Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Προσπάθεια εγκυμοσύνης με αγωγή clomiphene και cyclacur

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες και όλους.:D

Σας διαβάζω πολύ καιρό και αποφάσισα και εγώ να γράψω την προσπάθεια που κάνουμε με τον άντρα μου για να αποκτήσουμε ένα μωράκι!!!

Δεν έχω σταθερό κύκλο από την στιγμή που αδιαθέτησα πρώτη φορά σε ηλικία 15 ετών. Η συχνότητα είναι περίπου 3-4 φορές το χρόνο. Επίσης παίρνω και Τ4 για τον υποθυροειδισμό. Έπαιρνα για χρόνια αντισυλληπτικά και πλέον για να μου έρχεται η περίοδος παίρνω πριμολυτ.

Ο γυναικολόγος μου όταν του είπαμε ότι θέλουμε να κάνουμε παιδάκι και προσπαθούμε περίπου 6 μήνες μας είπε ότι δεν είναι αρκετά μεγάλο διάστημα και μας είπε να συνεχίσουμε τις προσπάθειες. Εγώ λόγω και ηλικίας (είμαι 32) έχω αρχίσει και αγχώνομαι και θέλω οπωσδήποτε να κάνω κάποια αγωγή γιατί πιστεύω ότι δεν θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε.

Δεν μπορώ να υπολογίσω γόνιμες και μου φαίνεται ότι προσπαθούμε χωρίς νόημα. Έτσι λοιπόν επέμενα να μου πει τι μπορούμε να κάνουμε για να μείνω έγγυος.

Λοιπόν μου είπε να προσπαθήσουμε για φυσιολογικό τρόπο σύλληψης αλλά με κάποια ενίσχυση. Να παίρνω δηλαδή 2 χάπια chlomiphene από την 2η έως την 6η μέρα του κύκλου και στην συνέχεια την 10η με 14η μέρα 1 χάπι (μόνο τα άσπρα χαπάκια)cyclacur.

Έχει δοκιμάσει κάποια την αγωγή αυτή? Το περίεργο είναι ότι μου είπε ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε υπέρηχο να δούμε τα ωάρια και ότι δεν πρόκειτε να έχω θέμα δημιουργίας κάποιας κύστης.

Αν έχει κάνει κάποια το ίδιο πράγμα ή γνωρίζει κάτι παρακαλώ να μου απαντήσει!! Ευχαριστώ πολύ και συγγνώμη για το μεγάλο κείμενο ελπίζω να μη σας κούρασα!!! :)

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σε όλες και όλους.:D

Σας διαβάζω πολύ καιρό και αποφάσισα και εγώ να γράψω την προσπάθεια που κάνουμε με τον άντρα μου για να αποκτήσουμε ένα μωράκι!!!

Δεν έχω σταθερό κύκλο από την στιγμή που αδιαθέτησα πρώτη φορά σε ηλικία 15 ετών. Η συχνότητα είναι περίπου 3-4 φορές το χρόνο. Επίσης παίρνω και Τ4 για τον υποθυροειδισμό. Έπαιρνα για χρόνια αντισυλληπτικά και πλέον για να μου έρχεται η περίοδος παίρνω πριμολυτ.

Ο γυναικολόγος μου όταν του είπαμε ότι θέλουμε να κάνουμε παιδάκι και προσπαθούμε περίπου 6 μήνες μας είπε ότι δεν είναι αρκετά μεγάλο διάστημα και μας είπε να συνεχίσουμε τις προσπάθειες. Εγώ λόγω και ηλικίας (είμαι 32) έχω αρχίσει και αγχώνομαι και θέλω οπωσδήποτε να κάνω κάποια αγωγή γιατί πιστεύω ότι δεν θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε.

Δεν μπορώ να υπολογίσω γόνιμες και μου φαίνεται ότι προσπαθούμε χωρίς νόημα. Έτσι λοιπόν επέμενα να μου πει τι μπορούμε να κάνουμε για να μείνω έγγυος.

Λοιπόν μου είπε να προσπαθήσουμε για φυσιολογικό τρόπο σύλληψης αλλά με κάποια ενίσχυση. Να παίρνω δηλαδή 2 χάπια chlomiphene από την 2η έως την 6η μέρα του κύκλου και στην συνέχεια την 10η με 14η μέρα 1 χάπι (μόνο τα άσπρα χαπάκια)cyclacur.

Έχει δοκιμάσει κάποια την αγωγή αυτή? Το περίεργο είναι ότι μου είπε ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε υπέρηχο να δούμε τα ωάρια και ότι δεν πρόκειτε να έχω θέμα δημιουργίας κάποιας κύστης.

Αν έχει κάνει κάποια το ίδιο πράγμα ή γνωρίζει κάτι παρακαλώ να μου απαντήσει!! Ευχαριστώ πολύ και συγγνώμη για το μεγάλο κείμενο ελπίζω να μη σας κούρασα!!! :)

γεια σου MariaNF,

εγώ έκανα για 6 μήνες την αγωγή με τα clomiphene (cyclacur σε εκείνη τη φάση δεν είχα πάρει) και με παρακολουθούσε σε κάθε κύκλο με υπέρηχο και όταν τα ωαρια ήταν ικανοποιητικά σε μέγεθος κάναμε την pregnyl. Καλό είναι να βρεις ένα γιατρό που θα σε βλέπει και στον υπέρηχο.

Καλή επιτυχία και προσπάθησε όχι άγχος!:D

Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου smamy! Ακόμα το έχω αφήσει έτσι. Σκέφτομαι να πάω να πάρω και μια δεύτερη γνώμη για να δω τι γίνεται. Η clomiphene δημιουργεί ωορηξία και τα cyclacur είναι για το ενδομήτριο? Όποια γνωρίζει κατι παραπάνω ας μου στείλει! :D

Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου smamy! Ακόμα το έχω αφήσει έτσι. Σκέφτομαι να πάω να πάρω και μια δεύτερη γνώμη για να δω τι γίνεται. Η clomiphene δημιουργεί ωορηξία και τα cyclacur είναι για το ενδομήτριο? Όποια γνωρίζει κατι παραπάνω ας μου στείλει! :D

ναι, η clomiphene δημιουργεί ωορηξία και τα cyclacur είναι για το ενδομήτριο. Όπως τα γράφεις. Καλά έκανε και σου έδωσε cyclacur γιατί η clomiphene συνήθως λεπταίνει το ενδομήτριο και δεν το θέλουμε.

Η ένεση pregnyl είναι για να γίνει σίγουρα η ωορρυξία. να "σπάσει" το ωάριο.

Καλό είναι να σε παρακολουθεί με υπέρηχο ο γιατρός για να ξέρεις κι εσύ πώς ανταποκρίνεσαι στα φάρμακα. και μια συμβουλή: να αρχίσεις να κρατάς ημερολόγιο και να σημειώνεις όλες τις μετρήσεις και αντιδράσεις του οργανισμού σου. Θα σου φανεί πολύ χρήσιμο, ειδικά αν χρειαστεί να αλλάξεις γιατρό.

Ωστόσο, εύχομαι να μη χρειαστεί να κάνεις πολλά πράγματα και να έρθει το μωράκι γρήγορα και εύκολα!

Φιλιά;)

Γεια σου κ απο μένα. Αν θυμάμαι καλά, η κλομιφαίνη χορηγείται για πρόκληση πολλαπλής ωορρηξίας. Δηλαδή, αντι να απελευθερωθεί ένα ωάριο απο την ωοθήκη, να απελευθερωθούν περισσότερα έτσι ώστε να έχεις περισσότερες πιθανότητες γονιμοποιήσης. Εγώ την πήρα σε συνδυασμό με κάποια άλλη ουσία σε ενέσιμη μορφή που βοήθησε στην ωρίμανση των ωαρίων.

Στη δική μου περίπτωση είχα μεν πέντε ωάρια στην ωοθήκη, αλλά μόνο ένα ωρίμασε και αυτό έτυχε να γονιμοποιηθεί κιόλας.

Οσον αφορά στο γιατρό, παρακολουθούσε την ωορρηξία μου καθόλη τη διάρκεια των προσπαθειών. Δηληδή και πριν να λάβω την αγωγή.

Διαφημίσεις

• 4 weeks later...

Καλησπέρα κορίτσια!

Πήγα και πήρα δεύτερη γνώμη από έναν άλλον γιατρό.

Αυτός μου πρότεινε να κάνω αρχικά κάποιες εξετάσεις: προγεννετικό έλεγχο και σαλπιγγογράφημα εγώ και ο σύζυγος σπερμοδιαγραμμα. Μετά μου είπε θα πάρω κλομιφαίνη και ότι θα με παρακολουθεί με υπερηχο για την ωορρηξία. Ήταν πολύ συγκεκριμένος και λεπτομερείς. Το θέμα είναι ότι αγχώθηκα λιγάκι με όλες αυτές τις εξετάσεις.

Η αλήθεια είναι ότι πήρα τηλέφωνο ξανά τον γιατρό μου και του είπα αν χρειάζεται να κάνω αυτές τις εξετάσεις και μου είπε ότι αν δεν μείνω έγγυος με την μέθοδο που μου πρότεινε μετά θα χρειαστεί να κάνουμε όλες αυτές τις εξετάσεις για να δούμε αν είναι όλα οκ με τις σάλπιγγες και με το σπέρμα για να προχωρήσουμε στην επόμενη μέθοδο στην οποία θα με παρακολουθεί και με υπερήχους. Απλά μου είπε πάλι να μην αγχώνομαι και ότι με αυτή τη θεραπεία είναι σαν να λειτουργεί ο οργανισμός μου φυσιολογικά και μου τα δίνει επειδή δεν έχω ωορρηξία.

Ακόμα δεν έχω αποφασίσει τι θα κάνω δεν θέλω να το σκέφτομαι και να τρελένομαι συνέχεια :-(

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας και σας εύχομαι ότι καλύτερο :D:D