Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αραγε οδηγούμαι σε αποθηλασμο;;;

Recommended Posts

Καλησπέρα!εχω ένα μπεμπακο 4,5 μηνων και μέχρι τώρα τρώμε κατα 95% το δικό μου γάλα.Ξενο δεν δίνω παρά μονάχα σε πολύ έκτακτες καταστάσεις...την τελευταία εβδομάδα έχω παρατηρήσει σημαντική μείωση στο γάλα μου :( το μωρό ξεκινάει να τρώει και σε 1 λεπτό τραβιεται κ κλαίει με λυγμους....προσπαθώ να τον ξαναβαλω αλλά παλι τα ίδια...καταληγω να του δίνω 2 φορές την ημέρα από 150 ml ξένο...τις υπόλοιπες το παλεύω αλλά με πολύ ζόρι κ γκρίνια από το μωρό...το στήθος μου το νιώθω τελείως άδειο όλη την ημέρα...προσπαθώ παρόλο αυτά να τον βάζω συνέχεια στο στήθος κ παίρνω κ μαγιά μπύρας....με το θηλαστρο την νυχτα πια βγάζω κάτω από 100 ml και απο τα 2 στήθη ακόμα κ 5 ώρες μετά τον τελευταίο θηλαστρο...δεν ξέρω τι να κάνω νομίζω κάνω όλα όσα πρέπει αλλά τα πράγματα δεν τα βλέπω καλά...μήπως να το πάρω απόφαση ότι οδηγούμαι σε αποθηλασμο;;;; :(

yTiOp3.png

nzfhp3.png

Διαφημίσεις

μπορει απλα να εχει το μωρακι σου αλμα αναπτυξης και να μην του φτανει αυτη η ποσοτητα που μεχρι τωρα ετρωγε...γνωμη μου να μην εγκαταλειψεις.συνεχισε να δινεις στηθος και προσπαθησε οσο λιγοτερο ξενο γαλα...δεν ξερεις και καμια μαια να σου δωσει καμια συμβουλη?παντως και το ανχος ειναι καταστροφη προσπαθησε να εισαι ηρεμη!να σου ζησει το μπεμπε σου

το παιδι σου ειναι ο μονος ανθρωπος που αγαπας ενευ ορων πριν καν τον γνωρισεις..:!:

Επίσης μπορεί να έχεις πολύ έντονη ροή τα πρώτα λεπτά και το παιδάκι να εκνευρίζεται γι' αυτό τον λόγο και όχι για αυτό που νομίζεις ότι δεν έχεις γάλα!!!

Είναι δυνατόν να είχες για 4,5 μήνες και ξαφνικά (χωρίς εννοείται να γίνει κάποια δραστική παρέμβαση) το γάλα σου να σταμάτησε;;;

Κι εγώ θα σου έλεγα να δεις κάποια σύμβουλο, και να προσπαθήσεις να μειώσεις το ξένο (γιατί αυτή η τακτική το πιθανότερο είναι να σε οδηγήσει σε αποθηλασμό).

Μην εγκαταλείπεις ακόμα.... Τσέκαρε αυτό που σου είπα για την έντονη ροή πρώτα, έχε κατά νου και τα άλματα ανάπτυξης που συνήθως έχουμε για 1 εβδομάδα γκρίνια και ότι βοήθεια θέλεις είμαστε εδώ (εμείς οι λιγότερο σχετικές και πολλές ακόμα πιο έμπειρες) για να βοηθήσουμε!

2IW7p3.png

xwifp2.png

kokko και σε μενα ειχε συμβει αυτο στον 4ο μηνα, λιγο η ζεστη λιγο και κανενα δοντακι ισως...μην ανησυχεις οπως σου ειπαν οι κοπελες ειναι αδυνατο να θηλαζεις αποκλειστικα 4μηνες τωρα και να κοπηκε. Χαλαρωσε και μη ζοριζεις και το μωρο πολυ χεχε εγω του εχωνα βυζι συνεχεια και αυτος χτυπιοταν. Ειναι κριμα να δινεις ξενο τωρα ενω σε κανενα μηνα μπορεις να ξεκινησεις στερεες.

age.png

Αυτό με το άλμα ανάπτυξης δεν το είχα σκεφτεί και με καθησυχασε κάπως!εχθες τα πήγαμε καλύτερα ήπιε μόνο 100 ml ξένο κ απο μένα έδειχνε να χόρταινε τις υπόλοιπες φορές...κάπως ηρέμησα γιατί με είχε πιάσει κατάθλιψη...ξεκινάω κ σε 2 εβδομάδες την δούλεια κ εχω τρελό άγχος για το αν θα τα καταφέρουμε να συνεχίσουμε!ελπιζω σήμερα να φάει μόνο απο μένα....για να δούμε :?

yTiOp3.png

nzfhp3.png

Διαφημίσεις

Αυτό με το άλμα ανάπτυξης δεν το είχα σκεφτεί και με καθησυχασε κάπως!εχθες τα πήγαμε καλύτερα ήπιε μόνο 100 ml ξένο κ απο μένα έδειχνε να χόρταινε τις υπόλοιπες φορές...κάπως ηρέμησα γιατί με είχε πιάσει κατάθλιψη...ξεκινάω κ σε 2 εβδομάδες την δούλεια κ εχω τρελό άγχος για το αν θα τα καταφέρουμε να συνεχίσουμε!ελπιζω σήμερα να φάει μόνο απο μένα....για να δούμε :?

Έχεις αδιαθετησει καθόλου μετα τον τοκετό;

Κριτήριο για το αν έχεις γάλα ειναι οι πάνες κι όχι το αν ειναι γεμάτο ή άδειο το στήθος:ο,τι μπαίνει απο το στόμα βγαίνει στην πάνα κι αν εχει 5 βρεγμενες πάνες τοτε έχεις αρκετό γάλα.

Το αν θα φάει μόνο απο εσένα ειναι κάτι που εσυ θα το αποφασισεις.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

γνωμη μου αν θες να συνεχισεις το θηλασμο και σε ανυσηχει το γεγονος οτι θα ξαναπας δουλεια,βρες αμεσα καποια συμβουλο να σου πει τους τροπους αποθηκευσης του δικου σου γαλακτος και να εισαι σιγουρη πως ολα θα κυλησουν καλα!

το παιδι σου ειναι ο μονος ανθρωπος που αγαπας ενευ ορων πριν καν τον γνωρισεις..:!:

Οχι δεν έχω αδιάθετησει ακόμα και αναφορικά με τις πάνες δεν τις έχω μετρήσει αλλά 5 πάνες νομίζω βρέχει βέβαια άλλες φορές είναι τιγκα η πάνα κ άλλες ελάχιστα βρεγμενη....για την δουλειά έχω ήδη ξεκινήσει να μαζεύω αλλά τις τελευταίες μέρες εχω μηδέν κάβα :mad: ακόμα κ την νύχτα που ταίσα το μωρό απο το ένα στήθος κ λίγο απο το άλλο κ προσπάθησα να μαζεύω το υπόλοιπο έβγαλα μόνο 40 ml...τουλάχιστον μέχρι τώρα σήμερα παει καλά...θα το ψάξω κ με σύμβουλο κ ο θεός βοηθος :rolleyes:

yTiOp3.png

nzfhp3.png

Οχι δεν έχω αδιάθετησει ακόμα και αναφορικά με τις πάνες δεν τις έχω μετρήσει αλλά 5 πάνες νομίζω βρέχει βέβαια άλλες φορές είναι τιγκα η πάνα κ άλλες ελάχιστα βρεγμενη....για την δουλειά έχω ήδη ξεκινήσει να μαζεύω αλλά τις τελευταίες μέρες εχω μηδέν κάβα :mad: ακόμα κ την νύχτα που ταίσα το μωρό απο το ένα στήθος κ λίγο απο το άλλο κ προσπάθησα να μαζεύω το υπόλοιπο έβγαλα μόνο 40 ml...τουλάχιστον μέχρι τώρα σήμερα παει καλά...θα το ψάξω κ με σύμβουλο κ ο θεός βοηθος :rolleyes:

Να φροντίζεις να θηλαζει 8-12 φορές το 24ωρο. Αν δε ζητάει στήθος στο 2ωρο μην επαναπαυεσαι οτι δεν πειναει αλλιώς θα έκλαιγε. Σε αυτήν την ηλικία έχουν πολλές δουλειές να κάνουν και ξεχνιούνται με το παιχνίδι. Θυμούνται την πείνα όταν έχουν ξεπεράσουν τα όριά τους οπότε αν αργεί να "κατέβει" το γάλα μπορεί να εκνευριζεται.

Η καλύτερη ωρα για άντληση ειναι νωρίς το πρωι. Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία το αν έχει θηλασει λίγο ή πολύ ή καθόλου το μωρο πιο πριν. Ακόμα και καθόλου γάλα να μην βγάζεις, αν κρατήσεις το θηλαστρο περισσότερο στο στήθος λιγα λεπτά αργότερα θα πραγματοποιηθεί κι άλλο let down.

Οσο πιο πολυ αντλεις τόσο πιο αποδοτική θα γίνεσαι στην άντληση.

Δεν υπάρχει "προσπαθώ να μαζεύω το υπόλοιπο"! Το στήθος γεμίζει με αίμα (οχι με γαλα) και παράγεται γάλα την ωρα του θηλασμου ή της άντλησης. Δεν έχει μια στάνταρ ποσότητα μέσα ώστε να υπάρχει "υπόλοιπο". Μην αγχωνεσαι κι όλα θα πανε καλα.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Διαφημίσεις