Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πρόγραμμα φαγητού για παιδάκι 14 μηνών

mami

Recommended Posts

Κορίτσια τη γνώμη σας στο παρακάτω παρακαλώ...

Ο γιός μου θηλάζει και δεν πίνει (ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!!!) καθόλου ξένο γάλα.

Το πρωί πριν φύγω για τη δουλειά, ποτέ δεν θέλει να θηλάσει, οπότε μένει με όσο γάλα έχει πιεί το προηγούμενο βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Κατά τις 9:30 το πρωί τρώει φρούτα.

Κατά τις 13:30 τρώει το μεσημεριανό του.

Κατά τις 17:00 που γυρίζω το απόγευμα, θηλάζει ΛΙΓΟ.

Στις 19:00 του δίνω ή ένα γιαουρτάκι, ή κρεμούλα, ή λίγο από το μεσημεριανό του φαγητό.

Τέλος το βράδυ πριν κοιμηθεί, θηλάζει...επίσης ΛΙΓΟ.

Είναι καλά αυτά τα γεύματα;

Ρωτάω γιατί σαν να μου φαίνεται ότι από τις 17:00 μέχρι τις 9:30 το άλλο πρωί, είναι πολλές οι ώρες ποθ μένει νηστικός και δυστυχώς θηλάζει μόνι 2-3 λεπτά τη φορά....φοβάμαι λοιπόν ότι κάτι λείπει!!!

Τι λέτε;

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια τη γνώμη σας στο παρακάτω παρακαλώ...

Ο γιός μου θηλάζει και δεν πίνει (ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!!!) καθόλου ξένο γάλα.

Το πρωί πριν φύγω για τη δουλειά, ποτέ δεν θέλει να θηλάσει, οπότε μένει με όσο γάλα έχει πιεί το προηγούμενο βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Κατά τις 9:30 το πρωί τρώει φρούτα.

Κατά τις 13:30 τρώει το μεσημεριανό του.

Κατά τις 17:00 που γυρίζω το απόγευμα, θηλάζει ΛΙΓΟ.

Στις 19:00 του δίνω ή ένα γιαουρτάκι, ή κρεμούλα, ή λίγο από το μεσημεριανό του φαγητό.

Τέλος το βράδυ πριν κοιμηθεί, θηλάζει...επίσης ΛΙΓΟ.

Είναι καλά αυτά τα γεύματα;

Ρωτάω γιατί σαν να μου φαίνεται ότι από τις 17:00 μέχρι τις 9:30 το άλλο πρωί, είναι πολλές οι ώρες ποθ μένει νηστικός και δυστυχώς θηλάζει μόνι 2-3 λεπτά τη φορά....φοβάμαι λοιπόν ότι κάτι λείπει!!!

Τι λέτε;

Το παιδάκι πως παει απο ανάπτυξη? Εννοώ τα κιλά του ειναι καλά για την ηλικία του?

Ο δικός μου που ειναι στην ιδια ηλικία θηλάζει το βράδυ πριν τον υπνο. Θηλάζει κατα την διάρκεια τησ νυχτας οταν ξυπνησει (τουλάχιστον μια φορά) και το πρωι δεν θηλάζει πάντα, γιατι φέυγω για την δουλεια (θελω και σιγα σιγα να αποθηλάσω). Ουτε εμένα πινει καθολου ξενο γαλα με κανενα αλλο τροπο. Τωρα δοκιμάζω το πρωι που θα σηκωθει να του δινω λιγο ρυζογαλο ή καμια κρεμουλα που του φτιάχν και για να ξεγελάσει την πεινα της νυχτας και για να παρει και λιγο ασβεστιο. Την ημέρα τρώει κατα τις 9 τα φρουτα του, κατα την 1 το φαι του. Ενδιάμεσα παει με την γιαγια να παρει ψωμι και τσιπαει και λιγο ψωμάκι. Καμια φορα τσιμπάει και τυράκι. Το απογευμα κατα τις 5 τρώει γιαουρτάκι ή αυγο με ντοματουλα. Τωρα τελευταια το απογευμα του προσφέρω και λιγο απο το μεσημεριανο μηπως και θέλει για να ειμαι σιγουρη πως δεν πεινάει και μηπως και κοιμηθει περισοτερο το βράδυ.

Νομιζω σε αυτη την ηλικία μπορεις να δοκιμάζεις και διαφορα σνακς μεσα στην ημέρα (πχ, εξτρα φρουτο, παιδικο μπισκότο κτλ) και αν πειναει θα τα φάει, αν οχι απλως θα αρνηθει.

Ελπιζω να σε βοηθαει λιγο.

tt172354.aspx

gZOfp2.png

Το παιδάκι πως παει απο ανάπτυξη? Εννοώ τα κιλά του ειναι καλά για την ηλικία του?

Ο δικός μου που ειναι στην ιδια ηλικία θηλάζει το βράδυ πριν τον υπνο. Θηλάζει κατα την διάρκεια τησ νυχτας οταν ξυπνησει (τουλάχιστον μια φορά) και το πρωι δεν θηλάζει πάντα, γιατι φέυγω για την δουλεια (θελω και σιγα σιγα να αποθηλάσω). Ουτε εμένα πινει καθολου ξενο γαλα με κανενα αλλο τροπο. Τωρα δοκιμάζω το πρωι που θα σηκωθει να του δινω λιγο ρυζογαλο ή καμια κρεμουλα που του φτιάχν και για να ξεγελάσει την πεινα της νυχτας και για να παρει και λιγο ασβεστιο. Την ημέρα τρώει κατα τις 9 τα φρουτα του, κατα την 1 το φαι του. Ενδιάμεσα παει με την γιαγια να παρει ψωμι και τσιπαει και λιγο ψωμάκι. Καμια φορα τσιμπάει και τυράκι. Το απογευμα κατα τις 5 τρώει γιαουρτάκι ή αυγο με ντοματουλα. Τωρα τελευταια το απογευμα του προσφέρω και λιγο απο το μεσημεριανο μηπως και θέλει για να ειμαι σιγουρη πως δεν πεινάει και μηπως και κοιμηθει περισοτερο το βράδυ.

Νομιζω σε αυτη την ηλικία μπορεις να δοκιμάζεις και διαφορα σνακς μεσα στην ημέρα (πχ, εξτρα φρουτο, παιδικο μπισκότο κτλ) και αν πειναει θα τα φάει, αν οχι απλως θα αρνηθει.

Ελπιζω να σε βοηθαει λιγο.

Eυχαριστώ πολύ για την απάντηση!!!

Απ' ότι βλέπω έχουμε πάνω-κάτω το ίδιο πρόγραμμα.

Εμένα απλώς δεν του αρέσει να τρώει κομματάκια φαγητού, κάποιες φορές δεν θέλει ούτε να το βάλει στο στόμα του δυστυχώς... :-(

Ελπίζω σταδιακά να αρχίσει κι εμένα να μασουλάει διάφορα, για να μπορώ να του δώσωσ λίγο τυράκι ή κάτι άλλο ενδιάμεσα...!!!

Από ανάπτυξη είμαστε στο μέσο όρο....περίπου 10 κιλά.

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Μια χαρά ο μικρός. Εμεις ειμαστε 11 κιλά και 85 εκατοστα.

Εμένα μόνος του θελησε κομματάκια και σταματησε τα λιωμένα. Θα το κάνει και ο δικός σου οταν ειναι ετοιμος.

Δοκίμασε τις κρεμουλες το πρωι και για το γαλα και για να μην εχει αδειο στομαχακι.

tt172354.aspx

gZOfp2.png

Μια χαρά ο μικρός. Εμεις ειμαστε 11 κιλά και 85 εκατοστα.

Εμένα μόνος του θελησε κομματάκια και σταματησε τα λιωμένα. Θα το κάνει και ο δικός σου οταν ειναι ετοιμος.

Δοκίμασε τις κρεμουλες το πρωι και για το γαλα και για να μην εχει αδειο στομαχακι.

Kαλή ιδέα!!!

Θα το δοκιμάσω....

Πολλά ευχαριστώ.... :-)

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Διαφημίσεις

Kαλή ιδέα!!!

Θα το δοκιμάσω....

Πολλά ευχαριστώ.... :-)

λες ότι θηλάζει λίγο και το πρωί και το βράδυ.. μήπως να του βάλεις περισσότερα γαλακτοκομικά στο πρόγραμμά του γιατί λάβε υπόψη σου ότι σε αυτές τις ηλικίες πρέπει να πίνουν γάλα (είτε μητρικό είτε ξένο) .. οπότε το λίγο που λες μάλλον θα πρέπει να το αυξήσεις ... δίνε του και ενδιάμεσα να τρώει κάτι.. δηλ. ψωμάκι στο χέρι ή φρυγανιά ή κανένα κομματάκι τυρί μαλακό

λες ότι θηλάζει λίγο και το πρωί και το βράδυ.. μήπως να του βάλεις περισσότερα γαλακτοκομικά στο πρόγραμμά του γιατί λάβε υπόψη σου ότι σε αυτές τις ηλικίες πρέπει να πίνουν γάλα (είτε μητρικό είτε ξένο) .. οπότε το λίγο που λες μάλλον θα πρέπει να το αυξήσεις ... δίνε του και ενδιάμεσα να τρώει κάτι.. δηλ. ψωμάκι στο χέρι ή φρυγανιά ή κανένα κομματάκι τυρί μαλακό

Έχεις δίκιο...του δίνω...αλλά αρνείται να φάει οτιδήποτε σε κομματάκια!!!

Είτε δεν το βάζει καθόλου στο στόμα, είτε αν το βάλει, το μασάει λίγο και δεςν το καταπίνει...το κρατάει στο στόμα, μέχρι να το φτύσει...

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...