Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

παιδιά προσχολικής ηλικίας και ύπνος

Recommended Posts

Έχω μία κορούλα 3 ετών και 3 μηνών, η οποία παρουσιάζει διαταραχές στον υπνο της. Γενικά ποτέ δεν ήταν αυτό που λέμε ''παιδί του ύπνου'', αλλά ακόμη και σ' αυτήν την ηλικία ξυπνάει πολύ συχνά κλαίγοντας τα βράδια (μπορεί και κάθε μία ώρα κάποιες φορές), θέλει να έρχεται να κοιμάται στο κρεβάτι μας και γενικά κάνει ανήσυχο ύπνο. Βγάζω το συμπέρασμα ότι κάποιες φορες φοβάται ή δεν της αρέσει να κοιμάται μόνη στο δωμάτιο της, παρόλο που από 4 μηνών μωρό την έβαλα στο δικό της δωμάτιο. Έχει αντιμετωπίσει κανείς παρόμοια κατάσταση?? Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω. Έχω προσπαθήσει με διάφορους τρόπους, αλλά το πρόβλημα επιμένει. Άλλες φορές προσπαθώ με το καλό να της εξηγήσω, να μη φοβάται, την παίρνω αγκαλιά, άλλες φορές εξαντλείται η υπομονή μου και την μαλώνω. Δεν ξέρω πραγματικά τι να κάνω.

Διαφημίσεις

το εχω περασει και εγω αυτο και το ψιλοπερναω ακομα μεχρι που κατα τυχη δοκιμασα να την βαλω σε ενα κανονικο κρεβατι και οχι πλεον στην κουνια της που εννοειτε ηταν χωρις καγκελο αλλα ηταν χαμηλη οχι σαν κανονικο κρεβατι δηλαδη....εκει μου ηρεμησε καπως και αντι για καθε μια ωρα μου ξυπναει 1 φορα την νυχτα.σαφεστατα ετυχε σε εμενα αυτο επειδη οταν κοιμαται στην γιαγια της την εχει σε κανονικο κρεβατι.βεβαια η μανα μου κοιμαται στο ιδιο δωματιο με την μικρη.μπορει να παιζει και αυτο ρολο.αλλα μπορει επισης να βλεπει ονειρα να την φοβιζει κατι(κανα κουκλακι κτλ)βαλτης ενα φωτακι στο δωματιο της....πες της ενα παραμυθι και περιμενε μεχρι να την παρει ο υπνος να εισαι ξαπλωμενη μαζι της στο κρεβατι αν γινετε.και αν σου ξυπνησει παλι το βραδυ πηγαινε παλι να την καθυσυχαζεις (ξαπλωνοντας παλι διπλα της μεχρινα ξανακοιμηθει και μετα πας παλι εσυ στο δωματιο σου).αν παλι θες και δεν εχεις προβλημα εννοειτε κοιμηθητε και μαζι!!ειναι προτιμοτερο να ειναι στον χωρο της βεβαια(εκτος αν αρρωστησει καμια φορα που εκει μπορεις και να την παρεις στο κρεβατι σου)οπως επισης σε καμια περιπτωση μην την ξαναμαλωσεις γιατι δημιουργειτε αγχος ετσι....μαλωνουμε μονο οταν κανει καποια ζημιουλα και οχι στο αγουροξυπνημα της που σε ζηταει!οπως και να ναι φαση ειναι και καποια στιγμη θα το κοψει....θελει λιγη υπομονη βεβαια αλλα τι να κανουμε!εγω εχει τυχει αρκετες φορες και εχω κοιμηθει μαζι της αλλα μου εχει ξυπνησει στις 5 και στις 6 το πρωι οποτε για κανα διωρο ακομα κοιμαμαι και εγω μαζι της αλλα στο ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΗΣ!!:lol::lol::lol::lol:

Εγω!!! Εχω οροβληματικη σχεση με τον υπνο των παιδιων μου, χαχχαχαχ. ΔΕΝ κοιμουνται καλα αν δεν κοιμουνται μαζι μας...αισχος!

Τα ειχα στην κουνια τους, μονα τους , απο ημερων...,.και κοιμοντουσαν μια χαρα εκτος τις στιγμες που τους επεφτε η πιπιλα.....μετα τα δυο που κοψαμε την πιπιλα αρχισε το μαρτυριο....

Ξυπνανε και οι δυο μες τη νυχτα και με ζητουν!!!!! Αν κοιμουνται αμζι μας, δεν ξυπνανε οποτε δενε χουν ακριβως διαταρραγμενο υπνο, εμεις τον εχουμε!!

Μετα απο διαφορες μεθοδους και πολλες δοκιμες κατεληξα οτι δεν υπαρχει γιατρεια στην περιπτωση μας. Δοκιμασα πολλα....με το καλο , με παραμυθια, με πιο κοφτο τροπο ακομη και κε δωροδοκιες......τσαμπα κοπος....

Μετα τις 3 περιπου τη νυχτα σχεδον παντα θα ερθουν στο κρεβατι μας!!! Και οι δυο!!!! Μαυρος υπνος!!!!!

Τους αφηνω ομως....,οσο παρει......δεν παει η καρδια μου να τα διωξω , σκεφτομαι οτι δεν θα ειναι παντα παιδια.....

Και δεν ειναι μικρα, μεγαλα ειναι...οεριπου 8 και 4.5... Αλλα δεν μου παει καρδια.....

• 3 εβδομάδες μετά...

Λάιδα αλήθεια λες ή κάνεις πλάκα? 8??? πόσα χρόνια ακόμη να περιμένω η έρμη? να πηδήξω τώρα απ τον γκρεμό καλύτερα?? δεν αντέχω άλλο! η μεγάλη μου 3 και κάτι, η μικρή 19 μηνών. της μεγάλης ο ύπνος είχε στρώσει για κανένα εξάμηνο, στους 18-19 μήνες, μετά γεννήθηκε η αδερφή της και χάλασε πάλι..αυτή την περίοδο ξυπνάνε και οι 2 λες κι έχω 2 νεογέννητα στο σπίτι. όλο λέω υπομονή πόσο πια να κρατήσει ακόμα?? αν είναι να περιμένω άλλα 5 χρόνια....

α επίσης εμένα η μικρή έτσι και την πάρω στο κρεβάτι μου πάλι ξυπνάει, μη σου πω και πιο συχνά,(θηλάζει) κι έτσι κοιμάμαι χειρότερα γιατί με στριμώχνει κι όλας. η δε μεγάλη τις περισσότερες φορές δε θέλει καν να έρθει στο κρεβάτι μας, θέλει απλώς κάποιον στο δικό της.

τη δωροδοκία προσπαθούμε κι εμείς αυτές τις μέρες με τη μεγάλη αλλά δε βλέπω φως...

tMJnp2.png

W2cQp3.png

Εγω!!! Εχω οροβληματικη σχεση με τον υπνο των παιδιων μου, χαχχαχαχ. ΔΕΝ κοιμουνται καλα αν δεν κοιμουνται μαζι μας...αισχος!

Τα ειχα στην κουνια τους, μονα τους , απο ημερων...,.και κοιμοντουσαν μια χαρα εκτος τις στιγμες που τους επεφτε η πιπιλα.....μετα τα δυο που κοψαμε την πιπιλα αρχισε το μαρτυριο....

Ξυπνανε και οι δυο μες τη νυχτα και με ζητουν!!!!! Αν κοιμουνται αμζι μας, δεν ξυπνανε οποτε δενε χουν ακριβως διαταρραγμενο υπνο, εμεις τον εχουμε!!

Μετα απο διαφορες μεθοδους και πολλες δοκιμες κατεληξα οτι δεν υπαρχει γιατρεια στην περιπτωση μας. Δοκιμασα πολλα....με το καλο , με παραμυθια, με πιο κοφτο τροπο ακομη και κε δωροδοκιες......τσαμπα κοπος....

Μετα τις 3 περιπου τη νυχτα σχεδον παντα θα ερθουν στο κρεβατι μας!!! Και οι δυο!!!! Μαυρος υπνος!!!!!

Τους αφηνω ομως....,οσο παρει......δεν παει η καρδια μου να τα διωξω , σκεφτομαι οτι δεν θα ειναι παντα παιδια.....

Και δεν ειναι μικρα, μεγαλα ειναι...οεριπου 8 και 4.5... Αλλα δεν μου παει καρδια.....

:D:D:DAυτο ακριβως συμβαινει με τη μεγαλη μου και ειναι 6 και οχι καθε βραδυ βεβαια αλλα βραδυ παρα βραδυ ή καθε τρια βραδια !!!!

Να πω ομως και μια αληθεια:oops::oops::oops:Το ευχαριστιομαστε πολυ με τον αντρουλη μου να κανουμε γουτσου γουτσου ολοι μαζι...η μικρη ερχεται πιο σπανια ...και οταν ερχεται πρωτη και σηκωνεται η μεγαλη και τη βλεπει γυριζει στο κρεβατι της.Μαλον δεν βολευεται;);)

Κανα δυο φορες που θελαν και οι δυο εφυγε ο μπαμπας και κοιμηθηκε στο παιδικο αλλα να μην πω ψεματα ΔΕΝ εχουμε προβλημα..:oops::oops:

Ισως γιατι δεν ειναι καθε βραδυ και δεν ειναι και οι δυο μαζι...

Διαφημίσεις

Λάιδα αλήθεια λες ή κάνεις πλάκα? 8??? πόσα χρόνια ακόμη να περιμένω η έρμη? να πηδήξω τώρα απ τον γκρεμό καλύτερα?? δεν αντέχω άλλο! η μεγάλη μου 3 και κάτι, η μικρή 19 μηνών. της μεγάλης ο ύπνος είχε στρώσει για κανένα εξάμηνο, στους 18-19 μήνες, μετά γεννήθηκε η αδερφή της και χάλασε πάλι..αυτή την περίοδο ξυπνάνε και οι 2 λες κι έχω 2 νεογέννητα στο σπίτι. όλο λέω υπομονή πόσο πια να κρατήσει ακόμα?? αν είναι να περιμένω άλλα 5 χρόνια....

α επίσης εμένα η μικρή έτσι και την πάρω στο κρεβάτι μου πάλι ξυπνάει, μη σου πω και πιο συχνά,(θηλάζει) κι έτσι κοιμάμαι χειρότερα γιατί με στριμώχνει κι όλας. η δε μεγάλη τις περισσότερες φορές δε θέλει καν να έρθει στο κρεβάτι μας, θέλει απλώς κάποιον στο δικό της.

τη δωροδοκία προσπαθούμε κι εμείς αυτές τις μέρες με τη μεγάλη αλλά δε βλέπω φως...

Αληθεια λεω η ερμη αλλα το ριχνω στην πλακα μπαςι το ξεπερασω! εχω καταλληξει οτι ειναι θεμα παιδιου. ο μικρος ειναι σε πολυ καλυτερη φαση....λογικα πλαισια...δυο φορες θα κοιμηθει σερι, μια θα με ζητησει.....ο μεγαλος θα ερθει ΚΑΘΕ βραδυ...ισως αν δεν ερχοταν ο μεγαλος να μη με αναζητουσε και ο μικρος ποτε.

Πιστευω οτι το παιδακι σου θα ξαναφτιαξει αφου ειχατε περασει εξαμηνο που εστρωσε.....ισως ξυπναει απο το κλαμα του μωρου τωρα, ισως ζηλευει.

:D:D:DAυτο ακριβως συμβαινει με τη μεγαλη μου και ειναι 6 και οχι καθε βραδυ βεβαια αλλα βραδυ παρα βραδυ ή καθε τρια βραδια !!!!

Να πω ομως και μια αληθεια:oops::oops::oops:Το ευχαριστιομαστε πολυ με τον αντρουλη μου να κανουμε γουτσου γουτσου ολοι μαζι...η μικρη ερχεται πιο σπανια ...και οταν ερχεται πρωτη και σηκωνεται η μεγαλη και τη βλεπει γυριζει στο κρεβατι της.Μαλον δεν βολευεται;);)

Κανα δυο φορες που θελαν και οι δυο εφυγε ο μπαμπας και κοιμηθηκε στο παιδικο αλλα να μην πω ψεματα ΔΕΝ εχουμε προβλημα..:oops::oops:

Ισως γιατι δεν ειναι καθε βραδυ και δεν ειναι και οι δυο μαζι...

Gavramid και εγω προσπαθω να το απολαυσω , τι αλλο να κανω? ειναι και μεγαλοσωμος και ειναι σαν να κοιμομαστε τρια μεγαλα ατομα στο διπλο, ουφ! Τις περισσοτερες φορες δεν το καταλαβαινει πουε ρχεται.....δεν το θυμαται το πρωι. και αυτο ειναι χειροτερο.....το εχει συνηθισει!

Και να ξερατε μονο τι εχω δοκιμασει....τα παντα!!!!!! πηγα μεχρι και σε παιδοψυχολογο :cool: και μου ειπε οτι το παιδι μια χαρα ειναι, το προβλημα το εχωε γω που το βρισκω παραλογο ολο αυτο! :lol: .....ενταξει, δεν ξαναπηγα!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...