Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

κουφώματα: ξύλινα ή αλουμινίου??

Recommended Posts

χτες είχαμε συνάντηση με την αρχιτέκτονα που έχει αναλάβει τα σχέδια του σπιτιού μας. όταν ήρθε η συζήτηση στα κουφώματα μας πρότεινε τα ξύλινα, γιατί:

1. κοστίζουν πια όσο και τα καλής ποιότητας αλουμινίου (ουσιαστικά τα αλουμινίου έχουν ακριβύνει πολύ γιατί σύμφωνα με τον νέο ΚΕΝΑΚ πρέπει να έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές κι άρα έχουν προστεθεί υλικά)

2. είναι πιό όμορφα από άποψη αισθητικής

3. έχουν καλύτερη μόνωση και καλύτερη πυρασφάλεια

4. μπορείς να διαλέξεις εσύ το σχέδιο (να το σχεδιάσεις μόνος σου)

5. με τη σωστή συντήρηση, έχουν μεγαλύτερο χρόνο ζωής

6. ταιριάζει καλύτερα στο "εξοχικό" χαρακτήρα της περιοχής που είναι το σπίτι

εσείς, τί νομίζετε?? έχει επιλέξει κάποιος ξύλινα κουφώματα??

επίσης, όσον αφορά στα πατζούρια, είναι καλύτερα τα ανοιγόμενα ή τα ηλεκτρικά??

Διαφημίσεις

Στο πατρικό μου είχαμε ξύλινα κουφώματα (επέμενε η μητέρα μου παρόλο που πριν 25 χρόνια ήταν πολύ πιο ακριβά από τα αλουμινίου): πάρα πολύ όμορφα και ζεστά στο μάτι, όντως δίνουν έναν εξοχικό χαρακτήρα. Όμως για την μόνωση δεν είμαι τόσο σίγουρη, έχω την εντύπωση ότι τα αλουμινίου έχουν πολύ καλύτερη μόνωση, τα δικά μας τουλάχιστον 'έμπαζαν' λίγο όταν φύσαγε.

Στο σπίτι μου έχω αλουμινίου για πιο μοντέρνα και είμαι πολύ ευχαριστημένη απο την μόνωση.

Όσο για τα πατζούρια , έχουμε παντού ηλεκτρικά και το έχω μετανιώσει! Χρειάζονται αρκετό χρόνο για να ανοίξουν (έστω αυτά τα 10-15 δευετρόλεπτα σε κάθε μπαλκονόπορτα ΚΑΘΕ μέρα είναι πολύ κουραστικά), σε διακοπή ρεύματος μείναμε με τα πατζούρια κλειστά και επίσης δεν ξέρω τι σας έχουν πει για τους διακόπτες. Εμάς μας είχαν προτείνει διακόπτες που καθεσαι με το δαχτυλο στο κουμπί πατημένο όση ώρα χρειάζεται για να ανοίξουν τα πατζούρια!!!! ΤΡΑ-ΓΙ-ΚΟ! Τους αλλάξαμε όλους αλλα και πάλι πρέπει να έχεις το νου σου οταν ανοίξει τελικά το πατζούρι να επαναφέρεις τον διακόπτη στην αρχική του θέση γιατί αλλιώς συνεχίζει να τροφοδοτεί με ρεύμα και θα χαλάσει ο μηχανισμός:confused: Επίσης έχουν βγάλει 2 μικροβλάβες τα τελευταία 3 χρόνια (είναι καινούρια). Γενικά δεν συγκρίνονται με την απλότητα και την ταχύτητα που ανοίγεις τα κλασικά πατζούρια!

Υπαρχει κι άλλη λύση. Τα συνθετικά σε απόχρωση ξύλου. Δίνουν την αισθηση και τη ζεστασιά του ξύλου και δεν χρειάζονται την συντήρηση του (π.χ. τρίξιμο, βάψιμο). Επίσης δεν "υδρωνουν όπως τα αλουμινια.

Θα συμφωνήσω με την Vivien για τους ηλεκτρικούς μηχανισμούς, χαλάνε πολυ εύκολα.

Επίσης πες τους να σου κάνουν αεραγωγούς, οταν καις τζάκι ή οταν θα φεύγεις από το εξοχικό, αφήνεις αυτούς ανοιχτούς και το σπίτι αερίζεται και δεν μουχλιαζει, ούτε μοιριζει κλεισούρα.

κοριτσια σας ευχαριστω!!

μαλλον θα καταληξουμε σε κουφωματα αλουμινιου, στο χρωμα του ξυλου και σε ανοιγομενα πατζουρια. θα παω σε καμμια εκθεση να δω απο κοντα...

• 11 months later...

τα κουφωματα αλουμινιου ειναι φυσικα πιο ανθεκτικα στο χρονο αλλα τα ξυλινα κουφωματα ειναι πολυυυ πιο ομορφα ειδικα στο εξοχικο.

εγω παντως οταν εψαχνα τι να βαλω εβαλα ξυλινα μονο και μονο για τη ζεστασια οπως λεει και η φιλη vivien9, απλα θελουν συνεχεια συντηρηση

τα εβαλα απο εδω http://www.fenbau.com.gr/

Διαφημίσεις

συνφωνο με την peper.υπαρχουν αλλουμινια σε αποχρωση ξυλου.που δεν θα μπορει να το καταλαβη κανεις,αν δεν τα πιασει στα χερια του.επισης,ψαξε να δεις,αν μπορεις,να παρεις πισω χρηματα,απο το κρατος-σαν ανεκδοτο ακουγεται-ως μετρο εξικονομοισης ενεργειας,βαζοντας αλλουμινιο αλαλ κανντας και θερμομονωση το σπιτι-τοιχοι,οροφη,πορτες ,παραθυρα-εμεις εδω στην κυπρο,πηραμε πισω καλα λεφτα.δες αν ισχυ κατι τετοιο και στην ελλαδα.οσο για τα παραθυρα.ξεχνα τα ηλεκτρικα,οπως λες,πολλα προβληματα,και μηχανικες βλαβες.τα αλλουμινια,μπορεις να τα βγαλεις και να τα καθαρισης,πλυνεις.επισης,μπορεις να βαλεις και αντικουνουπιτικο πλαισιο.πολυ καλο και χρησιμο το καλοκαιρι.ανοιχτο το παραθυρο,κουνουπια,μυγες,μελισες,δεν περνουνεμεις καναμε ανακαινηση το σπιτι.η αρχικη τιμη ηταν 20000 ευρω,αλλα βαλαμε και αλλες 10000 χονδρικα,και καναμε θερμομονωση.αξιζη.μην το αποριπτης,αν μπορεις να δωσης κατι παραπανω,για θερμομονωση.ζεστη το χειμωνα,δροσια το καλοκαιρι,λιγοτερο ρευμα θερμανσης.

• 1 month later...

τα ξύλινα κουφώματα, προφανώς ανοιγόμενα και ανακλυώμενα απο κάποια καλή εταιρία όπως πχ η Βιεκκο, παρέχουν καλύτερη θερμομόνωση απο τα αλουμινένια.

Όμως έχουν το πρόβλημα της συντήρησης. Είναι απαγορευτικά σε περιοχή κοντά σε θάλασσα. Εκεί η καλύτερη είναι τα πλαστικά και μετά τα αλουμινένια, παντα με θερμοδιακοπή.

Η haufen νομίζω ότι είναι γερμανική και έχω κάποια επιφύλαξη για την βαφή, γιατί οι συνθήκες στην Ελλάδα απαιτούν απο το κούφωμα και τη βαφή του να αντέχει σε μεγαλύτερη αυξομοίωση θερμοκρασίας απ ότι στη Γερμανία

• 3 months later...

Καλημέρα, δεν ξέρω αν το θέμα ισχύει ακομη. Είμαστε και εμείς κάπου εκεί ανάμεσα: Πλαστικά, Ξύλινα, Αλουμινίου :confused: ΟΧΙ εύκολη επιλογή!!!

Βρήκαμε μια εταιρεία που δουλεύει και με τα τρία υλικά και καταλήξαμε λοιπόν σε ένα συνδυασμό των δύο, μέσα ξύλο, έξω αλουμίνιο (εδώ). Χαρούμενοι που καταφέραμε να καταλήξουμε κάπου, ζητήσαμε προσφορά απο την εν λόγω εταιρεία, μέχρι εκεί ήταν η χαρά μας :( πανάκριβααααααα!!!

Γνωρίζετε καμία άλλη εταιρεία που προσφέρει κάτι αντίστοιχο, σε λογικές τιμές...

• 5 years later...

Διαφημίσεις