Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Καλησπέρα, είμαι μαμά ενός αγοριού 30 μηνών και τον τελευταίο καιρό πολύ προβληματισμένη. Ο μικρός μου έχει έντονα ξεσπάσματα θυμού για το τίποτα.Για παράδειγμα μπορεί απλά να του βγάλω τα παπούτσια και επειδή ήθελε να το κάνει ο μπαμπάς του (ενώ δε το είπε) να ουρλίαζει και να πετάει πράγματα για ώρα. Να τονίσω οτι μιλάει πολύ καλά για την ηλικία του. Με τρομάζει πως αντιδρά κατα τη διάρκεια της κρίσης, είναι σα να χάνει κάθε επαφή μαζί μας, όσο και να προσπαθώ να του μιλήσω, να μάθω τον λόγω που μπορει να θύμωσε εκείνος δε μιλάει , ουρλιάζει και κάνει κανά νόημα που και πάλι δε με βοηθάει να βγάλω άκρη. Πολλές φορές απ' την ταραχή του τρέμει. Όσο για αυτό που λένε μη του δώσεις σημασία, άστο να ηρεμίσει και μετά μίλησε του δε νομίζω οτι σε μένα μπορεί να γίνει. Το έχω προσπαθήσει και μπορεί να τσιρίζει για πολλές ώρες, να πνίγεται απ' τα κλάματα και τις φωνές. Ένα ακόμα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι οτι μετά τον μεσημεριανό/βραδυνό ύπνο ξυπνάει ΠΑΝΤΑ με τσιρίδες και νεύρα που μπορεί να κάνουν και ώρες για να στατήσουν. Σκεφτόμαστε πλέον μήπως θα έπερεπε να πάμε σε κάποιον ειδικό,ειληκρινά είμαστε απελπισμένοι.

Διαφημίσεις

Πιστευω το να μην δίνεις απλα σημασία δεν ειναι η καλυτερη λύση..Έχετε προσπαθήσει να του αποσπασετε την προσοχή;; Να του πεις κάτι με ενθουσιασμό,κάτι που του αρεσει...Και να τον απομακρύνεις απο το σημείο που ειναι για να αποσπάται.Το καθε του συναίσθημα πρεπει να ειναι αποδεκτό παντως,μην του λέτε " μην θυμώνεις κ.λπ."γιατι καταπιέζει τον θυμό του και Θα το κάνετε χειρότερα....μπορεις να του πεις οτι οταν θυμωνουμε περνούμε μια βαθιά ανάσα και μετράμε μεχρι το δέκα και αν ειμαιστε ακόμα θυμωμένοι πάλι απο την αρχή...επιςης ..εχει συμβεί κάτι το τελευταίο διάστημα; π.χ. Ξεκίνησε παιδικό( μπορει να είδε καποιο παιδάκι να κανει ετσι και επειδή τράβηξε την προσοχή όλων, του άρεσε)..Να περνάτε πολυ χρονο μαζι,να πηγαίνετε πολλές βόλτες και είμαι σίγουρη οτι θα περασει η φάση αυτη!

Δεν εργάζομαι και έτσι περνάμε πολλές ώρες μαζί, αλλά και ο μπαμπάς του, του αφιερώνει αρκετές ώρες. Σίγουρα κάνουμε λάθη αλλά νομίζω οτι παίζουμε αρκετά μαζι του σε καθημερινή βάση. Όσο για βόλτες είναι στο καθημερινό μας πρόγραμμα (εκτος αν ο καιρός είναι πολύ χαλια). Δεν έχει έρθει κάποια ουσιαστική αλλαγή στη ζωή του. Τελευταία απλά έχω δει οτι ζηλεύει πολύ τα μωρά και έχει τύχει να ορμήξει και σε μωρό ενώ γενικά δεν μπορώ να πω οτι είναι επιθετικό με τα παιδάκια. έχουμε αρκετες εγκυμοσύνες και γέννες στο οικογενειακό περιβάλλον αλλά δεν το ζει στην καθημερινότητα του.

Φάση θα ειναι... Ανακάλυψε το συναίσθημα αυτο και προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή σας! Προσπάθησε να του απόσπας την προσοχή και μάθε του να εκφράζει σωστα το συναίσθημα του,οχι να το καταπιέζει μέσα του! Πολυ ωραίο επισης ειναι να φτιάξεις έναν πίνακα όπου για καθε καλή πράξη θα κόλλας ενα εμβλημα(μαγνιτακια ,αυτοκόλλητα κ.α.) και για καθε κακή θα αφαίρεις ενα και στα 5 π.χ. Θα τον πάτε σε παιδότοπο,ετσι θα εχει στόχο να συνεργαστεί καλυτερα! Πολυ ωραίο που ειχα διαβάσει κάποια στιγμή ειναι να κάνετε ενα συμβόλαιο το οποίο θα το φτιάξει και θα το υπογράψει μόνος του με 5 κανόνες καλής συμπεριφοράς και καποιο απο αυτο θα ειναι οτι " οταν θυμωνουμε βάζουμε τα χερια μας στις τσέπες!!!"ζωγράφιστε και σχεδιάστε το μαζι ισως να του αρεσει...επισης απέφυγε τις τιμωρίες αλλα οταν κανει κάτι που δεν ειναι αποδεκτό βάλ΄τον σε μια καρέκλα για 3 λεπτά να σκεφτεί...μονο αυτο!οση η ηλικία του παιδιού τόσα τα λεπτά.. Ελπίζω να βοήθησα

Εγώ πάλι θα σου πρότεινα να κάνεις αυτό στο οποίο αντιτάσσεσαι..Όταν βλέπεις ότι είναι σε τέτοια κατάσταση σκύβεις στο ύψος του και του λές με έντονο ύφος ότι δεν σου αρέσει η συμπεριφορά του.Αν βλέπεις ότι το συνεχίζει του λες ότι η μαμά δεν θέλει να σε βλέπει να φέρεσαι έτσι και φεύγεις σε άλλο δωμάτιο.Μια ,δυο ,τρεις και θα το καταλάβει.Εμένα να φανταστείς αν δεν γινόταν το δικό του,ο μεσαίος μου γιος έπεφτε στο πάτωμα ,χτυπιόταν και από τα νεύρα του κρατούσε την αναπνοή του και μελάνιαζε.Στις αρχές υποχωρούσα και του έκανα το χατήρι,έτσι και αυτός το επαναλάμβανε..Όταν είδε όμως ότι άρχιζα να αδιαφορώ,το ελάττωσε,ώσπου στο τέλος το έκοψε.

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...