Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

σοβαρο καρδιολογικο προβλημα σε εμβρυο

Recommended Posts

ειμαι νεα στο forum και ηθελα να πω και γω τον εφιαλτη που περασα.εχω ενα κοριτσακι 3,5 ετων.μετα απο μια παλλινδρομη πριν απο 7 μηνες δυστυχως εκανα διακοπη κυησης πριν απο 1 βδομαδα λογω σοβαρου καρδιολογικου προβληματος στο εμβρυο.χωρις ιστορικο χωρις λογο...πηγαμε σε 3 γιατρους και στο ωνασειο μα δεν εδιναν καμια ελπιδα.ημουν 20 εβδομαδων.3 μερεσ καθυστερησε ο γιατρος την διακοπη και 3 μερες το αισθανομουν να κλωτσαει.και γυριζα και κουνιομουνα για να σταματησει και να μην κλαιω..πολυ ασχημη κατασταση.θελω γρηγορα αλλο παιδακι μα φοβαμαι μην εχει και αυτο το ιδιο προβλημα.εχετε ζησει κατι τετοιο?...

Διαφημίσεις

Καλή ανάρωση να έχεις!!! ΄Οντως δύσκολες καταστάσεις, να είναι ζωντανό το εμβρυάκι σου και να ξέρεις ότι πρέπει να στο πάρουν!

Εύχομαι γρήγορα ένα υγιές μωρό στη κοιλίτσα σου!

• 6 months later...

Καλησπερα κ γω το εζησα πολυ προσφατα.Κ μενα ο γιος μου ειχε μονιρη κοιλια στην καρδια και καναμε διακοπη στην 22η βδομαδα, το πιο δυσαρεστο στην δικη μου ιστορια ειναι οτι εχω επαθα ριξη μητρας κατα την εκτρωση και τωρα δεν μπορυμε να κανουμε αλλο παιδακι.Ειχα 2 προιγουμενες καισαρικες και με εβαλαν να τον γεννησω φυσιολογικα!!!

Δυστηχως δεν μπορω με τπτ να το ξεπερασω σαν σημερα πριν 2 μηνες τον εχασα οριστικα απο την κοιλια μου!!!!

H3Otp3.pngfxwfyd91vycpqaes.png

Καλησπερα κ γω το εζησα πολυ προσφατα.Κ μενα ο γιος μου ειχε μονιρη κοιλια στην καρδια και καναμε διακοπη στην 22η βδομαδα, το πιο δυσαρεστο στην δικη μου ιστορια ειναι οτι εχω επαθα ριξη μητρας κατα την εκτρωση και τωρα δεν μπορυμε να κανουμε αλλο παιδακι.Ειχα 2 προιγουμενες καισαρικες και με εβαλαν να τον γεννησω φυσιολογικα!!!

Δυστηχως δεν μπορω με τπτ να το ξεπερασω σαν σημερα πριν 2 μηνες τον εχασα οριστικα απο την κοιλια μου!!!!

λυπαμαι παρα πολυ για αυτο που περασες...ξερω ακριβως ποσο πολυ ποναει..μακαρι να ειμασταν οι τελευταιες που παθαινουν κατι τετοιο.ειναι πολυ νωρις για να το ξεπερασεις μα πρεπει να σκεφτεις πως αυτα και αλλα πολυ χειροτερα δυστυχως συμβαινουν.ο χρονος ειναι ο καλυτερος γιατρος.εχεις αλλα 2 παιδακια αν καταλαβα καλα?δεν εχω ξανακουσει για ρηξη μητρας.τι ακριβως ειναι?

Διαφημίσεις

Ναι εχω αλλα 2 ενα κοριτσι κ ενα αγορι.Η ριξη μητρας ειναι οταν η μητρα σπαει η ανοιγει κατα τον τοκετο.Ειναι πολυ επικινδυνο γιατι μπορεις κ εδυ κ το μωρο να παιθανετε, εγω ημουν απο τις τυχερες γιατι βγηκε το μωρο απο την τρυπα κ σταματησε κατα καποιον τροπο την αιμοραγια απλα εκαναν περιπου 1,5 μερα να το καταλαβουν.

Να προστεθώ κι εγώ στην παρέα σας. Τότε νόμιζα ότι αυτό έτυχε μόνο σε μένα, αλλά δυστυχώς βλέπω πως υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις.

Κι εμένα στην αρχή μου είπαν για διακοπή κύησης. Στη συνέχεια είπαν θα το κρατήσουμε και θα το παλέψουμε. Στην τελευταία επίσκεψη στην παιδοκαρδιολόγο την ρώτησα αν θα το κρατήσω στην αγκαλιά μου και μου απάντησε, δεν ξέρω. Το ίδιο βράδυ, έσπασαν τα νερά. Γέννησα με καισαρική, (τελειόμηνο μωράκι),το πήραν αμέσως για των Παίδων και ακολούθησε εγχείρηση. Δεν άντεξε, την τρίτη ημέρα ζωής του έφυγε.

Τόσους μήνες το ένιωθα να με κλωτσάει, του μιλούσα, το αγάπησα πιο πολύ κι απ' τη ζωή μου. Τελικά ούτε το είδα, ούτε το κράτησα στην αγκαλιά μου.Με πονάει πολύ ότι δεν ένιωσε την αγκαλιά της μανούλας του κι έφυγε μόνο. Ευτυχώς ο άντρας μου κατάφερε να του κρατήσει το χεράκι μέσα από τη θερμοκοιτίδα.

Μας είπαν ότι το γεγονός ήταν τυχαίο και έγινε λάθος χρωμοσώματος κατά τη διαδικασία της σύλληψης και δεν υπάρχει κίνδυνος για το επόμενο παιδάκι.

Το αγγελουδάκι μου μετά από 7 μήνες μου έστειλε την αδελφούλα του. Μέχρι να κάνω την β' επιπέδου και να δούμε ότι ήταν όλα καλά, είχα χάσει τη μισή μου ζωή.

Η απώλεια ενός παιδιού, σ' όποιο στάδιο κι αν συμβαίνει, δεν ξεπερνιέται. Ναι, ο χρόνος είναι γιατρός, αλλά το αγκάθι στην καρδιά της μάνας παραμένει σ' ολη μας τη ζωή.

Υγεία σ' όλα τα παιδάκια του κόσμου. Είναι το σημαντικότερο πράγμα. Όλα τα άλλα γίνονται.

Κυρ μου, να χαίρεσαι το κοριτσάκι σου, και με το καλό να έρθει κι άλλο παιδάκι. Μη φοβάσαι, όλα θα πάνε καλά.

tlbOp2.png Iw3Sp2.png

Να μαι κ εγω.

Βασιλικη εχουμε ακριβως την ιδια ιστορια με την μονη διαφορα οτι εγω το εζη σα το μωρο μου 6 μερες συνεχεια μερα νυχτα υστερα εκανε το χειρουργειο αλλα την αλλη μερα δεν αντεξε!!!!!!!!Πονος πονος πονος.... Να χαιροσαστε τα παιδακια σας κ καλη τυχη σε οτι κανετε

τελικα δεν ειναι τοσο πια σπανιο φαινομενο τα καρδιολογικα προβληματα σε εμβρυα.να φανταστειτε στην εργασια μου υπαρχει και αλλη κοπελα που περασε παρομοια κατασταση.οταν το πρωτοακους λες δεν υπαρχει περιπτωση να συμβαινει αυτο σε εμενα..συνεχεια ερχονται στο μυαλο στιγμες και λογια απο εκεινη την περιοδο.σφιγγεις τα δοντια και λες θα συνεχισω.

βασιλικη και ερνεστο πραγματικα πιστευω πως ο ανθρωπος κρυβει μεσα του τεραστια ψυχικη δυναμη.πρεπει να ηταν πραγματικα πολυ ασχημη ολη η κατασταση.πολλες φορες σκεφτηκα να μην εκανα τελικα την διακοπη..και εχω τυψεις..

Διαφημίσεις

Να μαι κ εγω.

Βασιλικη εχουμε ακριβως την ιδια ιστορια με την μονη διαφορα οτι εγω το εζη σα το μωρο μου 6 μερες συνεχεια μερα νυχτα υστερα εκανε το χειρουργειο αλλα την αλλη μερα δεν αντεξε!!!!!!!!Πονος πονος πονος.... Να χαιροσαστε τα παιδακια σας κ καλη τυχη σε οτι κανετε

ernesto μου, εμένα μου είχαν κάνει ολική νάρκωση και καισαρική επειγόντως, γιατί το μωρό δεν άντεχε. Μόλις γέννησα το πήραν αμέσως για των Παίδων, γι' αυτό και δεν το είδα. Κι αυτό θα με τρώει σ' όλη μου τη ζωή.

tlbOp2.png Iw3Sp2.png

βασιλικη και ερνεστο πραγματικα πιστευω πως ο ανθρωπος κρυβει μεσα του τεραστια ψυχικη δυναμη.πρεπει να ηταν πραγματικα πολυ ασχημη ολη η κατασταση.πολλες φορες σκεφτηκα να μην εκανα τελικα την διακοπη..και εχω τυψεις..

να μην έχεις τύψεις. έτσι θεώρησαν οι γιατροί το σωστό και έτσι έγινε. Σε μένα είδαν σε υπέρηχο που ακολούθησε της πρώτης διάγνωσης πως πήγαινε καλύτερα και το πρόβλημα δεν ήταν τόσο μεγάλο όσο νόμιζαν στην αρχή γι' αυτό μου είπαν να το κρατήσω ως το τέλος. Δυστυχώς δεν ήταν έτσι.

Σφίξε τα δόντια και προχώρα.

tlbOp2.png Iw3Sp2.png

εμενα φανηκε απο την αυχενικη και θα σας εξηγησω.ειχα μεγαλη αυχενικη και αυτο σημαινει χρωμοσ. προβληματα η κατι με την καρδια .εκανα ληψη τροφοβλαστη και ηταν φυσιολογικο.στις 21 εβδομαδες εκανα τον υπερηχο.

Διαφημίσεις

Λυπαμαι πολυ για ολες τις μανουλες που επρεπε να το ζησουμε αυτο λενε πως ειναι ενα 2-3% να συμβει αλλα μαλλον αποτι καταλαβα ειναι μεγαλυτερο!!!Εμενα το καταλαβαν στον μεγαλο υπερηχο κ μου δωσαν την επιλογη αν θελω να το κρατησω απλα επειδη εχω φιλο καρδιολογο μου ειπε πως ειναι δυσκολο κ ισως να μην τα καταφερει καν μεχρι την γεννα...κ μενα με κοιμησαν για επειγον καισαρικη μετα απο 36 ωρες γεννα απλα μετα που ημουν λιγο καλυτερα μου τον εδωσαν να το αποχαιρετησω οπως του αξιζε..ηταν ενα πανεμορφο πλασματακι και δεν θα το ξεχασουμε ποτε το αγγελο μας..Στην νεκροψια εδειξε πως κ τα πνευμονια τοθ ηταν λιγο μεγαλυτερα αποτι επρεπε οποτε η αποφαση μας ηταν σωστη γιατι μαλλον δεν θα τα καταφερνε μεχρι την γεννα :(

Εγω βρισκομαι Σουηδια και εδω τα πανε μετα στα νεκροταφεια σαν σταχτυ οποτε εχουμε κ ενα μερος να πηγαινουμε να τον επισκεφτομαστε αν κ ακομη δεν εχω παει δεν εχω το κουραγιο...

• 1 month later...

Μετά από πολλές προσπάθειες μετά από πέντε χρόνια Έμεινα έγκυος έτσι ξαφνικά ήμουν σίγουρη ότι όλα θα πανε καλά δεν ήξερα ότι υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που μπορούν να πανε στραβά. Όταν ήρθε η μέρα να κάνω την β επιπέδου μπήκα με χαμόγελο και βγήκα με κλάματα.Διακοπή κύησης λόγω απλασια αριστερής κοιλιας. Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια και την σκέφτομαι ακόμα.. Δεν την είδα δεν την πήρα αγκαλιά και το έχω μετανιώσει παρά πολύ.