Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

bullying-τι πρεπει να κανω

Recommended Posts

η κόρη μου έπεσε θύμα ξυλοδαρμου, μεσα στο σχολείο σε διάλειμμα, από μεγαλύτερα παιδιά και 2 σε αριθμο, τι πρέπει να κάνω; Αρχικά απευθύνθηκα στον διευθυντή ο οποίος γνωρίζει την ομάδα αυτή, γιατί φυσικά έχουν ξαναδράσει, και μου διαβεβαίωσε ότι θα επιληφθεί της κατάστασης. Όντως, απ' ότι μου πε η κόρη μου, ο ένας από τους δύο θύτες της ζήτησε συγνώμη. Έπειτα, μίλησα με την δασκάλα των θυτών και ή ίδια επισήμανε την άσχημη κατάσταση που επικρατεί και μου διαβεβαίωσε ότι θα μιλήσει και στα παιδιά και τους γονείς τους, οι οποίοι φυσικά είναι "ανύπαρκτοι". Μήπως άραγε μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω; σας παρακαλώ βοηθήστε με...

Διαφημίσεις

Καλησπερα

Πρεπει να ενημερωσεις ολους τους γονεις μεσα απο το Συλλογο Γονεων και να αντιμετωπισετε το προβλημα μαζι. Να τους κινητοποιησεις ωστε να πιεσετε τους εκπαιδευτικους να συμμορφωσουν τα παιδια για να μην υπαρξουν και αλλα θυματα.

Μην το αφηνεις ετσι, και μην βασιζεσαι στην συγνωμη .

Η ΣΥΓΝΩΜΗ εχει νοημα οταν στενοχωριεται πραγματικα ενα παιδι για την πραξη του και δεν την επαναλλαμβανει .. Οταν συμμετεχει σε τετοια ομαδα και το εχει ξανακανει μαλλον η συγνωμη χρησιμοποιειται για να μην τιμωρηθει και οχι επειδη εχει μετανοιωσει .

Επισης στο συλλογο γονεων συνηθως υπαρχουν δικηγοροι γονεις που μπορουν να σας κατευθυνουν καταλληλα.

Σε ποια τάξη είναι η κόρη σου?

Εμείς έχουμε παρόμοια ευτράπελα στο σχολείο μας......έχω ανοίξει και θέμα προ ημερών. Πρώτη κίνηση είναι πάντα η δασκάλα........αν δεν λάβει δράση είναι μετά ο διευθυντής......καλούνται οι γονείς εκατέρωθεν, άμα θέλουν τους βρίσκουν, εκατό τηλέφωνα μας ζήτησαν στις εγγραφές.......αν δεν παρεβρεθούν οι γονείς και συνεχίσουν οι επιθέσεις χωρίς καλυτέρευση, επόμενος σταθμός είναι ο σύλλογος γονέων, που όμως, πάλι δε μπορεί να παρέμβει εύκολα στο έργο των εκπαιδευτικών.......μετά υπάρχει ο σχολικός σύμβουλος, που θα κάνει συστάσεις στο διευθυντή και τέλος η πρωτοβάθμια όπου γίνονται πλέον καταγγελίες.

Εφόσον σε διαβεβαίωσαν πως θα επιληφθούν, δώσε τους χρόνο.....ήδη είχατε διαφορά από το ένα παιδί όπως λες........ενημέρωσες, ας δράσουν! Αν όχι, μετά προχώρα.......

Τυχερή είσαι πάντως, εμάς δεν παραδέχονται τίποτα, λένε οτι "είναι παιδάκια........και θα χτυπιούνται!" ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΕΥΧΟΜΑΙ

*αν τα περιστατικά είναι πολλά και μια συνέλευση γονέων θα ήταν βοηθητική, εμείς αυτό θα κάνουμε....

• 3 weeks later...

κορίτσια η παρέμβασή μου είχε αποτέλεσμα, ο διευθυντης κάλεσε ψυχολόγους οι οποίοι μίλησαν ιδιαιτέρως στα παιδιά-θυτες και στους γονείς τους και ειλικρινα οι επιθέσεις τους μειώθηκαν εως και εξαλείφθηκαν. Είμαι πολύ ικανοποιημένη!!!

Διαφημίσεις