Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

πως θα κοψω τα αλεσμενα κ το μπιμπερο?

Recommended Posts

κοριτσια καλησπερα κ χρονια πολλα με υγεια!!!!εχω εναν γιο 2 χρονων κ 2 μηνων κ θελω να του κοψω τα αλεσμενα αλλα καθε φορα που προσπαθω δεν γινεται τιποτα......τι να κανω?δωστε μου λυσεις.....επισης τα απογευματα τροει συνηθως γιαουρτι με μελι η κρεμεσ στιγμες πολυ σπανια θα φαει κεικ τοστ κλπ.επειδη βαριεται να μασησει.τι αλλο μπορω να δωσω για απογευμα?σας ευχαριστω!!!!!

Διαφημίσεις

Όταν λες αλεσμένα εννοείς νιανιά; Αν ναι, άρχισε να αλέθεις τα φαγητά λιγότερη ώρα ή να τα λιώνεις με πηρούνι.

Τις κρέμες μπορείς να τις κόψεις πολύ εύκολα - απλά μην φτιάχνεις / αγοράζεις! Αν δεν υπάρχει κρέμα ή γιαουρτάκι διαθέσιμο, θα φάει κάτι άλλο, έτσι δεν είναι;

σε μας η λύση ήταν ο κιμας!

δηλ μπιφτεκάκια με πουρέ, ρυζάκι με κιμά κλπ

το μπιφτεκάκι του το δίναμε την ώρα που έπαιζε λίγο λίγο με το χέρι, το έβαζε στο στόμα και ήταν πολύ εύκολο να το μασήσει και να το φάει. Όσο δεν έτρωγε, το λιώναμε με το πηρούνι μέσα στον πουρέ για να γλυστρήσει πιο εύκολα

επίσης κριτσίνια, μπισκότα ολικής άλεσης κλπ για το απόγευμα

αν δεν υπάρχει εναλλακτική, το παιδί θα φάει ό,τι του προσφέρετε. Επίσης μπορείς να δώσεις ρυζόγαλο, που είναι πιο στερεό από την κρέμα, ώστε να μπει στο νόημα ότι το φαγητό μας δεν είναι τελείως νιανιά

και από φρούτα του δίναμε την μπανάνα κανονικά, κομμένη σε κομματάκια και κανένα ακτινίδιο γινωμένο, όπως επίσης (αργότερα) πεπονάκι, καρπούζι, ώριμα ροδάκινα κλπ.

Μήλο και αχλάδι όχι, για να μην πνιγεί.

Να ξέρεις πως θα μειώσει δραματικά τις ποσότητες, αλλά είναι επόμενο.

Σιγά σιγά θα συνηθίσει να μασάει και επίσης αργότερα θα αυξήσει και τις ποσότητες.

Η λύση είναι.. να πεινάσει λίγο! Εμάς η παιδίατρος μας είπε να τα κόψουμε σιγά σιγά κι όταν της είπα ότι δεν γίνεται γιατί δεν τρώει μου είπε ότι έχει περιθώριο να μην τρώει καλά για καμιά βδομάδα! Είναι όπως τα λέει η Maria ampelokipi, θα μειώσει δραματικά τις ποσότητες αλλά θα συνηθίσει. Για απογευματινό μπορείς να δίνεις και αυγό (βραστό ή και ομελέτα), τα φρούτα κομματάκια ή τοστ ή κέικ όπως λες. Δεν μπορώ να φανταστώ παιδί που γουργουρίζει η κοιλιά του να μην τρώει το κέικ :wink: .

Βάλτου λίγα κομματάκια απο οτιδήποτε μπροστά του για να παίξει με τα χεράκια του και να τα εξερευνήσει

Ο κιμάς όπως είπε και η άλλη κοπέλα ειναι καλο γιατι ειναι μαλακό, η κομματάκια σολωμου, κοτόπουλου κλπ

Βάλτου και λίγη σοκολατιτσα...

Υποθέτω οτι ακόμα τον ταΐζεια εσυ;

Για δως του ένα πηρουνακι μπροστά του με μπουκιτσα να δεις το θα κάνει;

Και το κυριότερο (δούλεψε πολυ για μας) όταν πιάνει το πηρουνι κανε τον να σε ταΐσει! Παίξε αυτο το παιχνίδι, και στο τέλος θα ταΐσει τον εαυτό του

Διαφημίσεις

Να εισαι προετοιμασμενη για μεγαλη μειωση στην ποσοτητα του φαγητου!

Εγω οποτε του τα μισοαλεθα πνιγοταν απο την πρωτη μπουκια, οποτε μια μερα του εβαλα κατευθειαν φαγητο (μπιφτεκια με πατατες) και εφαγε! Αργα και λιγο αλλα εφαγε, οποτε το κοψαμε μαχαιρι το αλεσμα, φρυγανιες και μπισκοτακια στο χερακι για εξασκηση και μασουλημα και το φαγητο πολυ ψιλοκομενο.

Το μπιμπερο ακομα δεν το εχουμε κοψει και ουτε εχω προσπαθησει οποτε δεν εχω συμβουλη!

Τι παθαινει ο δικος σου και λες οτι δεν τα καταφερνετε?

Πες του οτι το μηχάνημα που λιώνει το φαγητο χαλασέ...Και δωσε του φαγητο μπροστά του να φάει μόνος του!!εγω αυτο κάνω απο την αρχή(βέβαια ολα μαλακά και καλα βρασμένα) και ειμαστε 9 μηνων και μασάμε τα πάντα με τα ούλα ακόμα....Θα γίνει λιγο χάλια αλλα θα το ευχαριστηθεί καθως το βλέπουν και ως παιχνίδι και θα το ευχαριστιθεις κι εσυ γιατι θα φάει μια χαρά!! Για τις ποσότητες μην τον πιέσεις γιατι με τα αλεσμένα τρώνε περισσότερο.. Τωρα τις κρέμες τις έτοιμες θα σου πρότεινα να τις πετάξεις γιατι δεν του προσφέρουν τίποτα παρα μονο παχαινουν και ειναι Φουλ στη ζαχαρι....Εμενα ο Παιδιατρος ειναι εντελώς κατα....Τωρα για το μπιμπερο δεν ξέρω να σε συμβουλεψω ,αλλα πιστεύω οτι πρώτα πρεπει να κόψετε τα αλεσμένα ειναι πιο σημαντικό!!

• 4 εβδομάδες μετά...

αχ κοριτσια τον εκανα προσπαθεια οπως λετε μπιφτεκακια μικρα κοματακια πατατεσ λιωμενεσ με πιρουνι τιποτα αρνειται να φαει κ κανει οτι αναγουλιαζει......τι θα κανω?εχω κ μια μπεμπα 9,5 μηνων που ειναι λιγοφαγη προσ τα που να τρεξω?

κ γω σκεφτηκα να του πω οτι το μιξερ χαλασε αλλα πωσ να το πω αφου πρεπει να αλεσω τισ μικρησ φρουτα φαγητο κλπ.κεικ τοστ κριτσινι μπισκοτο πιτσα τηγανιτεσ πατατες τροωει το φαγητο γιατι?παει κ παιδικο κ τουσ ειπα να τον δοκιμασουν κ δεν ετρωγε.ειναι 27 μηνων ποτε θα κοψουμε τα αλεσμενα?

Εμενα παντως και οι 2 οταν τους εκοψα τα αλεσμενα σταματησαν να τρωνε φαγητο. Δυστυχως περασα σε εναλλακτικες ασχημες για να τρωνε κατι και ακομη εχουμε προβλημα με το φαγητο τους. Πραγματικα δεν ξερω αν πρεπει καποια στιγμη να κοπουν και ποτε.. Μακαρι να ετρωγαν οτι ετρωγαν αλεσμενο και ας τους τα αλεθα ακομη

Φιδές. Και τα 2 παιδιά μου κόψανε τα αλεσμένα αφού έγιναν 1 (σταδιακά) με αρχή τον φιδέ.

Επειδή είπες αναγουλιάζει:όταν ήταν μωρό είχε παλινδρόμηση;

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Διαφημίσεις

αχ κοριτσια τον εκανα προσπαθεια οπως λετε μπιφτεκακια μικρα κοματακια πατατεσ λιωμενεσ με πιρουνι τιποτα αρνειται να φαει κ κανει οτι αναγουλιαζει......τι θα κανω?εχω κ μια μπεμπα 9,5 μηνων που ειναι λιγοφαγη προσ τα που να τρεξω?

κ γω σκεφτηκα να του πω οτι το μιξερ χαλασε αλλα πωσ να το πω αφου πρεπει να αλεσω τισ μικρησ φρουτα φαγητο κλπ.κεικ τοστ κριτσινι μπισκοτο πιτσα τηγανιτεσ πατατες τροωει το φαγητο γιατι?παει κ παιδικο κ τουσ ειπα να τον δοκιμασουν κ δεν ετρωγε.ειναι 27 μηνων ποτε θα κοψουμε τα αλεσμενα?

Θα σου πρότεινα να κοψεις και στην μπεμπα τα αλεσμένα για να μην τραβήξεις τα ίδια!! Εγω δεν χρησιμοποίησα το μπλεντερ ποτε! Μονο τρίφτη για σκληρά τροφημα και το πιρούνι για μαλακά και όπως σου είπα τα τρωει ολα 10 μηνων και λατρεύει τα λαχανικα διοτι τα τρωει μόνος του!! Μήπως ετσι επηρεαστεί και μεγάλος....κανε και κανά πίτσακι με ψωμάκι και λαχανικα απο πανω μήπως τον ξεγελάσεις λιγο για αρχή ! Ρίξε μια ματιά και αν χρειστεις οτιδήποτε με χαρά να σε βοηθήσω! http://www.imommy.gr/healthguide/article/161/baby-led-weaning--to-mwro-deixnei-to-dromo/

http://www.iatropedia.gr/articles/read/1260

• 2 εβδομάδες μετά...

Εγώ και στα δυο παιδιά μου, ξεκίνησα από 11 μηνών να πατάω με το πιρούνι το φαί, αντί να το αλέθω. Μετά τον χρόνο πολύ μικρά κομματάκια (πάντα μαλακές τροφές) και κόψιμο τα ιδιαίτερα φαγητά. Μέχρι 14 μηνών έτρωγαν κανονικά κομματάκια και τα δύο και μάλιστα πολύ καλα, εννοώ τα πάντα!. Αν κόψεις μπριζόλα όσο μικρή και να την κάνεις δεν παίζει να μπορεί να την φάει και θα του βγει ανάποδα. Πολλούς κιμάδες, μην κάνεις πίσω, αστο να πεινάσει και αμα πεινάσει θα φάει και τις πέτρες που έλεγε ο μπαμπάς μου. Δηλαδή εσύ κάνεις το φαί σου, του το προσφέρεις και χωρίς εντάσεις και φωνές, αν δεν θέλει το παίρνεις στην άκρη. Αν πεινάσει του προσφέρεις το ίδιο.

Επίσης να έχεις υπόψην σου ότι αν το "μεγάλο" ζηλέυει το μικρό, είναι πολύ δύσκολο να πάει "μπροστά", γιατί μιμείτε το μικρό και κάνει ότι εκείνο για να τραβήξει την προσοχή.

Εμένα ο μεγάλος μέχρι και τα 4,5 μου έλεγε "εσύ να με ταίσεις" γιατί τάιζα το μικρό!!!! Μόλις ο μικρός έμαθε να τρώει μόνος του (15 μηνών) δεν μου το ξαναείπε..

Σε 1,5 μήνα ξεκίνα και το μικρό σου να μαθαίνει σιγά σιγά και θα δεις ότι και ο άλλος θα θέλει να κάνει ότι και η μικρή.. :-)

y9qxp2.pngGgOLp3.png

Ξέχασα να σου πω για το μπιμπερό..

Ισχυει βέβαια το ίδιο με το ότι, βλέποντας το μωρό με μπιμπερό θα είναι δύσκολο για εκείνον να το κόψει.

Επίσης μην προσπαθήσεις να κάνεις 2 αλλαγές μαζί, γιατι θα ζοριστεί το παιδί. Κάντε προσπάθεια για κόψιμο μπιμπερό και μετά από 1 μήνα ξεκίνα το φαί. Εμείς το μπιμπερό το κόψαμε με τα εκπαιδετικά ποτηράκια της NUK και μετά πήγαμε στο καλαμάκι (βέβαια ήταν πολύ πιο μικροί). Εσένα πίνει φαντάζομαι ήδη με καλαμάκι, μήπως να πας κατευθείαν εκεί? Πηγαίνετε μαζί στο Jumbo να διαλέξει ένα ποτήρι που του αρέσει και να του πεις, "θα πίνουμε το γάλα μας εκεί, γιατί μεγαλώσαμε τώρα!!" Αν θες και το ανδιάμεσο στάδιο της Nuk τα ποτηράκια έχουν μια πιπίλα εκπαιδευτική, που μαθαίνει σε αυτήν για να πάει μετα στο ποτήρι. Δεν είναι στρογγυλή είναι επίπεδη και παίρνει τελείως άλλη θέση στο στόμα.

y9qxp2.pngGgOLp3.png

Ο γιος μου εκοψε τα αλεσμένα 11 μηνών κ πέταγα από την χαρά μου...αλλά δυστυχώς η κόρη μου 15 μηνών κ δεν μπορεί να φάει μη αλεσμένο. Αναγουλιάζει κ τα φτύνει. Τρώει μπισκότα αλλά ως εκεί....σε καμιά βδομ.θα ξαναπροσπαθήσω γιατί κακά τα ψέματα μετά μπορείς να κινηθείς πιο ανετα. Να πας για ένα φαγητό χωρίς να κουβαλάς....

νομίζω ότι εξαρτάται κατά πολύ από το πόσο γρήγορα θα ζηλέψει "αυτά που τρώνε οι μεγάλοι"!;) εμάς έκοψε τα αλεσμένα 14 μηνών!στην αρχή νόμιζα ότι δεν της αρέσει το φαγητό που της φτιαχνω πια!όταν της το έδωσα όπως το τρωμε εμείς το τσάκισε!απλά καλό είναι να του δώσεις και την ευκαιρία να δοκιμάσει ώστε να επιλέξει!;)

Διαφημίσεις

Αχ κορίτσια σας ζηλεύω με το θέμα του φαγητού. Εμένα η μπουμπού μου είναι πολύ δύσκολη κ νομίζω ότι δε θα ζητήσει από μόνη της φαγητό ποτέ.Τα χουμε κόψει τα αλεσμένα αλλά 25 μηνών ακόμα πολύ καλά πατημένα της τα δίνω όχι γιατί αηδιάζει απλά δεν ενδιαφέρεται να φάει. Κι όλοι μαζί τρώμε κ τα πάντα κάνουμε αλλά ίσα ίσα τότε τρώει λιγότερο κ μόνο ψωμί κ τυρί. Εντάξει την καταφέρνω αλλά με πολύ δυσκολία κ παιχνίδια κ πάλι η μερίδα της θεωρείται πολύ μικρή.Πατάτα τηγανιτή να της δώσεις στο χέρι την πετάει, πίτσα μου φαγε 3 μπουκιές μόνο όταν είχε πολλές ώρες νηστικιά δηλαδή ούτε αυτά τα φαγητά ζηλεύει. Και το μπιφτέκι που όλοι μου λένε για καλύτερο είναι το χειρότερο φαγητό μας. Τέλος πάντων θα μεγαλώσει κι αυτή κι ελπίζω να βελτιωθεί κάπως. Όσο για το γάλα μόνο κοιμισμένη αλλιώς δεν...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...