Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ-ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ

Recommended Posts

Καλησπέρα, οι γονείς μου θα ανακαινίσουν το πατρικό μου και θα μείνουμε εκεί με το σύζυγο και το 4 μηνών αγοράκι μας..έχω πελαγώσει!

Σε πρώτη φάση θα ήθελα να ρωτήσω κάτι για την κουζίνα (τη συσκευή). Θα είναι εντοιχιζόμενη και με ρώτησαν αν θέλω να είναι κάτω (να ξεκινάει δηλ. από το δάπεδο, όπως οι παραδοσιακές) ή σε ύψος (όπως τις τοποθετούν συνήθως τώρα).

Θα ήθελε να μου πείτε πρακτικά τί θα με βόλευε περισσότερο. Η κουζίνα μου εδώ που μένω είναι κλασικά κάτω.

Επίσης να πάρω ξεχωριστά εστία από φούρνο?

sLvDp3.png

Διαφημίσεις

Σίγουρα ο φούρνος ψηλά είναι πιο βολικός, καθώς γλιτώνεις το σκύψιμο.

Αν, όμως, δεν έχεις μεγάλο πάγκο μπορεί να είναι πρόβλημα, καθώς σίγουρα σου τρώει χώρο.

Όσο για τις εστίες...εξαρτάται από το φούρνο που θα πάρεις. Αν είναι ξεχωριστές, επίσης, έχουν το πλεονέκτημα αν χαλάσουν και ο φούρνος είναι καλός, να αλλάξεις μόνο τις εστίες....

Θα είναι σε σχήμα π και γενικά θα είναι μικρή. Δηλαδή αν βάλω την κουζίνα ψηλά εξοικονομώ χώρο από τον πάγκο? Πώς γίνεται αυτό αφου ούτως ή άλλως στον πάγκο θα μπουν οι εστίες. Ή δεν κατάλαβα καλά?

sLvDp3.png

Εαν δεν εχει αρκετο χωρο (παγκο) τοτε αν βαλεις ψηλα την κουζινα χανεις κι αλλο χωρο (βαλε σ ενα σημειο ο νεροχυτης σ αλλο οι εστιες και σ αλλο ο φουρνος... ποσος παγκος θα σου μενει..βεβαια χανεις παγκο αλλα κερδιζεις ντουλαπι φανταζομαι)

Θα είναι σε σχήμα π και γενικά θα είναι μικρή. Δηλαδή αν βάλω την κουζίνα ψηλά εξοικονομώ χώρο από τον πάγκο? Πώς γίνεται αυτό αφου ούτως ή άλλως στον πάγκο θα μπουν οι εστίες. Ή δεν κατάλαβα καλά?

Το οτι ειναι σε Π δεν λεει κατι..το θεμα ειναι ποσα μετρα ειναι..και αν εχει κατι αλλο που εμποδιζει (πχ παραθυρο οποτε χανεις ντουλαπια αν ειναι μικρη η κουζινα)

Διαφημίσεις

Δεν έχει καθόλου παράθυρο. Πάντως που μέτρησαμε τα μέτρα για τα ντουλάπια, πρέπει να είναι σχεδόν 9.

9 εννοεις ο καθε τοιχος 3 μετρα ή 9 μετρα τα ντουλαπια συνολο?(πανω κατω)

Καλησπέρα, οι γονείς μου θα ανακαινίσουν το πατρικό μου και θα μείνουμε εκεί με το σύζυγο και το 4 μηνών αγοράκι μας..έχω πελαγώσει!

Σε πρώτη φάση θα ήθελα να ρωτήσω κάτι για την κουζίνα (τη συσκευή). Θα είναι εντοιχιζόμενη και με ρώτησαν αν θέλω να είναι κάτω (να ξεκινάει δηλ. από το δάπεδο, όπως οι παραδοσιακές) ή σε ύψος (όπως τις τοποθετούν συνήθως τώρα).

Θα ήθελε να μου πείτε πρακτικά τί θα με βόλευε περισσότερο. Η κουζίνα μου εδώ που μένω είναι κλασικά κάτω.

Επίσης να πάρω ξεχωριστά εστία από φούρνο?

Γειά σου κορίτσι και με το καλό να μπείτε στο σπιτάκι σας. Λοιπόν από την δική μου εμπειρία θα σου πω τα συν και τα πλυν. εγώ έχω ξεχωριστά τα μάτια από τον φούρνο που τον έχω παραδίπλα και ψηλα. στα συν είναι ότι δεν τον πειράζουν τα παιδιά και δεν υπάρχει κίνδυνος να κάεις, ελέγχεις καλύτερα το φαί μιας και είναι κοντά στο οπτικό σου πεδίο, καθαρίζεται με λιγότερο κόπο μιας και δεν σκύβεις στα πλην είναι ότι όταν μαγειρεύεις δεν υπάρχει απορροφητήρας από πάνω ώστε όταν ανοίγεις τον φούρνο και βγάζει ατμούς και μυρωδιές να της απορροφάει και έτσι μυρίζει όλος ο χώρος βέβαια αυτό νομίζω δεν το γλιτώνεις. ακόμη να προσέξεις αν βάλεις από πάνω μικροκυμμάτων να μην είναι πολύ ψηλά γιατί θα δυσκολεύεσαι κυρίως σε βαθύ πιάτο με σούπα (μου έχουν χυθεί ουκ ολίγες φορές!!! βέβαια εγώ αν τώρα ξαναέφτιαχνα την κουζίνα ή θα έκανα την μια πλευρά όλη κλειστή με τροφοθήκες. φούρνο και μικροκυμάτων δίπλα΄δίπλα και θα έβγαζα και πάσο για να κερδίσω σε πάγκο ή θα την έκανα σε πι με ενιαίο πάγκο και τον φούρνο κάτω από τα μάτια σε ξεχωριστές συσκευές βέβαια και φούρνο μικροκυμμάτων μπορεί και να μην έβαζα ή να έβαζα πάνω στο πάγκο. αυτά!!!!

omjTp3.png?tH8o0iKJ

sYOtp3.png?irNZPRKv

Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια, εννιά μέτρα βγαίνουν τα ντουλάπια κάτω (και άλλα εννιά θα χρειαστούν πάνω), στο περίπου δηλ., περιμένω σχέδια από βδομάδα.

Για ψυγείο τί προτείνετε? Προσανατολίζομαι σε ψυγειοκαταψύκτη, αν και μια φίλη μου είπε καλύτερα να πάρω το παραδοσιακό ψυγείο με την κατάψυξη πάνω.

Πώ πώ, έχει πολύ τρέξιμο τελικά, μέχρι τώρα τη μια σπούδαζα, την άλλη που παντρεύτηκα και ήμασταν στο ενοίκιο με τον σύζυγο, δεν με ένοιαζε και τόσο. Τώρα που το σπίτι θα είναι για μια ζωή (που λέει ο λόγος δηλ), έχω πελαγώσει.

sLvDp3.png

καλημερα και με το καλο να χαρειτε το σπιτικο σας!γνωμη μου ειναι πως το καθε τι πρεπει να το παρεις συμφωνα με τις δικες σας αναγκες...εμεις οταν φτιαχναμε το σπιτι ειμασταν τυχεροι γιατι ηδη ειχε φτιαξει η αδερφη του αντρα μου το σπιτι της απο κατω,που ειναι 2 πανομοιοτυποι οροφοι και ειδα τα υπερ και τα κατα....στο θεμα φουρνος εγω επελεξα τελικα να τον βαλω κατω απο τις εστιες(η αδερφη του τον εχει χωριστα στο παγκο...) για τον λογο οτι καθε φορα που τον ανοιγει το φουρνο ολοι οι ατμοι κολλανε στα ντουλαπια και το ταβανι και κανει σταμπες.ασε που πιανει ποσο χωρο τζαμπα και οταν εχουν τραπεζι δεν ξερει που να ακουμπησει τα φαγητα...τωρα οκ εχει λιγο σκυψιμο αλλα το προτιμω απο το να τριβω ντουλαπια καθε λιγο....εμεις ψυγειο πηραμε ενα της aeg με τη καταψυξη κατω,εντοιχιζομενο με διαστασεις 2m x 60 και δεν εχουμε καταφερει να το εχουμε φουλ γεματο ποτε...ειμαστε 2 προς το παρον και σε λιγακι θα γινουμε 3...αυτο δες το με τις αναγκες της οικογενειας σου,ποσοι ειστε σπιτι,τι αποθηκευση χρειαζεται να εχεις ,γιατι αν παρεις ψυγειοκαταψυκτη ποσα πραγματα θα εχεις μεσα?μην καιει και τζαμπα....να σου πω και το αλλο,στο πατρικο μου ειμασταν 9 ατομα(γονεις και 7 παιδια)και ειχαμε ενα απλο ψυγειο 1,80χ60 και χωρια εναν καταψυκτη που τον λειτουργουσαμε κυριως σε περιοδο εορτων για τα κρεατα.δεν ειχαμε θεμα αποθηκευσης ..βεβαια παιζει ρολο και ποσο συχνα κανεις τα ψωνια σου..εγω συνηθως παω μαρκετ 1 φορα τη βδομαδα και προτιμω να παιρνω καρεας η ψαρι οταν θελουμε να το φαμε και μια καβατζα επιπλεον,οποτε ουτε η καταψυξη γεμιζει...περισσοτερα λαχανικα εχω στη καταψυξη και παγακια!!!

το παιδι σου ειναι ο μονος ανθρωπος που αγαπας ενευ ορων πριν καν τον γνωρισεις..:!:

Διαφημίσεις

Και μια άσχετη ερώτηση:

για το μπάνιο τί προτείνετε (με βάση το πιο καθαρίζεται πιο εύκολα και δεν φαίνονται οι τρίχες, δυστυχώς μαδάω πολύ): Mατ ή γυαλιστερό πλακάκι? Και χρώμα? Το σκούρο είναι πιο ασφαλές (δεν φαίνονται και πολλά πολλά)?

sLvDp3.png

• 1 year later...

Εγώ πρόσφατα προχώρησα σε ανακαινιση σπιτιου και ειδικότερα της κουζίνας κι έβαλα την εντοιχιζόμενη ψηλά - στο ύψος που με βολεύει. Είναι πολύ λειτουργικό και με διευκολύνει απίστευτα.

Ούτε σκύψιμο ούτε τίποτα..

• 2 weeks later...
Και μια άσχετη ερώτηση:

για το μπάνιο τί προτείνετε (με βάση το πιο καθαρίζεται πιο εύκολα και δεν φαίνονται οι τρίχες, δυστυχώς μαδάω πολύ): Mατ ή γυαλιστερό πλακάκι? Και χρώμα? Το σκούρο είναι πιο ασφαλές (δεν φαίνονται και πολλά πολλά)?

Αν και εχει περασει καιρος από τότε που τεθηκε η ερωτηση ,θα ηθελα να βοηθησω και αλλους που εχουν την ιδια απόρια , μεσα από την δικιά μου εμπειρια .

Στο μπάνιο έχουμε βαλει πλακακι σε χρώμα σκουρο και ματ και κάθε μέρα θέλει σφουγγαρισμα..

Μια σταγονα νερο να πεσει κατω φαίνεται σαν σταμπα, σαν να ειναι λερωμένο.. ενώ εχω σφουγγαρισει μια ωρα πριν π.χ.

Επίσης ειναι παρα πολύ εμφανης η σκόνη, πατημασιες ..

Αν το ξαναφτιαχνα από την αρχη τωρα θα επελεγα να να βαλω πλακακι σε ανοιχτο χρωμα (πιθανον εκρού ) με "νερα" ,γυαλιστερο για να μη φαινεται λερωμενο ακομα και με την παραμικρη σταγονιτσα που θα πεφτει χάμω.

Επιπλεον το με το ανοιχτοχρωμο πλακακι ο χώρος θα φαίνεται μεγαλυτερος, ενω το τώρα με το σκουρο φαινεται μικρος. Το σκουρο χρώμα ''κρύβει (κόβει ) πόντους''.