Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

εγκυμοσύνη: η πιο ευτυχισμένη περίοδος;

Recommended Posts

Καλημέρα σας,

είμαι καινούρια εδώ και βρίσκω πολύ χρήσιμα και ενδιαφέροντα όλα αυτά που γράφετε. Είμαι στην 22η εβδομάδα της εγκυμοσύνης, πρωτάρα με ζόρικη προϊστορία, μία αποβολή, 2,5 μήνες στο κρεβάτι λόγω αποκόλλησης, τώρα σηκώθηκα αλλά απαγορεύονται οι σκάλες, το κολύμπι, το σεξ κλπ. Αν εξαιρέσουμε κάποιες μέρες, έχω διαρκώς ενοχλήσεις και πονάκια με τελευταίο σουξέ ένα διάχυτο πόνο στη μέση και σε όλα τα σημεία της λεκάνης εσωτερικά και εξωτερικά! Απ΄ ότι διαβάζω σε ίντερνετ και βιβλία, σ' αυτό το στάδιο της εγκυμοσύνης δεν υπάρχουν αυτά τα συμπτώματα και υποτίθεται ότι το 2ο τρίμηνο είναι "η χρυσή περίοδος", από την άλλη φοβάμαι μήπως είναι συμπτώματα πρόωρου τοκετού. Τί με συμβουλεύετε;

Διαφημίσεις

• Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Καταρχήν καλή συνέχεια στην εγκυμοσύνη σου και με το καλό να πάρεις το μωράκι σου στην αγκαλιά σου.

Θα πρέπει να ακολουθείς πιστά αυτά που σου λέει ο γιατρός σου, μπορεί αυτά να οφείλονται στην αρχική αποκόλληση που είχες.

Θα συμφωνήσω με την Ρούλα...σίγουρα για να τα νιώθεις αυτά θελει προσοχή...οπότε πρέπει να τηρείς πιστά το καθετί που σου λέει ο γιατρός σου...

Κάνε υπομονή λοιπόν και σου εύχομαι όλα να πάνε καλά για σένα και το μωράκι σου.

Να μην αγχωνεσαι και να κανεις υπομονη...Ολα θα τα ξεχασεις οταν παρεις αγκαλιτσα το μωρακι σου.Να πεις στον γιατρο σου ομως ολες τις ενοχλησεις που εχεις και αυτος θα σου πει αν ειναι κατι ανησυχητικο

bxBwp2.png EgDTp2.png

Μην ανησυχείς, και η αδερφή μου στο δεύτερο παιδί της είχε το ίδιο πρόβλημα. Μάλιστα έπρεπε να είναι και ξάπλα όλο σχεδόν το διάστημα της εγκυμοσύνης. Όπως είπαν και τα κορίτσια πιο πάνω ακολούθα τις οδηγίες του/της γιατρού σου και ολα θα πάνε καλά.

Τα πολλά διαβάσματα πολλές φορές δεν μας βγαίνουν σε καλό. Ούτως ή άλλως κάθε εγκυμοσύνη είναι ξεχωριστή για κάθε γυναίκα.

Να προσέχεις και καλή συνέχεια.!!! :)

sL7ap2.png

Διαφημίσεις

γειά σου stella36! κι εσύ κρήτη μένεις,ε; εγώ Ηράκλειο. δεν έχω παρόμοια εμπειρία για να σε βοηθήσω,αλλά θα συμφωνήσω κι εγώ με αυτά που σου γράφουν τα κορίτσια!καλωσήρθες στην παρέα!με το καλό να κρατήσεις το μικρό σου αγκαλίτσα...

stella36 καλώς ήρθες, ακολούθα τις οδηγίες του/της γιατρού σου και εμείς είμαστε εδώ για να σου κάνουμε παρεούλα.

Είναι δύσκολη φάση, είχα και εγω αποκόλληση και είμουν 4 μήνες στο κρεβάτι, υπομονή και με το καλό να έρθει το μωράκι σου

Στελλα σου ευχομαι με το καλο να γεννησεις ενα υγιες μωρακι.Να σου πω την αληθεια ολοι λενε πως η εγκυμοσυνη ειναι η καλυτερη περιοδος και να την ευχαριστηθουμε κτλ.Απο την αλλη πολλες γυναικες ταλαιπωρουνται οπως εσυ καλη ωρα,αλλες εχουν αλλου ειδους προβληματα,αλλες πεφτουν σε καταθλιψη.Βεβαια ειναι θειο δωρο που μπορουμε να μαστε εγκυες αν σκεφτεις ποσα ζευγαρια προσπαθουν και δε μπορουν να χουν ενα παιδι.Οσο για τους φοβους να ρωτας το γιατρο μονο αυτος ξέρει.Κατα τα άλλα υπομονή σκέψου πως σε λιγους μήνες θα χεις αγκαλιά το μωράκι κι ολα αυτα τωρα τα δυσκολα θα τα θυμασαι και θα γελάς!

Καλέ είστε πολύ γρήγορες εσείς! Σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση και τα ενθαρρυντικά σας λόγια. Αισθάνομαι ήδη καλύτερα :)

Εύχομαι κι εγώ με τη σειρά μου ότι καλύτερο για σας και τις αγάπες σας.

Για την ιστορία, να αναφέρω ότι περιμένω μπέμπα και θα σας ενημερώσω για τις εξελίξεις.

Ευδοκία καλή λευτεριά! (τώρα καταλαβαίνω την απόλυτη σημασία της ευχής)

Ειδες!!! εδω το καλο γκρουπ therapy ! Χαιρομαι που ενιωσες καλυτερα! Ειδες αμα μοιραζεσαι κατι μετα φευγει καπως το βαρος και ξαλαφρωνεις! Ολα θα πανε καλα θα δεις !!!!!

Διαφημίσεις

η αλήθεια είναι ότι αυτό που λένε ότι η εγκυμοσύνη είναι η καλύτερη περίοδος της ζωής σου δεν είναι 100% αλήθεια.και την πιο ομαλή εγκυμοσύνη να έχεις ,από απόψη συμπτωμάτων-αλλαγών-ορμονών , όσο να πεις μια ταλαιπωρία είναι. στο 1ο τρίμηνο πρέπει να προσέχεις πολύ,και ξερνάς (σορρυ) πολύ. στο 2ο είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα.βέβαια αν σου τύχει κάτι παράξενο πάει κι αυτό.στο 3ο τρίμηνο έχεις γίνει λίγο σαν ντουλάπα,δεν μπορείς να κουνηθείς,δεν μπορείς να κοιμηθείς (κι ας σου λένε όλοι κοιμήσου τώρα που μπορείς...πώς να κοιμηθώ;;;αφού δεν μπορώ να ξαπλώσω μπρούμητα!).άσε το άγχος του τελευταίου μήνα για τον τοκετό,ειδικά αν είσαι πρωτάρα.κατά τα άλλα όλα είναι τέλεια! δεν θέλω να φανώ αχάριστη ή οτι δεν περιμένω με αγωνία και απίστευτη χαρά τη μικρή μου, αλλά να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους! επίσης δε διαφωνώ πως όταν κρατήσεις το μωρό σου αγκαλιά τα ξεχνάς όλα! απλώς ήταν ένα ξέσπασμα...ουφ!μου 'φυγε! ας μην ήταν αυτό το πλασματάκι να με κλωτσάει και σας έλεγα εγώ!

Υ.Γ.δεν θέλω να με παρεξηγήσετε.και ευτυχισμένη είμαι και πολύ χαρούμενη που θα γίνω μανούλα! :wink:

Καλωσορισες Στελλα μου στην παρεουλα μας!Με το καλο να εχεις αγκαλιτσα το μωρακι σου και ολα να ειναι περασμενα ξεχασμενα.Αν θελεις γραψε μου το ΠΗΤ σου και που θα γεννησεις για να σε συμπληρωσω στημ λιστα μας με τις εγκυουλες μας! :D

yHVLp3.png G2Hmp3.png

θέλω να πω πως καταλαβαίνω την Eυδοκία, άσχετα αν προσωπικά νιώθω πολύ καλά, τουλάχιστον σ'αυτή τη φάση. "Η πιο ευτυχισμένη περίοδος της ζωής" μου ακούγεται πάντως κι εμένα κλισέ ή μάλλον λιγάκι απόλυτο. Κάθε γυναίκα βιώνει και δικαιούται να βιώσει την εγκυμοσύνη της διαφορετικά. Έτσι η μία έχει την ανάγκη να εργαστεί , η άλλη όχι, η μία έχει ανάγκη να "μιλάει" στο μωρό της ή να χαϊδεύει την κοιλιά της, η άλλη όχι. Όπως και δεν συμφωνώ με την άποψη πως ντε και καλά πρέπει να ακούμε Mozart επειδή κάνει καλό. Διότι εγώ απλά μπορεί να μην ηρεμώ με Mozart, οπότε.... πώς να είναι ήρεμο το μωρό; :?

Κατά τ΄άλλα , Στέλλα, είναι λογικό να αγχώνεσαι λιγάκι λόγω αποκόλλησης, όπως κ να νιώθεις μία σχετική ταλαιπωρία. Συμφωνώ με τα κορίτσια ότι πρέπει να ακολουθείς πιστά τις οδηγίες του γιατρού. Και ίσως τελικά να μην παίρνουμε στα τόσο σοβαρά τα όσα διαβάζουμε στο ίντερνετ. Τουλάχιστον να μην τα ερμηνεύουμε κατά γράμμα, γιατί σε συμπυκνωμένες πληροφορίες υπάρχει συνήθως μια τάση γενίκευσης.

ειναι ευτυχια η εγκυμοσυνη γιατι αν σκεφτουμε αλλες κοπέλες παιρνουν φαρμακα και προσπαθουν χρόνια χωρίς να συλλάβουν αρα ας μην γκρινιάζουμε γιατί ειναι πραγματικά θειο δώρο αυτο που μας συμβαίνει.Σιγουρα σε κανεναν δεν αρέσει να νιωθει αρρωστος να ειναι στο κρεβατι κτλ αλλα αξίζουν γιατί θα φερουμε στον κόσμο μια ζωή.

συμφωνώ με αυτό που λες cruelty! απλά αυτό το "η πιο ευτυχισμένη περίοδος της ζωής σου" συμφωνώ με την αριάδνη πως είναι απόλυτο.το ότι είναι σημαντικό γεγονός και θα σε κάνει ευτυχισμένη ,ναι.αλλά δεν μπορείς να πεις σε μια κοπέλα έγκυο που έχει τραβήξει τα πάντα στην εγκυμοσύνη ότι το ευτυχισμένο κομμάτι του όλου πράγματος είναι η εγκυμοσύνη.μπορεί με το που γεννήσεις να ξεχάσεις επί τόπου την ταλαιπωρία και τον πόνο,όμως δεν παύουν να υπάρχουν.όλα αυτά βέβαια είναι μέρος της θεικού σχεδίου από το προπατορικό αμάρτημα.δεν γκρινιάζω,ίσα ίσα νιώθω πολύ ευλογημένη όπως έχω ξαναπεί για αυτό το θείο δώρο ,απλά να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους:δεν είναι όλα ρόδινα στην εγκυμοσύνη.αυτό ήθελα μόνο να πω.ελπίζω και πάλι να μην παρεξηγούμαι.

Διαφημίσεις

Η εγκυμοσύνη είναι ζόρι όταν τη βιώνεις για πολλούς και διαφορετικούς λόγους για την καθεμία, όμως όταν γεννάς σου λείπει τόσο ο ύπνος και ο προσωπικός χρόνος που φτάνεις να αναπολείς την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Τώρα όσο για το "πιο ευτυχισμένη περίοδος" νομίζω ότι όλες το είπαμε εκ των υστέρων όταν κρατήσαμε το μικρό θαύμα στα χέρια μας και ξεχάσαμε όλα τα άλλα μονομίας.

Το ίδιο θα συβμεί και σε σας κορίτσια να είστε σίγουρες!

εμενα η εγκυμοσυνη μου μεχρι τωρα ηταν λιγο σαν αρρωστια αλλα εχω προσεξει κάτι.Πως ολα αυτα που ενιωθα και τωρα ειναι πιο ήπια τα χω ξεχασει,ενω τα συμπτωματα τις αρρωστιας που χα και μερικά αλλα σκηνικά δεν μπορω να τα βγαλω απο το μυαλό μου.Πιστευω και σε αυτο η φυση μας προστατευει στην τελικη 9 μηνες ειναι δεν ειναι για παντα το να νιωθεις ασχημα! Αντε υπομονη

Στέλλα μου,

Έχω τώρα μια κόρη που 2,5 χρονών που πάει σχολείο και κλαίω σε άλλα forum,αλλά αυτό που δεν θα ξεχάσω νομίζω ποτέ είναι η εγκυμοσύνη μου. Ήταν εύκολη,άλήθεια είναι αυτό αλλά νομίζω ότι κάθε συναίσθημα σε αυτήν την περίοδο της ζωής σου είναι σεβαστό. Δεν υπάρχει πρέπει να αισθάνεσαι καλά με το ζόρι γιατί είσαι έγκυος...

Έχω όμως να σου πω ένα πράγμα. Απόλαυσε κάθε τι που νιώθεις,είναι φυσιολογικό να αλλάζεις,άλλωστε αλλάζουν τόσα μέσα σου.όσο για τις βόλτες και το σεξ να είσαι σίγουρη ότι θα επανέλθουν κανονικά σε λίγους μήνες. Δες το σαν μια προετοιμασία για την αλλαγή που θα έρθει στην ζωή σου και μην σε φοβίζει η λέξη αλλαγή γιατί σημαίνει εξέλιξη και ωρίμανση.

Να προσέχεις και να ακούς τον γιατρό σου.

Θα τα ξαναπούμε

Η εγκυμοσύνη είναι μια χαρούμενη και συνάμα δύσκολη περίοδος στη ζωή μια γυναικάς.Είτε έχει καλή είτε έχει κακή εγκυμοσύνη.Γιατί αυτή που έχει καλή εγκυμοσύνη δεν μπορεί να καταλάβει μια άλλη που έχει προβλήματα με την δικιά της.

Απο τη μια χαίρεσαι που θα γίνεις μανούλα , και έχεις μια ζωή στα σπλάχνα σου, από την άλλη όλες αυτές οι αλλαγές που συμβαίνουν στη ζωή σου σε επηρεάζουν ψυχολογικά. Οσο για το σεξ που είπες και εγώ που δεν είχα πρόβλημα με το κιάλι το έβλεπα :lol: !!! Εμενα ο άντρας μου ήταν που φοβόταν πιο πολυ.

KeDzp2.png

CBqup3.png

Η εγκυμοσύνη είναι κάτι το μοναδικό αναμφισβήτητα. Ωστόσο με τον χορό των ορμονών νιώθεις παράξενα, μυστήρια και ίσως κάποιες φορές να κατηγορείς τον ευατό σου για την αρνητικότητα που πιθανόν σε διακατέχει. Αλλά και αυτό είναι φυσιολογικό..παθαίνεις μια κρίση για τη ζωή σου, τις επιλογές σου, το σώμα σου, βαραίνεις, παθαίνεις ψυχολογικά και γενικά σου έρχονται όλα πάνω κάτω...Προσπάθησε να είσαι θετική γιατί είναι μεν μια ευτυχισμένη περίοδος αλλά έιναι πραγματικά δύσκολη...μα αξίζει γιατί το θαύμα που βιώνουμε είναι απλά ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!

ναι ενταξει δεν ειναι και η πιο σεξουαλικη περιοδος της ζωης μας δηλαδη μια με τις ναυτιες,μετα μια που φουσκωνεις πολυ και δε μπορεις,μια ο φοβος ε δεν ειναι οπως παλια που το καναμε χωρις να σκεφτομαστε τιποτα.Δεν πειραζει μετα τη γεννα θα αρπαξουμε τον συζυγο και θα του πεταξουμε τα ματια εξω!

Απλά αυτό που θέλω να πω σε όλες τις εγκυμονούσες του parents είναι ότι η εγκυμοσύνη είναι μια εμπειρία ζωής είναι κάτι μοναδικό και πολυ ξεχωριστό για την καθεμία μας και ότι όσα συναισθήματα κι αν έχετε δεν είναι σωστά ή λάθος, καλά ή κακά. Είμαι έγκυος άρα είμαι και ευτυχισμένη.

Αυτό που σας προτείνω είναι να είστε λίγο λιγότερο φοβισμένες και πιο χαλαρές.Δεν χρειάζεται να αναλύσετε τα πάντα αυτήν την περίοδο της ζωής σας.Κάντε πράγματα που σας ευχαριστούν και αποφύγετε διακριτικά αυτά που σας δυσαρεστούν. Πάρτε ωραίες ταινίες, παίξτε ηλεκτρονικά βγείτε βόλτες στα μαγαζιά, πηγαίντε κομμωτήριο......

Όλα θα πάνε καλά και θα χαίρεστε τα παιδιά σας σε λίγους μήνες.

Σίγουρα για να χαρακτηρίσεις μια εγκυμοσύνη "ευτυχισμένη" θα πρέπει να είναι όλα τέλεια από κάθε αποψη χωρίς κανένα ενοχλητικό σύμπτωμα. Αλλά όπως και να έχει πιστεύω ότι αναφερόμαστε στην εγκυμοσύνη ως η πιο ευτυχισμένη περίοδο γιατί σε λίγους μήνες -έστω και δύσκολους - θα κρατάμε αγκαλιά ένα αγγελουδάκι όμορφο και τρυφερό το οποίο έχουμε λατρέψει ήδη από τη πρώτη - πρώτη στιγμή που είναι ακόμη ένα μια μικρή κουκιδούλα. Δεν είναι λίγο πράγμα αυτό που συμβαίνει σε εμάς τις γυναίκες και ας είναι για μερικές δύσκολη περίοδος. Στο τέλος αυτό που σου μένει πάνω απ'όλα είναι μόνο το ωραίο κομμάτι.

Όπως και στη ζωή μας γενικότερα. Θυμόμαστε κυρίως τις ευτυχισμένες στιγμές.

Με το καλό όλες οι έγκυες να κρατάτε τα μωράκια σας στην αγκαλιά σας σύντομα και ακόμα κι αυτές που τυχαίνει να αντιμετωπίζουν κάποιες δυσκολίες κάντε κουράγιο. Δεν είναι και για μια ζωή. :):):)

sL7ap2.png