Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μπουγάτσα

dora

Recommended Posts

Λοιπον η μουγατσα αυτη ειναι ενα πανευκολο γλυκο (αφου το φτιαχνω εγω φανταστειτε)

Υλικα

1/2 κιλο φυλλο κρουστας

600 γρ φρεσκο γαλα

1 βιταμ

4 αυγα

2 φλ. τσαγιου ζαχαρη

αχνη ζαχαρη

κανελα

Εκτελεση

1. σε βουτυρωμενο ταψι σουρωνουμε τα φυλλα ενα ενα σαν ακορντεον. Μολις τελειωσουμε και γεμισουμε το ταψι λιωνουμε το βιταμ και το ριχνουμε πανω στα φυλλα.

2. εχουμε αναψει το φουρνο στους 180 βαθμους. Βαζουμε το ταψι στο φουρνο μεχρι να ροδισουν τα φυλλα

3.Οσο περιμενουμε να ροδισουν τα φυλλα χτυπαμε στο μιξερ τα αβγα με τη ζαχαρη. μετα προσθετουμε σιγα σιγα και το γαλα και χτυπαμε περιπου για 5 λεπτα.

4. Αφου ροδισουν τα φυλλα βγαζουμε το ταψι και με το μειγμα που εχουμε χτυπησει τα περιχύνουμε

Ξαναβαζουμε το ταψι στο φουρνο και ψηνουμε στους 180 για 20-30 περιπου μεχρι να ψηθει η κρεμα.

Αφου ψηθει την πασπαλιζουμε με ζαχαρη αχνη και κανελα και καλη σας ορεξη

O5Lop2.png

kIP3p2.png

• 4 weeks later...

Διαφημίσεις

Κοίτα, εγώ τα πήρα ένα ένα, τα "τσαλάκωσα" και τα πέταξα μέσα στο ταψί... Δεν τα στρώνεις το ένα πάνω στο άλλο γιατί θα κολλήσουν. Πρέπει να έχουν αέρα μεταξύ τους για να μην γίνουν λάσπη.

Διαφημίσεις

:lol::lol::lol::lol: παρακαλώ θερμά να αλλάξει ο τίτλος του τόπικ

είμαι από Θεσ/νίκη και με μπερδέψατε πρέπει να γράφετε αν είναι με κρέμα ή τυρί :lol::lol::lol:

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Κοίτα, εγώ τα πήρα ένα ένα, τα "τσαλάκωσα" και τα πέταξα μέσα στο ταψί... Δεν τα στρώνεις το ένα πάνω στο άλλο γιατί θα κολλήσουν. Πρέπει να έχουν αέρα μεταξύ τους για να μην γίνουν λάσπη.

Ευχαριστω :wink:

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Εάν ειναι πολύ καλά βουτυρωμένα τα φύλλα και απο τις 2 πλευρές είναι μια χαρά , ουτε λασπώνουν ουτε τιποτά.

Τα βουρυρώνω καλά βάζω μεσα την κρέμα και τα τυλίγω σαν ρολό ... και ετσι τα ψήνω , μπολικη ζάχαρη άχνη και κανέλα ! :)

συνήθως λασπώνουν τα σιροπιαστά γλυκά.

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....