Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Η προσπάθεια για εγκυμοσύνη μοιάζει με ένα αεροπορικό ταξίδι

Recommended Posts

Καλησπέρα σας :) Κάποια κοπέλα στο ίντερνετ είχε κάνει έναν πολύ επιτυχημένο παραλληλισμό της υπογονιμότητας με ένα ταξίδι με αεροπλάνο. Το παρακάτω είναι μια ελεύθερη απόδοση στα ελληνικά και προσαρμογή του κειμένου από μένα. Ελπίζω να σας αρέσει.

Η προσπάθεια για εγκυμοσύνη μοιάζει με ένα αεροπορικό ταξίδι. Κάποιοι άνθρωποι απλά ανεβαίνουν στο αεροπλάνο και φτάνουν στον προορισμό των διακοπών τους, όμορφα και άνετα, χωρίς προβλήματα. Κάποιοι άλλοι κάνουν μια-δυο στάσεις στο ενδιάμεσο. Κάποιοι φτάνουν τελευταία στιγμή στο αεροδρόμιο, και πάλι φτάνουν στον προορισμό τους… Άλλοι πάλι δεν έχουν καν σκοπό να πάνε διακοπές, όμως τους κάνουν δώρο ένα ταξίδι-έκπληξη!

Κι είσαι κι εσύ, που έκλεισες το ταξίδι εδώ και καιρό. Πήρες τα εισιτήριά σου. Διάβασες όλα τα βιβλία για τον προορισμό των διακοπών σου, τι να περιμένεις, τι να κάνεις όταν φτάσεις, και τσεκάρεις καθημερινά τη θερμοκρασία εκεί. Είσαι έτοιμη γιʼ αυτές τις διακοπές. Τις αξίζεις. Τις λαχταράς.

Κάνεις check-in. «Καλωσήρθατε! Πού ταξιδεύετε;». Σε σταματούν τυχαία για έλεγχο. Δεν έγινε και τίποτα. Ας σε ψάξουν, εσύ έφτασες αρκετά νωρίς, και είσαι έτοιμη για το ταξίδι. Έχεις καιρό.

Αφού περάσεις από έλεγχο, πηγαίνεις προς την πύλη αναχώρησης. Η πτήση σου θα είναι γεμάτη, φαίνεται, έχει κόσμο. Τότε σου λένε ότι θα πρέπει να στείλεις την τσάντα σου στις αποσκευές, γιατί δυστυχώς δεν έχει αρκετό χώρο στις θέσεις πάνω από τα καθίσματα. Εντάξει, δεν πειράζει, στο ίδιο αεροπλάνο θα μπει κι η τσάντα σου, δεν ήθελες να την κουβαλάς μαζί σου στην τουαλέτα ούτως ή άλλως.

Αχ, τέλεια. Επιβιβάστηκες στο αεροπλάνο. Οι βαλίτσες σου μπήκαν κι αυτές μέσα. Όμως, κάθεσαι δίπλα στην τουαλέτα, και το κάθισμά σου δεν ξαπλώνει. Αλλά δεν έγινε και τίποτα! Το ταξίδι θα είναι σύντομο. Όλοι φτάνουν στον προορισμό τους τελικά. Κάθε μέρα γίνονται χιλιάδες πτήσεις. Δένεις τη ζώνη σου. Όλα καλά. Χαλάρωσε.

«Λόγω ενός μικρού μηχανικού προβλήματος, οι επιβάτες θα πρέπει τώρα να επιστρέψουν στην πύλη». Γαμώτο. Τουλάχιστον δεν έχεις και την τσάντα σου να κουβαλάς. Πηγαίνεις στην πύλη. Θα υπάρξει μια καθυστέρηση. Εντάξει, κανένα πρόβλημα. Δεν ανησυχείς. Δεν θα αρχίσουν οι διακοπές σου χωρίς εσένα! Θέλεις να κάνεις ό,τι χρειαστεί για να φτάσεις στον προορισμό των διακοπών σου.

Περιμένεις με υπομονή. Άλλοι πίνουν ένα-δυο ποτηράκια κρασί, ενώ εσύ διαλέγεις ένα πανάκριβο μπουκάλι νερό και ένα όχι και τόσο φρέσκο φρούτο.

Πάμε πάλι. Επιδιορθώνουν το μηχανικό πρόβλημα και επιστρέφεις στο αεροπλάνο. «Είμαστε έτοιμοι για απογείωση» λέει η αεροσυνοδός «Χαλαρώστε και σύντομα θα είμαστε στον αέρα». Σκέφτεσαι: «Να χαλαρώσω; Θα χαλαρώσω μόλις απογειωθούμε».

Περνάει μια ώρα αναμονής και έρχεται δεύτερη ανακοίνωση: «Ζητούμε συγγνώμη, όμως πρέπει οι επιβάτες να επιστρέψουν στην πύλη λόγω βλάβης του κινητήρα». Εδώ πια νιώθεις να χάνεις την υπομονή σου. Έχεις κολλήσει στο αεροδρόμιο πολύ περισσότερο απʼ όσο υπολόγιζες. Δεν υπάρχει περίπτωση να προλάβεις την πτήση ανταπόκρισης που έχεις. Μην απελπίζεσαι όμως! Υπάρχει κι άλλη πτήση ανταπόκρισης που θα προλάβεις.

Επιστρέφεις στην πύλη, κατεβαίνοντας απʼ αυτό το ηλίθιο αεροπλάνο που σε ταξίδεψε στο πουθενά, και μάλιστα δύο φορές. Βλέπεις άλλους ανθρώπους να επιβιβάζονται ενθουσιασμένοι στις πτήσεις τους. Άλλοι πάλι, είναι χαρούμενοι και ανακουφισμένοι που οι βλάβες στα αεροπλάνα τους επιδιορθώθηκαν. Σʼ αφήνουν εκεί να περιμένεις και μπαίνουν σε μια άλλη, καλύτερη πύλη αναχώρησης. Οι περισσότεροι συνεπιβάτες σου καταφέρνουν να αλλάξουν τις πτήσεις τους. Εσύ όχι.

Δεν θα καταφέρεις εύκολα να κάνεις αυτές τις διακοπές. Κάποιοι άνθρωποι θα χρειαστεί να κάνουν τον γύρο του κόσμου, δύο φορές, για να φτάσουν στον προορισμό τους. Κάποιοι θα χρειαστεί να πάρουν νοικιασμένο αυτοκίνητο, να πάνε με το τρένο, ακόμα και να περπατήσουν. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού θα νιώσουν απογοήτευση, οργή, πίκρα.

Θα επιμείνουν όμως, κι όταν τελικά φτάσουν, γιατί θα φτάσουν, η ευτυχία τους θα είναι διπλάσια και οι διακοπές τους παραμυθένιες.

Διαφημίσεις

πραγματικα ειναι οτι πιο ομορφο εχω διαβασει εδω μεσα!!σ ευχαριστουμε που μας εδωσες κουραγιο.ευχομαι ο θεος να σου χαρισει οτι επιθυμεις!!

papakii σ' ευχαριστώ πολύ. Ξεκίνησα κι εγώ να προσπαθώ για μωρό πριν από 11 μήνες, χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής. Έχουμε κάνει σ' αυτό το διάστημα 3 σπερμοδιαγράμματα, τα δύο πρώτα αποθαρρυντικά, το τρίτο στα φυσιολογικά όρια (μετά από λήψη βιταμινών). Τώρα έχω ραντεβού για σαλπιγγογραφία. Ελπίζω να πάνε όλα καλά.

Διαφημίσεις

• 3 weeks later...

serenat πολύ ωραίο το κείμενο, και η μετάφραση πολύ καλή για να μπούμε όλες στο νόημα...! 2 χρόνια προσπαθειών, μια σπερματέγχυση(επιτυχημένη) και μια παλινδρόμηση(σιγλα μην ήμουν τυχερή)....και φυσικά χιλιάδες εξετάσεις...όλες οι κολλητές με μωρά που γίναν με την πρώτη, αλλά που θα πάει εγώ μωράκι θα κάνω ! Μην φαντάζσεστε ότι είμαι αισιόδοξη γενικά, αλλά μετά την κατάθλιψη που πέρασα μετά την παλινδρόμηση είπα φτάνει!! Εχω έναν ευτυχισμένο γάμο, έναν υπέροχο σύζυγο που για χάρη μου κάνει εδώ και δύο μήνες τον καραγκιόζη(!) αξίζει κάτι να κάνω κι εγώ γι αυτόν..Να μην επιτρέπω πλέον στο εαυτό μου να κλαίει όλη μέρα, να γελώ, να θέλω να πάμε διακοπές...να αρχίζω να περιποιούμαι πάλι τον εαυτό μου(ούτε αποτρίχωση δεν ήθελα να κάνω...καταλαβαίνετε για τη κατάσταση μιλάμε...:oops:). Το ταξίδι μας θα είναι μάλλον μακρύ και επίπονο...καλά για κενά αέρος δε το συζητώ(σκαμπανεβάσματα όλη την ώρα), αλλά πρέπει να πιστέψουμε ΟΛΕΣ μας οτί το μωράκι θα έρθει και να κλείσουμε τα αυτιά στους γυρω μας που μπορεί να μας κάνουν κακό. Εύχομαι σε όλες μας το καλύτερο (δηλ μια διπλή γραμμή στο τεστ...μια αυξημένη χοριακή!!!!:-P)

• 2 weeks later...

Πολύ ωραίος ο παραλληλισμός...

Εγώ περιμένω ενάμιση χρόνο στη ρημαδιασμένη πύλη και δεν γνωριζω και το λόγο!

Ολα φυσιολογικά σε όλες τις εξετασεις...ατυχία λένε οι γιατροί!

Αλλά ο επιμένων νικά! Πού θα πάει! Θα το κάνω κι εγώ αυτό το ταξίδι...ε?

Τι γλυκό! :cry::cry::cry:

Κοίτα να δεις, ένα τόσο αυτονόητο πραγματάκι, πώς μπορεί να κάνει μια γυναίκα να κλάψει...

Τι μεγάλη ειρωνεία...

Δεν έχω καθόλου καθόλου καλό προαίσθημα για 'μένα, τελικά!

Πολύ όμορφο κειμενάκι...

Καλή επιτυχία στα ταξίδια όλως σας!:D