Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ανεπαίσθητες κινήσεις εμβρύου

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες!

Είμαι καινούργια στο forum, γι' αυτό συγχωρείστε μου το όποιο λάθος ή το άκυρο άνοιγμα θέματος...

Σε 10 μέρες κλείνω τον 7ο μήνα (ακόμα δεν μπορώ να συγχρονιστώ με τις εβδομάδες κύησης), αλλά εδώ και 3-4 μέρες ο μπέμπης κάνει ανεπαίσθητες κινήσεις. Ενώ πριν έδινε κλωτσίτσες και μπουνίτσες που "φαίνονταν", μιας και η κοιλιά μου κουνιόταν, τώρα αισθάνομαι μόνο κάτι θροίσματα κάτω χαμηλά, σαν να είναι το έντερό μου....

Περιμένω να περάσει λίγο η ώρα, για να πάρω τηλ. το γιατρό μου, αλλά - σάς παρακαλώ - πείτε καμιά γνώμη οι πιο έμπειρες, γιατί πέρασα ένα δραματικό σαββατοκύριακο κλαίγοντας...Έχω φοβηθεί τρομερά...Και έχω και τον άντρα μου που με βρίζει και μου λέει οτι αγχώνομαι τσάμπα και λέω βλακείες...

Για βοηθείστε, βρε κορίτσια....

RyzAp3.png?RanDgmV2

Διαφημίσεις

φάε κάτι γλυκό (αν επιτρέπεται) για να δεις αν θα δυναμώσουν οι κινήσεις και πάρε το γιατρό σου. εγώ θα πήγαινα και για έναν υπέρηχο να δω το μωρό και να ηρεμήσω. μπορεί να μην είναι τίποτα αλλά καλύτερα να είμαστε σε εγρήγορση παρά να εφησυχάζουμε.

Απο την στιγμη που νιωθεις καποιες κινησεις,θα πρεπει να ηρεμησεις ότι το μωρο ειναι μια χαρα.

Εννοειται να πας στο γιατρο αμεσα για να επιβεβαιωσετε οτι ολα ειναι καλα.Όσο μεγαλωνει το μωρό,οι κινησεις του περιοριζονται γιατι δεν εχει πολλη χώρο για να στριφογυριζει.

όντως με την καθε πιθανη ανυσυχία μας πρεπει να συμβουλευομαστε τον γιατρο μας...

yxUep3.png

Y8Nsp3.png

φάε κάτι γλυκό (αν επιτρέπεται) για να δεις αν θα δυναμώσουν οι κινήσεις και πάρε το γιατρό σου. εγώ θα πήγαινα και για έναν υπέρηχο να δω το μωρό και να ηρεμήσω. μπορεί να μην είναι τίποτα αλλά καλύτερα να είμαστε σε εγρήγορση παρά να εφησυχάζουμε.

Αυτό ακριβώς, πιες και κάτι κρύο με παγακι

Το μωρακι μπορεί κα να κοιμάται αλλά καλο είναι να κανείς κανά υπέρηχο

Eννοείται ότι θα μιλήσεις με τον γιατρό σου αλλά για να σε καθησυχάσω θα σου πώ ότι είχα και εγώ την ίδια εμπειρία. Εκεί που γινόταν της τρελής από κούνημα ξαφνικά είχε σταματήσει το μωράκι τα πολλά πολλά, το αισθανόμουν ανεπαίσθητα όπως και εσύ και αυτό κράτησε για καμιά βδομάδα. Ο γιατρός μου εξήγησε ότι υπάρχουν στιγμές που κοιμάται και ηρεμεί αρκετά, και εγώ τότε είχα πανικοβληθεί. Κάνε ένα NST ή έναν υπέρηχο για να είσαι σίγουρη. Και έχει δίκιο ο άντρας σου , μην αγχώνεσαι.

Διαφημίσεις

...Και για να συμπληρώσω τις συμβουλες, αφού φας το γλυκό ή πιεις το παγωμένο, μείνε ξαπλωμένη στην αριστερή σου πλευρά!

(πάντως, αν νιώθεις να αγχώνεσαι και να στενοχωριέσαι τόσο, εννοείται να πας να κάνεις έναν υπέρηχο, μη σκας!;))

Κορίτσια, σάς ευχαριστώ όλες για τις άμεσες απαντήσεις σας... Σε λίγο θα πάω για καρδιοτοκογράφημα στο Αρεταίειο...Στείλτε μου θετική ενέργεια...Ειλικρινά..τη χρειάζομαι....

RyzAp3.png?RanDgmV2

καλησπερα κοριτσια,βρισκομαι στην 19η εβδομαδα κυησεως και ενω το μωρο το αισθανομουν εως τη παρασκευη (οπου πηγαμε και καναμε υπερηχο κ ηταν ολα οκ)εχει απο εχθες νιωθω ενα τραβηγμα μονο κατω στο εντερο τπτ αλλο...πηρα τον γιατρο τηλεφωνο αλλα μου ειπε να μν ανησυχω και να ηρεμησω...παρ'ολα αυτα εχω τρελλαθει απο την αγωνια μου μηπως κατι δν παει καλα...

qOUNp2.png.

Και πάλι καλημέρα σε όλες!

Πήγαμε για το καρδιοτοκογράφημα χτες στο Αρεταίειο και όλα καλά!! Απλά, διαπιστώσαμε - και με τη βούλα πλέον - οτι ο μπέμπης μας είναι τεμπέλης!!! Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις σας...

Αννα, εγώ θα σου πρότεινα να κάνεις έναν υπέρηχο, όπως έκανα κι εγώ...Γιατί να μην είσαι σίγουρη και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο;;; Εγώ θα επέμενα στο γιατρό μου... Βέβαια, φάε και τα γλυκάκια σου (αν δεν έχεις θέμα με το ζάχαρο) και δες μήπως το διεγείρεις το μωρό σου... Περιμένουμε νέα σου....

RyzAp3.png?RanDgmV2

Διαφημίσεις

elepoli με το καλο κοπελα μου! κ εγω Αρεταιειο γενναω προγραμματισμενα λιγο μετα τον 15αυγουστο... ποιον γιατρο εχεις? παντως για τις κινησεις μερικες φορες η θεση που παιρνουν τα μικρουλια τις κανει πιο ανεπαισθητες αλλα καλα εκανες κ πηγες απο κει για να σαι ησυχη...

Despoina 27/5/2010

Dimitris 12/6/2011

Marilou 9/8/2013

Καλησπέρα σε όλες!

Είμαι καινούργια στο forum, γι' αυτό συγχωρείστε μου το όποιο λάθος ή το άκυρο άνοιγμα θέματος...

Σε 10 μέρες κλείνω τον 7ο μήνα (ακόμα δεν μπορώ να συγχρονιστώ με τις εβδομάδες κύησης), αλλά εδώ και 3-4 μέρες ο μπέμπης κάνει ανεπαίσθητες κινήσεις. Ενώ πριν έδινε κλωτσίτσες και μπουνίτσες που "φαίνονταν", μιας και η κοιλιά μου κουνιόταν, τώρα αισθάνομαι μόνο κάτι θροίσματα κάτω χαμηλά, σαν να είναι το έντερό μου....

Περιμένω να περάσει λίγο η ώρα, για να πάρω τηλ. το γιατρό μου, αλλά - σάς παρακαλώ - πείτε καμιά γνώμη οι πιο έμπειρες, γιατί πέρασα ένα δραματικό σαββατοκύριακο κλαίγοντας...Έχω φοβηθεί τρομερά...Και έχω και τον άντρα μου που με βρίζει και μου λέει οτι αγχώνομαι τσάμπα και λέω βλακείες...

Για βοηθείστε, βρε κορίτσια....

Να μην εφησυχαζεις κοριτσι μου κ να πας αμεσως για υπερηχο.εγω ετσι εχασα τη μικρουλα μου κ μετα χτυπουσα το κεφαλι μου.καλυτερα να ημουν παραπανω πανικοβλημενη,θα την προλαβαιναμε τη ζουζουνα.ειχε μπλεχτει σε ομφαλιο λωρο,ειχε περιτυλιχτει κ ο ιδιος λωρος κ ετσι ειχαν περιοριστει και οι κινησεις της.ακομι και οταν προσπαθουσε να απεγκλοβιστει την ενοιωθα πολυ περιεργα,μια βαρια και μονοκομματα μια ανεπεσθητα και πολυ χαμηλα,μεσα στο εσωρουχο σχεδον.ετσι μια δυο μερες...μετα την ενοιωσα τα ξημερωματα και ως το απογευμα σχεδον τιποτα.αρχισα να νοιωθω οτι κατι δεν πηγαινε καλα.πηρα το γιατρο,μου ειπε να φαω κατι γλυκο...τιποτα.ετρεξα αμεσως στην κλινικη οπου ειδαμε οτι η καρδουλα της δεν ακουγοταν.δεν εχω ακουσει πιο εκωφαντικη σιωπη στη ζωη μου...το τι επακολουθησε δε αντεχω ακομη κ μετα απο μηνες να πω.την εχασα αδικα!πολυ αδικα!υγειεστατο κοριτσακι 1890.γιατι δεν μου εδωσε καποιος μια σφαλιαρα να μου πει Τρεχαααα στο γιατρο οταν ενοιωθα περιεργα?αλλα δεν μου φταιει κανενας.ισως αν ημουν πρωταρα θα ημουν πιο ιστερικια με το παραμικρο...μακαρι!...αλλα ηταν το 5το μου μωρακι και δεν περιμενα ποτε μα ποτε να μου συμβει κατι τετοιο.

δε θελω να σε τρομαξω ουτε εσενα ουτε καποια αλλη κοριτσι μου.αλλα ωφειλω να προειδοποιησω να μην παθει καμια αλλη μανουλα αυτο που επαθα.να γινεστε φορτικες!να γινεστε σπαστικες!να γινεστε γραφικες!οτι νοιωθετε αρκει να ειστε ηρεμες γιατι η καρδια της μανουλας νοιωθει καλθτερα απο οποιουδηποτε που θα σας καθησυχαζει.ακομη και ο γιατρος σας.μια επισκεψη παραπανω θα πληρωθει ετσι κ αλλιως.

καλημερα κοριτσια,συνεχιζω να μν το νιωθω το μπεμπε:(

ο γιατρος μου ειπε αν συνεχιστει εως το απογευμα να παω να με δει.

σημερα το πρωι προστεθηκε κ ενα ψιλομουδιασμα δεξια για μερικα δευτερολεπτα,αναρωτιεμαι αν ειναι οι κινησεις του μωρου ή κατι αλλο.....

qOUNp2.png.

elepoli με το καλο κοπελα μου! κ εγω Αρεταιειο γενναω προγραμματισμενα λιγο μετα τον 15αυγουστο... ποιον γιατρο εχεις? παντως για τις κινησεις μερικες φορες η θεση που παιρνουν τα μικρουλια τις κανει πιο ανεπαισθητες αλλα καλα εκανες κ πηγες απο κει για να σαι ησυχη...

Καλημέρα, Ανδρομέδα!!! Με το καλό κι εσείς να υποδεχτείτε τη ζουζούνα σας!!! Εγώ έχω ΠΗΤ 6 Αυγούστου...Λιονταράκι θα είναι, μάλλον, το αγόρι μου!! Έχω γιατρό το Χασιάκο και, οφείλω να ομολογήσω οτι, είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη...Ακόμα και χτες, η οργάνωσή του, για να πάω στο Αρεταίειο για καρδιοτοκογράφημα, ήταν εντυπωσιακή!!!

Με το καλό σε όλες μας...

ΥΓ. Αννούλα, ελπίζω να το αισθανθείς μέσα στην ημέρα το νινί σου...Κι αν είναι τεμπέλικο σαν το δικό μου...να το ακούσεις το απόγευμα στο γιατρό...Στείλε νεότερα....

RyzAp3.png?RanDgmV2

καλησπερα κοριτσια,βρισκομαι στην 19η εβδομαδα κυησεως και ενω το μωρο το αισθανομουν εως τη παρασκευη (οπου πηγαμε και καναμε υπερηχο κ ηταν ολα οκ)εχει απο εχθες νιωθω ενα τραβηγμα μονο κατω στο εντερο τπτ αλλο...πηρα τον γιατρο τηλεφωνο αλλα μου ειπε να μν ανησυχω και να ηρεμησω...παρ'ολα αυτα εχω τρελλαθει απο την αγωνια μου μηπως κατι δν παει καλα...

δοκιμασες να φας καμια σοκολατα?

Διαφημίσεις

Να μην εφησυχαζεις κοριτσι μου κ να πας αμεσως για υπερηχο.εγω ετσι εχασα τη μικρουλα μου κ μετα χτυπουσα το κεφαλι μου.καλυτερα να ημουν παραπανω πανικοβλημενη,θα την προλαβαιναμε τη ζουζουνα.ειχε μπλεχτει σε ομφαλιο λωρο,ειχε περιτυλιχτει κ ο ιδιος λωρος κ ετσι ειχαν περιοριστει και οι κινησεις της.ακομι και οταν προσπαθουσε να απεγκλοβιστει την ενοιωθα πολυ περιεργα,μια βαρια και μονοκομματα μια ανεπεσθητα και πολυ χαμηλα,μεσα στο εσωρουχο σχεδον.ετσι μια δυο μερες...μετα την ενοιωσα τα ξημερωματα και ως το απογευμα σχεδον τιποτα.αρχισα να νοιωθω οτι κατι δεν πηγαινε καλα.πηρα το γιατρο,μου ειπε να φαω κατι γλυκο...τιποτα.ετρεξα αμεσως στην κλινικη οπου ειδαμε οτι η καρδουλα της δεν ακουγοταν.δεν εχω ακουσει πιο εκωφαντικη σιωπη στη ζωη μου...το τι επακολουθησε δε αντεχω ακομη κ μετα απο μηνες να πω.την εχασα αδικα!πολυ αδικα!υγειεστατο κοριτσακι 1890.γιατι δεν μου εδωσε καποιος μια σφαλιαρα να μου πει Τρεχαααα στο γιατρο οταν ενοιωθα περιεργα?αλλα δεν μου φταιει κανενας.ισως αν ημουν πρωταρα θα ημουν πιο ιστερικια με το παραμικρο...μακαρι!...αλλα ηταν το 5το μου μωρακι και δεν περιμενα ποτε μα ποτε να μου συμβει κατι τετοιο.

δε θελω να σε τρομαξω ουτε εσενα ουτε καποια αλλη κοριτσι μου.αλλα ωφειλω να προειδοποιησω να μην παθει καμια αλλη μανουλα αυτο που επαθα.να γινεστε φορτικες!να γινεστε σπαστικες!να γινεστε γραφικες!οτι νοιωθετε αρκει να ειστε ηρεμες γιατι η καρδια της μανουλας νοιωθει καλθτερα απο οποιουδηποτε που θα σας καθησυχαζει.ακομη και ο γιατρος σας.μια επισκεψη παραπανω θα πληρωθει ετσι κ αλλιως.

Ο,τι και να σου πω εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος, δεν απαλύνει τη στενοχώρια σου ούτε αλλάζει αυτό που έγινε...Λυπάμαι ειλικρινά...

Έχεις δίκιο όμως: δεν πρέπει να εφησυχάζουμε ούτε στιγμή...Κι εγώ χτες πήρα με "τσαμπουκά" το γιατρό και είπα "σε λίγες μέρες έχω doppler, αλλά μη μου πεις να περιμένω"... Εξάλλου η δική μας ανησυχία περνά και στο μωρό μας πάντα, οπότε καλύτερα να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο, κι ας γινόμαστε φορτικές ή γραφικές...

Αννούλα, επιμένω κι εγώ: φάε κάτι γλυκό (πολύ γλυκό, όχι ένα φρουτάκι), μπας και φιλοτιμηθεί το ζουζούνι σου και κουνηθεί....

RyzAp3.png?RanDgmV2