Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗΣ

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους.

Μιλώντας για την Επιτροπή και τα δικαιολογητικά που ζητούν πέρα των εξετάσεων,θα ήθελα να κάνω μια μικρή επισήμανση σε κάποιες λεπτομέρειες που ίσως απρόοπτα σας προκύψουν και δεν είστε προετοιμασμένες,ώστε να μην ταλαιπωρηθείτε.

Το λέω λόγω προσωπικής μου εμπειρίας περνώντας απ' την Επιτροπή.

Εγώ έχω βιβλιάριο ΙΚΑ το οποίο πριν 2-3 χρόνια δυστυχώς έχασα κι έτσι πήγα τότε στο ΙΚΑ και μου έβγαλαν καινούργιο.Αυτό είναι το πρώτο που θα πώ..

Το δεύτερο είναι για το παραπεμπτικό χαρτί που θα σας δώσει ο γιατρός του ΕΟΠΥΥ.

Πήγα στην επιτροπή την προηγούμενη εβδομάδα έχοντας μαζέψει όλες τις εξετάσεις και τα χαρτιά και αφού φυσικά τα είχα διπλοτσεκάρει όλα για να είμαι σίγουρη.

Η επιτροπή κοίταξε λεπτομερώς τις εξετάσεις μου και όταν έφτασαν στο βιβλιάριο μου είπαν ότι αυτό είναι "καινούργιο" και ότι δεν φαίνεται και δεν μπορούν να ελέγξουν αν εγώ είχα ξανακάνει προσπάθεια στο παρελθόν και αν είχα ξαναπάρει επιδότηση.

Πάγωσα προς στιγμήν αλλά για καλή μου τύχη μου είπαν να πάω στο ΙΚΑ της περιοχής μου (στα γραφεία,γκισέ παροχών) και να ζητήσω να μου δώσουν μια βεβαίωση ότι δεν έχω ξαναπάρει επιδότηση στο παρελθόν γι'αυτόν το σκοπό και να τους την ξαναπάω.

Το δεύτερο αφορά στο παραπεμπτικό.

Λοιπόν εγώ είχα πάρει το παραπεμπτικό απ' τον Μάιο αλλά όταν το πήραν τα χέρια τους μου είπαν ότι δεν είναι αυτό το σωστό χαρτί και ότι η φόρμα έχει αλλάξει (με τη σφραγίδα του ΕΟΠΥΥ πάνω πάνω και τα κουτάκια επιλογής των απαντήσεων κάτω απ'τις ερωτήσεις)

Εγώ λοιπόν αυτό πώς να το ξέρω? Εγώ είμαι ο γιατρός του ΕΟΠΥΥ?!

Είδαν βέβαια τη σφραγίδα και την υπογραφή του γιατρού και τους παραξένεψε κι αυτούς..

Τους εξήγησα πως θα ήταν κρίμα να υπάρξει πρόβλημα και να μην πάρω την έγκριση από λάθος του ΕΟΠΥΥ κι όχι δικό μου.

Βέβαια δεν μου είπαν τίποτα οι άνθρωποι και μάλιστα ο επικεφαλής πήρε τηλέφωνο μπροστά μου τον διευθυντή του ΙΚΑ που ανήκω και διευκρίνισε ότι το χαρτί που δίνουν είναι λάθος,να μην ταλαιπωρούν τον κόσμο και ότι έχει βγει νέο. Μάλιστα του έκανε και επίπληξη μπροστά μου.

Μου έδωσαν οι ίδιοι το σωστό χαρτί και μου είπαν να πάω απ'το ΙΚΑ και να μου το ξανασυμπληρώσει ο γιατρός και να το πάω κι αυτό με τη βεβαίωση πάλι την επόμενη εβδομάδα χωρίς ραντεβού.

Εχθές λοιπόν πήγα όλα τα χαρτιά μου και τις εξετάσεις μου και πέρασα κανονικά!

Αυτά τα λέω για να πάρετε μια μικρή γεύση του πως λειτουργούν.

Προσοχή εσείς που έχετε ανανεώσει βιβλιάριο,καλό είναι να πάρετε από πριν και την βεβαίωση απ'το ΙΚΑ εφόσον δεν έχετε ξανακάνει προσπάθεια.Σε κάθε περίπτωση πάντως τη ζητάνε.

Προσοχή και στο χαρτί που σας δίνει ο γιατρός. Ελέγξτε για καλό και για κακό αν είναι σωστά συμπληρωμένο κι αν είναι αυτό που φαίνεται και στη σελίδα του Υπουργείου.

Σε γενικές γραμμές οι άνθρωποι ήταν άψογοι και δεν με ταλαιπώρησαν.Μου ζήτησαν απλά να τους πάω τα σωστά χαρτιά την επόμενη εβδομάδα ενώ είχα βάλει στο μυαλό μου τα χειρότερα..Εφόσον οι εξετάσεις είναι καθαρές και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα εκεί δεν έχουν λόγο να σε κόψουν..

Αυτά ως προς τη δική μου εμπειρία.;)

Διαφημίσεις

petit bebe, ευχαριστουμε για την αναλυτικοτατη περιγραφη σου!!!θα τα εχουμε υπόψη μας!καλα εκανες και τα ανεφερες εδω για να ειμαστε πιο προετοιμασμενες!!!

• 5 weeks later...
petit bebe, ευχαριστουμε για την αναλυτικοτατη περιγραφη σου!!!θα τα εχουμε υπόψη μας!καλα εκανες και τα ανεφερες εδω για να ειμαστε πιο προετοιμασμενες!!!

Να σημειώσω εδώ ότι με την πρόσφατη εγκύκλιο που βγήκε τέλος Οκτωβρίου τη βεβαίωση επιδόματος σε περίπτωση ανανεωμένου βιβλιαρίου την ζητάνε και στο φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ.

Καλό είναι να την έχετε 2 φορές σε περίπτωση που τη ζητήσει και η επιτροπή και το φαρμακείο..;)