μηνες το αργοτερο θα εχει αποθηλασει). για το παιδι επισης εαν οντος τον πειραξουν δεν θα μπορει να καταλαβει τι εννοει ο ποιητης γιατι για αυτο ειναι μια φυσιολογικη διαδικασια οπως να πεις νερο και αφου αυτος ειναι μωρμικρος πινει και γαλα απο το στηθος.

καλη συνεχεια

Βασικά αυτό που είπε η hara86 είναι που μου έμεινε οτι δηλαδή μετα απο τόσο καιρό θα έχω βρει τον τροπο και δεν θα υπάρχει θέμα. Το γεγονος οντως οτι είναι μικρουλης και θα το θεωρεί αυτό το φυσιολογικό με ξεαγχωνει απο το να μη του δημιουργηθεί κάνα ψυχολογικό. Όλο αυτό το σκέφτηκα με αφορμή τη συγγενή επειδή ηδη έχω ακούσει διακριτικά μεν μπροστά μου αλλά απο πίσω μου πιο χοντροκομμένα και λέω"αν τώρα τα λέει αυτά ποσο μάλλον αν μας είναι πολύ μακρινό το ταξίδι του θηλασμού".

Το πιο σύνηθες που δεν θα μπορω να καληφθω θα είναι να με ρωτήσει ποια μάρκα γάλα του δίνω ε και εκεί...θα πρεπει να το παίξω πολύ διπλωμάτης!!!!

Καλά όλα αυτά είναι αστεία στη τελική εγώ ο σύζυγος οι γονεις μου είναι στο πλάι μου και συνεχίζω να φροντίζω το μωρο μου με τυο καλυτερο τροπο που πιστεύω απλα κουβέντα να γίνεται!

oQhip3.png

Διαφημίσεις

Καλα δεν χρειάζεται να το παίξεις διπλωμάτης η να λες ψέματα αλλα αν μιλας για παιδάκι 1,5 η 2 πολυ πιθανών να δίνεις αγελαδιβο γαλα κανονικά αλλα να εχεια τον θυλασμο πιο πολυ για αυναισθηματικους λόγους (όπως κάναμε οι περισσότερες)

Ασε που στα 2 για παράδειγμα και να του πούνε κατι ειναι πολυ μικρο δεν θα καταλάβει την 'κακια'... Αν ειναι πιο μεγαλο όντως καταλαβαίνει αλλα ειναι άλλο θέμα. Προςωπικα μέχρι τα δυο θηλασα αλλα οχι για να τρέφεται το παιδι μου , οτι εκανα επειδή μας άρεσε και στους δυο αλλα τεσπα δεν ξερω για μεγαλύτερες ηλικίες, υποθέτω οτι ναι αν το μάθουν τα αλλα παιδάκι θα υπάρξει μια κακια γιατι μάλλον διδάσκεται απο τους γονείς τους :-(

Τεσπα ειναι πολυ νωρίς και υπαρχει περιπτωση να μην βλέπεις το θηλασμο με τα ίδια ματια!

κοριτσακι μου αν ειναι τοοοσο περιεργη και σε ρωτα και μαρκα,πολυ απλα της απαντας οτι του δινεις φρεσκο γαλα,οποιο αγοραζεις...

τα παιδια μετα το πρωτο ετος πινουν φρεσκο γαλα,δεν χρειαζονται πια ειδικες φορμουλες..

το κακο με τετοια περιεργα,κακοβουλα ατομα ειναι οτι παντα θα βρισκουν καποιο λογο για να σε θαψουν,οποτε μην δινεις βαση σε οτι λεει,εισαι τυχερη που η οικογενεια σου σε στηριζει...

το λυπηρο ειναι οτι τετοια ατομα μεταδιδουν αυτη τους την συμπεριφορα στα παιδια τους...και βασικα εσενα αυτο σε απασχολει περισσοτερο,

αν δεν ειναι ο θηλασμος θα ειναι κατι αλλο,

ελπιζω παντως να μην φτασει σε τετοιο σημειο και ο μικρος σου να μη χρειαστει να ακουσει τετοιες κακιες ποτε...

Δε βρίσκω κανένα λόγο ούτε να ανησυχείς τώρα ούτε να κρύβεσαι τότε. Δεν κάνεις κάτι κακό σε καμία περίπτωση. Σε όποιον δεν αρέσει αυτό που κάνεις ας σου κόψει την καλημέρα.

Αν λοιπόν αποκαλέσει το παιδί σου με κάποιον χαρακτηρισμό θα την αποκαλέσεις αγενή και λήξις. Αν είναι εκείνη συγγενής είσαι και εσύ. Όσο υποχρέωση έχεις εσύ να να τηρείς τα προσχήματα τόσο έχει κι εκείνη.

Μη σκας για τέτοια πράγματα κορίτσι, η ζωή με μωρό είναι δύσκολη κι ωραία ταυτόχρονα από μόνη της...

FLcUp3.png0BQfp3.png

Η μπουμπού μου είναι 21 μηνών και ακόμα θηλάζουμε, δεν θηλάζουμε σε καμία περίπτωση με την συχνότητα που θηλάζαμε κάτω του έτους. Μετά το έτος όσο περνούσε ο καιρός αραίωναν οι θηλασμοί και φυσικά εγώ σταμάτησα να προσφέρω και έκανα ότι ζητούσε το μωρό το οποίο από την μεριά του απομακρύνεται σιγά σιγά, όλο και πιο πολύ δηλ. παλιά ζητούσε πιο συχνά μέσα στην ημέρα στήθος ενώ τώρα όλο και αραιώνει. Όταν είμαστε εκτός σπιτιού σπάνια θα ζητήσει στήθος πλέον και όταν ζητήσει επειδή και εγώ προσωπικά δεν νιώθω πλέον άνετα (όσο και αν λατρεύω τον θηλασμό, όσο και αν θαυμάζω τις μανάδες που θηλάζουν μακροχρόνια τα παιδιά τους, όσο και αν λέω πως θα θηλάσουμε για όσο πάει 3, 4 όσο θέλει το παιδί) προσπαθώ να το απασχολήσω με κάτι άλλο για να ξεχαστεί και αν δω ότι επιμένει πολύ πάω στο αμάξι κι έτσι γλυτώνω και σχόλια και βλέμματα. Γι΄ αυτό μην αγχώνεσαι δεν είναι ανάγκη να ξέρει κανένας τι κάνεις, εδώ εμένα ακόμα και κοντινά μου πρόσωπα δεν ξέρουν ότι θηλάζουμε ακόμα. Κάνε αυτό που θες εσύ κι έτσι κι αλλιώς μετά τον χρόνο οι θηλασμοί όσο πάει θα αραιώνουν και δεν θα έχεις να αντιμετωπίσεις τα σχόλια κανενός αφού κανένας δεν θα ξέρει τι κάνετε. Εμένα αν με ρωτήσουν μόνο τι γάλα δίνω λέω ορθά κοφτά μητρικό και με τον τρόπο που το λέω (δηλ. μα τι πιο φυσικό και πιο καλό? μητρικό εννοείται...) δεν αφήνω περιθώρια και δεν λένε κάτι, καμαρών κιόλας και όσοι πουν κανένα αρνητικό σχόλιο είναι πολύ σύντομο και δεν το συνεχίζουν γιατί βλέπουν ότι δεν υπάρχει έδαφος για συνέχεια. Καλή συνέχεια λοιπόν και μην σε νοιάζει. Ε και αν σου πουν και τίποτα μην το πάρεις της μετρητής πες ότι ο καθένας μεγαλώνει όπως νομίζει καλύτερα τα παιδιά του και πως είσαι υπεύθυνη και αρκετά ενημερωμένη σε θέματα διατροφής του παιδιού και θεωρείς ότι προσφέρεις το καλύτερο.;)

• 1 month later...

η αληθεια ειναι πως κι εμενα που η κορη μου που θηλαζει (σε 4 μηνες θα γινει 3 χρονων) ο θηλασμος ειναι ενα θεμα που μου φερνει αμηχανια και το μισω αυτο το πραγμα.το λεω επιλεκτικα σε ατομα μονο αν θελω εγω και κρινω οτι ειναι καταλληλα για να ακουσουν κατι τετοιο.οι περισσοτερες φιλες μου, που εχουμε απομακρυνθει αρκετα λογω διαφορετικων συνθηκων,δεν το γνωριζουν καν. καποια ατομα δεν ειναι σε θεση να μαθουν τετοια πραγματα λογω κουλτουρας.βεβαια και με την ιδια μου την αδερφη ερχομαι συχνα σε αντιπαραθεση για το θεμα και δεν παιζει ρολο η μορφωση πιστεψτε με.ειναι η κουλτουρα του ατομου.το παιδι μου παντως δεν το λεει σε κανενα οταν ειμαστε εξω γιατι δεν υπαρχει και λογος. ξερει οτι δεν το κανουμε θεμα αλλωστε γι αυτην ειναι κατι τοσο ιδιαιτερο δεν μιλανετα παιδια για το θηλασμο συχνα.ειναι πολυ προσωπικο. ειναι ασχημο να ντρεπεσαι για κατι το φυσιολογικο αλλα ναι το κανω κι εγω αυτο> κατα ταλλα εχω καταληξει οτι το παιδι θα το κοψει οποτε ειναι ετοιμο και δεν νιωθω τυψεις απεναντι της γι αυτο το θεμα.ισα ισα την χαιρομαι που της προσφερω κατι τοσο καλο.