Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Καθαρισμος καροτσιου.

Recommended Posts

Κοριτσια μου θελω να καθαρισω το καλοκαιρινο μας καροτσακι, αλλα δεν ειμαι σιγουρη αν βγαινουν τα υφασματα χωρις να κανω ζημια μιας που πιανονται στις βιδες, και σκεφτομαι σε περιπτωση που δεν μπορω να πλενω τα υφασματα στο πλυντηριο (τα οποια δεν ειναι καθολου λερωμενα γιατι το ειχα συσκευασμενο το καροτσι) να χρησιμοποιησω σκληρη βουρτσα και ευρηκα η πρασινο σαπουνι (η κατι αντιστοιχο) και να το ξεπλενω με λαστιχο, προκειμενου να καθαρισει!!!

Ποια η γνωμη σας??? εσεις τι κανατε σε παρομοια περιπτωση???

Ευχαριστω!!!

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Διαφημίσεις

Να σου πω την αλήθεια και εγώ κάτι τέτοιο σκέφτομαι να κάνω στο κανονικό μας καροτσάκι (δηλαδή τρίψιμο με βούρτσα και πλύσιμο με το λάστιχο) γιατί φοβάμαι ότι ακόμα και αν καταφέρω να τα βγάλω μήπως δεν μπορέσω να τα ξαναβάλω ;). Απλά θα περιμένω να πιάσει η ζέστη πρώτα για να μείνει στον ήλιο να στεγνώσει καλά-καλά γιατί τώρα ο καιρός δεν ενδείκνυται..

S02fp3.png

LnVyp3.png

Όταν πρωτοπόρα το καρότσι, εβγαζα το κάλυμμα και το έπλεναν στην μπανιέρα με πρασινο σαπούνι και βούρτσα. Δεν έπαθε ποτέ τίποτα. Αν δεν βγάλεις το ύφασμα ίσως ταλαιπωρηθείς λίγο στο τρίψιμο. Κατά τα αλλά δεν πρόκειται να πάθει κάτι.

Εγώ πλέον το βάζω στο πλυντήριο και γίνεται σαν καινούριο.

ποτε δεν εβγαλα τα καλυματα.παντα με χοντρη βουρτσα και tide και μετα λαστιχο.αστραφταν ολα...το γυρναγα και απο την αναποδη να στραγγιξει και τελος;)

Θέλει λίγη προσοχή η χοντρή βούρτσα γιατί μπορεί να γδάρει το ύφασμα.

Εμείς έχουμε inglesina και βάζουμε τα υφάσματα στο πλυντήριο.

Στις διακοπές όμως (ή όποτε βιάζομαι) κάνω αυτήν τη ρουτίνα:

1) ξέβγαλμα με νερό

2) σφουγγάρι κίτρινο κλασικό με απορρυπαντικό για πλύσιμο στο χέρι

3) πέρασμα με ξιδόνερο (εναλλακτικά με απολυμαντικό για πλύσιμο ρούχων dettol / εύρημα από σ/μ ή κάποιο άλλο από φαρμακείο).

Διαφημίσεις

Μπραβο σας κοριτσια, πωπω εγω ουτε να φαω δεν προλαβαινω, οχι να τριψω καροτσι στο μπαλκονι με βουρτσες και ξιδια και να καθαριζω μετα τα νερα.....και στο πλυντηριο που το εβαζα, ηταν θεμα ποτε θα βρω χρονο....που παιρνει 3' να το βγαλεις και να το πεταξεις μεσα :(

Παντως δεν παθαινει τιποτα στο πλυντηριο στο πλυσιμο στο χερι, 4 χρονια πλυνε βαλε το ειχαμε κ τωρα το χαρισα και κανει κ η αλλη κοπελα τα ιδια.

Καλησπερα ΚΟΑΛΑΚΙ!

Μιας και δε βγαίνουν τα καλλυματα, ο τροπος που σκέφτηκε είναι καλος,!Έχει τύχει να το κάνω στο δικο μου το καρότσι,παρόλο που έβγαιναν, και καθάρισε π αρα πολύ καλά!Ίσως θα προτιμούσα το πρασινο σαπούνι ή ακόμη και απορρυπαντικό σκόνη που χρησιμοποιώ για τα ρούχα της,έτσι ώστε ν'αποφυγω τυχόν ξηρότητα στο ύφασμα!

0QVLp2.pngkdBmp3.png

εγω ετσι το πλενω...με βουρτσα και αβα.....μετα γυρισμα αναποδα και περιμενω να στεγνωσει.........περιμενε καλυτερα να ανοιξει ο καιρος....να βγει ο ηλιος

• 2 weeks later...

Κοριτσακια τελικα σημερα ηταν μια καλη ευκαρια να πλενω το καροτσακι ;). Χρησιμοποησα τελικα σφουγγαρακι πιατων και tide alpine και απλα ΑΣΤΡΑΨΕ!!! Δοκιμασα και με βουρτσα σκληρη αλλα δεν με βολεψε καθολου για πολλους λογους...οποτε η εναλλακτικη μου ηταν το σφουγγαρακι (οπως σωστα ανεφερε εξ' αρχης η Aimee), το οποιο αφησε μια αισθηση απαλοτητας κατα το τριψιμο και εκανε την ολη διαδικασια διασκεδαστικη, καθως το δροσερο νερακι στα χερια μου ηταν βαλσαμο με τοσο ηλιο που ειχε!!! Το αφησα στραγγιξε και επειτα το εβαλα κατω απο τον ηλιο και ολα οκ!!!

Καλες βολτες λοιπον σε ολες μας!!! :)

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012