Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ποση ωρα κανετε να φατε;;;

Recommended Posts

Κορίτσια λύστε μου μια απορια! Εσεις ποση ωρα κανετε να ταϊσετε τα μωράκια σας; Η μικρη μου ειναι 7 μηνων και τρωει παααααρα πολυ αργα! Για να καταλαβετε κανει γυρω στη μια ωρα να φαει τη φρουτοκρεμα και την απογευματινη κρεμα και το μεσημερι μπορει να κανουμε και μιαμιση ωρα! Και μη νομιζετε οτι την πιεζω να φαει παραπανω. Εχει το φαγητο στο στομα της και δεν το καταπινει! Με κοιταει, γελαει και κυριως μουγκριζει.

Διαφημίσεις

Κοίτα, στην αρχή παίρνει πολύ ώρα, αλλά και μιάμιση ώρα μου φαίνεται υπερβολικά πολύ. Τι εννοείς δεν την πιέζεις, δεν κουράζεται κάποια στιγμή? Το ίδιο εύκολα τρώει προς το τέλος όπως στην αρχή?

Εμάς στην πολύ αρχή μας έπαιρνε 3 τέταρτα ίσως, αργότερα κανά μισάωρο το πολύ. Υπομονή, θα γίνει πιο γρήγορη σιγά σιγά.. μήπως να περιμένεις λίγο παραπάνω πριν το μεσημεριανό για να πεινάει περισσότερο και να καταπίνει πιο γρήγορα? Όχι τόσο ώστε να πεινάσει υπερβολικά όμως γιατί τότε μπορεί να άρχισει να κλαίει και να μην τρώει καθόλου..

Και ο δικός μου είναι 7 μηνών. Στην αρχή χρειαζόταν 45 λεπτά για να φάει την φρουτόκρεμα του, καμιά δεκαριά μέρες. Μετά σιγά σιγά μειωνόταν ο χρόνος. Τώρα κάνει περίπου 10 με 15 λεπτά και στα τρελά του κεφια δεν λερώνεται καν. Είναι απόλυτα συνεργάσιμος τις περισσότερες φορές. Κάποιες φορές όμως είναι μέσα στη γκρίνια και κλαίει. Του δίνω τότε λίγο νερό και ξανά πάλι. Χθες, έκλαιγε πάρα πολύ και δεν του το έδωσα. Μετά απο μισή ώρα ξαναπροσπάθησα και έφαγε μια χαρά, επομένως μάλλον δεν πεινούσε.

Επίσης, όταν δεν είμαστε μόνοι τότε η προσοχή του αποσπάται και κάνει αρκετή ώρα να φάει. Πρόβλημα μπορεί να προκαλέσουν και τα δοντάκια, εαν τον ενοχλούν.

Ελπίζω να πήρε καμιά ιδέα για τη μικρή σου!

Εμεις κοντευουμε 6,5 μηνών. Προς το παρόν τρώμε φρουτοκρεμα και φαριν λακτέ. Είναι απίστευτο ποσο διαφορετικά μπορει να είναι δυο παιδια ακόμα κι αν είναι δίδυμα! Ο μπεμπης καθαρίζει τις κρεμες στο 10λεπτο μπορει και γρηγορότερα. Η μπεμπα δεν τις θέλει με τίποτα, κλαίει με το που της βάζω τη σαλιαρα μέχρι που τελειώνουμε και τη βγάζω. Γίνεται ολόκληρο σόου κατα τη διάρκεια που οχι ότι είναι μεγάλη αλλα για να ανοίξει στόμα η μητέρα μου Έχει τραγούδια και χορούς, διαφορετικά παιχνιδακια με ήχους και ότι άλλο μπορει να της αποσπάσει την προσοχή. Τελικά αφου μας εχει καταρακωσει τρωει. Και δεν είναι πως δεν πειναει, 4 γεύματα κάνουμε συνολικά όλη τη μέρα. Δεν ξέρω, Μάλλον κάθε παιδι Έχει το στυλ του τελικά.

OTSwp2.png

B6DFp2.png