Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Arachnophobia

Recommended Posts

Οκ, είναι χαζό θέμα αλλά από χτες δε μπορώ να το ξεχάσω.

Χτες το βράδυ βρήκαμε στο σπίτι μας (που είναι στο Μαρούσι, όχι σε καμιά εξοχή) μια αράχνη που έφτανε τα 8 εκατοστά. Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα όπου και να έχω πάει στην Ελλάδα, την κοίταζα για κάτι δευτερόλεπτα για να συνηδειτοποιήσω τί έβλεπα. Μόνο σε ταινίες έχω δει τόσο μεγάλη αράχνη.

και λέω:

ή κανας ανώμαλος μαζεύει τροπικές αράχνες και του ξέφυγε (προ ετών στο Λονδίνο βρήκανε πιράνχα μέσα στον Τάμεση, το βαρέθηκε ο άλλος και το έριξε στο νεροχύτη, άλλος παπάρας)

ή το φαινόμενο του θερμοκηπίου έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις που μας την πέφτουνε μαζικά τα αφρικανικά ζώα. Και εντάξει για το λαγόψαρο, είναι στη θάλασσα. Αλλά μέσα στο σπίτι;;;;;;;

Το ξέρω ότι είναι κουλή ερώτηση, αλλά θα την κάνω: δεν έχει τύχει σε καναν άλλο κάτι τέτοιο έτσι;

Διαφημίσεις

Πριν κάποια χρόνια είχαμε βρει στην αυλή του σπιτιού μας μία αράχνη ΤΕΡΑΣΤΙΑ... αλλά δεν μου φάνηκε σαν αυτές που μαζεύουν διάφοροι βλαμμένοι για κατοικίδια. Ήταν καφετί, όχι πολύ χοντρή, και ελαφρώς τριχωτή, με μακριά λεπτά πόδια, περίπου 5-6 εκατοστά αν θυμάμαι καλά.

Παρόμοιες έχω δει στην εξοχή (εκτός Αθηνών)... τι να σου πω, δεν ξέρω αν ήρθαν και στην Αθήνα...

βρε συ τωρα κοιτουσα με το χαρακα(επειδη ειμαι γραφειο :lol: )

ειναι δυνατόν τοσο μεγαλη, εισαι σιγουρη????

τη σκοτωσες τι έγινε?

xWWzp2.png

675093qccdm00t72.pngEΓΧΡΩΜΗ TV----->ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΖΩΗ...

Οταν ειδα τον τιτλο νομισα οτι ελεγες για την ταινια....που σου λεω να μην δεις ποτε αν την εχεις γλιτωσει ως τωρα και δεν την εχεις δει...

Την ειχα δει μικρη και απο τοτε εχω φοβηθει τις ατιμες αραχνες.... :roll::?

Τελικα την σκοτωσες;;;

tRGJp2.png1054268gj3rg6cc5t.gif

:shock::shock::shock: Τόσο μεγάλη;;;;Απαπαπαπα αν την έβλεπα θα με άκουγε όλο το τετράγωνο!!!

Προχθές εγώ είδα κάτι να περπατάει στο πάτωμα που ήταν λίγο μεγαλύτερο από μια κατσαρίδα και είχε δαγκάνες μπροστά. Μήπως ήταν σκορπιός;;;; :roll::roll: Το σκότωσα πάντως!!!!Σκούπισα καλά και σγφουγγάρισα με χλωρίνη. Μα από πού να μπήκε;;;;Αφού έχω και σίτες. Μπορεί από τα πλακάκια που έχουν κάποια κενά στις γωνίες, λόγω τοων αρμών, που ξεκόλλησαν από κάποια σημεία, λόγω κακοτεχνίας του μάστορα. Αφήστε που είχα κάνει την Κυριακή γενική καθαριότητα και το σπίτι έλαμπε!!!!Μόλις το είδα τα χρειάστηκα!!!!

:shock::shock::?:?:?:? Διάβασα όμως σε ένα βιβλίο του γιου μου, ότι οι σκορπιοί στην Ελλάδα, δεν έχουν δηλητήριο επικίνδυνο για τον άνθρωπο, εκτός από ένα είδος. Συγγνώμη που καταχράστηκα το τόπικ, αλλά κάπου παρόμοιο θέμα δεν βρήκα, να εκφράσω την απορία μου!!! :(

n3kPp3.png

zewgp3.png

Διαφημίσεις

Τέτοια μεγάλη αράχνη (υποθέτω τα 8 εκατοστά περιλαμβάνουν και τα ποδαράκια) είδα μια φορά στο εξοχικό μας όταν ήμουν πιτσιρίκα.

Είμαστε στά κρεββάτια μας ξαπλωμένα τα παιδιά και παγώσαμε όταν είδαμε το θηρίο να περπατάει στο ταβάνι.

Τελικά η αδερφή μου (μεγαλύτερη) πήρε σκουπόξυλο και καθάρισε.

Αλλά μιλάμε για χρόνια πριν και επίσης εκεί είμασταν συνηθισμένοι σε φίδια, αρουραίους, αράχνες και τέτοια.

Στο Μαρούσι σήμερα θα πάθαινα σοκ :roll:

Ρε συ, δεν κάνω πλάκα, μιλάμε για 8 εκατοστά, δεν το λέω εγώ (που γενικά δεν υπολογίζω καλά τις αποστάσεις και τα μεγέθη) ο άντρας μου το είπε (ο οποίος και τη σκότωσε, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙΑΙΑΙΑΙΑΙ, μα τί ρωτάτε; θα την άφηνααααα;;;)

Το αραχνοφόμπια, καλά κάνεις και μου το επιβεβαιώνεις να μην το δω, καλά, δύσκολα θα το έβλεπα, εδώ το τρέιλερ βλέπω και σκιάζομαι. Αλλά για λίγες ώρες το έζησα. Μου έλεγε ο άντρας μου "κι αν είναι αυτό το μωράκι και έρθει τώρα η μαμά αράχνη να το ψάξει και μας εκδικηθεί που το σκοτώσαμε;", καλά είναι πολύ ηλίθιος κάτι φορές, άντε να κοιμηθώ, όλο νόμιζα ότι μας την πέσανε οι ταραντούλες απ'την Αφρική (γενικά το βράδυ έχω μια τάση να τρομάζω πιο εύκολα με την κάθε χαζομάρα)

mata οι σκορπιοί έχουνε και ουρά, δεν είναι μόνο οι δαγκάνες, θυμάσαι για ουρά;

Τέλος πάντων, δεν ξέρω τί να πω. Εγώ τέτοιο έντομο δεν έχω ξαναδεί, ούτε στην εξοχή (και πήγαινα πολλά χρόνια κάμπινγκ) ούτε στο χωριό ούτε πουθενά. Κι ο άντρας μου το ίδιο. Αφού σας λέω το κοίταζα κάτι δευτερόλεπτα να σιγουρευτώ ότι βλέπω καλά. Ελπίζω να το έσκασε απλώς από καναν έξυπνο που μαζεύει τέτοια ζώα, γιατί αν υποψιαστώ ότι υπάρχουν κι άλλες τέτοιες, την έκανα για κυψέλη, γκράβα, καλύτερα οι κλασικές κατσαριδούλες παρά αυτό το πράμα

Οκ, τώρα που το λέτε ότι υπάρχουν γενικώς τέτοιες αράχνες, εντάξει, ηρεμώ κάπως. Και προκειμένου να δω αρουραίους και φίδια, οκ, αραχνούλα μου καλή γούτσου γούτσου

Διαφημίσεις

Καλέ πώς κάνετε έτσι για μια αραχνούλα;;;

Προ 15ετίας στον κήπο μας είχαμε βρει οχιά!

Ευτυχώς σιγά-σιγά στην περιοχή χτίστηκαν περισσότερα σπίτια, και ηρεμήσαμε...

Άσχετο, αλλά η αράχνη με το σκορπιό είναι κοντοξαδερφάκια... συγγενικά ζωάκια (και εξίσου χαριτωμένα :P )

Να σου πω. Προβληματίζομαι γιατί κάποια στιγμή το καλοκαίρι βρήκα το μωρό κατατσιμπημένο, είχε μεγάλες τσιμπιές, σίγουρα δεν ήταν κουνούπι, ε, είπαμε θα είναι καμιά αραχνούλα, δεν ασχολήθηκα. Καλά, όσο σκέφτομαι ότι μπορεί αυτό το πράμα να ανέβηκε πάνω του και να τον τσίμπησε... δε μπορώ... βέβαια απ'την άλλη, κι αυτά τα καϋμένα δεν είναιεπιθετικά, φοβούνται...

Ανατρίχιασα Ekabn!! Μπλιαχ!!

(Φαντάζεσαι να βρεις αφίσα κολλημένη με φωτό της ομορφιάς κι από κάτω "Εξαφανίστηκε σπάνια αράχνη επτακοσίων ευρώ..." Α! Να δίνουν και εύρετρα!! :lol::lol: )

Εξαρτάται ποιός τη βάζει την αφίσα. Αν είναι κανα μουσείο, οκ, θα στενοχωρεθώ. Αλλά αν είναι κανάς παπάρας, που πάει και αγοράζει τέτοια ζώα και τροφοδοτεί αυτό το απαράδεκτο εμπόριο τροπικών ζώων για να πουλάει μούρη στις γκόμενες, θα πάω και θα τον βρίσω. Γιατί εμ κάνεις την καλαμία σου ηλίθιε, εμ δεν το προσέχεις κιόλας το ζώο...

Διαφημίσεις

Και τα δυο το ίδιο είναι,απλά η κάτω είναι αληθινή φωτογραφία.Εμένα πάντως ο σκορπιός με ανατριχιάζει.Υπάρχει κι ένα άλλο είδος που είναι λίγο επικύνδινο μοιάζει με σκορπιό και λέγετε φαλάγγι.

716217ybmeeuyfgz.gif

Μανόλης:9/9/95_Νίκος:8/12/06