Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μωρό 11 μηνων δεν τρωει τιποτα!!!!!!!!!!!!

Recommended Posts

Κοριτσια καλημέρα! Αν και από την αρχη της εγκυμοσυνης μου διαβαζω το Forum μολις τωρα αποφασισα να μπω για να ζητησω τη βοηθεια σας.

Εχω ενα κοριτσακι σχεδον 11 μηνων το οποιο δεν τρωει σχεδον τιποτα!!! Την μικρη μου απ'οταν γεννηθηκε μεχρι και σημερα την θηλάζω (τους πρωτους 6 μηνες αποκλειστικά και μετα ξεκινησαμε τις στερεες τροφες).

Μολις ξεκινησαμε στους 6 μηνες τις στερρες τροφες ηταν δεκτικη στο φαγητο (αρχικα ρυζαλευρο και φρουτο) και εδειχνε να τις αρεσει αλλά μεσα σε σχεδον δυο μηνες αλλαξε γνωμη και θελει μονο να θηλαζει. Το αποτελεσμα είναι οτι δεν παιρνει βαρος και επισης ξυπναει 5-6-7-8 κλπ φορες το βραδυ και θελει να θηλασει!!!

Η μικρή μου γεννηθηκε 40 εβδομαδων 3240 γρ και στους 10 μηνες ηταν 9020 γρ με υψος 79 εκ. Στα κιλά είναι ακομη καλα αλλά εδω και 2 μηνες ειναι σχεδον στασιμη, παιρνει μολις 100 γρ το μηνα.

Ειμαι τρομερα κουρασμενη από τα ξενυχτια και την καθημερινη προσπάθεια να φαει εστω και μια δυο κουταλιες. Εχω δοκιμασει τα παντα απο κρεμες εμποριου, συνδυασμους φαγητων, τροπους και χωρους ταισματος (μεχρι και στο μπανακι την εβαλα που τις αρεσει μπας και φαει αλλα τιιιιιιιιιποτα!

Να σημειωσω επισης οτι δεν παιρνει καθολου μπιμπερο και οι προσπάθειες μου να πιει ξενο γαλα αποτυγχάνουν. Πινει "καταλαθος" καθως μασαει το μπιμπερο 15-20μλ.

Δεν ξερω τι να κάνω..... Σκεφτομαι οτι ισως πρεπει να αποθηλάσω (αν και δεν το θελω) αλλά πως θα το κανω αφου δεν δεχεται μπιμπερό, η δεν τρωει???

Οποια μαμα εχει αντιμετωπισει παρομοια κατασταση ας βοηθησει γιατι είμαι σε απογνωση.....

Διαφημίσεις

Δες αυτό:

http://child-psychiatry.med.uoa.gr/programmata-proagwgis-cyxikis-ygeias/proimh-parembash-se-oikogeneies-brefon-kai-nhpiwn.html

κι αν είσαι Αθήνα θα σου πρότεινα να απευθυνθείς εκεί. Έχουν βοηθηθεί πολλά παιδιά και οι οικογένειες τους.

Το ίδιο πρόβλημα είχε και μια φίλη μου, αλλά εκείνη προσπάθησε τα πάντα εκτός του να συμβουλευτούν κάποιον ειδικό. Και λίγο πριν το παιδί κλείσει τα 5 ξεκίνησαν την παρέμβαση.

Οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές και αυτό που αντιμετωπίζεις τώρα μπορεί να εξελιχθεί σε ανορεξία... Μην χάνεις τον χρόνο σου με συμβουλές της μιας μανούλας και της άλλης... Τα παιδιά είναι πολύ χειριστικά! Μην πανικοβάλλεσαι και ζήτα εξειδικευμένη βοήθεια! Καλή συνέχεια!

tZh5p3.png

G0KVp3.png

Ναι εμεις το είχαμε αυτο η πρόβλημα. Αυτο που μας βοήθησε πολυ ηταν να μειώσω το θηλασμο μαι να το αφήσω για πρωί βράδυ μονο

Είχα φέρει και μια ειδική παιδιατρική διατροφολόγο που εξειδικευοταν στα παιδια που είχα πρόβλημα φαγητού . Το πρωτο που μου είπε ηταν οτι ο μεγαλύτερος λόγος σε αυτη την ηλικια που δεν τρώνε ειναι το γαλα και να το μειώσω

Το εκανα και έφαγε!!!

Ακομα βοήθησε το να τρωει και με αλλα παιδια

Ολα να σου πανε καλα

Ευχαριστω Babycute, αλλά εχω μια ερωτηση.

Πως μειωσες το θηλασμο πρωι βραδυ? Ενδιαμεσα τι τις εδινες?

Στη μικρη μου το βραδυ που ξυπναει τι να τις δίνω? Δεν θελει μπιμπερο καθολου

Ευχαριστω Babycute, αλλά εχω μια ερωτηση.

Πως μειωσες το θηλασμο πρωι βραδυ? Ενδιαμεσα τι τις εδινες?

Στη μικρη μου το βραδυ που ξυπναει τι να τις δίνω? Δεν θελει μπιμπερο καθολου

Σορυ έπρεπε να διευκρίνησω οτι θηλαζα και οταν ξυπνουσε το βράδυ 2-3 φορές

Αλλα την ημερα πέρα του πρωινού και βράδυνου δεν θηλαζα

Την ημερα απλα σταμάτησα να το δίνω (το ήθελε και πολυ!) και δεν θα σου πω ψέματα έκλαψε, αλλα οχι οσο νόμιζα οτι θα έκλαιγε! Το κατάλαβε πανω κατω αμεςως οτι δεν θα του το δωσω και το κλάμα κρατηςε κανά 10λεπτο.

Βοηθάει πολυ αν το πάρει αγκαλιά ο πατέρας του!

παράλληλα είχα δίπλα πάντα τοστ με βουτηρακι, η cream cheese και μαρμελάδα

Και σιγα σιγα άρχιζε να ενδιαφέρεται

Δεν θα ξεχάσω που ήταν Πάσχα και είχαμε αρνί, και το έκοψα μπουκιτςα και το πρόσφερα με λίγο τοστ και λάδι και για πρώτη φορά το δέχτηκε και τρελάθηκε... Μετα επειδή αρχισε να τρωει δεν ήθελε πολυ και το στήθος

Ασε εκει δίπλα τοστακι με κάτι απο πανω - 12 μηνες μπορει να φάει και μέλι!- και ακομα τρώγε οσο μπορείς δίπλα της !!

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

Αν δεν ανησυχεί ο παιδίατρος σου, τότε μην ανησυχείς κι εσύ. Αν πάλι το ένστικτό σου σου λέει ότι κάτι δεν πάει καλά, ζήτησε βοήθεια από κάποιον ειδικό ή μια δεύτερη γνώμη κάποιου άλλου παιδιάτρου. Σκέψου όμως ότι σε αυτήν την ηλικία τα μωρά συνήθως ξεκινάνε πολλά καπρίτσια και κόνξες οι οποίες σύντομα περνάνε (αν οι γονείς καταφέρουν να τα αντιμετωπίσουν με υπομονή και ψυχραιμία χωρίς να πανικοβάλλονται).