Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ????

Recommended Posts

Μια χαζη ερωτηση μιας κ ειμαι τελιειως ασχετη. Εχω παρει ενα παλιο πετρινο μισογκερεμισμενο σπιτι με σκοπο να το φτιαξω. θελω ομως να το μετακομισω καμια 100 μετρα παρακατω γιατι δεν γουσταρω τον γειτονα που θα εχω. Το θεμα ειναι οτι θα περασει απο σχοπ εν ολιγοις γινεται αυτο να "μετακομισει " το σπιτι λιγο παρακατω η πρεπςι οπωσδηποτε να φτιαχτει εκει που βρισκεται τωρα?

Διαφημίσεις

Το σπίτι βρίσκεται προφανώς σε οικόπεδο. Αν αγόρασες οικόπεδο με σπίτι και θέλεις να μεταφέρεις το οίκημα σε άλλο σημείο ΜΕΣΑ στο οικόπεδό ΣΟΥ, προφανώς και γίνεται. Οικόπεδό σου είναι ότι θέλεις το κάνεις. Αλλά δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό σε επίπεδο αδειών κ.λπ. Δηλαδή υποθέτω πως χρειάζεσαι άδεια επισκευής για το υπάρχον κτίσμα αλλά αν το γκρεμίσεις για να το πας σε άλλο σημείο προφανώς θες άδεια ανέγερσης οικίας.

Αν πάλι θες να φτιάξεις σπίτι σε οικόπεδο άλλου, προφανώς και δεν μπορείς έτσι απλά να το κάνεις.

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Σ ευχαριστω πολυ για τν απαντηση. Αδεια οικοδομης θελει κανονικη δλδ οχι επισκευης αλλα ανεγερσης μιας κ ειναι μισογκρενμισμενο.... Εγω σκεφτομαι να το παω σε διπλανο οικοπεδο αλλο οικοπεδο δικο μου εννοειται το οποιο γειτονευει με αυτο που ειναι τωρα κ το ειχα παρει αρκετα χρονια πριν.

Θα σε συμβούλευα να βρεις έναν μηχανικό (πιθανά αυτόν που θα αναλάβει και το σπίτι) να σε κατατοπίσει. Εκείνοι ξέρουν τους νόμους, τα της πολεοδομίας κ.λπ.

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

κοίτα, αν είναι να χτίσεις σε άλλο οικόπεδο, τότε θέλεις από την αρχή αδεια ανέγερσης. δεν τίθεται θέμα μετακόμισης. άσε που και στο ίδιο οικόπεδο, δε νοείται μετακόμιση κτίσματος, γιατί θα πρέπει να απεικονίζεται η θέση του κτίσματος στο οικόπεδο, οπότε μιλάμε για άλλο κτίσμα.

Διαφημίσεις